ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2018
Knifelover napsal:
Clo je myslím jen 3,5%, to je to nejmenší zlo. Ale i tak, litr za ložiska nedám. Jedině si spočítat rozměr+podložku, ložiska koupit z Číny kolem dvou stovek a podložky tady.

Na ali jde koupit kombo ložiska i s podložkami z obou stran.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Nebo za pár korun koupit jenom keramické kuličky. Větší přínos je keramický detent.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/13/2022
Ano, to je jednoduché a levné řešení. Jdou docela lehce vyměnit. Ovšem to neřeší absenci podložky. Jsou třeba ložiska s menším průměrem kuliček a zbytek rozměru využít na podložku.

Nebo nechat třeba o desetinu, dvě, zafrézovat střenku.

S detentem je to horší, většina ZT nemá průchozí díru skrz framelock. Původní kuličku jedině rozpustit chloridem, jak mi zde napověděli místní guru.
Posláno:

Štamgast
Podložka by měla mít nějakou tloušťku, aby to fungovalo, jinak se stane to, co Spydercu na modelu Advocate. Takových aspoň 0.5 mm by bylo fajn. Střenku bych si asi frézovat netroufl, ale menšími kuličkami by se to vyřešit určitě dalo. Jinak ty detenty tu někdo mění? Mydlinka nebo Hamon třeba?

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Výst_ižek.PNG.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Jj, asi by to chtělo víc než dvě desetiny. U ZT0562 mají kuličky 2,381mm. Když by se daly ložiska s 1,588mm(tak nějak to má Taco), zbyde na podložky dost.

Ten detent je trošku risk. Copak kuličku rozpustíš, ale běda, pokud bys tam keramiku natlačil moc hluboko. Tak jsi v pasti. Na Bladeforu to někdo dělal, po rozpuštění si provrtal dírku skrz, ale trošku mu házel vrták a už tam musel dát větší průměr. Naštěstí kudla fungovala i tak. Moc se mi do toho nechce Neutral

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Zajímavé témaOk
Můj CF kus 0562 už není to, co býval. Nová Ti je až takový rozdíl, že mi z fliperu už párkrát sjel ukazovák v očekávání daleko menšího odporuRazz
Posláno:
Začátečník
No jo, časem se kulička tvrdou čepelí ohobluje. Možná trochu na CF připružit framelock, na čas to pomůže. Moje 0562TI FSS má odpor ještě větší, než ta, co máš ode mě. Ze začátku to až bolelo, ale už si trochu sedla Cool To se mi na 0562 líbí, chodí jak když má AO Ok
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/14/2021
Pardón že vám do toho tady skáču hoši, ale na mujnuz.cz naskladnili nějaké novinky, včetně nového ZT. Docela fofr Grin

bolfiik.edc vložil tyto přílohy:
IMG_20230124_141135.jpg.jpg
IMG_20230124_141233.jpg.jpg
IMG_20230124_141245.jpg.jpg

Kde je vůle, tam je cesta
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2008
kua ta 3nuly6ka je drahej plech Shocked
Erleichda..
Posláno:

Štamgast
Je super, že před týdnem jsem koukal na video z Shot Show a dneska už se to tu dá koupit Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Pokud by mi ho měl někdo přivézt z USA, tak při kurzu 22 Kč/1$ je za 7040,-
Asi bych to využilWink Grin , ale možnost si ho už teď koupit tady je parádní! To bez debatOk
Posláno:
Začátečník
mujnuz.cz není zrovna z nejlevnějších, bude někde lacinější. Ve Francii na CT určitě.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/24/2021
Při představě, že za 9k mám kudlu od Zdeňka Rambouska např,po kterém dost pokukuju, což je upřímně úplně jiný level,tak nemám ani chuť tu pevnou nějak chtít. Je fakt pravda, že mujnuz má ty ceny výš, předpokládám že za 7,5-8 bude jinde max. Ale musí se to ocenit, velký fofr. To palec hore. Ok
odvážným štěstí přeje (Vergilius, Aeneis)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
NoNoNo
Drahé Surprised
Taky nechceš pracovat za minimální plat a jestli ano Laugh Admire velmi rád ti seženu práci za prd a ještě ta to dostanu zaplaceno Razz
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Odrataj si DPH a mas tu istu cenu ako v USA. Ak by si to nechal poslat, vychadzal by noz drahsie. O clo a dopravu, na ktoru by tiez vyrubili DPH. Ta cena na mujnuz.cz je este velmi priazniva.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
MSRP cena (doporučená maloobchodní cena) neobsahuje DPH. V US je DPH tuším 6%, u nás je DPH 21%.

Obchodník kupuje (výrobce/dealer prodává) nůž tak, aby byl obchodník schopen +/- dodržet výrobcem doporučenou maloobchodní cenu. Cena je to však doporučená, takže může být vyšší (v rozumných mantilech i nižší, například akční cena atd). Ty konkretni podmínky nastavuje výrobce.

Mujnuz.cz je drahý, to je fakt. Domnívám se, že ohledně ZT "zatlačili" na noze-nuz kteří měli ceny ZT srovnatelné se zahraniční konkurencí.

Takže cena na mujnuz.cz nebude tak vysoká jen kuli DPH, ale především marží prodejce. Tím je nekritizuji, je to jejich job.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Tak ložiska přímo na titanu překvapivě nejsou ideální řešení. Jinak kudla byla v kapse jenom párkrát, flipovaná minimálně. Jediné, co mě napadá, že při kompletaci ve fabrice ten čep prostě moc utáhli a kuličky se obtiskly do titanu. Na chodu to naštěstí není poznat...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20230128_154225.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Shocked a na detentu už slušná ploška...

Posláno:

Štamgast
A přitom je to prakticky sbírková kudla. Ten stonewash je celkem hrubý a pak to jde rychle. Jo, chtělo by to keramiku...
Posláno:
Začátečník
Já bych se do toho detentu s chloridem i pustil, ale chtělo by to vyzkoušet na nějaké, třeba už dosluhující kudle. Takovou momentálně doma nemám. Ono na tom nic není, už jsem to u dvou nožů měnil, jenže ty měly dírky průchozí Neutral
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum