ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/18/2017
Není moc lidí, kterým se ten nůž líbí.. Ať už jakákoli barevná varianta..Laugh
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
Rád jsem vyjímkou ...Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
Ta 308 je povedená. Spíš tuhý framelock, příjemná do ruky a co mě dost bere je flipnutí čepele. Silnější odpor detentu, jako ze začátku u 562 znamená, že čepel prostě vystřelí, ale díky ložiskům hladce, né jako když u 300BW cítíte tu mechaniku pružiny...Wink Happy

Gyrl vložil tyto přílohy:
F6BAE1DF_AC1A_4481_A6EA_31345AFE262F.jpeg.jpg
A95D49F0_9388_4912_A84C_81A3D1587E79.jpeg.jpg
6D5D5DC4_5666_4C83_A7A6_F538B660BE11.jpeg.jpg
E0150E81_FD56_4167_94FE_AAAD82156B3B.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
Krásnou trojici to máš Ok
Ještě bych si tam představoval 200-ku a 630-ku Happy
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Díky!
Ještě je několik kousků v šuplíku...
200 jsem neměl a v inzerci se vždycky minem, buď jiná kudla nebo svědomí, jestli v tom není moc peněz...red face Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2010
Gyrl napsal:
Díky!
Ještě je několik kousků v šuplíku...
200 jsem neměl a v inzerci se vždycky minem, buď jiná kudla nebo svědomí, jestli v tom není moc peněz...red face Wink

V nožích nikdy nemůže být dost peněz NoNoNo Grin
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/10/2018
Ahoj,

prosím o radu k následujícímu. Před nedávnem jsem zakoupil ZT 0450 - precizně zpracovaný kousek, jako EDC ideální. Po prozkoumání všech detailů jsem zjistil, že pojistka linerlocku (respektive její vložka) zapadá příliš málo. Následně, když jsem na YT shlédl video: https://www.youtube.com/watch?v=qv2pDEtgtlU , přišlo rozčarování.

Vyzkoušel jsem to u svého nože s tím, že jsem hřbetem čepele udeřil do své dlaně... K mému překvapení se pojistka linerlocku chove úplně stejně jak na odkazovaném videu - tedy skoro jako slipjoint.

Můj dotaz: je možné, že se vložka linerlocku nebo čepelka používáním obrousí, pojistka bude zapadat hlouběji a následně nedojde k jejímu vyskočení? Pokud na pojistku zatlačím dlaní, zapadne asi do 1/2 čepelky a pak už drží.

Rád bych znal váš objektivní názor k tomuto "problému". Přílohou zasílám pár fotek.

xixao vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
xixao napsal:
Ahoj,

prosím o radu k následujícímu. Před nedávnem jsem zakoupil ZT 0450 - precizně zpracovaný kousek, jako EDC ideální. Po prozkoumání všech detailů jsem zjistil, že pojistka linerlocku (respektive její vložka) zapadá příliš málo. Následně, když jsem na YT shlédl video: https://www.youtube.com/watch?v=qv2pDEtgtlU , přišlo rozčarování.

Vyzkoušel jsem to u svého nože s tím, že jsem hřbetem čepele udeřil do své dlaně... K mému překvapení se pojistka linerlocku chove úplně stejně jak na odkazovaném videu - tedy skoro jako slipjoint.

Můj dotaz: je možné, že se vložka linerlocku nebo čepelka používáním obrousí, pojistka bude zapadat hlouběji a následně nedojde k jejímu vyskočení? Pokud na pojistku zatlačím dlaní, zapadne asi do 1/2 čepelky a pak už drží.

Rád bych znal váš objektivní názor k tomuto "problému". Přílohou zasílám pár fotek.

1. Zkus více napružit pojistku, prostě rozdělat a přihnout, třeba bude zapadávat vic, zároveň může při utahování šroubků dojít k malému posunu
2. Ubrousit lze, ale je třeba zachovat babo mírně upravit úhly... Do toho bych se moc nepouštěl, můžeš udělat více škody než užitku
3. Lze mírně zdrsnit dosedaci plochy, nebo si nechat udělat karbodizaci dosedacich ploch
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Nejdříve varování: Nemám osobní zkušenost se ZT, ani s framelocky obecně, ale předpokládám, že se to bude chovat stejně jako mé dva linerlocky...
xixao napsal:
je možné, že se vložka linerlocku nebo čepelka používáním obrousí, pojistka bude zapadat hlouběji a následně nedojde k jejímu vyskočení?

... tj. přesně tak, jak jsi napsal.

xixao napsal:
Pokud na pojistku zatlačím dlaní, zapadne asi do 1/2 čepelky a pak už drží.

V tom případě bych na tvém místě nic nerozebíral, neohýbal, neobrušoval. Zkus nejdříve proces "samo-obroušení" urychlit - ze začátku otevírej nůž švihem, pojistka bude zaskakovat hlouběji, a po čase už švih nebude potřeba. A když tohle nezabere, pak teprve šroubovák. Nejsem sám, kdo to cítí takhle, mrkni třeba sem: https://www.youtube.com/watch?v=Wsu_QsTxz0E&feature=youtu.be

Btw, moc pěkný nůž, tenhle Small Sinkevich.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Časom si to sadne samo, ja to mám radšej tak nech zapadá na začiatku minimálne a potom sa to ochodí. Lepšie ako by frame zapadal príliš hlboko. Je to ok, nerieš to.
Posláno:
Začátečník
Všem díky moc za reakci. Mám jej opravdu krátce... volím tedy cestu nejmenšího odporu, tj. nechám ho zaběhnout a případně budu řešit dál. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Podľa mňa to v poriadku nie je. Pokiaľ ide zavrieť len tlakom na čepeľ, ako slipjoint, tak to de facto nie je poistkaKO NoNoNo Skúsil si ju dotlačiť rukou, či zapadne viac? Stavím sa že ide. Častý jav u ZT v tejto dobe, bohužiaľ. Green thorn, alebo iný číňan dokáže urobiť framelock aby nelepil, držal a pritom nešiel pretlačiť rukou na opačnú stranu. Overbuild in USA už nie je čo bývaloCry

Always look on the bright side of life...
Posláno:
Začátečník
S tím slipjointem to bylo napsáno s nadsázkou. Samozřejmě, že po flipnutí pojistka zapadne, bohužel zřejmě málo. Styčná plocha vložky pojistky versus čepele je pak velmi malá.Tlakem ruky čepel nezavřu, pouze rázem hřbetu čepele o ruku - vibrací linerlock asi vyskočí.

Ano, zatlačením (silou) na pojistku se dostane do cca 1/2 tloušťky čepele, možná fous dál. Podle mě není šance (díky geometrii výbrusu na styku čepele a pojistky), aby pojistka při flipnutí zapadla hlouběji bez použití větší síly. Snad se tedy "ochodí".
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
xixao napsal:
prosím o radu k následujícímu

Ber to prosim jako tezce subjektivni nazor Happy. Zacal bych tim ze bych zjistil jestli neni pojistka zpackana z vyroby. Nuz rozeber a podivej se jak je pojistka "napruzena". Pokud dosahne minimalne k protejsi strence (100% opotrebeni pojistky) a nebo lepe jeste "za ni" tak bych dal klidne nozi sanci. +1000 cyklu otevreni/zavreni a uvidis co z toho bude.

Pokud zjistis ze je pojistka z vyroby malo napruzena nebo ze se problem nezlepsuje jak pribyvaji cykly otevreni/zavreni tak bych nuz neupravoval a okamzite reklamoval. Tohle neni levny nuz. Pokud si vyrobce neni schopen ohlidat zpracovani pojistky a jeste jsou tam takovi lemplove ze je problem pri vystupni kontrole kazdym nozem klepnout jestli pojistka drzi tak proc by jsi to TY mel resit Sad.
Posláno:
Začátečník
Rozborka viz špatně zaostřené foto.

xixao vložil tyto přílohy:
5.jpg.jpg
6.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/29/2018
Stržená hrana vložky Angry Proto pojistka selhává. Malá styčná plocha, zřejmě způsobená špatnou geometrií výbrusu.
Posláno:
Začátečník
Je možné, že si to časem "sedne"? Nebo nějaká jiná možnost jak to u nového nože řešit bez zásahu brusky apod?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Pokud k nemu mas papir se zarukou , okamzite ho u prdejce reklamovat pokud je z inzerce tak informovat puvodniho majitele (o tomto problemu ba pruseru ktery te muze zranit musel vedet)pokud se k tomu ani jeden nepostavi celem tak nabonzovat sem mezi smelinare at i ostatni vedi s kym muzou mit cest Cry Cry Cry
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
xixao napsal:

Do reklamace nebo vratit! Tady neni co resit. Spatne (malo) napruzena pojistka + presne jak psal tomas_f vyse.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
xixao napsal:

Hm, omlouvám se, musím vzít zpět, co jsem psal výše o zaběhnutí švihem, tohle fakt nevypadá moc dobře Sad
To mě mrzí, u ZT bych to fakt něčekal...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum