ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2010
Ježour napsal:
Kousek uhlíkové historie. Dárek od kolegy, který vyklízel garáž po tátovi. Zatím lázeň z wedéčka.

Pěknej kousek
Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/28/2012
Ahoj. Je to Mikov? Na čepelce není čitelná značka. Jen na jedné straně nápis made in Czechoslovakia.
Nůž je příjemně velký do ruky, bez pojistky. Bohužel cepelky jsou KO.
Rád bych ještě jeden takový sehnal v pěkném stavu, tak bych rád věděl, co vlastně mám shánět..

vaurien vložil tyto přílohy:
IMG_20201025_174936.jpg.jpg
IMG_20201025_175004.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Vypadá jako Sandrik

PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/25/2020
Měl bych 2 dotazy na majitele Predatora – máte nějakej grif na jeho otevření? Protože já mám stonewash s N690 už asi dva roky a jeden z důvodů, proč ho nenosim (mimo absence kapesního klipu a příšerný váhy), je ten, že ho prostě nedokážu ve většině případů pohodlně otevřít jednou rukou. Grin
Druhým rozhodně nechci začít nějakej flame, ale zajímalo by mě, jestli tu někdo máte nějakou z těch ultradrahejch verzí (s damaškem a tak, víte co), zda je to jejich zpracování stejně otřesný jako u toho stonewash. Protože mám čínskou kopii Bugoutu a mám z ní mnohem lepší pocit než z tohohle nože za skoro 2 litry.
Dík za případný odpovědi na tyhle otázky, co mi nějakou dobu vrtaj hlavou. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Nedá mi to ... jestli to myslíš vážně, mohl bys, prosím, popsat, jak ho otevíráš obouruč? Měl jsem jich několik, teď mám s N690 a klipem (a kromě drobností u střenek a zprasené tovární fazety mu v zásadě nemám co vytknout) a nějak si neumím představit, že bych kterýkoliv z nich otevřel jinak než jednou rukou. Abych odpověděl, nůž pro praváka držím v pravé ruce hřbetem do dlaně, palcem (nehtem palce) zvednu odjišťovací páčku, plynule přejdu do zmáčknutí a po otevření čepele ji zase palcem vrátím zpátky. Jde to i jinak? Shocked Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Ahoj
Myslím že se kolega špatně vyjádřil
Nedostane palec pod odjišťovací páku. Možná má tlusté prsty. Stačí zvětšit, nebo prohloubit kruhový záhlub na začátku vypouštěcí páčky a tím si udělat víc místa pro podzvednutí palcem.
Toť vše.
Přeju všem hezké a především klidné dny👍
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/25/2020
Roman5 napsal:
Ahoj
Myslím že se kolega špatně vyjádřil
Nedostane palec pod odjišťovací páku. Možná má tlusté prsty. Stačí zvětšit, nebo prohloubit kruhový záhlub na začátku vypouštěcí páčky a tím si udělat víc místa pro podzvednutí palcem.
Toť vše.
Přeju všem hezké a především klidné dny👍

Přesně tak, asi jsem se měl vyjádřit jasněji. Vlastně musím jednou rukou držet ten nůž a druhou odjišťovat tu páčku. Samozřejmě, že když se snažim, tak tam ten prst dostanu, ale neni to nějakej organickej pohyb a už jsem hodněkrát silou narazil bříškem palce do hrany tý páčky.

Do střenky moc rejpat nechci, tak si asi nechám narůst na palci dlouhej nehet Grin
Díky všem za dopovědi Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Co říkáte na tohle?? Laugh

https://www.mikov.cz/z35418-nuz-taurus
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2014
Lestat13 napsal:
Co říkáte na tohle?? Laugh

docela humusKO
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Vrchol Mikováckého designu je blatník od tanku Confused Ta firma je zázrak..ještě že mají ty kancelářský potřeby..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Vzhledem k počtu tankystů v AČR
to žádnej velkej,, šolich " pro Mikov nebude😁
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Já jsem spokojený, praktické to nebude, je to na poličku, ale alespoň to vypadá, že to vidělo designéra, nevypadá to jako ukradený od první konkurence co někdo uviděl na výstavě, není to z 420A a nestojí to 13 590 Kč, což bych tak od Mikovu čekal. Ta firma je jako OPBH, ale zrovna toto se "přijatelně povedlo". Třeba to má ale křivý výbrus a 1mm fuky pod střenkama, to by pak ladilo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
No je vidět, že spolupracují s panem Madaričem. Jen škoda, že začali spolupracovat až v době, co začal hodně pít...
Ale vážně, udělat tu rukojeť trošku plošší, ne pravidelný šestiúhleník, úplně marný by být nemusel. Buďme ale rádi za každou inovaci, vždyť posledním velkým dílem byl před skoro 30 lety Predátor. 90 procent prodaných nožů Taurus stejně skončí na poličce a tam netřeba ergonomii tolik řešit

"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/8/2020
Mně se to líbí. Ony ty vaše výtvory taky někdy stojí za starou belu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
johne napsal:
Mně se to líbí. Ony ty vaše výtvory taky někdy stojí za starou belu.

Hmmm, tak to se divím proč tu ztrácíš čas ty lulane !!!
Sjel jsem si všechny tvé příspěvky a tenhle je první co se aspoň vzdáleně otírá o nože a hned takový hovno...Surprised

Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/8/2020
Baví mě to, génie
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Mě se ten nůž taky docela líbí. Je to asi tím, že je "prostě jinej".

Věřím tomu, že kdyby na tom bylo napsáno Chris Reeve, tak vám ukápne slina mrGreen
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
připadá to jenom mně ,ale myslím že stáhly z prodeje spoustu Utonů, myslím na e-shopu. Ted jak jsem prohlížel stránky s tou jejich novinkou mi to napadlo?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
už někdo vymyslel jak ho budou tankisti nosit ? Já měl na vojně černou tankistickou bundu a ta měla vnitřní pouzdro na pistoly .Tak třeba tam dneska mají pouzdro i na nůž?
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Wizard napsal:
No je vidět, že spolupracují s panem Madaričem.

Roman Hippík není Maďarič...Wink

73. tankový prapor od začátku roku 2018 provozuje celkem 50 tanků, z toho 30 modernizovaných T-72M4 CZ a 20 původních T-72M1. Před rokem bylo ovšem pojízdných pouze deset kusů tanku T-72 M4CZ zařazených u 1. tankové roty. (ZDE) Ale třeba je to již lepší...

"Můžeme říct, že jsme ocelovou pěstí Armády České republiky." (pplk. Vít Ducháček, velitel praporu)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum