ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
janm napsal:
No jo no. ZT je tak dobrý, že se tu občas prodá i za polovinu pořizovací ceny ;)

Což není problém jen ZT, ale obecnou přesyceností a zmlsaností trhu. Bohužel jsme si zvykli, že titanový framelock s práškovou se dá v klidu sehnat i pod 3000.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Tyler napsal:
janm napsal:
No jo no. ZT je tak dobrý, že se tu občas prodá i za polovinu pořizovací ceny ;)

Což není problém jen ZT, ale obecnou přesyceností a zmlsaností trhu.

Jo o tom jsem psal.Přesycenost nesmyslama, které si koupí jenom zoufalec. Nože postrádající ergonomii x užitek a použití. Prostě jenom zaujmout tvarem a rádoby materiálem. Prostě takový nože pro blbečky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Tyler napsal:
janm napsal:

Což není problém jen ZT, ale obecnou přesyceností a zmlsaností trhu. Bohužel jsme si zvykli, že titanový framelock s práškovou se dá v klidu sehnat i pod 3000.

Nechceš ešte obhajovať tých "chudákov" amerických výrobcov?
Máš vôbec šajn, ako tvrdo vystupujú na strojárskom trhu američania? Ako nútia subdodávateľov ísť pod úplné vlastné náklady??? Ako žmýchajú všetkých z pozície sily, ničím nekrytého a na vagóny tlačeného amerického dolára?
Človeče otvor konečne oči!!!

Ako zamestnanec v strojárskej výrobe v postkomunistickej krajine by si vytriezvel mimoriadne rýchlo. A stačila by Ti k tomu jediná montáž v Amerike.

So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
janm: Tak evidentně máme jiné nároky na ergonomii a užitkovost, já osobně u velké většiny ZTček za všechny ty roky žádný zásadní problém v těchhle aspektech nevidím. Jinak je zajímavý, že třeba nově vyráběné 300vky a 350ky mají znatelně tenčí výbrusy než před lety produkované kousky, a že řežou podstatně líp... Mně přijde spíš zoufalý stát na jednom místě a nereflektovat svoje zákazníky.

Jo a používat jenom S30V deset let si můžou dovolit akorát tak u Chris Reeve Knives.

Taky je dost důležitý, že první ZTčka vyjely někdy 2006, co bylo tehdy na poli framelocků za konkurenci? A co i za směšný peníze si koupíš teď? Co dokážou firmy jako Reate, WE, Kizer? Čína trhem zahýbala jako sviň, kdyby ZT nereagovalo, nebylo by v kondici a postavení, v jakým je teď.

Svajciar: Nechápu, jak tvůj příspěvek souvisí s tím, co jsem psal. A jestli mi chceš něco podsouvat, tak s tím prosím rovnou přestaň... V roce 2006 stál průměrný titanový framelock 7000 korun, protože na trhu byla běžně akorát Sebenza, Bradley Alias, ZT0300, občas nějaká specialitka od Kershaw. Tak si ty ceny zprůměruj.

Dnes čínské titanové framelocky s práškovou v pohodě koupíš pod 3000. A to samozřejmě hýbe na secondhandovém trhu i s cenami zavedených zámořských značek. V tom je naše dnešní rozmazlenost, na trhu jsou desítky kvalitních producentů, a my jsme si prostě zvykli, že za málo dostaneme hodně. V tomhle kontextu je ZT samozřejmě drahé.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Takto to súvisí: " Bohužel jsme si zvykli, že titanový framelock s práškovou se dá v klidu sehnat i pod 3000".
Skús povedať nejakému svojmu klientovi, že máš nôž za 9.000,- Povie ti, aby ste si vymenili stoličky... Laugh

To slovíčko Bohužel by mali používať v ZT.
Ty ako spotrebiteľ by si sa mal z toho tešiť!!!

Titán sa produkuje v nenormálnych objemoch voči minulosti a nevidím dôvod držať ceny na úrovni NASA v čase Apollo.
Detto práškovky.
Tieto materiály by už nemali byť "dojnou kravou" producentov, ale mali by sa zaradiť do normálneho sortimentu.

So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Mně nevadí, že ceny šly dolů, že mám široký výběr. Vůbec ne. Reagoval jsem přímo na příspěvek, ve kterém se psalo, že se tu ZTčko občas prodá za polovinu ceny, tj. v bazaru. V tomhle smyslu moje přirovnání s "bohužel" sedí, velká nabídka cenově dostupných nožů dopadá hlavně na sekundární trh a v současné době tak musím počítat s tím, že některé nože prodám s podstatnou ztrátou.

Původní příspěvek od janm primárně implikoval souvislost mezi cenou nových modelů ZTček při přeprodeji a jejich ne/kvalitou, což je podle mě nutné brát právě ve výše zmíněném kontextu. O to šlo.

A ať chceme nebo ne, pořád razítko Made in USA má svůj zvuk a tím pádem i cenu. Podobně jako Made in Germany nebo Swiss Made.
"Thin is sharp."
vaf
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/1/2009
No, každý nůž má něco, a je do jisté míry kompromis. Opík dá vale všem ZT v řezu, ale když dojde na nějakou tužší práci (klouby obratle...), můžu si rovnou jít vybrat jinej. A nebude mi moc platné, že to bude za tři kila, protože jsem,si na ten svůj nůž už tak nějak zvykl.
Mám tři ZT a mám je rád. Tu cibuli, jablko...dají taky, i když ne tak dobře jako Opík za zlomek ceny. Jsem proto zoufalec a blbeček? Budiž. Budu-li parafrázovat nejmenovanou komedii, shodou okolností téže provenience jako inkriminované nože, "Mám rád ZT... jsem mimoň!" 😁

vaf vložil tyto přílohy:
WP_20190819_23_04_30_Pro.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Pro Janm : člověče, vezmi 0920, bež s ní na týden do lesa, používej ji ne jídlo a na zahradě, u krbu, nos ji v kapse a pak tady napiš, kdy kudla selhala a v čem byla nedostatečná .
Vše ostatní jsou jen kecy....
Zdar!
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Na tomhle fóru mě pořád baví, kolik je tu arbitrů vkusu či elegance a znalců cenotvorby. Laugh Bohužel, bez tolerance k názoru či vkusu jiného jedince. Beethovenova Pátá se mi nelíbí, tudíž dotyčný pan skladatel je loser a kdo ho poslouchá je ubožák. Shocked

Vážení, co takhle nechat ostatní dýchat a mít rád, co se jim líbí? ZT není zrovna můj šálek čaje, ale to neznamená, že to jsou nože pro ubožáky. Znamená to jen jediné: svým postojem či názorem jsem se o něco ochudil. Nic víc a ani nic míň. A cena? Asi si jí firma nastavila dobře, když nemá problémy s odbytem. Stejně jako třeba Victorinox či Fallkniven a další.

Rád rozdávám pluska lidem, kteří tu prezentují svoje nože a zjevně z nich mají radost. To "+" dávám za tu radost, ne za kudlu.

Majitelé "zet téček", užijte si svou radost, přeju Vám jí!Wink

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
Momentálně žádné ZT nevlastním ale vystřídal jsem jich mraky až mě mrzi ze jsem je otočil za peníze a nenechal si je

Kdo hani ZT tak asi žádný neměl, vždy jsem měl hladký chod a ostří jako břitva
Nikdy jsem neměl žádný výtky k továrnimu noži od ZT

Král je mrtev ať žije král

PS: jak si to prohlizim zpetne, ukapla by slza Laugh , k nekterymu modelu se urcite vratim

WuDan vložil tyto přílohy:
42630494_77BE_4AEA_A8B9_CF8AFEC03CAF.jpeg.jpg
2D411F81_7B49_4599_A1BA_70491115EB5B.jpeg.jpg
0EB9B471_0085_4FF2_BC94_83F6E2EEFEC1.jpeg.jpg
78D56B79_9704_4E1D_9AC6_55DA50E4DDFE.jpeg.jpg
C24ED41B_522B_43DA_A247_9FE9D9518594.jpeg.jpg
40EB28FB_FD98_4798_BDEE_B329792A1A8B.jpeg.jpg
7A3F7A7B_7034_4E56_92BB_84976F247CB7.jpeg.jpg
7D75B977_F376_445A_8060_CA5690E25FEF.jpeg.jpg

“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Sidney napsal:
Bohužel, bez tolerance k názoru či vkusu jiného jedince.

Tohle je jediná věta která mi dává smysl. Tak se toho drž arbitře přes hodnocení příspěvků a jejich obsahu.Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Domnívám se, že nazvat Sidneyho arbitrem je stejná blbost, jako tvrdit že ZT jsou nejlepší nože na trhu. Sidney jen odhaluje v celé nahotě ubohý nešvar, který se tu rozmáhá jako ebola:
Ukázal jsi svoji kolekci, buď tak laskav a neobtěžuj mne svými low-endovými kudlami bo když to sečtu, tak za ty love by nebyl ani vejlet na Bahamy.
Nemáš rád ZT? Člověče howno rozumíš nožům!!

Pýcha, netolerance a přezíravost, neporozumění.
Mít radost, když má druhý radost? Ani omylem....
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Já jsem myslel, že už se dávno provalilo, že na tu "zahradu", "jídlo", "výlet" apod stačí Mora za 149 Kč a zbytek je iracionální chtíč. Jak říká Matějka "na tomto dvoudenním čundru jsem nůž nepotřeboval ani jednou, protože to mám z domu v krabičce už nařezaný" Happy Já mám na boku batohu chycenou M7 a poslední 3 měsíce jsem ji neoddělával Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/4/2016
Ano mora stačí.Ale ten istý Milan Matejka má 100+nožov.Takže prečo iracionálny chtíč ?Je to proste koníček a zberateľstvo ako každé iné ... A každému sa páči niečo iné .Ja som tu čítal x recenzií ale môže to byť aj najlepší nôž na svete ak mi nepadne do oka tak si ho nekúpim.Prosím nechajme každemu možnosť výberu a ak sa nám jeho výber nepáči tak kuk do ineho vlákna.Ďakujem Peter
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
To je zase debata kvůli jednomu trolovi. Confused
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
No presne. Hlavne se nedari najit nekoho, komu by se dalo porad dokola psat, ze je to konicek a ze je to pekne a ze kazdy si muze sbirat co by chtel, protoze to nikdy nikdo nerozporoval a asi se nikdy nenajde. A hlavne vetsina nejlepsich veci je iracionalnich. Treba vlastnit 100 nožů nebo 100 hasících přístrojů nebo 1 ženskou. Jeste mi 72 chybi. Nožů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Chtěl jsem taky napsat něco strašně chytrého a poučného, ale radši hodím jenom fotku..Happy

eSDeO vložil tyto přílohy:
IMG_20190820_1411412_01.jpeg.jpg

..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Ono jde i o to jak clovek nuz vnima, jestli ciste jako nastroj a pomocnika a nebo trochu jako doplnek, sperk, neco k podtrzeni vlastni osobnosti. Od toho se samozrejme odviji ochota platit za ten svuj vysnenej, nebo vysnene, protoze jak vime, kdyz je jeden na ceste, je dalsi v planu Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
janm napsal:

Když pominu všechny ty tvoje bláboly okolo, tak čepel u 300 je opravdu jiná než u 902 a né podobná. Kdyby byla podobná tak se to jmenuje ZT 302,303 ale určitě ne 902. Je to jako srovnávat Dacii Duster s ML Mercedesem.
Osobně si myslím, že ZT se snaží udržet krok a prodeje, takže vyrábí patvary a nesmysly jenom aby se naplnil nějaký prodej a plnil plán. Moc jim to nejde a to co produkují poslední dobou je jeden velký nesmysl a nejsou sami. 902 je toho příkladem. 902 není nůž co by každý chtěl.
Když to shrnu obecně, tak dobře už bylo a to nejenom u ZT. To co poslední dobou vídám je spíše úsměvné než že by po tom člověk toužil.

Počuj ty mudrc, písal som, že majú podobné ostrie, nie čepeľ, mal som na mysli dĺžku a krivku ostria. Očividne si ich nevlastnil, keď ich polozis na seba, zistíš že to ostrie je totožné...
Posláno:

Štamgast
eSDeO napsal:
Chtěl jsem taky napsat něco strašně chytrého a poučného, ale radši hodím jenom fotku..Happy

Když na to tak koukám, myslím, že na fotce jakožto trefné tečce na závěr předchozí stránky měla být jen 0055ka - a to svisle uprostřed mrGreen.
"Thin is sharp."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum