ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/20/2008
Ve Vyškově se zavírací nože vyráběly maximálně do roku 1969.
Delimitace výroby zavíracích nožů v Vyškova začala už v roce 1967.
Část výroby tohoto sortimentu byla přesunuta do Mikulášovic a část do Štósu.
Pod Sandrik patřil Vyškov v letech 1951 - 1969.
Čepele nožů vyrobených ve Vyškově v době, kdy patřil pod Sandrik byly zprvu značeny dvouřádkovým nápisem:
SANDRIK
VYŠKOV MSI

a od roku 1956 se zde používala značka mající tvar oválu v jehož středu byl nápis SANDRIK a ve spodní části stylizovaná městská brána (vrata) a v horní části stylizované cimbuří se středovou věží.

Čepele Tvých rybiček určitě nejsou z Vyškova, protože značku která na nich je Vyškov nikdy nepoužíval.
Je to docela zajímavé, možná byly použity staré čepele ze starých zásob. Možná šlo o neodebraný export na který si zahraniční odběratel vyžádal tradiční značku Sandrik. Byla to kdysi slavná značka, a rybiček se značkou Sandrik bylo od nás do zahraničí vyvezeno desítky miliónů kusů.

Bölten
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Bölten napsal:
Ve Vyškově se zavírací nože vyráběly maximálně do roku 1969.
Delimitace výroby zavíracích nožů v Vyškova začala už v roce 1967.
Část výroby tohoto sortimentu byla přesunuta do Mikulášovic a část do Štósu.
Pod Sandrik patřil Vyškov v letech 1951 - 1969.
Čepele nožů vyrobených ve Vyškově v době, kdy patřil pod Sandrik byly zprvu značeny dvouřádkovým nápisem:
SANDRIK
VYŠKOV MSI

a od roku 1956 se zde používala značka mající tvar oválu v jehož středu byl nápis SANDRIK a ve spodní části stylizovaná městská brána (vrata) a v horní části stylizované cimbuří se středovou věží.

Čepele Tvých rybiček určitě nejsou z Vyškova, protože značku která na nich je Vyškov nikdy nepoužíval.
Je to docela zajímavé, možná byly použity staré čepele ze starých zásob. Možná šlo o neodebraný export na který si zahraniční odběratel vyžádal tradiční značku Sandrik. Byla to kdysi slavná značka, a rybiček se značkou Sandrik bylo od nás do zahraničí vyvezeno desítky miliónů kusů.

Bölten

Přesně definované . Asi jako národnost "ocko slovák, matěr maďár, ja zkurvená križovatka". Dál už to nebudu řešit, prostě v šuplíku jsou dvě rýbišky. Dobře jim tam.
Jura
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2016
dagger napsal:
Milan - Chip napsal:
Včera jsem si v Lídlu za 55 Kč koupil rybičku, jako památku na dětství. Hned jsem doma našel mou starou dětskou KPZ, do které jsem tenkrát uložil rybičku jako nouzový nožík. A hle .. zde porovnání. Vlevo tenkrát .. vpravo dnes. Malá levná radost ...

To jsi z levnýho kraje. V UL byla rybka za 69,90 a stejně jsem koukal jen do prázdnýho regálu.
Jura

No u nás v Bau byla rybka za rovných 79 Kč. Přes to jsem neodolal a koupil. Ovšem je to už hodně ošizený nožík proti tomu co pamatuju z dětství. To byl snad opravdu první nožík každého kluka. Dneska se kluci předhánějí kdo má lepší mobil.

ferko vložil tyto přílohy:
kolečko_plné_rybiček.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/10/2010
A je to tady kluci....
https://www.mikov.cz/z35550-dyka-362-bg-bez-prislusenstvi
"...můžeš bejt blbej jak chceš, ale musíš si umět poradit..."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Ta pryž na rukojeti je ta opadavá?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Mě utony nezajímají a nekoupím si ho, ale cena mi na Mikov přijde po dlouhé době nepřestřelená...Ok
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
No, 1.800 čistě za nůž bez pouzdra a příslušenství mi osobně přijde jako dost....
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Souhlasím, za kudlu bez futrálu je to dost a nic na tom nemění že se konečně odhodlali dát slušnou ocel, nějaký základní futrál k pevnému noži by měla být celkem samozřejmost. Myslím, že by z toho byl člověk odvařenej kdyby s tou ocelí přišly o nějaký ten rok dříve.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Ještě kdyby se probrali a N690 dali na fixíra, a kéž by se mi splnil sen a rybička by měla taky čepel z N690, pak bych vzal Mikov opět na milost. Jinak za ten UTON se mi zdá cena v pohodě
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
ferko napsal:
dagger napsal:
Milan - Chip napsal:
Včera jsem si v Lídlu za 55 Kč koupil rybičku, jako památku na dětství. Hned jsem doma našel mou starou dětskou KPZ, do které jsem tenkrát uložil rybičku jako nouzový nožík. A hle .. zde porovnání. Vlevo tenkrát .. vpravo dnes. Malá levná radost ...

To jsi z levnýho kraje. V UL byla rybka za 69,90 a stejně jsem koukal jen do prázdnýho regálu.
Jura

No u nás v Bau byla rybka za rovných 79 Kč. Přes to jsem neodolal a koupil. Ovšem je to už hodně ošizený nožík proti tomu co pamatuju z dětství. To byl snad opravdu první nožík každého kluka. Dneska se kluci předhánějí kdo má lepší mobil.

Jj, manželka si včera koupila Rybyčku v Lidlu za 70kč. Myslel jsem že je to nějakej fejk, ale asi není...Oh No

IRA vložil tyto přílohy:
P1070038.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Tak nejak marne premyslim, kdo je v dnesni dobe cilova skupina (krome lidi, co to berou jako nostalgickou vzpominku na mladi). Mozna toho koupit krabici a rozdavat nekde domorodcum na cestach? Kdyz jsme byli mali, tak nic jineho nebylo, ale dneska bych rybicku asi diteti neporidil. Mozna nejakemu, co noze chronicky ztraci.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den nechci nikoho urazit ale sleduji to tu uz dlouho co se treba deje okolo Utonu a tet i okolo rybycky z Lidlu oba tyto noze mam ale uton sem dostal darem k narozeninam pred nekolika lety a nikdy sem ho nepouzil je to podle me davno prekonanej nuz nechapu jak ho muze pouzivat ARMADA sou daleko lepsi noze nez todle ale jen muj nazor a rybycka je pekna sam sem jch nekolik rozdal jako darek a lid potesila coz je podle me to hlavni ale jinak Mikov zaspal dobu jak v dyzajnu tah hlavne v materyalu kdys uz Cina dela hezke a dostupne noze tak proc ne Mikov podle me sou ve firme lide co by to umeli ale vedeni nechce skoda.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/25/2010
Uton v N690 uz v predaji :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Nepodlehl jsem svého času uton běsnění, takže mam doma jen jeden 05. V N690 si ho ale určitě koupím, konečně pro mě nákup takového nože dává smysl a budu ho snad i používat.
Cena mi přijde úplně v pořádku, pokud bude nůž dobře zpracován.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/25/2010
brak napsal:
Nepodlehl jsem svého času uton běsnění, takže mam doma jen jeden 05. V N690 si ho ale určitě koupím, konečně pro mě nákup takového nože dává smysl a budu ho snad i používat.
Cena mi přijde úplně v pořádku, pokud bude nůž dobře zpracován.

Ja uz objednane mam :)
Posláno:

Pokročilý
Jsem spokojeny....Happy

yeneek79 vložil tyto přílohy:
839BDAFC_B798_428D_9F5B_28491942DFCC.jpeg.jpg

IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
No,žena si koupila tu Rybyčku v Lidlu hlavně kvůli tomu, že jsem jí tu starou, historickou, zabavil, aby ji někde neztratila. Jesm viník, kaji se mrGreen A nebo už je to úchylka??? Oh No
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/23/2017
yeneek79 napsal:
Jsem spokojeny....Happy

Prosím tě...co je to za gumu na tom UTONU N 690?Nějak se leskne nebo se mi to zdá? Díky
Posláno:

Pokročilý
Dave93 napsal:
yeneek79 napsal:
Jsem spokojeny....Happy

Prosím tě...co je to za gumu na tom UTONU N 690?Nějak se leskne nebo se mi to zdá? Díky

Hele neni to takova ta mekka, je to tvrda guma... ale ne plast jako na civilnich...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Kousek uhlíkové historie. Dárek od kolegy, který vyklízel garáž po tátovi. Zatím lázeň z wedéčka.

Ježour vložil tyto přílohy:
IMG_20200821_001952.jpg.jpg

PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum