ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/23/2010
Čo hovoríte na nový model 0357?

peku86 vložil tyto přílohy:
20200302_192231.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Mě osobně se to moc líbí. Zde je video https://www.youtube.com/watch?v=UFLf70NtBZ4
knifepanic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Za mě dobrýOk
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Vypadá prakticky, menší, lehký, tvarově povedený, cenovka zatím ujde, škoda jen toho asistu..

Assisted opening; SpeedSafe® with flipper
Steel: CPM 20CV, working finish nebo black-oxide BlackWash™ finish
Handle: Black G10
Lock: Liner Lock
Pocketclip: Reversible (right/left, tip-up)
Blade Length: 3.25 in. (8.3 cm)
Blade Thickness: 0.121 in. (0.307 cm)
Closed Length: 4.4 in. (11.2 cm)
Overall Length: 7.7 in. (19.6 cm)
Weight: 4.3 oz. (122 g)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/26/2015
Hodně z něj cejtím Kershaw, ale po dlouhý době ZT který rád vyzkouším. Applause

...je to sice dál, ale zato horší cesta.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Aj vy máte radšej staršiu produkciu ZT?

peku86 vložil tyto přílohy:
20200307_134823.jpg.jpg
20200307_135239.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Peku86Ok Ok Ok
Mám je v krabičkách, nedávné stěhováni...
300, 301, 300 BW, 560, 562 CF M390
A jsem na ně pyšný!!!
Ale nové modely mi udělaly radost dva, 357 a 308Ok
Posláno:

Pokročilý
peku86 napsal:
Čo hovoríte na nový model 0357?

Za mě povedená kudla, resp. kudlička. Vzhledem i rozměrově mi připomíná starou dobrou 770 ku, pominu li užší tělo, čepelku a trochu vyšší hmotnost. Liner je hezky pevnej, assist střílí jako prak, výbrus má poměrně vytažený, nad fazetou jsem naměřil cca 0,7 mm, je malinko nesouměrná, ale to už bych řešil opravdové detaily. Čepel má hrubší stonewash s viditelnými stopami, ostří z výroby holí. Nůž jsem nerozdělával, ale příložky mi přijdou sporadicky odlehčené pouze na straně zámku, klidně by pár gramů ještě snesly. Z výroby mají ostřejší vnitřní hranu. Úchop nožíku je příjemný, tvarově praktický, zdrsněná G10 úplně přilne k dlani. Pro menší, či střední ruku jako dělaná. V rámci prvotního seznamování mi vyhovuje horní prohnutí čepele pro případný zkrácený úchop - jako opěrka palce. Klip je tak akorát, spíše měkčí. Kudlu mám z Francie a přišla v netradičně světlé ZT krabičce. Docela bomba, nemít ten assist... Happy

Vogysan vložil tyto přílohy:
20200320_135609.jpg.jpg
IMG_20200320_WA0007__1_.jpg.jpg
20200320_135416.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
0357 se mi na prvních fotkách docela líbila, ale jak jsem teď vyděl ty střenky detailně, tak tedy nic extra, takhle to vypadá, že ty šrouby snad i vyčuhují ven.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
omlouvám se za hrubku, má tam být "viděl"
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Ahoj,
Asi do ní půjdu, ale já asi spíše v BW
Můžu se zeptat proč z Francie?
Jinak gratuluji a ať dlouho dělá radost!!!!Applause Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Najprv som si hovoril že je to veľmi zaujímavý nôž s výbornou oceľou, pekný design a tak. Bohužiaľ je tu pár vecí čo mi nesedia. Pružina Speed safe, zvyčajná ZT hrúbka fazety 0,7mm a nevyužitý potenciál oceli 57-59 HRC je málo. Najlepší výkon dosahuje pri 61-62Cry

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Ahoj, nevím odkud čerpáš ty Hrc, nevidím to ani na ofiko stránkách.
Spíš mě napadá otázka proč by dobrovolně degradovali prémiovou ocel, se kterou už navíc mají zkušenost z jiných modelů. A obavu z křehkosti bych neviděl, není to přece řada 200, 30X...nevím, přemýšlím
Posláno:

Pokročilý
Ahoj ZTčkáři Happy

Pravdu máte, vystupujících šroubů jsem si všiml vlastně až zde. Zakončení mají zaoblené a v ruce cítit nejsou i kvůli klipu, který mezi nimi a dlaní vymezuje mezeru. Všechny mají stejnou výšku cca 0,5 mm. Kdybych byl opravdu pedant, malou nepřesnost najdu v zalícování příložek se střenkami na konci nože v místě vroubkování, ale to už je desetina, max. dvě. Změřenou tloušťku fazety berte prosím s rezervou, nemám digi posuvku. Výbrus je v porovnání s většinou ZT produkce vytaženější. Kudla jde do řezu ochotně, dnes jsem ji vyzkoušel na zelenině i dřevěném polínku. Spíše mě mrzí ty neodvrtané příložky...

Jako ZT ultras, jako ďas, fanda jsem spokojený. V porovnání s předchozími patvary a polotovary konečně zase vyprojektovali něco, co mohu nazvat dobře vypadajícím a funkčním nožem. Vzhledem k ceně, která je u srovnatelných kudel z této stáje o polovinu nižší si dovolím říct, že "výkonově" nijak nezaostává. Jak už tu ale mnohokráte padlo, je trochu škoda, že se v KAI takto odklánějí od původní filozofie praktických, jednoduchých a robustních zavíráků.

A proč z Francie? Prostě jsem byl nedočkavý, u nás ho v té době ještě neměli Happy
Posláno:

Štamgast
Údaje o HRC sú práve zo stránky ZT. Stačí rozkliknúť "specifications".

Igi964 vložil tyto přílohy:
Screenshot_20200321_144431_Chrome.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Neřešte HRCy, chlapáci, při jakémkoliv používání nože stejně nepoznáte, zda má 57 nebo 62...A pokud to bude držet ostří jako má bývalá 562 ka z téže ocele, nemusíte mít obav.
Posláno:

Štamgast
Igi, díky, přehlédl a nerozklikl
Vogysan, taky moc děkuji. S tou koupí jsem to tipoval, ale nechtěl jsem předjímat

S touhle ocelí zatím u ZT nemám zkušenost, pouze S30V, Elmax a M390...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/7/2008
Vogysan napsal:
Neřešte HRCy, chlapáci, při jakémkoliv používání nože stejně nepoznáte, zda má 57 nebo 62...A pokud to bude držet ostří jako má bývalá 562 ka z téže ocele, nemusíte mít obav.

Nepoznáš rozdiel medzi 60 - 62hrc
Ale 57 - 62hrc už rozdiel poznať bude.
Facebook : MGknives
Instagram : mgknives
Posláno:

Štamgast
MiGo#1 napsal:
Vogysan napsal:

Určite ánoOk Je to ale akési divné. Schválne som pozeral ostatné modely ZT s 20CV a všetky mali písané 60-62HRC. Iba 0357 má 57-59. Možno to je preklep.
Moderné práškové oceli sú väčšinou najlepšie pri 60 a viac HRC , teda pri zatváracích nožoch určite.
.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/7/2008
Igi964 napsal:
MiGo#1 napsal:
Vogysan napsal:

Určite ánoOk Je to ale akési divné. Schválne som pozeral ostatné modely ZT s 20CV a všetky mali písané 60-62HRC. Iba 0357 má 57-59. Možno to je preklep.
Moderné práškové oceli sú väčšinou najlepšie pri 60 a viac HRC , teda pri zatváracích nožoch určite.
.

No čepeľ je o 1mm tensia ako pri ostatných modeloch z cpm20cv.... Možno chceli aby bola pružnejšia Shocked
Facebook : MGknives
Instagram : mgknives
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum