ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/5/2007
Moj prvy noz co som dostal cca pred 15-timi rokmi

ddussann vložil tyto přílohy:
Mikov.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Zdravim! Mohol by som poprosit nejakeho majitela finskeho noza od mikovu (http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-klasicke-s-pevnou-cepeli/386-NH-4/mikov-finsky-nuz.html)
aby mi povedal nieco blizsie o tomto nozi?
Ako sa s nim robi, pripadne nejake postrehy? Cital som, ze tie z novej produkcie uz nie su take kvalitne, je to pravda?
Vdaka za rady, pripadne postrehy!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/16/2008
fremen napsal:
Zdravim! Mohol by som poprosit nejakeho majitela finskeho noza od mikovu (http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-klasicke-s-pevnou-cepeli/386-NH-4/mikov-finsky-nuz.html)
aby mi povedal nieco blizsie o tomto nozi?
Ako sa s nim robi, pripadne nejake postrehy? Cital som, ze tie z novej produkcie uz nie su take kvalitne, je to pravda?
Vdaka za rady, pripadne postrehy!

Tento nůž vlastním už nejaké 3.roky a nedá se říct(tedy z mé zkušenosti) že by patřil mezi mé oblíbené(nejspíš mi moc nepadl do oka),čepel drží i pouzdro je velmi slušné.Wink Já bych ho asi po druhé už nekupoval(kdybych měl možnost)mnohem radši bych si koupil od mikova nejaký zavírák místo nějSad ,ale jsem jen začatečník,takže se v nožích ješte tak nevyznám,udělej si o tom tedy názor jaký chceš sám.Happy

přikládám foto pouzdra:

blazen vložil tyto přílohy:
090211_191701.jpg.jpg
090211_191728.jpg.jpg
090211_191752.jpg.jpg
090211_191825.jpg.jpg

"Never say Never "
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
@ fremen: Tenhle nůž jsem dostal jako malej kluk od táty. Těžko říct, jak ho mám dlouho, ale za ty peníze co stál (resp. co stojí) je to super nůž. Do přírody nosím jiné nože, ale tento mi dělal společnost několik let na intru. Používal jsem ho na všechno a zažil si opravdu hodně. Ostří drží dobře, to tu už poznamenáno bylo. Pouzdro se dá rozdělit na dvě části. To je docela praktické. Rozměry jsou v pohodě, takže když ho vytáhneš mezi lidma, nevzbudíš žádný rozruchHappy Dost záleží na tom, na co by si ho chtěl používat. Za sebe mohu tedy doporučit.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/16/2008
fremen: no to je fakt(který jsem zapoměl dodat),že záleží na co ho chceš používat.Wink
"Never say Never "
Posláno:

Štamgast
no to je fakt, to som zabudol napisat.. Happy
Ucel by bol, ako noz do vaku, ci uz do skoly, alebo sem tam na cunder- nakrajat nejaku klobasku, odrezat nejaku palicu na opekanie... a tak podobne...
zaujima ma, ako sa drzi, pretoze nemam moznost si ho vyskusat...
velmi dakujem za fotky toho puzdra... to ma velmi prijemne prekvapilo...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Velmi dobře se pamatuju, když se tenhle model poprvé objevil tak někdy kolem 85. roku, jaký vzbudil rozruch, v tehdejší "parohaté" Mikov produkci to byla prostě bomba, severský design, v té době prakticky nedostupný (leda v almarách babiček po procházejících armádách), velmi moderní pojetí, vcelku ergonomická ručka, a na tehdejší dobu převratné pouzdro (na levobok). Tehdy byly nože "Martfrost" kalené do tekutého dusíku, takže slušně držely ostří a blbě se brousily (bylo jen karborundum).

Dneska je doba už jinde, a asi stojí za to trochu přihodit a koupit něco konstrukčně i materiálově novějšího.
...bez komentáře...
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
@ fremen: Ručka se drží dobře. Není to nic převratného, v mokré ruce trochu klouže. Na druhou stranu zase není měkká jako na nových utonech. To, že se neřízneš jistí záštitaWink Já jsem ho používal, více či méně přesně na to, co jsi tu uvedl... Hlavně na přípravu jídla. Jistou nevýhodou byla právě výše zmíněná záštita, protože při řezání na rovné podložce trochu překáží. Dá se to ale přežítWink Jestli si dobře vzpomínám, jednou jsem s tímhle nožem otvíral i kokosový ořech - přežil v pohoděLaugh
Posláno:

Štamgast
dakujem vsetkym za reakcie... vyzera to tak, ze za tie peniaze ho idem vyskusat...
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
fremen napsal:
dakujem vsetkym za reakcie... vyzera to tak, ze za tie peniaze ho idem vyskusat...

I v této kategorii je konkurence a vřele bych doporučoval se podívat po výbrobcích firem: Mora, Hultafors atd. - stejná nebo podobná cena a materiály, co vydrží ostré mnohem déle. Mikov v tomhle zaspal a předpokládám, že se probudí, až nebude.

Posláno:

Štamgast
Vdaka za radu... Najme tie Mory vyzeraju zaujimavo..
Posláno:

Štamgast
Nakoniec som mal moznost v obchode vyskusat (osahat) ten mikov- bol mi skratka najsympatickejsi... Takze som sa stal jeho novym stastnym majitelom... Happy Vdaka vsetkym za reakcie a za rady, vazim si to.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/29/2006
Happy Ahoj, o stránku zpět nožík z poslední fotky
podobná značka, příložky a čepy mosazné obě čepelky značené INOX, střenky čistý plast neznámého původu.

Dobroušek vložil tyto přílohy:
P1080252.JPG.jpg
P1080253.JPG.jpg
P1080254.JPG.jpg
P1010818_JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/6/2008
Tak jsem k přirozeninám dostal od kamaráda tuhle nádheru. Jen nevím k jaké příležitosti se to vyrobilo. Poví mi to někdo? Davide? Surgu? Kluci spoléhám na Vaše znalosti.Happy

Větší : délka 70mm
čepel velká : 55mm
čepel malá : 35mm

Menší : délka 60mm
čepel : 45mm

Na čepelkách: INOX MIKOV CZECHOSLOVAKIA

Pro Dobrouška : tak tak, ta značka je stejná (ty dva zkřížený šípy)Happy

sugič vložil tyto přílohy:
P1010958.jpg.jpg
P1010957.jpg.jpg
P1010960.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
fremen napsal:
Nakoniec som mal moznost v obchode vyskusat (osahat) ten mikov- bol mi skratka najsympatickejsi... Takze som sa stal jeho novym stastnym majitelom... Happy Vdaka vsetkym za reakcie a za rady, vazim si to.

Mínusem u tohohle nože je málo odolné pouzdro, plusem oproti všelijakým Morám zase je, že čepel nepůsobí plechově. Nikdy se mi nepodařilo ho pořádně nabrousit, dokud jsem nezkusil šmirglpapír na podložce pod myš. Od té doby ho mám hodně rád. Škoda, že ho v Mikovu v poslední době nějak nezmodernizovali (-> lepší materiál čepele a pouzdra).
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
To puzdro sa mi naopak zda celkom podarene- ale, mam ho kratko, uvidim, ako sa zachova za par rokov... Mne sa ho nabrusit nepodarilo, tak som to zveril skusenejsej osobe- teraz je celkom ostry a preto si ho aj ja celkom oblubujem. Fakt je, ze je to taky maly, sikovny nozik... Najviac ma rozosmiala reakcia mojho kamarata, ked ma videl krajat s nim jablko: Ten noz nema funkciu noza, ale klinu, ktory to jablko roztrhol... Ten noz je dost hruby...Happy
OLD
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/7/2006
Tak tady máte další Mikov historie

OLD vložil tyto přílohy:
DSCF2966.jpg
DSCF2956.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2009
Mám tu taky jeden postarší kousek o který se chci s vámi podělit ;o)

quattrocz vložil tyto přílohy:
DSCN4109.JPG.jpg
DSCN4110.JPG.jpg
DSCN4112.JPG.jpg
DSCN4113.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2008
S takovým děda stahoval králíky....někde je určitě zastrčenej............snad se mi ho podaří najít.................... má svoje kouzlo
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/6/2008
Tak tak, pěknej kousek to je.....Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum