ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Kancelářské potřeby - otvírák dopisů. Případně propagační dar pro obchodní partnery.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010

Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Líbí se mi, tolik za něj ale nedám...mrGreen
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2011
Tak jsem si konečně vyzvedl balíček s Mikov hračkami a můžu se pustit do vzkříšení mého prastarého Venáda.
Cílem je ten Czechoslovakia s hezkým futálem pro taťku, stejný, ale nová čepel pro mladého..😁
Prosím tedy o radu: jak vyďoubnout tu mosaznou záslepku z rukojeti, předpokládám, že je pod ní nýt..
Jde to nedestruktivně?
Dík za případnou radu.😉

Longin vložil tyto přílohy:
IMG_20220707_193002.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Placička z mosazi. Opatrně jehlou. Pak tam je kolíček.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Ahoj
Co zkusit přilepit dřevěný kolíček vhodného průměru. Vytáhnout. Vyviklat. Kolíček ufiknout nebo rozbít kladívkem. Šmirglem očistit...
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Pokročilý
Děkuji za rady.😇
Nakonec jsem přilepil mosaznou záslepku vteřiňákem na tužku a šlo to!👍
Je to ještě nějak jištěné, nebo mám zbytek čepele už jen za pomoci kladiva sklepnout?

IMG_20220708_210806.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Kromě toho kolíku tam není nic.
Posláno:

Pokročilý
Dík!!!😁
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Líbí se tahle reportáž o výměně čepele u mikovu. Jen by mne zajímalo čím tam tu plošku lepili dřív když nebyl vteřiňák? Měl jsem jich několik a nikdy jsem tu plošku neztratil .
Posláno:

Štamgast
tolokan napsal:
Líbí se tahle reportáž o výměně čepele u mikovu. Jen by mne zajímalo čím tam tu plošku lepili dřív když nebyl vteřiňák? Měl jsem jich několik a nikdy jsem tu plošku neztratil .

Nelepili. Ta zátka tam je namáčknutá.
Posláno:

Pokročilý
Jo, nelepili.
Je to tam jen na těsno naražené.
Jinak reportáž bude brzo končit, Venádo si tuhne ve svěráku, čepel jsem pojistil epoxem z Lidlu.
Dík za rady, vím, že to není extra kudla, ale zase na druhou stranu, spousta z nás ji měla - nic lepšího nebylo - a sloužila dobře.
Já sám dnes používám jako pevný nůž nejraději Manly, případně něco od Cold Steelu. Nebo Moru 2000, super kuchyňák do kempu.
Ale Mikov je nostalgie a vzpomínka na pionýrské tábory, pak čundry po Pálavě a tak..😉

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/15/2006
Ospravedlňujem sa za plevel v tomto vlákne - nestihol som využiť ponuku na kúpu tohto noža. Vôbec ma to ale nemrzí, čakám na výsledok a držím palce.
Mikov (nie Venado) ale ten so srncom "Lovu zdar" bol môj prvý nôž (30 rokov nazad), prežil všetko, ako chalan som sa cítil ako Syn lovca medveďov, Vinnetou, Old Shatterhand, Posledný Mohykán...
V porovnaní s dnešnou ponukou pôsobí ako posledný šmejd, ale žiadna Mora, Cold Steel, Esee, Fällkniven tam s nami pri táborákoch, potokoch, lesoch a riekach nebola...

'Raymond, you don't need camping equipment, you need these skills.'
Posláno:

Pokročilý
Hotovo.😉
Dva nože a ještě zbyla čepelka na neck.😄

IMG_20220710_133730.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Tak něco ze současnosti Mikovu. Nosím teď hodně Elipt a tak jsem ho včera rozebral a vyčistil. Normálně nože s ložisky profouknu sprejem na čištění výpočetní techniky (stlačený vzduch), ale jednou za čas to chce víc.
A přitom jsem litoval, že Dremelku s brusnými kotoučky jsem nechal v garáži (jet pro ni přes půl města se mi fakt nechtělo). Fotky detailu, který mne u tohoto nože asi jako jediný opravdu štve - linerlock přečnívá obrys jištěné čepele a občas se mi zlehka zaryje do prstu. Konstrukční chyba, ona by opravdu stačila chvilka na zbroušení. Ale kdyby to někdo rovnou udělal při výrobě, vlastně by stačilo ten oblouk jen víc probrat.
Takhle tam přečnívá asi milimetr a jak jsem byl již psal, mně to občas trochu vadí, protože to na prstu cítím. Jinak to je standardní nůž, čep T8 a šroubky vzadu T6. Žádná záludnost, jen na linerech je vyježděná drážka od ložisek. Jo, střenky nelícují úplně přesně s hranou linerů, ale to podle mne ničemu nevadí.
Nekomentujte prosím Mikov a jeho kvality, komentujte jedině to, jestli na Vašich nožích - pokud máte Elipt - linerlock také takhle přesahuje a jestli Vám to vadí.

yarr vložil tyto přílohy:
Elipt_01.jpg.jpg
Elipt_02.jpg.jpg

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/25/2011
yarr napsal:
Nosím teď hodně Elipt

Od jeho uvedení na trh, Elipt nosím v kapse kalhot každý den. Jen do plavek ho neberu Happy . Je tedy z té první dostupné série.
Ten detail co jsi vyfotil mám úplně stejný. Jen se mi ten přečnívající linerlock nikdy nezaryl do prstu. Až teď když zkouším jak se to může stát. Přesah neřeším, normálně nůž používám a ono to funguje. Když tento detail vyfotíš z druhé strany, tak na mém je zešikmení hrany pro lepší opěru palce při odjištování. Tedy tvým navrhovaným prohloubením oblouku o tuto opěru přijdeš a budeš tlačit palec více mezi střenky.
Jak to má být správně, nemám bohužel moc s čím srovnávat. Maximálně ten "ostrý roh" mohli nepatrně zaoblit.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
Není špatný
Sto lidí, sto chutí. Ok
I s autogramemod majora RH.Applause

cortes vložil tyto přílohy:
298050857_2218790578283766_2051979384654104274_n.jpg.jpg
20220807_154719_DeNoiseAI_severe_noise.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2008
Zdravim
Dostal jsem se k tomuto darovacímu bodáku. Má číslo 089. Nemůžemi někdo poradit pro koho mohl být? Popřípadě kde najít bližší info? Díky

Kopeos vložil tyto přílohy:
IMG_20220828_094407.jpg.jpg
IMG_20220828_094542.jpg.jpg
IMG_20220828_094514.jpg.jpg
IMG_20220828_094418.jpg.jpg

PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Nová klubovka odhalena...

https://m.facebook.com/groups/fanklubmikov/permalink/776719300214215/

PN vložil tyto přílohy:
398___A___novy_sestava_1__6_PDF_220907_134749.jpg.jpg
398___A___novy_sestava_3__2_PDF_220907_134814.jpg.jpg
398___A___novy_sestava_2PDF_220907_134831.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Myslíš, že to bude mít scandi nebo mikrofazetku? Na té fotce to není poznat. Díky.
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum