ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Wotan napsal:
Zdravotná gymnastika Musado Laugh Laugh Laugh
Ale darmo, niečo na tom veru je Wink

Omlouvám se za OT, ale všiml jsem si, že poslední dobou je u nás v republice hodně fundovaných odborníků na bojová umění (a nejen na ně). Mohl by mi tedy prosím někdo sdělit, jaká jsou ta pravá kritéria pro výběr toho pravého bojového umění, které nebude k ničemu? Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Tomáš napsal:
Wotan napsal:
Zdravotná gymnastika Musado Laugh Laugh Laugh
Ale darmo, niečo na tom veru je Wink

Omlouvám se za OT, ale všiml jsem si, že poslední dobou je u nás v republice hodně fundovaných odborníků na bojová umění (a nejen na ně). Mohl by mi tedy prosím někdo sdělit, jaká jsou ta pravá kritéria pro výběr toho pravého bojového umění, které nebude k ničemu? Děkuji.

Rozhodne niečo čo sa dá trénovať fullkontaktne, všetko ostatné sa v realite po prvom direkte alebo push kicku rúti a stáva nepoužitelné. Rozhodne nie systém typu: takto blokujeme zadný úder, lavá ruka ide sem, pravá noha sem a strhneme protivníka na zem - toto je nepoužitelné lebo v praxi to proste fungovať nebude. Určite je vhodné sa na boj z blízka zameriavať individuálne - hladať výhody u konkrétneho človeka a rozvýjať to čo mu sedí. Nebudem silou mocou prerábať človeka čo 15 rokov amatérsky boxuje na Musado lebo som si na 120% istý že tým svojím boxom napácha ďaleko väčšie škody na protivníkovy. Dohliadnem na to aby sa zameral na dirty techniky ( eye poke hánkami, kopy na genitálie, žiadne low kicky na stehno ale predné oblique kopy na koleno atď) a prácu v klinči. Hlavné je ísť v prípade konflitku do toho naplno a prejsť cez protivníka. Ani krok vzad, šrotovať ho od prvého úderu a nečakať na jeho výpad aby som ho zblokoval, to je cesta do pekla. Vo väčšine prípadov a to pevne verím že mi ludia čo toto študujú a zaoberajú sa tým platí že kto bije ako prvý, bije ako posledný. Klasický box je určite super, techniky z muay thai pre prácu v klinči tiež, hlavne si to treba vyskladať individuálne lebo každý má iné proporcie a predpoklady. Jo a bojové systémi typu: s týmto systémom sa dokáže 50kg žena spolahlivo ubrániť pred 90kg agresívnym útočníkom sú totálne debiliny. Odporúčam si pozrieť stránky Sorudo CZ, chlapci to majú dosť dobre zvládnuté a rozhodne SFEG SK.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Bojové umění je jako nůž. Nejlepší bojové umění je to, co v danou chvíli, když to potřebujete, ovládáte...
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
V Mikovu trénujou SORUDO ???
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/8/2020
No jistě, Třikrát denně s rouškou a jednou bez.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
tady se podívejte jak vypadá predátor . Chce to jen nápad .

tolokan vložil tyto přílohy:
mikov.jpg.jpg
mikov1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Pro mně neé.mrGreen
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Mikov začíná rozesílat Storma. Má už ho někdo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
A já se zeptám na Tauruse? Má už ho někdo?
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Tak nůž mám doma. Je v pohodě, jen z těch věcí kolem jsem lehce rozpačitý. Večer dám fotky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
gravedigger napsal:
Tak nůž mám doma. Je v pohodě, jen z těch věcí kolem jsem lehce rozpačitý. Večer dám fotky.

Budou ty fotky? Už bych docela šel i spát Grin
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
... tak mi včera přišla stavebnice Predátora. Asi takhle já se tomu zasměju, protože ten vyxlajvant stejně hodím do koše a do kudly nainstaluji svoji fosforbronzovou podložku. Laugh
Ale kdyby to přišlo někomu, kdo by tu podložku rád použil, tak z toho bude asi nešťastný Sad Doufám, že si to přečte někdo z Mikovu a dá si facku za to co jsou schopný zabalit a odeslat zákazníkovi! NoNoNo

mydlinkaTM vložil tyto přílohy:
podlozka.jpg.jpg

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
mydlinkaTM napsal:
... Doufám, že si to přečte někdo z Mikovu a dá si facku za to co jsou schopný zabalit a odeslat zákazníkovi! NoNoNo

Vojto ... Grin ... To mají schválně k redukci vaklu čepele a při sestavení si jí musíš otočit správným směrem ... Laugh ...

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
HXJOSEF napsal:
mydlinkaTM napsal:
... Doufám, že si to přečte někdo z Mikovu a dá si facku za to co jsou schopný zabalit a odeslat zákazníkovi! NoNoNo

Vojto ... Grin ... To mají schválně k redukci vaklu čepele a při sestavení si jí musíš otočit správným směrem ... Laugh ...
... tak to jim ta druhá vzledem k tomu nastavení bude trochu házet Laugh
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2011
Dobrý večer všem
🤭😉
Dovolím si sem přidat něco co má pro mě nostalgickou hodnotu. Před lety jsem dostal darem od kamaráda kterého znám od dětství stařičký Mikov v uhlíku ve stavu dosti omšelém. Dlouho ležel ve skříni až před pár dny přišel jeho čas.
Střenky byli z náhražky parohu poničené a znečištěné od barvy.
Čepel s vrstvou korozi na povrchu. Byl po jeho dědovi kterého jsem také osobně znal. Tuším že ho používal jako pracovní nůž kolem domku.
Přivezl jsem nožík k dobrému kamarádovi JS a ten provedl renovaci. Nádherně dal do pořádku čepel a vykouzlil na ni něco co se nedá ani slovy popsat. Dal jí opravdu do jedu jak jen z uhlíku jde dostat až me předloktí je ve stavu klínu mladé pany
🤭 A sundal starou imitaci na rukojeti kterou doplnil o krásný parůžek.
Bohužel nemám fotky jak vypadal dříve ale posuďte sami na výsledek který mě nepřestává uchvacovat
😉☺️
PS: to na čepelí vypadá jako wootz je to 80 let stará věc a klobouk dolů jak to kdysi mistři dělali nechápu jak se to luxusně vyleptalo jde to citit krásně nehtem když po povrchu člověk přejede.

BadRider vložil tyto přílohy:
IMG_20201219_220208.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2019
Jj, vypadá skvěle.
Škoda že není možné porovnání s původním stavem.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Něco z Aukra...Wink

P. vložil tyto přílohy:
MIKOV.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
Toto je dle mého Predátor doveden k dokonalosti. Dobrá ocel,šroubky,střenky buvol,klip a perfektně vycentrovaná čepel Happy

juraj11 vložil tyto přílohy:
70229448_181E_4B10_8030_FFFBF9A177CD.jpeg.jpg
7F6E0FF4_7D60_4530_9E43_8650E580A742.jpeg.jpg
56FFAF7D_6258_432F_ABF9_32E83DCE86AA.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015