ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
PRC
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/18/2007
....Mikov se zatím plácá...ostuda...
Ale dejme jin šanci, pan Ježek říkal, všecičko bude :)
PRC
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2008

Lze jenom doufat že to myslivcům myslí a vědí že od jinýho, taky českýho nožíře si můžou koupit loveckej zavírák v nerezu s parohem, pilkou a čepelí z N690 za 2150 kaček, nebo s čepelí z ELMAXU za 2600 kaček. Mimochodem ten ELMAXovej sem kupoval před rokem jako dárek a je s ním velká spokojenost.Ok

Právě něco takovýho sháním, kdo z nožířu to dělá? Budu rád za odkaz, díkz moc.....
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2020
Tukan napsal:
Právě něco takovýho sháním, kdo z nožířu to dělá? Budu rád za odkaz, díkz moc.....

http://nozirstvibares.cz/zaviraci-noze/9-zaviraci-nuz-s-pilkou.html
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2008
Díkym ten vypadá super.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/10/2019
Zdravím všechny,
Předem se omlouvám, pokud někoho pobouřím, nebo se ho dotknu. Nebyl to můj záměr a to, co zde napíšu je především můj osobní názor Cool První nůž co jsem si kdy koupil za našetřené peníze byl Mikov. Tenhdy (je o tak 15 let, takže žádná historie Happy ) to byla boomba, všechno fungovalo, ostrý to bylo a dá se říct, že udělal všechno co bylo třeba, ale materiál byl fakt strašné bláto, ale to se tehdy moc neřešilo. Pak přišli další nože a Mikov už šel úplně mimo mě. Po očku jsem sledoval a četl si články o Mikovu když se někde objevily. Jeden z posledních článků mě však totálně dojal a od té doby to už skoro nesleduju, ale Mikov se nechal slyšet, že chce dělat malé série drahých sběratelských nožů. Tak jsem to tedy aspoň pochopil, no ale na trh pořád valil ty opravdu neříkám přežité modely, protože pořád fungují jenže...Určitá cena a prestižnost výrobku dané značky se odvozuje mimo jiné od hodnoty a jména dané značky a prostě pokud bude Mikov dělat pořád to samé přes 50 let bez žádné velké inovace, nemyslím že je v současné konkurenci šance na rozjetí nějakého většího množství limitek. Prostě pro obyčejný trh budu valit pardon ale shity a pak udělám dva, tři modely z lepší oceli (žádné super oceli), cenovku nasadím hodně vysoko a budu věřit že se to rozjede. Jasně, prodávat se něco bude, protože Mikov je tradiční značka, která má historii a pro spoustu lidí je to něco velmi osobního, protože měli první nůž Mikov atp. Pak je tady ale ta dneska už větší část zákazníků, kteří míří ke kvalitnějším a v některých případech i levnějším značkám. Upřímně se celkem divím že ještě fungují jak fungují. Manažeři co to vedou ta to mají na jednu stranu můj obdiv. Tolik vše ode mě Happy Takže na konec přeji Mikovu všechno dobré do budoucna a ať jen nekecám, foto toho co mi teď leží na stole Grin

Öetzi vložil tyto přílohy:
IMG_20201123_215205.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Zajímavej článek o Mikovu, rozhovor s ředitelem....

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/mikov-mikulasovice-rybicka-noze-nuz-karel-jezek.A200722_090231_usti-zpravy_grr

,,Náročnost zákazníků stále stoupá, vyžadují za své peníze stoprocentní kvalitu. A tak je to správně. Proto klademe velký důraz nejen na výrobu, ale také na výstupní kontrolu."

,,Může dnes firma ze Šluknovska konkurovat na zahraničních trzích výrobcům třeba švýcarských nožů Victorinox?
Ano, může, ale musí zůstat sama sebou."

,,Převzali jsme výrobu nožů značky Lubomír Maďarič, o které je také velký zájem, hlavně mezi fanoušky armádních nožů."

Atd.......

No ze 17 nožů po Maďaričovi jsou na prodej pro veřejnost 3.
https://www.mikov.cz/k1634-nozirske-vyrobky-zakazkove-noze-lubomir-madaric?kolik=18

Novinka vystřelovák mamut: https://www.mikov.cz/z35885-nuz-241-dma-1-pr

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Těch 14 , pro veřejnost neprodejných nožů, jsou útvarové nože. Při jejich vzniku se tvůrci, výrobci a útvar ozbrojené složky domluvili, že je to exkluzivní záležitost útvaru a na nůž má nárok jen příslušník toho daného útvaru. Mimo jiné to tvoří jistou symboliku a výlučnost toho kterého útvaru. Pan Maděrič tuto filosofii po dobu své výroby zachovával a určitě je to podle mě správný způsob posílení ducha útvaru. Každý z těch nožů je odlišný a odpovídá charakteru útvaru. Na konstrukci většiny z nich se podílel p. Hippík a vnesl do nich specifické rysy, užitnou hodnotu a své encyklopedické znalosti bojových nožů a jejich použití.
Je dobře, že Mikov ctí domluvy útvarů a pana Maděriče.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/16/2015
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
No dobrá, tak Mikov vyrábí nože na zakázku. Ale proč je má v nabídce e-shopu s nulovou cenou a označené jako nedostupné? Chápal bych, že v rámci PR je někde prezentovat bude, ale proč je nabízí/neprodává v e-shopu?NoNoNo Shocked
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Když už nic, tak ti to alespoň dává naději, že se v jejich nabídce třeba někdy objeví i něco jiného, než neslícované predátory a předražené fixíry :)
Posláno:
Pozorovatel
Se s těma limitkama novoUtonů roztrh pytel. Laugh

http://www.uton.cz/uton-vz-75/uton-39-limitovana-edice/

http://www.uton.cz/uton-vz-75/cerveny-uton/

http://www.uton.cz/uton-vz-75/vyroci-vysadkoveho-vojska/

Už se těším na ten oranžovej pro Technický služby a bílej Vzdávací- kapitulační, s kulatou špičkou a bez ostří.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Ale Plho, o tom se zde již během tří měsíců hovořilo... Nicméně, pokud seženeš dostatečný počet platících zájemců, myslím, že i Tobě Mikov limitku vyrobí, klidně růžový.... Upřímně, v tomhle ale Mikov chápu - zákazník poptal, Mikov dodal. Tržní chování. A série 39 ks? Prostě prodali ověřovací sérii UTONů z N690 (má teorie), tohle by každý vedoucí obchodního oddělení schválil. Za mě taky v poho.... Akorát rozhýbat by se měli...konečně.... Na obzoru vidím chudší měsíce, né-li roky, tak by bylo fajn, kdybych si mohl kvalitní nůž z důstojného typu ocele koupit od české firmy, aby ty prachy zůstaly v u nás......
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Pozorovatel
FMJ napsal:
Ale Plho, ......., myslím, že i Tobě Mikov limitku vyrobí, klidně růžový..

Šmarjá neprozrazuj to, má to bejt limitka k MDŽ v maskovací růžový barvě s pilníkem na nehty, lakem a rtěnkou, místo parakordu bude podvazkovej pás, pro vojandy z povolání i Aktivních Záloh...
Krize se neboj Babiš říkal že nás zadluží tak mocně až se tím pádem proinvestujem k prosperitě.

P:S.: Ne Plho ,ale Mlho, řka prof. Hrbolek.Wink
Posláno:
Pozorovatel
john1 napsal:
Těch 14 , pro veřejnost neprodejných nožů, jsou útvarové nože. Při jejich vzniku se tvůrci, výrobci a útvar ozbrojené složky domluvili, že je to exkluzivní záležitost útvaru a na nůž má nárok jen příslušník toho daného útvaru. Mimo jiné to tvoří jistou symboliku a výlučnost toho kterého útvaru. Pan Maděrič tuto filosofii po dobu své výroby zachovával a určitě je to podle mě správný způsob posílení ducha útvaru. Každý z těch nožů je odlišný a odpovídá charakteru útvaru. Na konstrukci většiny z nich se podílel p. Hippík a vnesl do nich specifické rysy, užitnou hodnotu a své encyklopedické znalosti bojových nožů a jejich použití.
Je dobře, že Mikov ctí domluvy útvarů a pana Maděriče.

Takže to jsou upomínkové předměty v gefechtu k ničemu, stejně jako zdravotní gymnastika Musado.
Posláno:

Pokročilý
Zdravím Vás a nevím proč hned ty jedovaté sliny. Takhle vypadá třeba Falco z roku 98, které jsem získal legálně před dvěma lety a jeho majitel ho normálně celou dobu bez defektu používal. Někdo má rád nože netknuté a někdo ty s historií. Myslel jsem, že se věcně bavíme o nožích a ne že budeme jednu firmu bez důkazů pomlouvat.

john1 vložil tyto přílohy:
PB260001.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pomluva a kritika je velký rozdíl. A tady Mikov moc nepomlouváme, ale hodně kritizujeme.
Posláno:

Pokročilý
Tohle mi jako kritika nepřipadá, proto jsem se ozval.

"Takže to jsou upomínkové předměty v gefechtu k ničemu, stejně jako zdravotní gymnastika Musado.[/quote]"
Posláno:
Pozorovatel
john1 napsal:
Tohle mi jako kritika nepřipadá, proto jsem se ozval.

"Takže to jsou upomínkové předměty v gefechtu k ničemu, stejně jako zdravotní gymnastika Musado.
"[/quote]

Johne dík za odpověď, to není kritika ale fakta. Sám seš solidní nožů znalec takže co napíšu už dávno víš. Nože od Maďariče jsou navržený a vyrobený jako bojový-útočný prostě primárně na zabíjení lidí o to míň jsou vhodný na práci. Amíci vyhodnocovali válku v Iráku i Afghánu a zjistili že střety a boje s povstalcema probíhaly až na velmi málo vyjímek na distanc a střelnejma zbraněma. Bojovej nůž byl vhodnej do bojů v zákopech 1. světový války a míň už do 2.války.
V Afghánu a Iráku, amíci vyhodnotili nůž jako pracovní nástroj na řezání a krájení.

Co se Musado týče, tak na předváděčkách pěkně vypadá ale v reálu celkem k ničemu.
To pochopili u 601. v Prostějově už v roce 2009, takt Musado necvičej, cvičej BOX a vlastní styl.

Zatím se měj, už musím valit. Večer sem zkusím šoupnout pár zajímavostí.

Posláno:
Pozorovatel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Zdravotná gymnastika Musado Laugh Laugh Laugh
Ale darmo, niečo na tom veru je Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest