ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/7/2014
Nejlepší řešení jsou klasické kluzné podložky. Nechal jsem si u Mydlinky udělat o fous větší...
Vlevo původní ZT, vpravo od Mydlinky. Čepel lítá jak blázen a vyšší pevnost.

Tom bmg vložil tyto přílohy:
IMG_20190626_192022.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
Tom bmg napsal:
Nejlepší řešení jsou klasické kluzné podložky. Nechal jsem si u Mydlinky udělat o fous větší...
Vlevo původní ZT, vpravo od Mydlinky. Čepel lítá jak blázen a vyšší pevnost.

Ideální, taky by se mi to takhle líbilo Applause
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Těma kluzákama nahrazujete jen podložky, nebo i ložiska? Happy
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Jen pochybuju ze by šli vyměnit místo ložisek podložky, ložiska jsou o dost vyšší
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
PatrikD napsal:
Jen pochybuju ze by šli vyměnit místo ložisek podložky, ložiska jsou o dost vyšší

Já si myslím, že by šly nahradit ložiska podložkama. Ten bronzový plech, ze kterého se podložky vyrobí, by musel být prostě tlustší. A to přesně tak tlustý, jako je průměr kuličky v ložisku.
Zkoušel to už někdo z Vás?
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/7/2008
Určite by šli vymeniť ložiská za podložky..... Napr ako u hinderera gen 6.
Facebook : MGknives
Instagram : mgknives
Posláno:

Štamgast
Chystam se na nové Zt, tak doufám, že by to někdo zvladl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Místní člen horal si dává podložky místo ložisek okamžitě, co mu přijde kudla domů, stačí mrknout pár stránek zpět, má tady i nafocenou ZT0801BW a ZT0804CF. Nechci kecat, ale dělá si je z nylatronu. Z fosforbronzu by šly určitě taky.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Tyler napsal:
Místní člen horal si dává podložky místo ložisek okamžitě, co mu přijde kudla domů, stačí mrknout pár stránek zpět, má tady i nafocenou ZT0801BW a ZT0804CF. Nechci kecat, ale dělá si je z nylatronu. Z fosforbronzu by šly určitě taky.

Ja bych prave radeji z fosforbronzu, mozna by byl mydlinka schopnej pomoct
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Horal ty podložky místo ložisek dělal z delrinu. Díval jsem se na to a asi by to neměl být problém.
V případě použití FB si nejsem jistý jestli se dá FB sehnat v tyči? Potom jedině použít plech a poskladat to z několika kusů.
Mosazný by nebyl problém.
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/7/2008
Myslím že by stačila oceľová podložka na zarovnanie vyfrezovanej diery pre ložisko + klasická podložka z fosforbronzu. Tak to ma riešené hinderer gen 6 a funguje to.
Facebook : MGknives
Instagram : mgknives
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/7/2014
MiGo#1 napsal:
Myslím že by stačila oceľová podložka na zarovnanie vyfrezovanej diery pre ložisko + klasická podložka z fosforbronzu. Tak to ma riešené hinderer gen 6 a funguje to.

Předběhl jsi mě. To samé jsem chtěl napsat. Ocelové nebo mosazné podložky jako výplň do díry pro ložiska a přes to foforbronzové podložky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
máte pravdu, to je asi nejlepší řešení Ok
Včera jsem na to koukal hned po probuzení a ještě jsem neměl nastartovaný myšlení Laugh
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/13/2009
V prodeji nejen na knifecenter...

pajah vložil tyto přílohy:
ZT0920BLUBLK_ZT0920TTS_LSR.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/30/2019
pajah napsal:

poslední dobou se mi nože ZT moc nelíbí , jejich nové modely (až na pár výjimek) mi připadají jako hračky Confused
viz. tento případ (0920) , 0223, 0393, 0470, tyto nože opravdu nejsou můj šálek čaje
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Také mě přijde, že nějak ZT se zaměřuje spíš na designové kousky, chybí mi ta jejich hřmotnost a trochu surovost. Jenže udělají vždy nějakou kudlu která mě něčím dostane, jako naposled 0850 ta černá. Je to asi trend dnešní doby a co si přejí zákazníci a firma aby přežila se musí přizpůsobit trhu, s tím člověk asi nic nenadělá.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/30/2019
.... ještě mají Kershaw, tam se můžou seberealizovat a nám nechat 0200, 0560 , 0804 atp. ,ale asi máš pravdu, pokrok nezastavíš, howg Grin
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/25/2013

Firefighter vložil tyto přílohy:
20190818_175917.jpg.jpg
20190818_180147.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Brock napsal:
pajah napsal:

poslední dobou se mi nože ZT moc nelíbí , jejich nové modely (až na pár výjimek) mi připadají jako hračky Confused
viz. tento případ (0920) , 0223, 0393, 0470, tyto nože opravdu nejsou můj šálek čaje

Neviem no... podľa mňa je 0920 veľmi podarený nôž, keď to porovnám napr. s 0300 tak dĺžka ostria aj tvar je vlastne rovnaký, poistka rovnaká, pevnosť bude rovnaká, ale hlavne výhoda (aspoň pre mňa) je že 0920 má príjemnejší úchop, ten titan je taký uhladený, a najmä váži cca 150g čo je o nejakých 70g menej ako 0300. A to sa už dá oveľa pohodlnejšie nosiť vo vrecku... moj názor.
Ale z tohtoročných modelov ma veru nič neoslovilo.

peku86 vložil tyto přílohy:
20190504_100105.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
peku86 napsal:
Brock napsal:
pajah napsal:

Neviem no... podľa mňa je 0920 veľmi podarený nôž, keď to porovnám napr. s 0300 tak dĺžka ostria aj tvar je vlastne rovnaký, poistka rovnaká, pevnosť bude rovnaká, ale hlavne výhoda (aspoň pre mňa) je že 0920 má príjemnejší úchop, ten titan je taký uhladený, a najmä váži cca 150g čo je o nejakých 70g menej ako 0300. A to sa už dá oveľa pohodlnejšie nosiť vo vrecku... moj názor.
Ale z tohtoročných modelov ma veru nič neoslovilo.

Když pominu všechny ty tvoje bláboly okolo, tak čepel u 300 je opravdu jiná než u 902 a né podobná. Kdyby byla podobná tak se to jmenuje ZT 302,303 ale určitě ne 902. Je to jako srovnávat Dacii Duster s ML Mercedesem.
Osobně si myslím, že ZT se snaží udržet krok a prodeje, takže vyrábí patvary a nesmysly jenom aby se naplnil nějaký prodej a plnil plán. Moc jim to nejde a to co produkují poslední dobou je jeden velký nesmysl a nejsou sami. 902 je toho příkladem. 902 není nůž co by každý chtěl.
Když to shrnu obecně, tak dobře už bylo a to nejenom u ZT. To co poslední dobou vídám je spíše úsměvné než že by po tom člověk toužil.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum