ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/25/2008
No podle dostupných info je to asi tak, že Kershaw má divizi Zero tolerance pro výrobu " vojenských/ taktických" nožů . Ve spolupráci se Strider knives a Ken Onionem vyrábí kudly, kde z každého prodanáho nože ZT jde desátek na americké veterány....Paralyzed Veterans of America. A proč nemít z marketingového hlediska pod sebou víc značek ...no ne? mrGreen
HONOR, COURAGE, COMMITMENT
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Zdar Gero, tady je genealogie fy. Kai USA Ltd.: http://www.kershawknives.com/aboutus.php
V roce 2006, ve spolupráci se sdružením Amerických invalidních veteránů, vytvořili novou divizi Zero tolerance, zaměřenou na vývoj bojových nožů, splňujících přísné požadavky pro použití v armádě a ozbrojených složkách.
Prostě přišli se zbožím, které je žádané zrovna v této době. Pokud, se řekne Kershaw, tak mají lidi o těchto nožích, již zažitou představu o kvalitě, využití a hlavně cenách. Tak bylo třeba přijít, s novým názvem Nulová Tolerance, nekompromisní kvalita, ve všech ohledech.Cool Zero Tolerance, se svého času, také jmenoval program, na nekompromisní potírání kriminality, ve velkých amerických městech.

Kai USA Ltd: divize Kershaw= zavírací , pevné nože a příslušenství, na běžné použití, slušná kvalita, za dobrou cenu.

divize Shun= kuchyňské nože a příslušenství.

divize Zero Tolerance= zavírací a pevné nože, špičková kvalita, materiály, i zpracování, vyšší ceny, dimenzované na hrubé zacházení, použití v ozbrojených složkách.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Díky moc chlapy za informaceWink.Ta 301 je vážně hodně festovní a nadupanej nůž.Frame-lock působý hodně spolehlivě.Myslím že se tvůrcům záměr vyrábět nadstandardně odolný zavírák rozhodně povedl.Rukojeť v mé (spíš trochu větší)ruce sedí bezvadně,nůž není plochý,takže se drží velmi dobře.Je trochu těžší,ale to je holt daň za bytelnost,zas tak hrozný to není,v kapse pohoda...

Gero vložil tyto přílohy:
P8010004.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Ještě video, k 301.

Posláno:

Štamgast
Koukal jsem že jsou k dostání už i na našem trhu,konkrétně obchod www.zbrane.cz.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/15/2009
Gero napsal:
Díky moc chlapy za informaceWink.Ta 301 je vážně hodně festovní a nadupanej nůž.Frame-lock působý hodně spolehlivě.Myslím že se tvůrcům záměr vyrábět nadstandardně odolný zavírák rozhodně povedl.Rukojeť v mé (spíš trochu větší)ruce sedí bezvadně,nůž není plochý,takže se drží velmi dobře.Je trochu těžší,ale to je holt daň za bytelnost,zas tak hrozný to není,v kapse pohoda...

Ahoj,Gero uveřejníš časem nějaké poznatky ohledně práce s tímhle krasavcem?Byl bych Ti vděčný,zamiloval jsem se do Zera 0200 Black,tak sosám informaceLaugh .Třeba jak drží povrchová úprava atd. prostě praktické připomínky.Nebýt objednané RAT-1 a Showtik 6201 Damascus tak už bych se s ním možná mazlil,tak teď holt musím vydržet...
ius est in armis,opprimit leges timor
Posláno:

Štamgast
PájaSTI napsal:
Gero napsal:

Ahoj,Gero uveřejníš časem nějaké poznatky ohledně práce s tímhle krasavcem?Byl bych Ti vděčný,zamiloval jsem se do Zera 0200 Black,tak sosám informaceLaugh .Třeba jak drží povrchová úprava atd. prostě praktické připomínky.Nebýt objednané RAT-1 a Showtik 6201 Damascus tak už bych se s ním možná mazlil,tak teď holt musím vydržet...
Určitě k noži něco napíšu,ale bude to chtít časWink.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/13/2008

ZT 200 Cool

Posláno:

Štamgast
Pěknej kousek.
Pojiska je tam liner?Předpokládám že bude hodně masivní.

Posláno:
Pozorovatel
Gero napsal:
Pěknej kousek.
Pojiska je tam liner?Předpokládám že bude hodně masivní.

Ano, je tam linerlock ale ako hodně masivní mi tada nepripadá.

Posláno:
Pozorovatel

Posláno:
Pozorovatel
tak smo ho rozobral, aj zlozilCool slo to bez problemovov na skrutkach boli tie tmely modry a cervrny.

pre Gero
s tou poistkou si mal pravdu ked som nedavno drzal tento noz spolu s C.R.K.T M-16 4palcovou verziou vycaril mi ten rozdiel jasny usmevGrin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/28/2008
Nože ma sprevádzajú celým životom a aj keď som ich nikdy nehromadil a nezakladal si žiadnu zbierku,prešlo mi ich rukami neuveriteľné množstvo.Za tie roky sa samozrejme aj môj vkus a požiadavky na nože menili a až časom som sa dopracoval k istému "profilu ideálneho noža".Dlho som považoval za takmer ideálny nôž Laskyho L2,ale to iba do okamihu kým sa mi nedostalo do rúk moje prvé Zero Tolerance a to konkrétne model ZT0200....Príchodom noža ZT0200 som si uvedomil,že sa predsa len dá posunúť dopredu a že existuje niečo lepšie (pre mňa).Dva Laskyho L2ky som predal a ZT0200vku časom nahradila vyššia trieda a to konkrétne ZT0301čka.Kúpil som používaný kúsok tuná v inzercii.Keďže moje nadšenie bolo ešte väčšie ako pri 0200vke,investoval som do novej ZT0300vky a 0301 si našla cestu ku GeroviHappyS dobrými nožmi je to však ako s dobrou čokoládou -jeden kúsok nikdy nestačí- tak som si k 0300vke predsa len zaobstaral ešte aj ZT0301čku tentoraz však novú.Dnes som si po tých dlhých rokoch istý,že som pre seba konečne našiel IDEÁLNY zatvárací nôž!!!Neviem naozaj si neviem predstaviť čo by mohlo v mojich očiach nože Zero Tolerance zhodiť a prípadne zosadiť z trónu.Neviem čo lepšie by mohlo prísť...A ešte jeden dôležitý poznatok:ODKEDY POUŽÍVAM NOŽE ZERO TOLERANCE,NEPOTREBOVAL SOM PEVNÝ NOŽ,jednoducho som všetko zvládol aj s týmto zatvárakom a väčší pevný nôž vozím v aute,už iba tak zo zvyku a pre istotu...Je mi jasné že každý má svojho favorita a že nie každý bude so mnou súhlasiť,ja za seba však hovorím:ZERO TOLERANCE-ZERO TOLERANCE-jednoznačne ZERO TOLERANCEApplause !!! Často sa preberá otázka čo je ešte vhodné na EDC a čo už nie.Môj názor je taký že záleží hlavne na užívateľovi-ja mám nejakých 190cm a cca 100kíl a jednoducho mi to štvrť kilo vo vrecku nevadí a potrebujem poriadny nôž ktorý sa mi v ruke "nestratí"...Čo sa týka použitých materiálov a kvality spracovania,považujem nože Zero Tolerance za No.1 medzi sériovo vyrábanými nožmi.

DWM21 vložil tyto přílohy:
m_DCAM0292.JPG.jpg
m_DCAM0293.JPG.jpg
m_DCAM0294.JPG.jpg
m_DCAM0295.JPG.jpg
m_DCAM0296.JPG.jpg
m_DCAM0297.JPG.jpg
m_DCAM0298.JPG.jpg
m_DCAM0311.JPG.jpg

Strach zo zbraní je znakom sexuálnej a emocionálnej nedospelosti...Sigmund Freud
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
A to ostri je tak blbe prohnute proto, aby se pokud mozno nedalo poradne brousit?
Jinak nuz vypada docela bytelne a fajn. Ale tyhlencty upravy, ktere vymysleji nejaci zfetovani manazirci marketingoveho oddeleni, si mohli odpustit.
Posláno:

Štamgast
Ten vnitřní oblouk čepele je jen "lehkej",takže když je člověk alespoň trochu šikovnej,není broušení žádnej problém.
Jinak s výše napsaným docela souhlasim.Z mého pohledu jeden z nejlepších továrních zavíráků co jsem měl v ruce.
Jen Rukus mě sedl ještě o chloupek lípWink.S nošením v kapse taky žádnej problém,když ho tedy člověk necpe do kraťasů,nebo tepláků,na to mám Doziery...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/28/2008
Gero napsal:
Ten vnitřní oblouk čepele je jen "lehkej",takže když je člověk alespoň trochu šikovnej,není broušení žádnej problém.
Jinak s výše napsaným docela souhlasim.Z mého pohledu jeden z nejlepších továrních zavíráků co jsem měl v ruce.
Jen Rukus mě sedl ještě o chloupek lípWink.S nošením v kapse taky žádnej problém,když ho tedy člověk necpe do kraťasů,nebo tepláků,na to mám Doziery...
Pri brúsení som žiadnu záludnosť nezistil ani ja a ide to v pohode aj s brúsnou sadou Lansky. ZTčko tiež v teplákoch neťahám-na to mám BM550HGOk
Strach zo zbraní je znakom sexuálnej a emocionálnej nedospelosti...Sigmund Freud
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
JeromeHeretic napsal:
A to ostri je tak blbe prohnute proto, aby se pokud mozno nedalo poradne brousit?
Jinak nuz vypada docela bytelne a fajn. Ale tyhlencty upravy, ktere vymysleji nejaci zfetovani manazirci marketingoveho oddeleni, si mohli odpustit.

Ty se s panem Kenem Onionem osobně znáš? Že víš, co dělá a co bereLaugh
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/3/2007
ZetTéčko je paráda. Už někdo zkoušel ty jejich automaty?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Na přání Daniela - DWM si dovolím sem nasypat něco obrázků z dob, kdy Gerovo ZTéčko ještě "vojákovalo" u mneWink Je to skvělý nůž a jsem moc rád, že dělá radost...a hlavně, že mi nechybí natolik, abych si ho musel pořídit ještě jednouLaugh

Rahmed vložil tyto přílohy:
P1020117.JPG.jpg
P1020267.JPG.jpg
P1020274.JPG.jpg
P1020276.JPG.jpg
P1020277.JPG.jpg
P1020279.JPG.jpg
P1020280.JPG.jpg
P1020285.JPG.jpg
P1020290.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
DWM21 napsal:
Pri brúsení som žiadnu záludnosť nezistil ani ja a ide to v pohode aj s brúsnou sadou Lansky. ZTčko tiež v teplákoch neťahám-na to mám BM550HGOk

Nojo, jenze ty uvazujes o nejake brusne sade od Lansky, ktera ma obvykle uzounke brousky. Ja mluvil o brouseni na klasickem plochaci (tak brousim ja). A vim, ze to prohnuti by me desne stvalo a to tak, ze bych patrne tu zadni cast oblouku, ktera je u strenky, zbrousil do roviny, i kdyz by to byla priserna drina.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum