ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/12/2007
já se s tím tvarem čepele právě taky nesetkal, ale na čepeli je nápis nerez mikov, takže asi mikovácká bude. Jde jen o to, jestli je výsledný tvar úpravou nějaké jiné verze, či se takto vyráběl. Od původního a prý jediného majitele mám info, že se s čepelí nikdy nic nedělalo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Je to originál, tyhle čepele si pamatuju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/29/2006
Happy souhlasím se Surgem. Pro srovnání novější verze stejné velikosti a stará delší se žlábkem. Vše má stejně jako tvá kudla originální značení. Byly nesrovnatelně kvalitnější v držení ostří. Kdyby jsi nůž nechtěl, tak mám zájem.Wink

Dobroušek vložil tyto přílohy:
P1060490.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
díky za odpovědi, nože se zbavovat nebudu, vypadá dobře, jen ho budu muset trochu poopravit a bude jako novejWink
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Měl bych tady takovou drobnou zajímavost.Wink
MIKOV snad v 60.-70. létech 20.stol.(?) vyráběl jednoduché celokovové nožíky, které údajně byly dodávány k lékárničkám Civilní obrany (to ale zatím nemám bohužel hodnověrně doloženo). Nedávno se mi dostal do ruky velmi podobný menší nožík, ovšem značený STEELCORE CUT. CO GERMANY. V Německu se nože téhle konstrukce a tvarů (v různých velikostech) začaly vyrábět někdy před 1.sv. válkou či ještě dříve. Takže proč vymýšlet něco nového, když vyzkoušená, jednoduchá konstrukce je na světě již desítky let, že?Wink
Německé firmy ostatně tenhle nápad pravděpodobně převzaly z Francie, kde tyhle levné nože nazývané DOUK-DOUK byly pro svoji jednoduchost a nízkou cenu vyráběny v obrovských sériích a dodávaných do kolonií...Happy
Taže Mikov DOUK-DOUK "Made in Czechoslovakia" pro CO by mohl zajímat třeba právě sběratele těhle nožů ve Francii, ne?Wink

P. vložil tyto přílohy:
Z1.jpg.jpg
Z2.jpg.jpg
Z3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Zajímavé kousky,geniálně jednoduché.Ty plech.Mikovy prý někdo v Příbrami prodával za pár kaček,bohužel jsem přišel pozdě a teď v Praze sem na ně nenarazil.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
Gero napsal:
Zajímavé kousky,geniálně jednoduché.Ty plech.Mikovy prý někdo v Příbrami prodával za pár kaček,bohužel jsem přišel pozdě a teď v Praze sem na ně nenarazil.

Myslím že "vývrtkář" v Praze minimálně jeden měl. Jinak měl mnoho roubovacích nožů, fixírů a jiných modelů Sandriků a Mikovů....

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005

Myslím že "vývrtkář" v Praze minimálně jeden měl. Jinak měl mnoho roubovacích nožů, fixírů a jiných modelů Sandriků a Mikovů....

[/quote]

... některé za docela šílené prachy ...
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
"Vývrtkář" měl jen ten malý, celokovový, ale bez značky výrobce... Vždy má všechny nože za šílené prachy.Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Jo, v Příbrami je nějaká firma prodávala - byly úplně nové - snad prý někde našli krabici ve skladě. Měli klasické červené a potom ještě oranžové.

Surg vložil tyto přílohy:
Mikov.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Ahoj kluci, všem příznivcům starých Mikovů posílám novoroční "nožařské" pozdravení. Děkuju taky všem kdo k téhle řadě přispěli! Je to snad už kompletní řada pětiželízkovejch fixírů (ten horní má navíc ještě takový to starý šídlo co je spíš bodec a místo pilky perořízek). Takže ať se daří!

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
pf08_fixír.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/1/2006
Dobrej den,dnes jsem koupil v bazaru Milováka- fixíra a mám dotaz jestli i to pouzdro je k němu origoš.Jinak cena 180kaček a díky za odpovědi.

rodeo vložil tyto přílohy:
P1010147.JPG.jpg
P1010150.JPG.jpg
P1010151.JPG.jpg
P1010152.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/10/2008
Hezký den,
mám také Fixír od Mikovu, už cca 23 let (a potřeboval by vyčistit) a chci se zeptat, zda je možno nůž rozebrat (a samozřejmě složit), zda to někdo již zkoušel a má s tím zkušenosti? Díky.
jex
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2002
rodeo napsal:
Dobrej den,dnes jsem koupil v bazaru Milováka- fixíra a mám dotaz jestli i to pouzdro je k němu origoš.Jinak cena 180kaček a díky za odpovědi.

není, to je futrál od nerezový řady se sníženým hrotem
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/1/2006
jex napsal:
rodeo napsal:

není, to je futrál od nerezový řady se sníženým hrotem

Trochu jsem to čekal,ale nevadí,Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Tak sem nedávno po treninku zasel na jednoHappy dal se do řeči se známejma a padlo téma nože načež jeden klučina vytasil z kapsy tady toho prcka mikov tak sem to sem musel vhodit ví nekdo neco o tomto nožíku? vyrábí se pořád?

Oncudora San vložil tyto přílohy:
DSC01893.JPG.jpg

Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Najdeš jej na strankach Mikov.cz pod kapesní zavírací nože (na konci) s cenou 67Kc
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/9/2007
Čau, asi se to tady probíralo, ale nevíte z čeho se dělájí současné lovecké nože Mikovu? Konkrétně http://www.mikov.cz/index/index_cs.html ty kolem 2000,-. A z čeho je dělanej UTON? Přemýšlím o jednom z těchto 2 a chtěl bych mít jasno. Díky..
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
zbyna napsal:
Čau, asi se to tady probíralo, ale nevíte z čeho se dělájí současné lovecké nože Mikovu? Konkrétně http://www.mikov.cz/index/index_cs.html ty kolem 2000,-. A z čeho je dělanej UTON? Přemýšlím o jednom z těchto 2 a chtěl bych mít jasno. Díky..

Klikni na stránkách Mikovu na Technické informace.Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
zbyna napsal:

No, to je asi ten línej hřbet Ivánka, Sad , chtělo by to je chvilku zapátratSad , trochu už mi vadí tyto dotazy, stylu .... nechce se mi hledat, naservírujte mi to až pod frňákAngry , takže´drahý Zbyňo, zkus se jen podívat po stránkách Mikovu a tam Ti řeknou, že dělaj z AK5Angry Angry Angry

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Uživatelé v tomto tématu
Guest, loner01

Přechod na fórum