ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Díky za upozornění už sem měl v merku si jeden jednoželízkový, nebo s pilkou koupit.
Před dvaceti lety kupovaný v loveckých s párákem a ten byl ovšem v pořádku, daroval sem jej sice tátovi když svůj červený mikovák ztratil a má jej dodnes. Teď už jen ze sentimentu k české klasice, nebo vzít loveckým přátelům do zahraničí jako maličkost bych nějakého Fixírka bral...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Historie v současnosti....
Takové věci se přihodí jen čirou náhodou. Jdete na melouch, uděláte práci, dáte se s majitelem sedumdesátníkem do řeči o parohách a vycpaninách co má doma. Myslivec. Mimoděk zavadíte o nože, že jako koníček, povzdechnete že kdysi to jo, ale dneska že to cvakají jak Baťa cvičky a dneska ty nový Mikovy stojí za starou belu. "Tyhle?" Starý pán otevře šuplík. " Berte, je nový, koupil jsem tři v šedesátých a k tomuhle jsem se nikdy nedopracoval."

Nový, nikdy nebroušený, krásný. Bůh existuje. Ještě hodně let, pane Fiala a hodně zdravíOk

Ježour vložil tyto přílohy:
IMG_20210118_160616.jpg.jpg

PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2011
Gratuluji Ježoure Applause
... a jen přidám obrázek k diskuzi o nynější kvalitě. Jen mne s*re, že to měl být vánoční dárek Cry .

dr.bike vložil tyto přílohy:
IMG_20210106_104930.jpg.jpg

Kdo chce, najde cestu. Kdo nechce, najde výmluvu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
dr.bike napsal:
... a jen přidám obrázek k diskuzi o nynější kvalitě. Jen mne s*re, že to měl být vánoční dárek Cry .

Sakra je v tom Mikovu vůbec někdo střízlivej? To fakt není možný toto Surprised Cry
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
... a zkuste si nový Fixír rozdělat.
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Dušan napsal:
... a zkuste si nový Fixír rozdělat.

Zu grund a šotolina navrch.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Ježour napsal:
Takové věci se přihodí jen čirou náhodou. Jdete na melouch, uděláte práci, dáte se s majitelem sedumdesátníkem do řeči o parohách a vycpaninách co má doma. Myslivec. Mimoděk zavadíte o nože, že jako koníček, povzdechnete že kdysi to jo, ale dneska že to cvakají jak Baťa cvičky a dneska ty nový Mikovy stojí za starou belu. "Tyhle?" Starý pán otevře šuplík. " Berte, je nový, koupil jsem tři v šedesátých a k tomuhle jsem se nikdy nedopracoval."

Nový, nikdy nebroušený, krásný. Bůh existuje. Ještě hodně let, pane Fiala a hodně zdravíOk

Úžasný príbeh Applause Applause, nech sa nám všetkým raz udeje niečo podobné Ok.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Ježour napsal:

Ve správný čas na správném místěOk
Pavle gratulace
Posláno:

Štamgast
Díky moc..ještě teď si s nožem hraju, konkor, vyčistit drobnou rez. Úžasná věc, bože někdo to koupí před 50 lety a jak to uloží do stolu, tak to tam zůstane.

Nějak tak to udělal můj tatík s Mikováckou finkou, kterou mi nedovolili mít na táboře ROH
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
dr.bike napsal:
Pak napis jak dopadla reklamace .... Tohle snad uz neni jit na vyrobniho reditele ale votriskat to o palici primo generalnimu , pokud nebudou mit ostudu ktera se poradne propere tak to nejaky debil udela i u te zlate ...ach joCry
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
dr.bike
Vždyť to nevypadá špatně, máte doma originál co nikdo jiný nemá.
A teď vážně-)
Taky mě ježíšek přinesl jeden, na kterém někomu ujela ruka.
Chvilku mě to sralo, vyměnil jsem si s Mikovem pár e-mailů-))
Ale dohodl jsem se s Mikovem na kompenzaci ve formě voucheru a tudíž mě to už nevadí.Laugh
Mám originál,co druhý nemá Laugh
Není to nuž na poličku, v opačném případě by šel na výměnu.
Komunikace s Mikovem byla bezproblémová Ok
Taurus

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Ze dobre komunikuji je fajn, ale tohle bych jim neodpustil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Já si v rámci adventního kalendáře objednal SMARTa. Přišel kousek s naprosto odfláknutým výbrusem. Navíc byla čepel tak moc omletá stonewashem, že skoro nebyly patrné žádné dělící linie výbrusu. Až to vypadalo, že přehnaný stonewash byl záměrný pokus o zamaskování nesouměrnosti výbrusu.
Komunikace sice fajn, peníze vrátili bez řečí, ale lepší by bylo vyrábět kvalitní nože. Nechápu, jak to mohli pustit z fabriky.

Omlouvám se za foto, cvalnul jsem to narychlo ve vzteku a hned šel zpátky da balíku.

jendach vložil tyto přílohy:
20201217_195312.jpg.jpg
20201217_195146.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/4/2020
Náhodou, Mikov je značka pro znalce - kdo ji zná tak od ní nic nechce.
Posláno:

Štamgast
Lesofil napsal:
Náhodou, Mikov je značka pro znalce - kdo ji zná tak od ní nic nechce.

Blbost. Kdo pamatuje uhlíkovou produkci, nebo dobu, kdy kalili metodou Martfrost ví, že to v žádném případě nebyla taková agonie jako dnes. Jako každý, kdo vyrostl na Mikovech jsem myslel, že s pádem bolševika se z Mikulášovic stane český Solingen, který vytáhne zapomenuté staré a dobré modely, pojede kupředu v materiálech a ocelích, stoupne kvalita ruční práce tím, že se oddělí od seriovky. Skutečnost?
Každý pohyb směrem k něčemu novému si Mikov nechá nestydatě zaplatit a běžná produkce kulhá předaleko za tím nenáviděným bolševikem, který vyvážel nože do celého světa.
I lidé kteří tam pracují, se změnili.....

Je mi to líto. 🦔
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
jendach
Však v pořádku, stávat by se to určitě nemělo.
Ten detail na předchozích fotkách vypadá hůř než to ve skutečnosti je.
Mikov omlouvat nebudu-), prostě jsem se rozhodl,jak jsem se rozhodl.

upload image
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Pravdu má Ježour - co si pamatuju, tak děda a i táta měli do lesa Mikovy : krásně modrá čepel a na omak mastná. To já už jen ten Martfrost ze 420.... Do kuchyně dobrý, do lesa naprd. A tak mám doma jen z nostalgie jeden malý s perletí. Jen nevím, proč na něj tehdá dali jehlu na plachty a ne otvírák na konzervy.....

Miloslav Zítek vložil tyto přílohy:
mikov.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Ježour napsal:
Blbost. Kdo pamatuje uhlíkovou produkci, nebo dobu, kdy kalili metodou Martfrost ví, že to v žádném případě nebyla taková agonie jako dnes...

Ale byla, alespoň u Fixírů i některých zavíráků. Žel za tu dobu nikam nepokročili...

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Miloslav Zítek napsal:
Pravdu má Ježour - co si pamatuju, tak děda a i táta měli do lesa Mikovy : krásně modrá čepel a na omak mastná. To já už jen ten Martfrost ze 420.... Do kuchyně dobrý, do lesa naprd. A tak mám doma jen z nostalgie jeden malý s perletí. Jen nevím, proč na něj tehdá dali jehlu na plachty a ne otvírák na konzervy.....

Ahoj Mílo, já ti to povímHappy tyhle kudly s jehlou jsem viděl často, jak jsme jako vojcli jezdili na chmel. Zašívali s tím žoky špagátem. Taky jsem tenkrát jeden zprivatizoval, ale kde je ..Surprised
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Ahááááááááá..........
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum