ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2020
Mikov je tradice, má historii v zahraničí je známý a celkem uznávaný,
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Dudulíku: už ho mám též, ale má mizernou čepel, což mne prudí.

Bonanza vložil tyto přílohy:
Mikov_lov._malý.JPG.jpg
Mikov_malý_otevřený.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Bonanza - pošli přesné rozměry, možná budu mít ve svých pokladech.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Ježoure: délka čepele od špičky k nýtu v bolstru: 70mm a šířka rikasa: 11.5 mm. Myslím, že je to stejná čepel, jako u nerezových kapesních Mikovů, které mají i otevíráky a někdy malý nožík, nebo i nůžky. Díky za pomoc. B.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Bonanza napsal:
Ježoure: délka čepele od špičky k nýtu v bolstru: 70mm a šířka rikasa: 11.5 mm. Myslím, že je to stejná čepel, jako u nerezových kapesních Mikovů, které mají i otevíráky a někdy malý nožík, nebo i nůžky. Díky za pomoc. B.

Teď jsem v rachotě až do 02.00 jak dolezu dom, kuknu.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Jo, jo, má to čas. Díky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2013
Bonanza napsal:
Dudulíku: už ho mám též, ale má mizernou čepel, což mne prudí.

Já ho asi před dvěma roky posílal do Mikovu a velkou i malou čepel mi do týdne vyměnili za 350 kč. Pasují tam čepele z nože " Stovka " Happy
Posláno:

Štamgast
Díky za radu . Ten můj ale nemá malou čepelku, která by mu určitě slušela, i třeba nůžky a pilník.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Dostal jsem ho jako děcko a mám ho do dneška . Jen mi leží v šuplíku protože už dávno nosím jiné.

tolokan vložil tyto přílohy:
mikov_1.jpg.jpg
mikov.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
klasický FIXIR, staré a nové provedení.
nahoře staré provedení, na čepeli nápis MADE IN CZECHOSLOVAKIA, to znamená, že nůž je starý nejméně 27 let...
dole nové provedení.
nemám zrovna po ruce váhu, ale staré provedení je o něco těžší a mám dojem, že se šetří na materiálech, protože čepel a ostatní nástroje jsou u nového provedení tenčí než u starého, starý fixir je určitě masivnější...

rak nožomil vložil tyto přílohy:
P4260001.JPG.jpg
P4260002.JPG.jpg
P4260003.JPG.jpg
P4260004.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Objednal jsem 19.3. v Mikovu dvě pouzdra, s tím, že jedno z nich není skladem a dodání bude do tří týdnů. 19.4. jsem psal dotaz, kdy budou. Prý do konce týdne. Dnes jsem psal dotaz znovu. Tak uvidíme Sad
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
mifr napsal:
Objednal jsem 19.3. v Mikovu dvě pouzdra, s tím, že jedno z nich není skladem a dodání bude do tří týdnů. 19.4. jsem psal dotaz, kdy budou. Prý do konce týdne. Dnes jsem psal dotaz znovu. Tak uvidíme Sad

Což je třeba pro konkurenci nebo pro někoho kdo řeší, jestli s nimi bude spolupracovat důležitá informace. Výrobce u aktivních produktů vyrábí bižuterii až když dostane objednávku, což je brutálně nákladné. Prostě najdete materiál, najdete dokumentaci/střihy, vyberete potřebné nářadí a s zkušeností "naposledy jsem to pouzdro dělal loni" to řiznete a ušijete.
Pak samozřejmě nějak vypadá cena a kvalita.
1 -3 ks skladem mám u položek já jako prodejce, distributor má 50-200 ks a výrobce 200-5000. U Mikovu teda jak vidím ne.
Třeba mu ale křivdím a objednávka se trefila zrovna do nějaké mezery. A zrovna ty pouzdra drahá nemá a jsou docela kvalitní.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/20/2020
mifr napsal:

Ahoj, jen se hloupě zeptám, proč si ty pouzdra neobjednáš přímo u výrobce..., který je ve skutečnosti pro Mikov vyrábí ?

http://www.weinstein.wz.cz/noze.htm
Posláno:
Štamgast
zkouknul jsem ty stránky . Nikde ani zmínka že by to šlo u nich objednat . Samozřejmě asi na dotaz ano. Má s tím někdo zkušenost ?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry dne neberte to nak ve zlem ale to si vazne Mikov nechava pouzdra sit nekde jinde?
A je to i ijinych firem mislim tim treba zahranicni firmi jako kabar Esse lionsteel a spoustu dalsich? Dekuji za odpovet a hezky den,
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Začátečník
tolokan napsal:
zkouknul jsem ty stránky . Nikde ani zmínka že by to šlo u nich objednat . Samozřejmě asi na dotaz ano. Má s tím někdo zkušenost ?

Ahoj, nerad bych dostal "ovoce" za zklamu... Happy tak jen takhle, pár věcí jsem od nich bral a naprostá spokojenost, vše je o domluvě.
Posláno:
Začátečník
brom napsal:
Dobry dne neberte to nak ve zlem ale to si vazne Mikov nechava pouzdra sit nekde jinde?
A je to i ijinych firem mislim tim treba zahranicni firmi jako kabar Esse lionsteel a spoustu dalsich? Dekuji za odpovet a hezky den,

Ahoj, ale to je přeci naprosto normální, že si firmy nedělají vše ve fabrice, že si spoustu věcí dohodnou a koupí jinde... . To je ještě ta lepší varianta, některé firmy to mají zmáklé mnohem sofistikovaněji, jako např. jedna pohádka s "Echt českou firmou na tři písmena" Grin
Posláno:
Štamgast
Moldavit 75 napsal:
tolokan napsal:

Ahoj, nerad bych dostal "ovoce" za zklamu... Happy tak jen takhle, pár věcí jsem od nich bral a naprostá spokojenost, vše je o domluvě.
udělal jsem objednávku , uvidíme
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
brom napsal:
A je to i ijinych firem mislim tim treba zahranicni firmi jako kabar Esse lionsteel a spoustu dalsich?

Treba Fallkniven, ESEE, Bark River, Chris Reeve a jsem si jisty ze spousta dalsich si nechavaji pouzdra delat u externich dodavatelu. Je to logicky - proc sam delat neco co muzu vzit z vice ruznych zdroju a v konecnem souctu levneji (kdyby to nebylo levnejsi tak to nedelaji).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Moldavit 75 napsal:

Ahoj, jen se hloupě zeptám, proč si ty pouzdra neobjednáš přímo u výrobce..., který je ve skutečnosti pro Mikov vyrábí ?
http://www.weinstein.wz.cz/noze.htm

To jsem nevěděl...Ale přišla odpověď, se kterou jsem spokojen:

Dobrý den,
omlouváme se, pouzdra jsou od externího dodavatele. Slíbil minulý týden, dovezl až dnes, chyba byla, že jsme vám to nedali vědět. V pondělí bude expedováno.

S pozdravem

Mikov s.r.o.
obchodní oddělení
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum