ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/21/2007
Máte někdo Mikov Smart? Mám dotaz ohledně jištění čepele v zavřeném stavu. Má ten nůž něco jako kuličku na lineru? Ptám se, protože u mého kusu čepel nedrží nic.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
jendach napsal:
Máte někdo Mikov Smart? Mám dotaz ohledně jištění čepele v zavřeném stavu. Má ten nůž něco jako kuličku na lineru? Ptám se, protože u mého kusu čepel nedrží nic.

Žádné jištění nemá. Narvali tam nejt, a nechali to bejt Happy
Drží tu čepel přitlačenou vlastně jen ten jejich jakoby liner.

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC14706.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Díky za odpověď. Na jednu stranu mě těší, že mi nepřišel zmetek, na druhou jsem zklamaný, že je to nedotažené konstrukčně.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Dneska jsem při hledání něčeho úplně jiného narazil na poklad z mládí Happy
Ten zavazák jsem vyloudil na mámě někdy okolo roku 78?, ušil mu na babiččiným šicím stroji koženkový pouzdro s třásněma , fixírem jsem si mazal chleba paštikou cca rok 87, a ten poslední- vůbec netuším, kde jsem k němu přišel .

Mirda66 vložil tyto přílohy:
20200330_183630.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Po nedávno zesnulém dědovi se mi dostaly od otce do rukou dva fixíry, každe s jednou pružinou zlomenou. Prý ať je nechám dát dokupy.

Na stránkách mikovu je ceník. Pro zasmání.
Nové želízko je snad za 200kč.
To, že se budou obtěžovat nůž rozebrat vás stojí 950kč.
Že se po nahrazení dílu zmůžou na složení nože a snýtování zaplatíte dalších 750kč.
Za poštu, že vám to pošlou si řeknou 150kč.
Teda oprava želízka stojí 2150kč, pokud ho pošlete čistý. Za umytí nože si říkají 350kč. Asi zdražil saponát.

Oprava čehokoli na noži vás stojí 2-3krát tolik, co novej nůž.

Zdroj: https://www.mikov.cz/pozarucni-opravy-nozu/

Takže se do toho pustím sám a za 0kč rozeberu oba a složím jeden funkční.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Po nedávno zesnulém dědovi se mi dostaly od otce do rukou dva fixíry.

Nepovídej, že si děda kupoval čínské výrobky. To nejspíš vypadá že mikov je čínská firma s postupem oprav "zahodit a koupit nový".
Jura
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
tuhle zkušenost mám taky. Psal jsem tam o výměnu čepele na Fixíra a přišel mi tenhle ceník . To so opravdu myslí že si nechám opravit nůž za větší cenu než má nový nůž?Je pravda že je to pro mne nůž co bych za nic neprodal .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Ty ceny to je docela masakr. V práci kolega také našel Fixíra po tátovi, nebylo nic prasklého ale nešel otevírat jen velkou silou. Zkoušel to všelijak rozhýbat a různé oleje a podobně a nic. Tak zavolal do Mikova a říkal, popsal jsem jim problém následovali odpovědi typu no nevíme a co když bude někde něco prasklého a podobně, prý se jim do toho evidentně nechtělo. Jenže jemu bylo líto toho nože, že prý je po tátovi, no a pak prý mu řekli takovou cenu, že málem upadl a raději zavěsil. (tu cenu mi říkal ale už se nepamatuji)
Chápu, že někdy je těžké něco opravovat a dávat do hromady ale aby oprava byla dražší jak nová kudla? No nejsem obchodník asi na to koukám moc srdcem, mít ty jejich prostředky tak bych měl radost, že tak starou kudlu můžu opět zprovoznit a že ten nůž dělá čest značce.
Ale jak říkám nejsem obchodník a nemůžu říci co kolik stojí a jak moc je která oprava náročná Cry .
Posláno:
Štamgast
ano to jsi trefil. Čest jejich značce. Dneska má každej Vinox, Buck a jiné ale Mikov českou firmu v kapse málokdo.Nechápu jejich managment že to takhle chtějí dělat
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Benchmade s30v, g10... Cena 2500kč. Výměna hardwaru, klipu, střenky, pružinky na pojistce, odřeného kolíčku, nabroušení čepele. Lifesharp warranty. Vše za poštovný.

Mikov prodává 420 ocel za cenu až 4500kč a za opravu nebo údržbu dáš 2500kč.

Jako vytrhnout nejt, nahradit vývrtku a snýtovat nemůže být víc než na 20 minut. To by nemuselo být 2000 za práci.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Taky jeden krasavec Shocked

Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20200403_175407222.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/8/2012
pro Wolfes:
To je trend dnešní doby. Zahoď starý a kup si od nás nový.
Trochu dělám do autoveteránů a potřeboval jsem do velkýho techničáku změnu rozměrů pneumatik. To je výhradně vázaný na souhlas výrobce. Z Itálie od Fiatu mě stručně odepsali ať si koupím nový auto a to starý sešrotuju. Vůbec je nezajímalo že jejich auto je po padesáti letech plně provozuschopný a je to vlastně pro ně ohromná reklama.
Omlouvám se, že jsem odbočil od nožů, ale nedalo mě to - je to stejný přístup jako v Mikovu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Dudulíku, takový ještě nemám a je boží.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Opäť z otcovej zbierky, všetky pekne a dlho makali, ja som ako chlapec nosieval rybku a dvojitého Mikováčka na ryby. Zázrak, že som ich nepotratil Grin. Myslím, že opäť začnem nosiť ten Mikov 100-NN-2A. Aj po všetkých tých rokoch nosenia a brúsenia, je pekne ostrý Admire Admire Applause Applause .

Štefan vložil tyto přílohy:
DSC_0170.JPG.jpg
DSC_0171.JPG.jpg
DSC_0177.JPG.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Jsou to srdcovky.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Chlapi,neměl by někdo backlock na fixíra? Dneska jsem toho starouše rozebral a našel jsem v podstatě co jsem čekal...

Mirda66 vložil tyto přílohy:
20200406_211246.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Bonanza napsal:
Jsou to srdcovky.

To veru áno Ok.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Bonanza napsal:
Dudulíku, takový ještě nemám a je boží.

Je to parádník Laugh

Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20200407_123935342.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Štamgast
mikov

tolokan vložil tyto přílohy:
20200409_163506.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2018
Ahoj vespolek.
Neválí se někomu doma přebytečná příložka s bolstrem
na fixíra ze 70.let? Levá při pohledu na hřbet, bez vývrtky.
Vyměním za touž s vývrtkou a otvírákyHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum