ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/17/2009
AxaR19 napsal:
Jeden ,,zaručeně,, pravy mámLaugh ...jak jinak než z aukra.
Srovnání s ZT350....jelikož ZT300 už nevlastnim

Jojo moc pekny, ale asi k ty svy ZT0200 cerneny poridim casem nejakyho necernenyho Wink
Ajaj to sme to dopracovali, z hi-fi pěknýho podpisu na total lowEND .... blee
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Ahoj, po víceméně kladných ohlasech na ZT jsem se v době konání Pražské předvánoční výstavy v roce 2009 sešel se zástupcem firmy Speciální nože, abych si mohl prohlédnout a vyzkoušet ZT 301. Překvapilo mě perfektní zpracování a masivnost tohoto nože, bohužel při úchopu se mi hůř držel a tlačil do ruky ( po úraze mám ruku trochu zchromlou - fungují mi jenom tři prsty ). Zato na výstavě mne zaujal u stánku Vinohradského nožířství nůž Katz Cheetah, ten mi do ruky sednul jako pr... na hrnec. Bohužel model, který se mi líbil ( Ivori micarta ) stál skoro 6000,-. Cry

P.S. Já bych teda neměl ani na to ZT, ale člověk může toužit!! Razz
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
pby
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/16/2009
Ahoj vsichni !
Potrebuju trosicku poradit pri rozhodovani. Porovnavam si pro sebe ZT 0350 a ZT 0200.
Jde mi hlavne o kolicek u 200-ky. Z fotek se mi zda, ze nedoleha na strenky. Neni tam tedy vetsi sance na vule v budoucnu ? Nechci se rouhat, je to ZT, ale preci.
A u 350-ky zase resim povrch strenek. Jsou ploche a ja se celkem zakoukal do te masivnosti treba zrovna 200-ky. Rozdily v cene, delce a speedsafe nijak neresim. Diky.
FESTINA LENTE
Posláno:

Štamgast
pby napsal:
Ahoj vsichni !
Potrebuju trosicku poradit pri rozhodovani. Porovnavam si pro sebe ZT 0350 a ZT 0200.
Jde mi hlavne o kolicek u 200-ky. Z fotek se mi zda, ze nedoleha na strenky. Neni tam tedy vetsi sance na vule v budoucnu ? Nechci se rouhat, je to ZT, ale preci.
A u 350-ky zase resim povrch strenek. Jsou ploche a ja se celkem zakoukal do te masivnosti treba zrovna 200-ky. Rozdily v cene, delce a speedsafe nijak neresim. Diky.

Ahoj, ZT200 mam, dokonce jsem si ji vyndal a tedka ji okukuju, ale nejak nevim jakej kolicek mas na mysli ? A kam co nedoleha ? Simte drobet to vic rozepis nebo nejlepe ukaz na obrazku, abych ti pak mohl lepe poradit.
pby
Posláno:

Začátečník
Nuz muzes ocekavam otevrit fliprem, nebo kolickem ( kolicek na otevreni ) a u nozu, kde tento kolicek doleha na strenky ( treba moje Mcusta, nebo ZT 0350, ZT 0300, atp.) je cepel pekelne zpevnena tim kontaktem kolicku se strenkou. Nebo si to alespon myslim Happy .
Dovoluji si pouzit obraze od bratranka Happy dik.

pby vložil tyto přílohy:
1.rzpi.jpg.jpg

FESTINA LENTE
Posláno:

Štamgast
pby napsal:
Nuz muzes ocekavam otevrit fliprem, nebo kolickem ( kolicek na otevreni ) a u nozu, kde tento kolicek doleha na strenky ( treba moje Mcusta, nebo ZT 0350, ZT 0300, atp.) je cepel pekelne zpevnena tim kontaktem kolicku se strenkou. Nebo si to alespon myslim Happy .
Dovoluji si pouzit obraze od bratranka Happy dik.

Noo tak ten oteviraci kolik u ty ZT200 na nejaky zpevneni ap. nebyl delanej je tam jen na to otevreni, protoze v horni casti noze je 4mm ocelovej kolik, jenz je zapusten do ocelovych prilozek a na tento kolik se opira cepelka a obepinaho ho kolem flipr, nemam tedka u sebe foto abych ti to blejsknul a fotky co mam na tech to nejde videt. Ale z jedny strany to drzi liner a z druhy ten 4mm kolik.
pby
Posláno:

Začátečník
Jestli ti dobre rozumim, tak je tam vlastne totez, jen jinak provedene - tedy vule na cepu v budoucnu nehrozi. To mi asi staci. Slo mi o srovnani s novejsi radou tech ZT-cek, tam uz kontakt je a je tam na kolicek i vybrani. Mel jsem jen neprijemnej pocit co to bude za cas delat. Diky.
FESTINA LENTE
Posláno:

Štamgast
pby napsal:
Jestli ti dobre rozumim, tak je tam vlastne totez, jen jinak provedene - tedy vule na cepu v budoucnu nehrozi. To mi asi staci. Slo mi o srovnani s novejsi radou tech ZT-cek, tam uz kontakt je a je tam na kolicek i vybrani. Mel jsem jen neprijemnej pocit co to bude za cas delat. Diky.

Jojo zrovna u tutoho nozejku bych se vule na cepu nebal, uz jen ta samotna masif matka a ten zarazkovej kolik vypadaj dost bytelne a abys to vyrval z tech prilozek, no to nevim co bys tim musel provadet, abys to vorval mrGreen
Kdyz kuknes k p.Sulcovi na video
http://www.noze-nuz.com/zero_tolerance/ZT200.php
tak mezi 0:10-16 (nebo 0:52) videa uvidis ten kolik o kerym ja mluvim.
pby
Posláno:

Začátečník
to YONT : Diky, video jsem videl, a spokojenost - asi je po problemu.
Ted jeste poprosim majitele ZT 0350-ky jak je to s drzenim plochych strenek po delsi dobe. Je mi jasny ze je to subjektivni a ze zalezi na provadene cinnosti, ale kazdy nazor se pocita. Dik vsem.
FESTINA LENTE
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/30/2009
pby napsal:
to YONT : Diky, video jsem videl, a spokojenost - asi je po problemu.
Ted jeste poprosim majitele ZT 0350-ky jak je to s drzenim plochych strenek po delsi dobe. Je mi jasny ze je to subjektivni a ze zalezi na provadene cinnosti, ale kazdy nazor se pocita. Dik vsem.

Tak tohle rozhodnutí jsem měl nedavno taky, ale zvolil jsem ZT350 je takové kompaktnější v kapse o něm ani nevím, drží se mě osobně dobře ani při seřezávání dřeva něják extra netlačí do ruky. Jasně, že to není nůž na tesání lodě z kmene stromu ne že by to nezvládnul Grin , ZT 200 je už kus nože jak velikostí tak váhou, ale zase bude mít určitě lepší držení na delší práci a to vytesání lodě nebude trvat tak dlouho jako s ZT 350 mrGreen . Já osobně mám 90% dne nůž v kapse tak že u mě byla volba jasná jinak zpracování Ok a ten zvul cvaknutí po otevření nože Wink
Jen blázen vytahuje nůž tam kde se bude střílet !
Posláno:

Štamgast
Ano ZT0200 je celkem tezka, ale romal v kapse na klipu ho nosim, takze v celkovy vaze pasek + pouzdro+mobil + druhy pouzdro s druhym nozejkem se to celekem ztrati. A ta tvarovana rucka je paradni takhle pohodlnej a pevnej uchop se jen tak nevidi eee necejti. Wink

YONT vložil tyto přílohy:
Image1.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/21/2010
Asi neodolám a ZT 0300 si budu muset koupit taky. Ale vzhledem k tomu že jsem nůž přes internet ještě neobjednával se chci zeptat jaké máte zkušenosti se stránkou
www.noze-nuz.com v porovnání s www.specialninoze.cz.
A jaký konkrétní brousek je nejvhodnější na prohnutou čepel nože. (nerad bych si čepel u mého nového mazlíčka nějak po.... Laugh )
dik za odpověď

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Oba obchody jsou dobré, podívej se na Whitelist internetových obchodů.
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
objednaval jsem z obou. Jednani vstricne, tzn. muzu jenom doporucit. Spec.noze maji vetsinu skladem takze nuz mas doma do dvou dnu, u pana Sulce to nekdy trva dyl, protoze noze musi nejdriv sam objednat. Ma ale daleko sirsi sortiment.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/21/2010
Dík moc. Ještě bych poprosil o nějaký odkaz na brousek, který používáte na 0300 (nějaký se kterým by to nedalo tolik práce Happy ). V brousení nejsem moc zběhlí red face , tak bych potřeboval poradit jakou zrnitost použít a jestli po použití brousku používáte řemen. Článek o brousení nožů jsem četl ale rada navíc se vždycky hodí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Na tvém místě bych se domluvil tady:
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=4820
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2001
Objevil jsem obrázek zajímavé úpravy ZT 301:

Jirka vložil tyto přílohy:
30020313832.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Jj, Krein dokáže svými výbrusy nože hezky vylepšitCool