ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2020
Omluva, zmýlil jsem se. Předloha je jakýsi Browning.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Dave93 napsal:
PN napsal:
johne napsal:
Zdrcující kritika. A to ještě nikomu nevYsi ve skříni jako na pouti.

Nejak nechapu... Nikdo nemel v ruce, ale kazdy vi, jak stoji za hovno... Ten shitstorm jen ze to je Mikov uz je trapny

To víš.. někteří jsou tu chytří jak prdel.Hovno viděli a všechno znají 😃

Tak od toho tohle fórum máme. Abychom se mohli podělit o své názory. Nebo co bys tu chtěl psát?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
Dave93 napsal:
Kvůli obyčejnému představení jednoho nože jste tu zase někteří chytráci vylili kýble svých mentálních sraček.Gratuluju👍

no ty svoje moudra rozesíláš i po PM, hrdino Laugh (tohle je první a jedinná PM, která mezi náma proběhla mimochodem)

Scharf vložil tyto přílohy:
hrdina.jpg.jpg

Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Mě se nůž moc líbí, skloubit historii (Uton) a nějaký náznak mající vztah k Pouštní Bouři a udělat z toho funkční nůž, to je dobré a dá to moc práce. Kritici se vždy našli. Každý máme jiný vkus, ale ten "zkostnatělý" Mikov v poslední době "jede". To mu nejde upřít.
Používám podobný nůž od pana Maďariče (design R.H.) a jsem spokojen. Vyměnil jsem pochvu a doladil hrany rukojeti. Storm má i pěkně uživatelsky vyřešenou patku rukojeti. To ten můj má "moderní" hrot, který neustále někam tlačí a překáží. Když chcete nůž dorazit do bodu, nejde to.
Storm určitě zkusím. Připadá mi jako dospělejší UTON. Ten má na mě noc malinkou ručku, tohle je lepší.

john1 vložil tyto přílohy:
20201028_144506.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
tady je aspoň vidět, kdo umí design dotáhnout do normálního nože a kdo z toho dělá letadlo stealth.

bez horního ostří, dobrej choil, normální ručka (až na ten hrot) tohle je za mě daleko lepší nůž Ok
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/25/2020
STORM není úplně můj šálek čaje, ale přijde mi to alespoň jako závan něčeho novýho, což může Mikovu jen prospět. Pokud se toho budou držet tak se třeba časem dostanou správnou cestu.

Jsem si tak říkal, že kdyby se STORMu zrušila ta špička na příložkách a choil by se buď úplně zrušil nebo udělal nějak funkčně, tak by z toho mohl být celkem zajímavý použitelný nůž, ale evidentně takový uz existuje Grin
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Konečně jsou plačky, co kontrolují sluníčkovost v defensivě. Pro Mikov je lepší, když Opata drží jejich kudlu, než když se řeší 1,5mm přesah umělýho parohu na Fixiru nebo další kudla s 420 za 3400 Kč. Některé prvky konstrukce vypadají, jako když někomu zbyde kus pertinaxu, tak to přibrousí a naklepne na list pilky co nasel v dílne, aby se mu lip rezalo. Ale urcite se to da uhrat na to, ze kazdemu se libi neco jinyho. Takto jde vlastne uhrat cokoli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Scharf napsal:
tady je aspoň vidět, kdo umí design dotáhnout do normálního nože a kdo z toho dělá letadlo stealth. ...

Za designem obou nožů stojí Hippík. U Stormu navíc bylo cílem dostat tam stealth tvary, takže tvůj argument tak nějak nesedí.
Posláno:

Štamgast
jendach napsal:
Scharf napsal:
tady je aspoň vidět, kdo umí design dotáhnout do normálního nože a kdo z toho dělá letadlo stealth. ...

Za designem obou nožů stojí Hippík. U Stormu navíc bylo cílem dostat tam stealth tvary, takže tvůj argument tak nějak nesedí.

ano za designem stojí stejný člověk což mi došlo z iniciálů, nicméně výrobci jsou různí a ti dotáhli design, ti nůž vyrobili a jeden z nich udělal daleko lepší práci

můj argument byl, že jeden je daleko použitelnější a jeden je tacticool kolotočárna
stealth prvky na úkor praktičnosti, to je pouze marketingový blábol na nachytání bodů u lidí co nožům nerozumí, takže můj argument nějak sedí

stealth tvary na noži Oh No Laugh

Sharp blade, sharp mind.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2020

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Já jako starý Mikovácký fanda nebudu jejich nový počin pranýřovat. Jen podotknu pro případné kritiky, že v oblasti, kde bylo již vše vymyšleno a vyrobeno, se každý pohybuje po tenkém ledě, neb s ničím převratným už asi nepřijde, jedině že by do nože integroval satelitní telefon či mikrovlnnou troubu. S kudlou jako je tato asi nikdo nebude dělat chirurgicky čisté řezy, co se týče choilu, nějakých špic a úchopu vůbec, vojáci mají stejně pořád nasazené rukavice, takže drobné nedostatky jim uniknou. S takovou kudlou, co s ní jde někoho zapíchnout, něco přeříznout nebo případně zakopat tank, bych byl spokojen.

Nejdokonalejší nůž je ten, který máš u sebe, když jej potřebuješ. Amen
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...takže pokud se udá 1000 kusů narodí se megacharita 300.000 kačen z pěti miliónů (to bude tak pro dva veterány pobyt v lázních nebo jeden raut kde se bude promítat kde všude pomáháme)..."že se nestyděj"...myslím že 1000 zaměstnanců ministerstva obrany by mohlo splácnout milión z příští výplaty...nůž je takovej "atomovej" podle pravítka, takovej "clipart"nepřipomíná to nic jinýho než dobu,kdy se to narodilo, dobu nepochopitelně zvlněnejch hřbetů,divnejch pseudozáštit a hranatejch ruček.Kdo má rád "to co letí" si smlsne.Bohužel to povídání jaký se povedlo šestiprocentní dobro...fakt ztělesněná štědrostKO
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Jinost zvítězila nad funkčností i vzhledem. Materiály dobré, vzhled podivný.
Nepřipomíná mi to F-117 ale spíš B-2 a F-117 dohromady po bouračce.
Kdyby mi ho někdo dal zadarmo, vyhodil bych pouzdro a střenky bych dal nové, přibližně podle nože od Maďariče, který postoval John1. Železo bych nechal, to mi přijde dobré. Proti Mikovu ani slovo, dobře udělali to,co si někdo zadal.

Kdybych si musel sundat rukavice, abych si utřel prdel, držel někomu prst v ráně a případně bych spadnul do bahna, a musel potom někoho zapíchnout přeříznout, nebo zakopávat tank, s rukama od hoven, krve a bláta bych chtěl raději kudlu s pořádnou příčkou a plochou hlavicí, než takticko-výtvarnou exhibici. Doufám, že se mi to nikdy nestane,
Howgh.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Scharf napsal:
jendach napsal:
Scharf napsal:

ano za designem stojí stejný člověk což mi došlo z iniciálů, nicméně výrobci jsou různí a ti dotáhli design, ti nůž vyrobili a jeden z nich udělal daleko lepší práci

můj argument byl, že jeden je daleko použitelnější a jeden je tacticool kolotočárna
stealth prvky na úkor praktičnosti, to je pouze marketingový blábol na nachytání bodů u lidí co nožům nerozumí, takže můj argument nějak sedí

stealth tvary na noži Oh No Laugh

Ono posuzovat ten nuz optikou normalnosti a prakticnosti moc nejde. Ze Mikov takove pouzitelne noze moc neumi, at uz kvalitou nebo designem, je celkem patrne. Ale prave mensi a necim zajimave serie, jako treba vyrocni Utony, Taurus, Storm, ..., budi pozitivni ohlas (tady na knifu ne, tady je Mikov na cerne listine). Je videt, ze prave na tyhle sberatelske kousky se Mikov posledni dobou soustredi. Vetsina lidi, kteri si to koupi, to da do police. Neni az tak uplne potreba, aby to bylo prakticke a uzitecne. Musi to mit hlavne pribeh a byt nejak zajimave. Cilem Mikovu tady asi nebylo vyrobit etalon uzitecnosti jako napr. Esse. Proto mi argumenty o nepouzitelnosti nesedi.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
Je vůbec div, a pro mě osobně malý zázrak, že v r. 2021 fy. Mikov stále kontinuálně vyrábí nože zde, tady v Čechách, a my zde můžeme diskutovat... odsuzovat...nebo chválit ... hodnotit český výrobek.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
A já zase nechápu že se probrali s Xletým zpožděním, Pouštní bouře byla 1991 takže 30 let poté vydáme nůž....... Kéž by přestali v Mikovu spát a rozhodli se pro produkci osvědčených a lety prověřených modelů za odpovídající ceny. Fixír z N690, rybička klidně taky, a potom lehce doladit Predátora, A přeju si to protože je to ZÁKAZNÍK o koho tady jde, a jehož peníze Mikov živí. Jenže Mikov je Mikov.....
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Za sebe to beru spíš tak, že Mikov osobně mám rád, ale mrzí mě, že v době, kdy "se rozhodne konečně nahradit koňský povoz parním strojem, ostatní už řeší turba pro navýšení výkonu na spalovacích a zážehových 4-taktních motorech..." Spojení s Hippíkem super věc a taky konečně taky přišli na to, že 420 už není moc v kurzu a dělají i více, než jen Rybičku, Predatora, UTON a Fixír. Nemyslím si ale, že pokud si nevyslechnou i věcnou subjektivní kritiku, že je posune dál jen poplácávání po ramenou a nekritická adorace novinek. Potenciál mají, strašně bych si u nich rád koupil novinku, ale nejsem z těch co kupují nože do sbírky, ale které by si v praxi na opasek a použití nevybrali.
Samozřejmě vítám inovace, super, palec hore. Ale nůž je pro mě v první řadě nástroj a ne abstraktní uměni.
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2020
EM napsal:
...takže pokud se udá 1000 kusů narodí se megacharita 300.000 kačen z pěti miliónů (to bude tak pro dva veterány pobyt v lázních nebo jeden raut kde se bude promítat kde všude pomáháme)..."že se nestyděj"...myslím že 1000 zaměstnanců ministerstva obrany by mohlo splácnout milión z příští výplaty...

Prachy ve fondu jsou přes 16 mega , asi je nikdo nepotřebuje.

Tohle nevim co je ,,výdaje spojené s organizováním sbírkové činnosti".

http://www.fondsolidarity.army.cz/stav-uctu-ke-dni-30-zari-2020
Posláno:

Štamgast
já zase nechápu tu rádoby poctu vojákům v pouštní bouři, jo gesto hezký, ale provedení?

1. design není unikátní, jak je vidět Madarič ten design už dělal, tak kde je ta vyjímečnost?
2. podobnost s Utonem? Kde? Horní ostří? podobnost jak prase
3. prvky stealth letadel, který česká armáda nepoužívala? Oh No

A co takhle
1. vzít uton
2. udělat ho trochu širší nebo prodloužit rukojeť
3. zahodit tu dementní pryž a dát na to šroubovatelný G10 střenky v pískovej barvě?
4. K tomu pouzdro v pouštní vz.95 nebo kydex s poouštním vzorem?
5. vysrat se na jméno """"STORM!!!""" a nazvat to Uton - Bouře
6. na čepel nebo střenky nějaký logo, obrázek

nebylo by to fajn? Nebylo by to důstojný? Takže ne, nekritizuje se tu Mikov, protože je to Mikov, ale protože mají nápady jako 12 letý děcko, nebo senior co se snaží oslovit mladý.

Tenhle nápad má společnost Mikov ode mě zadarmo
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
johne napsal:
Omluva, zmýlil jsem se. Předloha je jakýsi Browning.

Jediné, čím se pan František Koucký inspiroval u Browning Hi-Power HP35 byl velkokapacitní dvouřadý zásobník s jednořadým vyústěním. Jinak se konstrukce markantně liší. Více např. na http://www.vhu.cz/exhibit/cz-model-75/

Zpět k noži: nechci hodnotit ani estetiku (i když mě osobně se nelíbí) ani funkčnost, protože v ruce jsem ho neměl a nic jsem s ním nedělal. Nicméně 5,27% z ceny Vojenskému fondu solidarity......no, tak velký dárek to není.

Je smutné, že tahle firma, které bych rád fandil a podpořil jí občas nákupem nějakého slušného nože, zůstala s materiály viset na začátku devadesátých let a "objevením" N690 u pár modelů to zkrátka nezachrání. Místo "památečních modelů" by měla spíš vyrábět něco pro běžné uživatele, třeba tu svou věčnou 420J a "luxusní" 440A vyměnit za N690 všude, kde se dá a má to smysl. Takže u většiny produkce. A podívat se na nabídku dalších ocelí, protože většina jejich nožů cenou použitým materiálům neodpovídá. Sorry, rád bych byl vlastenec, ale Mikov mi moc možností nedává.

Zdenek

Edit. Kdyby dneska Škodovka vyráběla Favority, jako lepší řadu Felície a občas si střihla jako limitku Feldu Laurin a Klement, koukali bychom na ně všichni jako na blázny. Nicméně, přesně takhle se chová Mikov. To jen pro ty, co si myslí, že tu firmu nemístně pomlouváme.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum