ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/3/2022
slon napsal:
Pilníkem to nedáš, jádro je kalené a tvrdší než pilník. Řezat flexou můžeš, ale opatrně a s většími přídavky.

Dík za radu. Aspoň to snad nepotentuju na první dobrou. Vidím to tak, že zkusím nějakýho prcka na krk, a zbytek materiálu raději svěřím někomu šikovnějšímu, kdo mi udělá i pěknou ručku.
Co je vostrý, to je dobrý.. :D
Posláno:
Začátečník
Martin: To jsem tušil, i když je to krapet škoda. Třeba i proto, že technologie výroby mečů se do Japonska dostala právě z Číny.

A co se týče těch "značek", tak mám dojem, že se naopak vyplatí až příliš. Třeba tyhle ZT. Tam jich objednáš 10 za 6k, a tady pak prodáš za 6k jeden. A když to nejde, milostivě slevíš na 3k a hned ti někdo urve ruku.

Já jsem rozhodnutý kupovat nože už jenom napřímo od místních Hefaistů :o))

edit: máš pěknou profilovku. To je nějaká sranda montáž, nebo se ti to fakt povedlo takhle říznout a vyfotit?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Mícháš dohromady hrušky s jablkama, tedy originální kudly (např. Kizer) a fejky (ty 'ZTčka', 'Spyderca', 'Benchmady' atd.) z Ali. Některé čínské značky se dají na Ali normálně koupit, ale americkou produkci tam opravdu neseženeš. Dále platí, že čínské značky si v Číně nefejkují, tedy, že nenarazíš na fejk Kizeru nebo třeba WEčka. Ono se stačí podívat na ceny a je to jasný. Třeba Kizery se z Ali občas vyplatí, chce to hledat...

Pokud si někdo koupí fejk ZT za 3t a myslí si, jakej udělal kšeft, tak je to debil.

Dobře nabroušenou kudlou vlas bez problémů řízneš, to není problém Happy. Pokud to kudla po broušení nedá, nejsem spoko.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Výst_ižek.PNG.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Martin: Tak Kitzer a WE jsou číňani.. to jsem netušil Shocked

Hele v jaké části ČR přebýváš (obecně)? To já jen jestli by se mi vyplatilo tě někdy navštívit s nějakým kudlákem k nabroušení - čepel schopná plátkovat vlas by se mi v kuchyni občas hodila Wink Samozřejmě ne zadarmo, budeš-li ochoten.
Já se zrovna učím brousit růčo, ale zatím nic moc. Uvažuju, že raději koupím KMFS a budu mít klid, ale to nebude hned..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/6/2014
greenscale - nesmíš to psát tak na tvrdo. Právě jsi málem propálil perpetum mobile na peníze. Dělá to tak každý kdo umí nakupovat z Alíka. Všichni kupujeme ZT, Spyderca a jiné a prodáváme po inzercích, Aukrech a Bazoších. Si přeci nemyslíš, že by někdo v ČR dal za nůž 6000 co chce ZT Laugh

Né vážně, jestli je ti 15, tak ty komentáře chápu, jinak je to hodně smutné čtení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Tak to se doporučuju v kudlách trochu dovzdělat Happy. Bydlím v Praze, doma mám aktuálně KMFS MOA 21 a TS PROF K03 PRO HUNTER, takže rád nabrousím cokoli (pokud to systém umožňuje), aby se mi aspoň trochu vrátily utracené prachy Happy. Ale ona ta max. ostrot většinou vydrží prvních pár řezů...
Naposled jsem brousil tohle Civivi:

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20220928_173446.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Tenhle příspěvek se mi opravdu líbí. Konečně tady někdo natvrdo řekl jak to chodí . Taky nakupuji na Ali ale nikdy jsem si nemyslel že je to originál .Spousta firem přesunula výrobu do Číny , protože je to lacinější. Ale taky spousta firem si hlídá svoje postupy a standarty . I když půjdu do kamenné prodejna GS tak na krabičce bude Made in Taiwan. To že to někdo prodává jako originály je jiná věc .I když co je dneska originál .
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Řekl bych, že originál je jedině ten, za kterým stojí(alespoň administrativně)právě ta firma, která je na logu daného nože/výrobku.

Ale taky z jiného soudku. Žádal jsem zde rady ohledně nějakého lacinějšího multitoolu. Opět jsem nějaké rady dostal, zpracoval a na fotkách je výsledek Happy v multitoolech se nevyznám. Ale řekl bych, že se taky jistě nechali ,,inspirovat,, nějakým Leathermanem nebo něčím podobným. Ale takový logo tam není. A ani se nechci rýpat v tom tématu originál/fake/kopie/klon/…….
Zpracování je na vysoké úrovni, všechny nástroje mají pojistku, břity na kleštích vyměnitelný. Zbytek asi ukáže čas…

Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
E4195B71_F882_454F_BDD3_9F5603F9E675.jpeg.jpg
6BE4E508_7480_438B_8D49_B27D2C4F1D17.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/30/2015
Dobré ráno
No když se to trošku pofackuje, tak je z toho poměrně slušná kudla. Není to asi nic moc pro jemné ruce, protože ten dezén na G10 je opravdu hodně solidní. V ruce to ale drží jak přibitý 👍

bouny vložil tyto přílohy:
IMG_20221210_090615_9.jpg.jpg
IMG_20221210_090547_5.jpg.jpg
IMG_20221210_090514_8.jpg.jpg
IMG_20221210_090458_3.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/8/2021
Cau, na kubeyknife.cz ted maji slevy. Nemaji sice všechny varianty, ale vychazi to lip nez ali. Aspon u KU322, ktery jsem bral.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/29/2022
Ahoj. Používá někdo miguron?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Já mám Akri.
Chtěl jsem si vyzkoušet front flipper.
Za fazetkou je trošku silnější, já mám radši tenčí ostří který dobře řeže, takže u mě spíš na občasný použití. Zpracování perfektní

Raďas vložil tyto přílohy:
20230102_201440.jpg.jpg

" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic! A trollům ZDAR! V Norsku určitě navštivte horu "Hoven"!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/2/2011
Ahoj, jdu k vám s prosbou o radu. Měl jsem Green Thorn F95 (frame lock, D2), ale dal jsem ho kamarádovi, takže mi teď chybí nůž tohohle typu. Hodilo by se mi něco podobného jak velikostně, tak typem čepele i pojistky. Líbila by se M390 (tu jsem ještě neměl), ale nejsem si jistý, jestli je reálné ji sehnat kolem dvou tisíc. Poradíte? Děkuji.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
M390 za 2000,- těžko seženeš. Když, tak hodně použitou.
Posláno:
Začátečník
Cenu bych rád udržel pod 2500 Kč a když nebude M390, tak to určitě přežiju. Spíš mě zajímají tipy na nože podobných parametrů, jako ta F95. Nákup na Ali a jinde v Číně není problém, ale nechci kupovat naslepo.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Proč tu řešíte sračky z Číny? Kolik těch nožů za život potřebujete? Není lepší si ušetřit a koupit si něco pořádného? Kdo věří tomu že je ten Čínskej krump vyroben z toho a toho musí bejt blázen. To samé ten kdo věří jejich damaškum a všemu nad čím se tu rozplíváte. Světu mír. ))
Posláno:
Pokročilý
V kapse jsem cca 10 let nosil Laskyho a protože jsem ho ztratil s dětma na pouti na autodromu nebo kde. Tak jsem si koupil ZT 562. Které nosím cca 15 let. Věřím tomu že světskej co ten nůž našel ho má do teď pokud ho neprochlastal nebo neprofetoval. Kvalitní nůž spíš ztratíš než zničíš. Je fakt že spotřeba Číňanů bude nesrovnatelně větší co se kvality týká. Další fakt je že jsem nikdy nic z Alíku nekoupil protože nejsem tak bohatej abych vyhazoval peníze z oken. Zřejmě jste vyhrali ve spotce nebo na automatech spoustu peněz že tak utrácíte. )))
Posláno:
Začátečník
Tak sem nelez, když nechceš poradit. Co je mi platný, žes měl ZTčko, když nesplňuje to, co potřebuji? O nožích z Číny víš také kulový, ale musíš to sem cpát, jako kdyby tu nebyl zbytek fóra.
Vážně ti děkuju
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Z damašků z alíka jsem vyrobil několik nožů a rozhodně je poměr cena/kvalita vynikající. A nepochybně se dnes v Číně dá najít spousta kvalitních nožů za velmi příznivé ceny. Ale samozřejmě se nebavíme o šuntech za pár stovek.
Posláno:
Pokročilý
Já ti poradil. Nevyhazuj peníze z okna. Mějte se jak chcete. )
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum