ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/3/2019
Jasně sv.Hubert je marketingoví tah, ale tich dělá Mikov spoustu, jako třeba ten fond solidarity.
Způsoby dělají muže
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Osobní vazba ve stylu, pracoval jsem tam, mají pěkný plot a štuku, našel jsem si tam první manželku je individuální bonus, který je nepřenosný a nikomu jinému nic nedá. Ta produkce je naprosto zoufalá, jediné vysvětlení je, že se už 20 let doprodává 4000m2 sklad, který se v roce 1998 našel v lese za Mikulášovicemi. Měl jsem asi 6 nožů v osmdesátých letech, normální byla stovka v nerezu (paštika a rohlík), lepší nůž byl Fixir (čundr), ale už jako puberťák mi připadal zavazák nebo venado s tím plastem na střence (ten materiál stál snad 0,30 Kčs za tunu) naprosto nedůstojná, nůž ve stylu Zero nekdo vyhral na tabore a snazil se to vymenit za nejakou uzlovacku, ta produkce je mimo i na rok 1988. Jediné vysvětlení proč prodávají je nějaká retro vlna lidí jako můj tchán, ročník 1940, který má zkušenosti a ví, že pračka jedině ROMO, kolo jedině Liberta, hodinky PRIM a nůž MIKOV, zejména když stojí 5000 Kč. Jinak jeden z největších prodejců v CZ prodal 5 Patronů za 2 roky, Mikov se asi opravdu živí tím Lídlem a kuchyní a celý zbytek je marketing "vyrábíme nože" nic bych za to nedal, že ty Jaguáry prodají dva do roka a je jim to celé buřt.
A všiml jsem si, že Matějka se k Mikovu vůbec nevyjadřuje a jednou se zmínil, že nemá rád určitý tvar/styl pouzdra, protože ho měl v adolescenci na Mikovu a má z toho trauma doteď a myslel jsem, že si vysměji bránici, protože úplně stejně to mám já, ten loveckej plasťák měl typ pouzdra, které když mám na noži který koupím, tak to vyhazuji a dělám toulcové Wink
Mikov je fenomén. Asi jako Prim.
Posláno:

Pozorovatel
Jak říká pan Maťejka, je to pouze můj názor, prezentuji svoje zkušenostiHappy.
Způsoby dělají muže
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2019
Kým si dám moju minidielničku znovu do kopy po tom koncoročnom chaose, ešte si oddýchnem tu s mojim údajne 51 ročným parťákom. Môže byť teoreticky tak starý? Prajem krásny deň a bezpečný návrat domov ak cestujete.

Rumunec vložil tyto přílohy:
IMG_20200107_131011.jpg.jpg

Cesta je cieľ.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
Rumunec napsal:
Kým si dám moju minidielničku znovu do kopy po tom koncoročnom chaose, ešte si oddýchnem tu s mojim údajne 51 ročným parťákom. Môže byť teoreticky tak starý? Prajem krásny deň a bezpečný návrat domov ak cestujete.

vzhledem k tomu že je ve výrobě od 70.let a je rok 2020 tak by musel bejt udělanej v roce 1969 pokud se nemejlim
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Predator určitě není ve výrobě od 70. let. Pokud vím, pan Trojan jej vymyslel až po roce 1989, prakticky přes noc. Ale to se všechno dá dohledat, dokonce jeden díl Toulavé kamery byl z Mikulášovic...
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Pokročilý
A sám v tom mám chaos. Nôž som dostal od strýka, ktorý ho dostal ako províziu za nákup jeho kamaráta, ktorého tam dotiahol a vykúpil ,,polku,, bývalého obchodu Poľovník a údajne to bolo ked mal 24. Teraz má 75, môže sa mýliť. Len by som to rád vedel či to je možné, aby som nešíril hlúposti. Ďakujem za info. Ok Ok Ok
Cesta je cieľ.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
jerry napsal:
Predator určitě není ve výrobě od 70. let. Pokud vím, pan Trojan jej vymyslel až po roce 1989, prakticky přes noc. Ale to se všechno dá dohledat, dokonce jeden díl Toulavé kamery byl z Mikulášovic...

tak asi lže wikipedie Confused "Predator - vyhazovací nůž s celou řadou modifikací[15]. Na trhu je od 70. let dvacátého století."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikov
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
WuDan napsal:
tak asi lže wikipedie Confused

Tipuju neopraveny preklep. Dodnes mam v pameti nakup tehle "zhave novinky" zacatkem 90tych let v Ceske Zbrojovce na Narodni v Praze. Akorat jsem platil muj prvni Predator a nabehla tam cikanka a tri cikani, cikanka sahla do vystrihu, vytahla svazek bankovek a cikani spustili na prodavace ze chtej ty novy vystrelovaky Laugh .

Zda se mi velice nepravdepodobne ze by pred rokem 1989 soudruzi tolerovali vyrobu automatu v narodnim podniku a jejich oficialni prodej v maloobchodni siti. Vzhledem k tomu jake problemy delali fizlove s automaty na burzach.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Nevím, jestli "lže wikipedie", ale pamatuju si, kdy se první vystřelováky od Mikovu objevily v obchodě se zbraněmi na Národní v Praze (později podnikové prodejně ČZUB). Přesně jak píše kolega - začátkem devadesátek, taky jsem ho tehdy koupil. V té zmiňované reportáži v Toulavé kameře zaznělo, že pan Trojan Predatora vymyslel po revoluci.
Jinak ale na wikipedii pozor, píší do ní dobrovolníci, vesměs laici a nikdo neposuzuje relevantnost informací. Pokud uvedeš wiki jako zdroj u nějaké akademické práce, můžeš si být jistý, že ti ji omlátí o hlavu.
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Nebudu polemizovat ani zpochybňovat, ale zdrojem není jen wiki: stránky Mikovu ZDE. Ovšem praví se tam, že v sedmdesátých letech přišel s nápadem; takže výroba až po sametu je klidně možná...

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Pokročilý
Dohadovaním na tomto mieste asi na nič neprídeme. Napísal som do MIKOVa.Grin Wink
Cesta je cieľ.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Rumunec napsal:
...dohadovaním na tomto mieste asi na nič neprídeme. Napísal som do MIKOVa...

Ehm... Ok

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013

Roman5 vložil tyto přílohy:
P1100706.JPG.jpg
P1100707.JPG.jpg
P1100708.JPG.jpg
P1100709.JPG.jpg

EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...jedno kino jak vlastně stejná věc může bejt jiná...všechno by k tomu asi v Mikovu měli,kromě "chtění"...prostě nenabízet pořád "kalhoty do zvonu" jen proto,že se to kdysi nosilo

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
yarr napsal:
Rumunec napsal:
...dohadovaním na tomto mieste asi na nič neprídeme. Napísal som do MIKOVa...

Ehm... Ok

Kluci, přesné datum nevím, nejsem Andor Šándor z kontrarozvědky.
Nicméně když jsem se v roce 1983 poprvý ženil, dostal jsem ho mezi svatebními dary.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Pokročilý
Priebežný stav:
Poslaný e-mail, 3.1.2020 a 6.1.2020. Do dnes žiadna odpoveď, úprimne ani som nedúfal. Čakal som presne to, čo aj nastalo keď som tam proste zavolal. Keď počul pán v telefóne otázku ,,v ktorom roku sa prvýkrát začal vyrábať model predátor?,, Rychlo ma prepojil na kolegyňu a ako som čakal tak sa to nejak stratilo vo víre čakačiek a niekoľko krát sa meniacich tónov zvonenia až po tradičnú ,, výťahovú,, hudbu. Potom samozrejme po 12 minútach sa spojenie prerušilo. Mám dve sro-čky takže toto mnou ani nemykne Grin tak volám znovu. Už ma dvíha priamo kolegyňa. Po mojej otázke to automaticky uzatvárala že toto ona nevie. Vravím v poriadku veď to nechcem v tejto sekunde. Ona znovu že ani kolegovia to nevedia. Nadýchol som sa a povedal že nech ospravedlní moju trúfalú naivitu a dúfanie, že by výrobca noža takúto niekde držal. Zrazu už existoval archív v ktorom by všetko malo byť a mám zavolať v stredu, že to pripravia. Osobne tomu neverím, a ani že sa so mnou budú baviť. Môžme dať interné stávky pre tú srandu Laugh . Som však optimista a férový chlap, tak budem šťastný ak sa budem mýliť, im sa ospravedlním Admire a tu prehrám nejaké to pivo. Wink
Dám potom vedieť, pekný deň prajem.
Cesta je cieľ.
Posláno:

Pozorovatel
Od Mikova jsem potřeboval určit nožík Pazourek, všechny informace se dostavily do 6 hodin, pán určil vše včetně počtu vyr. kusů, ceny, a kdy se nůž vyráběl. Takže za mne komunikace s firmou celkem dobrá, ale věřím že ta ženská ví prd, také jsem měl tu čest si s ní dopisovat.
To je moje zkušenost, jestli se tam vyměnily nějací lidé nevím, každopádně ten chlap věděl i informace o noži kterých bylo vyrobeno 40ks, tak mne zaráží že neví nic o Predatoru, kterého bylo vyrobeno mnohonásobně víc.
Přeji hodně nervů a hezký den.
Š.
Způsoby dělají muže
Posláno:

Pokročilý
Ja som ani nečakal že to budu vedieť takto po kancelárií že ,,Janka Janka odkedy,, a Janka instantne vyplázne dátum počas obliekania bundy, vyberajúc si z úst ešte nezapálenú cigaretu lebo už to dva krát zamrmlala, len jej nebolo rozumieť. Grin Nejak som veril asi v takúto, či podobnú reakciu:
,,Pane túto informáciu vám v tejto chvíli nevieme poskytnúť, viete sme tu kancelárie ako obchodné zastúpenie, objednávky a podobne. Ak dovolíte, poskytneme vám kontakt na kompetentného pracovníka na ktorého sa môžete obrátiť alebo nám poskytnite kontakt na budeme vás informovať.,,
Snažiť sa urýchlene odbiť klienta že proste my to tady nevíme a smůla pane , je to jediné čo pôsobí tragikomicky. Sú to ľudia a takéto momenty ukazujú že nie každý robí prácu s vášňou, ktorá ho napĺňa a ja na to egoisticky zabúdam. Ďakujem za slová podpory Ok Happy , verím že to zvládnu.
Cesta je cieľ.
Posláno:

Pokročilý
Jaaaj chlapi, včera som sa k tomu nedostal, ale teraz som vstal a hneď volal do MIKOVa. Pán aj pani boli ako vymenení, profesionáli so slušným prístupom. Asi sa uvedomili kde pracujú a prečo. Zároveň s bojazlivým hlasom sa ma spýtala, na čo mi to je. Povedal som pravdu a ona mi oznámila že prvý nákres/návrh bol najskôr v 1988. Takže starší byť určite nemôže. Ospravedlnil som sa, som spokojný že som sa mýlil a už aj tu v tom bude jasno hádam. Mission possible Laugh Ok krásny deň všetkým.
Cesta je cieľ.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum