ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/24/2006
Jasně !Angry Angry Angry A ještě ti řeknou že nepoužívají AK5, ale 17029! Angry
... a máš to !Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
Podařilo se mi sehnat katalog Mikovu z roku 1961. Ale protože se mi ho sem nepodařilo nahrát, tak vkládám odkaz na své (zatím nedokončené) stránky, kde je možné si ho stáhnout....

www.ranovak.wz.cz/links.html
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
ranovak napsal:
Podařilo se mi sehnat katalog Mikovu z roku 1961. Ale protože se mi ho sem nepodařilo nahrát, tak vkládám odkaz na své (zatím nedokončené) stránky, kde je možné si ho stáhnout....

Díky.

David
( . )( . )
Posláno:
Pokročilý
Pokud by někdo měl zájem o větší rozlišení a nebo o celý katalog (jsou tam i kuchyňské nože, nůžky, nástroje apod.), tak mi napište na e-mail
ranovak (kyslá ryba) seznam (.) cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/3/2008
Laugh Tak tento katalog vypadá jako novodobý katalog Mikovu, v trochu zaprášeném stavu!!
Krásná nostalgie Razz
Jak jsem se tu někde dočetl ,, KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ,,
ale ja bych to upravil ,,KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ A DOMA DALŠÍCH TŘICET!!!
Posláno:
Pokročilý
Jo a to kdybys ho měl v ruce, to bys teprve cítil nostalgii! Je to na takovém tvrdém chlupatém papíře a smrdí zatuchlinou... Wink

Ještě tak sehnat katalog Sandriku, pokud vůbec nějaký měli....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/3/2008
Wink jo dokážu si ten smrádek živě představit! Znám to!!mám pár starých knížek a myslim že s tim si můžou podat ruce!

Ale jen to krása jen si ho chraň !myslim že už jich moc neni!!Wink
Jak jsem se tu někde dočetl ,, KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ,,
ale ja bych to upravil ,,KAŽDÝ SPRÁVNÝ MUŽ ,MÁ U SEBE NŮŽ A DOMA DALŠÍCH TŘICET!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Ranovak:ten katalog je super.Ten 2želízkovej uhlíkáč č.206-OH-2 mám ještě doma.Zajímalo by mě z jakých uhlíkovek Mikováci dělali(jí?)Nerezaví při styku s potravinami kyselejšího charakteru jen černají.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
To ranovak: MOC děkuju, udělal jsi mi velkou radost. Dokonce na str. 6 jsem objevil tu plastovou "srnčí nožku", co jsem o kus dřív psal, že si ji pamatuju v červené...Kdybys mi mohl udělat kopii celého katalogu, budu Ti zašněrován.
Posláno:
Pokročilý
to all: Na výše uvedeném odkazu jsem vložil na četné žádosti i celý katalog, a to ve stejném rozlišení, tak kdo chcete vědět co všechno v roce 1961 Mikov vyráběl, tak si ho stáhněte. Nebude tam věčně!

Jsem rád že vám to udělalo radost, stejnějako mě, že jsem ho získal

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2001
Zdravim, dela mi ten odkaz problemek, spise ten soubor. Stahnu, vse v pohode, ale kdyz ho otviram, hlasi chybu, ze soubor je poskozen a nelze opravit. Ze by byl problem jen u mne? Kazdopadne by mi take udelal radost. Jestli ostatnim vse funguje, nevenujte memu prispevku pozornost, nekdy se citim jako pocitacovy "mag".

edit: uz se zadarilo, behem dne smaznu, mimochodem pekne, diky
petr
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/29/2006
petr napsal:
Jestli ostatnim vse funguje, nevenujte memu prispevku pozornost, nekdy se citim jako pocitacovy "mag".

Jak online, tak uložený. Je to OK.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
ranovak napsal:

Ďakujem Ti aj ja za ten katalóg.
Skutočne zaujímavé listovať v katalógu, ktorý je taký starý ako ja Happy
Posláno:

Štamgast
Kakalóg mi taky nějak hapruje,Sad asi budu zase léčit počítač mým standartním způsobem-kopy a údery bo jak by řeknul Stryk ten "cyp zajebany" je liny tajak ta lemra plůživá a makat sa mu ninechce.Angry
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Pokročilý
Ládes napsal:
Kakalóg mi taky nějak hapruje,Sad asi budu zase léčit počítač mým standartním způsobem-kopy a údery bo jak by řeknul Stryk ten "cyp zajebany" je liny tajak ta lemra plůživá a makat sa mu ninechce.Angry

Bohužel jsem nechtěl přiliš komprimovat obrazky aby bylo čitelné označení výrobků, proto celý katalog má skoro 8 MB (původně měl dokonce 30 MB!). Takže to možná může někomu dělat problémy při stahování...

Ale pokud to někomu nejde, stačí mi poslat e-mail a já mu to pošlu přímo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/1/2007
Oba katalogy ... nááádhera.
Trocha nostalgie, nádherný vzpomínky na dětství a mládí a tehdejší nožíky.
Katalog je jen o rok mladší než já Sad , ale co, Happy
A konečně vím, že ten nádhernej starej Mikov s atypickým "nožem na konservy", kterej jsem dostal před lety od kamaráda je 101-NH-6.
S 373-OH-1 jsem protrempoval celý mládí. A jak dobře sloužil a co všechno zvládnul ...
Ranovaku, díky.
Jíra
Když máš nůž, není to survival, ale kempování ... (výrok připisovaný vojákům britských SAS)
Posláno:

Štamgast
ranovak napsal:
Ládes napsal:

Bohužel jsem nechtěl přiliš komprimovat obrazky aby bylo čitelné označení výrobků, proto celý katalog má skoro 8 MB (původně měl dokonce 30 MB!). Takže to možná může někomu dělat problémy při stahování...

Ale pokud to někomu nejde, stačí mi poslat e-mail a já mu to pošlu přímo.

Ahoj , stále se snažím o stáhnutí , ten větší katalog 8Mb jsem po určitých problémech stáhnul , ten menší se vždycky kousne , nebo se stahne , ale pak mi to hlásí chybu - a to mám stah. rychlost 1 Mb .
Prosím,prosím o zaslání menšího. Díky

Posláno:
Pokročilý
Ahoj všem.

Ani jsem nečekal, jaký bude zájem o katalog výrobků firmy Mikov z roku 1961! Myslel jsem že si ho stáhnout tak 2 - 3 skalní příznivci této značky a ne že to budou desítky lidí! Happy

Takže jsem příznivcům této české značky připravil ke stažení ještě jeden katalog. Tentokrát ale už novodobější, vzniklý někdy v období 1993 - 2000, proto jsem ho pracovně datoval rokem 1995...

Za mizernou kvalitu obrázků nemůže skener, ale naprosto děsná kvalita tisku tohoto katalogu!!! Právě proto ho sem i dávám. Nejen proto aby jste si mohli porovnat sortiment nožů před 45 a před 15 lety, ale i úroveň grafického zpracování...

K problémům se stahováním: Nevím proč ale opravdu se ten katalog při otevírání rovnou na mých webovkách občas kousne. Proto doporučuji jej neotevírat, ale pouze kliknout pravým tlačítkem myši a dát příkaz "Uložit odkaz jako" a pouze si soubor stáhnout do svého počítače. To mi funguje naprosto bez problémů.
Případně mne opět kontaktujte na e-mail a já vám ho pošlu rovnou.

Hezký den všem a sorry za dlouhý příspěvek.

P.S. A kdyby se někomu z vás válel doma podobný katalog Mikovu nebo Sandriku z jakéhokoliv období, dejte vědět. Určitě bych o něj měl zájem. Alespoň o elektronickou podobu (případně naskenování a převod do pdf klidně udělám).

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Vďaka Ranovakovi a jeho katalógu som identifikoval starý Mikov ako "čašnícky"
Vraj vtedy stál 16 Kčs !

Ranovak, ešte raz díky. Keby som nebol ateista, tak by som napísal, že si si urobil ďalší schodík do neba !

cykloturista vložil tyto přílohy:
Mikov_236_NN_3_1.JPG
Mikov_236_NN_3_2.JPG
Mikov_236_NN_3_3.jpg.jpg
Mikov_236_NN_3_4.jpg.jpg
Mikov_236_NN_3_5.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
ranovak napsal:
P.S. A kdyby se někomu z vás válel doma podobný katalog Mikovu nebo Sandriku z jakéhokoliv období, dejte vědět. Určitě bych o něj měl zájem. Alespoň o elektronickou podobu (případně naskenování a převod do pdf klidně udělám).

No já mám doma katalog kolem roku 1900 - ale to je jen odhad -neb to nemá titulní stranu. Mám to asi na 20-30 kusech A3 - kdysi mi to okopčil pan Paťha z Mikova. Bohužel nemám možnost to oskenovat...

D.
( . )( . )
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum