ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
bolfiik.edc napsal:
...Já bych ještě možná přidal List. Možná jsem měl jen štěstí ale kromě místy hrubšího opracování si nemůžu stěžovat!...

Přidávám se k chvále Listu. Mám ho se střenkami, takže mi hezky sedne do ruky a na činnosti, na které ho používam, je výborný. Obzvlášť rád ho nosím na houby. Než v kapse mám raději nůž na krku, protože je okamžitě dostupný, vím, že ho neztratím a svou velikostí je na čištění hub jako dělaný. Samozřejmě, na nějaké násilnosti není stavěný, na to má dost subtilní ostří, Ale třeba na opékačku, počínaje přípravou chlupatých dřívek, přes nařezání opékacích klacků až po zpracování potravin je naprosto v pohodě. Za měOk .

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
List môže od Mikovu odporučiť, ja som ho kupoval ešte za 50€, teraz stojí okolo 60€, potom odporúčam túto Mikovácku Moru, Brigadír, fajn nožík za dobrú cenu.

alone-rs vložil tyto přílohy:
IMG20230124181129.jpg.jpg
IMG20221204141934.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Taky ho mám a naprostá spokojenost.
Za málo peněz hodně muziky. Ok

rak nožomil vložil tyto přílohy:
IMG_0815.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/8/2011
Tyler napsal:

Jinak v Mikulášovicích vyhrál Babiš Happy

Karmu jsem dal za Babiše.Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Těch zajímavých modelů od Mikovu je možná víc, ale mě osobně už nějak neoslovily. Tak například ty posledně probírané nože:

List: Věřím, že skvělý nůž a že spoustě lidí dělá radost i užitek. Já jsem však neckům nikdy nepřišel na chuť a současná cena okolo 2 tis. Kč (včetně pouzdra) mi připadá už dost na hraně. Je ale pravda, že je pořád levnější, než třeba ESSE IZULA.

Nový Brigand: Nedávno se tady probíral. Nepřipadá mi špatný, jen ta do očí bijící podobnost se Savotta soft grip puukko... Na užitné hodnotě mu to samozřejmě neubírá, jen si říkám, proč?

Predator: Kdysi ho v recenzi Zrzavý Orm uváděl jako jeden ze dvou modelů, kterými je Mikov unikátní. Neříkám ne, už dlouho po něm pokukuji, ale pak si vzpomenu na ty problematické pružiny. U nožů, kde nejlevnější varianta s čepelí ze 420 a plastovou střenkou začíná na skoro 2 tis. Kč...
(zmíněná recenze zde: https://www.knife.cz/Knifecz/Recenze/tabid/56/ctl/Details/mid/383/ItemID/382/Default.aspx )

Ale jak říkám, nemyslím si, že by to byly špatné nože. Jen uvádím příklady, co by mě od koupě odradilo a proč bych si za jejich cenu pořídil něco jiného.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Nože Mikov…..v podstatě vše bylo řečeno. Ale mě by zajímalo, kde Mikov generuje zisk. Řekl bych, že z prodeje nožů to snad ani být nemůže. Sběratelé se zajímají spíš o starší nevyráběné nože, nebo nějakou tu limitku. Je tady občas vidět predátor nebo fixír. Ale to je vše. Nehledě na to, že za hranicemi popularita Mikovu strmě klesá. Z čeho ten Mikov teda žije? Z těch zakázek pro vojáky?
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Sidonius.Fortis napsal:
Nože Mikov…..v podstatě vše bylo řečeno. Ale mě by zajímalo, kde Mikov generuje zisk. Řekl bych, že z prodeje nožů to snad ani být nemůže. Sběratelé se zajímají spíš o starší nevyráběné nože, nebo nějakou tu limitku. Je tady občas vidět predátor nebo fixír. Ale to je vše. Nehledě na to, že za hranicemi popularita Mikovu strmě klesá. Z čeho ten Mikov teda žije? Z těch zakázek pro vojáky?

Zatím ta legenda funguje. Strašně lidí koupí v "Lidlu" rybičku jako retro žvýkačku Pedro a hřeje to u srdce. Občas něco gravíruji na čepel a chodí za mnou padesátníci/šedesátníci co mají různé Fixiry za 6000 Kč a ti si "připlatiti, protože je to nádherný dárek pro šéfa, co jde do důchodu". Občas přijde někdo a má 5 zavíráků po 600 Kč pro příbuzný jako hromadný dárek na vánoce, protože "to je klasika, všichni budou mít radost". Starší lidi jedou paradoxně na "značku", takže když kupují varnou konvici Tesla, tak proto, že ji kupovali v roce 1980 a to je "kvalita". A nemá to nic společnýho s realitou, my jsme Color měli za 10 let asi 8x opravovanou, později Panasonic jsme po 12 letech museli vyhodit funkční, protože se nechtěla polámat a my jsme chtěli chytrou TV. Mikov jede na této vlně a vydrží to než naše generace pomře.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
V Mikovu vědí, že není jen bláto, znají RWL, damašek...
A jejich márketing má za ta léta neskutečně nabito, prodávalo by se to už "JEN" ze zvědavosti...:
...slícovaný Predátor...
...vycentrovaný výbrus čepale, bez chybičky s jedovatým ostřím...
...konečně nůž snýtovaný, jako skála s hladkým chodem želízek...
Atd, atd....si může každý dosatit ten svůj povzdech.

A jde to!!!
Když vidím ty parády od Mydlinky...

Grin Grin Grin jenže je to marný, je to marný, je to marný...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Taky nezapomínejme, že jsou i horší nože, než ty od Mikovu, a prodávají se. Různé no name značky v železářstvích, zahradnictvích apod. A naopak spousta velkých značek nabízí i low endové nože z Číny z nic moc materiálů... A ceny nejsou vždycky o tolik nižší. Pak už ten Mikov není až takový nesmysl, zvlášť když místo číny mám český nůž.
A pak jsou tady ty inovované modely, ale taky kuchyňské nože, kancelářské potřeby... Když vidím tu nabídku, předpokládám, že "oudorové nože" tvoří jen část prodejů a že nebudou hrát úplnou prioritu.

Jinak já třeba nemůžu přijít na jméno KDS, jejich zavírák si u mě stále drží titul nejhoršího nože, a lovecký zavírák od Linderu je taky docela bída (asi šlo o druhou jakost, kterou Linder nabízel, ale český prodejce se o tom nějak nezmínil...). Takže Mikov nic moc, ale může být hůř.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Dal
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
Létající rybka

Dal vložil tyto přílohy:
IMGP5724.JPG.jpg
IMGP5725.JPG.jpg
IMGP5726.JPG.jpg
IMGP5727.JPG.jpg

Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Happy SILVA Happy

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC17743.JPG.jpg
SDC17741.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Dal napsal:
Létající rybka

Jj, ta by letěla Grin
Dokud dejchám doufám
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den kcemu je todle zame je to knicemu proc se vsude cpe skraceny uchop na male cepele.

brom vložil tyto přílohy:
328732693_2461752677330319_8024189667876020344_n.jpg.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Taky jsem na to koukal. Je to, překvapivě, k hovnu, jako většina kudel od Mikovu Grin .
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Nejaký pokus Mikovu o netradičný choil ktorý má ulahčiť brúsenie? Neviem či sa mi to iba zdá ale príde mi že prvý centimeter čepele má ako keby odskok - niečo ako na Victorinoxoch, šlo by to detajlnejšie nafotiť? Skúsil som to zvýrazniť

Wotan vložil tyto přílohy:
328732693_2461752677330319_8024189667876020344_n.jpg_big.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Wotan napsal:
Nejaký pokus Mikovu o netradičný choil ktorý má ulahčiť brúsenie? Neviem či sa mi to iba zdá ale príde mi že prvý centimeter čepele má ako keby odskok - niečo ako na Victorinoxoch, šlo by to detajlnejšie nafotiť? Skúsil som to zvýrazniť

Podľa mňa je to iba nepodarený dizajn. Zdá sa mi že tam kde je prvá polovica modrej čiary ktorou si to zvýraznil, to nie je vôbec ostré. Pri pohľade zospodu to bude trojuholník ktorý sa zbieha k začiatku reálneho výbrusu. Brúseniu to teda určite nepomôže, ak dobre vidím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Mižo napsal:
Wotan napsal:

Podľa mňa je to iba nepodarený dizajn. Zdá sa mi že tam kde je prvá polovica modrej čiary ktorou si to zvýraznil, to nie je vôbec ostré. Pri pohľade zospodu to bude trojuholník ktorý sa zbieha k začiatku reálneho výbrusu. Brúseniu to teda určite nepomôže, ak dobre vidím.

Nevie niekto čo je to presne za model? neviem ho dohľadať.. Pokial je to tak ako hovoríš - choil a prvý centimeter ostria nebrúsený tak je to uplná volovina a toho čo to navrhol by som z fleku vyrazil. Veď to uplne neguje význam toho choilu. To tam radšej nemali dať žiadny choil a potiahnuť ostrie pekne k rúčke. Je veľmi ťažké hľadať pozitíva na produktoch tejto firmy...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Ten první centimetr je výběh výbrusu. Logicky není ostrý. Ostří začíná tam, kde má výbrus všude stejnou výšku.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/20/2018
Mikov asi někde sehnal levné tvarované střenky, nebo to měl na skladě. Přidělal a je z toho nový nůž. Sorry, ale tak mi to připadá.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
@Wotan
Je to, jak píše Martin, na druhé fotce od rettromena výše je to vidět. Měla by to být mikovácká klubová limitka, takže se to asi nebude běžně prodávat. Jediné, co mě napadá k otázce "proč" - možná, že ta část mezi střenkami a čepelí je jinak dizajnově stylizovaný "choil" pro ukazovák, jako má patron, aby čepel nesahala až ke střenkám Shocked ... teda kromě možnosti, že se jim vrátný v noci ožral a vlezl do konstrukční kanceláře Grin
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum