ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2017
Tohle si nechali udělat z fan klubu Mikovu jako,, klubovku".
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Ano je to tak. Ten odskok nie je ostrie, a ten výrez nie je ani pre ukazovák. To, prečo pri tak malom noži, mi začína výbrus reálne 2-2,5cm od úchopu mi nie je známe ale všetci vieme svoje. Fotku mi poslal kamarát ktorý ju stiahol z facebooku fanklubu Mikov.

Wotan vložil tyto přílohy:
Screenshot_20230207_211546_Chrome.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2011
Třeba brzy uvidíme ve vlákně Domácí úpravy továrních nožů podobnou úpravu.

dr.bike vložil tyto přílohy:
SILVA.jpg.jpg

Kdo chce, najde cestu. Kdo nechce, najde výmluvu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Mně se docela líbí tak jak je, nicméně trojku bych za něj rozhodně nedal...Razz
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Nuz je mozna hezkej ale nedodelanej pry ani poradne nesedi v pouzdru a sposka je kulato to sem se docetl na fejzbuku zame je to strasna skoda kdys tady mezy nama je tak sikovnejch noziru a brasnaru co umi udelat pekne veci a cena 3000 za todle no nevym a nevyte z jake oceli je dekuji
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
brom napsal:
Nuz je mozna hezkej ale nedodelanej pry ani poradne nesedi v pouzdru a sposka je kulato to sem se docetl na fejzbuku zame je to strasna skoda kdys tady mezy nama je tak sikovnejch noziru a brasnaru co umi udelat pekne veci a cena 3000 za todle no nevym a nevyte z jake oceli je dekuji

Píšou že 440A a ještě mě rozesmálo jak píší rukojeť - tmavě mořené dřevo ale aby napsali jaké to ne, asi co kde našlyLaugh Laugh .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Mikov List novinka.

alone-rs vložil tyto přílohy:
Screenshot_2023_02_09_17_21_43_07_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
dobry den fotka z netu strenky co barvy no nevym mel sem v ruce hodne nozu a nic podobneho sem nikdy nezaznamenal hezky den.

brom vložil tyto přílohy:
329331164_6297747376942196_6647703408061720549_n.jpg.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Výborne. Nôž za 3000czk (125eur) zo 440ny, nezmyselným choilom, ručkou z neznámeho dreva ktoré farbí ruky. To snáď nemôže myslieť nikto vážne. Nechcem nikoho haniť, ale za toto si môžu skalný fanúšikovia Mikovu sami. Každá iná firma by s týmito nezmyslami bola zo strany zákazníkov konfrontovaná a nepredali by už ani rybičku. Ale keďže je hlavne v ČR stále dosť veľká skupinu ľudí ktorý sú tieto šialenosti schopný tolerovať len preto lebo je to Mikov, tak nech sa nečudujú keď s nimi Mikov takto vypeká. Ostuda KO
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
alone-rs napsal:
Mikov List novinka.

Mě se ten barevnej List celkem líbí, žena má úchylky na modrou, takže už vím co jí pořídímOk .
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Sidonius.Fortis napsal:
Nože Mikov…..v podstatě vše bylo řečeno. Ale mě by zajímalo, kde Mikov generuje zisk. Řekl bych, že z prodeje nožů to snad ani být nemůže. Sběratelé se zajímají spíš o starší nevyráběné nože, nebo nějakou tu limitku. Je tady občas vidět predátor nebo fixír. Ale to je vše. Nehledě na to, že za hranicemi popularita Mikovu strmě klesá. Z čeho ten Mikov teda žije? Z těch zakázek pro vojáky?

Myslet si, ze Mikov nejede je utopie, podivej na Alzu,. hornbachy a nemluve o Skandinsvii, kde v tamnich obchodech kupodivu je velka poptavka po Mikovu... Ono ze se deji chyby, ano, ale jedou a to dobre
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Samozřejmě ať se jim daří. Jasně.

Ale přece nebudeme omlouvat, že kudla vyrobená pro Fanklub Mikov (tedy pro lidi, na ktreým by Mikovu mělo záležet nejvíc, ne?!) za cenu, za kterou se dá koupit už povedenej nůž od nožíře, má na dnešní dobu podřadnou ocel, blbě udělanej náběh výbrusu a nejspíš problém se dřevem na rukojeti, ne? A nevidím důvod, proč zájmem omlouvat i to ostatní.

Kdyby očesali modelovou produkci a mohli tak investovat snahu a čas do pořádnýho zpracování užšího portfolia, udělali by podle mě líp, a jméno by jim to jen vylepšilo.

Jako tím, že se něco někde dobře prodává, že to má okruh fanoušků, přece není důvod k tomu, neříkat, že by to sakra mohlo jít líp. To fakt ne.

Jedou, ano. Některý modely mají fajn. Ale u spousty nožů je to průser za průserem za neodpovídající ceny. Takže jedou, ale ne dobře v tom smyslu, ve kterým by dobře mělo být chápáno.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
PN napsal:
[quote=Sidonius.Fortis]Nože Mikov…..v podstatě vše bylo řečeno. Ale mě by zajímalo, kde Mikov generuje zisk. Řekl bych, že z prodeje nožů to snad ani být nemůže. Sběratelé se zajímají spíš o starší nevyráběné nože, nebo nějakou tu limitku. Je tady občas vidět predátor nebo fixír. Ale to je vše. Nehledě na to, že za hranicemi popularita Mikovu strmě klesá. Z čeho ten Mikov teda žije? Z těch zakázek pro vojáky?

Mikov žije hlavně z blbosti a nechápu čemu se pořád divíte? Že je u ostří něco nakřivo, že je divná barva, že něco nelícuje atd.? Je to přece MIKOV tak že očekávat musíš cokoli, opakuju COKOLI! Jen né kvalitu a odpovídající cenu, ta by totiž jako odpovídající nepřesáhla u žádnýho kousku 999,-Kč
Ale i Fiat má svý kupce, tak že proč né Mikov? Každýmu co mu patří!Happy
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Ještě dodatek... Třeba LionSteel B41 od renomované italské firmy se Sleipnerem, pěkným dřevem a pouzdrem, s výborným zpracováním, se dá koupit i s dopravou za cca 3600. Oproti tomuhle Mikovu je to přitom nebe a dudy.

https://www.knivesandtools.com/en/pt/-lionsteel-b41-santos-b41-st-bushcraft-knife.htm

Proč by pak měl být člověk k Mikovu shovívavý?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013

Se vším souhlasím, ale ... právě mi prošel rukama predator N690 s klipem a co se kvality provedení čepele a střenek týče, nebylo mu co vytknout, aspoň zvenčí - možná kromě jednoho o malinko víc vystupujícího nýtku a kromě toho, že byl "nabroušený" jak rozbitý kopyto, ale to není nic vyjímečného kdekoliv ... někdy se prostě zableskne Grin
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Na listu se toho krom ostří snad nedá moc co zkazit...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Chloupek napsal:

Se vším souhlasím, ale ... právě mi prošel rukama predator N690 s klipem a co se kvality provedení čepele a střenek týče, nebylo mu co vytknout, aspoň zvenčí - možná kromě jednoho o malinko víc vystupujícího nýtku a kromě toho, že byl "nabroušený" jak rozbitý kopyto, ale to není nic vyjímečného kdekoliv ... někdy se prostě zableskne Grin

Přesně Ok proto nechápu proč se u Mikovu bazíruje na takovejch prkotinách, když je to prostě Mikov? Chápu že teda v poměru s cenou je to frustrující ale proto taky nůž nekoupim za jejich cenu, vím že bych neměl radost Happy
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Souhlasím. Na druhou stranu v cenách okolo 1-2 tis. se dá taky sehnat ledacos i od světových značek. Kvalitní čína, méně kvalitní čína... Všechny ty námitky k Mikovu ano, ale aby to bylo fér, u jiných značek je to taky občas loterie, i když si třeba v poměru cena kvalita vedou obecně o něco lépe.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Co je třeba zajímavé je jakákoli absence "produktového řízení", všechny ostatní značky mají nějaké "kategorie" nebo "řady" nebo "série" a k nim třeba i příslušenství. Mikov má třeba Elipt, https://www.mikov.cz/z25737-nuz-elipt - člověk se proklikne na nadřazenou kategorii "Zavírací nože Elipt" https://www.mikov.cz/k39-nozirske-vyrobky-edc-noze-pro-kazdodenni-noseni-zaviraci-noze-elipt a .... je tam jeden nůž. Tak jde o patro vejš, EDC nože a tam ... Elipt, List a Patron https://www.mikov.cz/k33-nozirske-vyrobky-edc-noze-pro-kazdodenni-noseni to je produktově úplná katastrofa bez ohledu na kvalitu. Prostě Elipt má být v 4 variantách barev a čepele, kategorie EDC má mít 8 produktových řad jako je Elipt, a tak dále. Takto to vypadá, že JZD Mír Březůvky dostalo pokynem využít prázdnou halu a vyrábět tedy v ní nože. Asi takto vypadá nabídka nožířské firmy: https://www.realsteelknives.com/products
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/24/2021
Kudla je nádherná, to kování Hammer, paroh.... Applause
Jenže...

Chod drhne díky nevycentrované čepeli, což způsobuje že v 7 z 10 pokusů o otevření nože (schválně jsem to spočítal) že čepel nezajistí a zůstane odjištěná. Vypadá to jako slabé pérko, že nevystřelí čepel do zajištění .Má slabší péro aspoň za mě, ale bylo by to v pohodě. Ale to, jaký je chod toho nože.. prostě drhne, čepel je úplně jinde než má být.... Pojistka taká zvláštní, měl jsem už 2 Predátory v ruce a tohle je nejzvláštnější, jako by byla stará 7 let. Celá se kýve a já nevím co ještě.

2 Predátory doma, oba dva jsou špatné. Jeden je v Mikovu na opravě a druhý díky bohu je ještě v 14 denní lhůtě, takže posílám zpátky ať si s tím dělají co chtějí. Tímto u mě Mikov skončil... NoNoNo

Protože takhle zklamaný, otrávený jsem nebyl už dlouho. Kdyby kudla za litr, ale u nože za 4 litry, ještě napíšou na krabku, že "vyšel kontrolou". To si ze mě tím pádem někdo dělá prdel... Kdyby ho někdo 3x otevřel, kontrolou by neprošel... Zasraný jak kdybych ho vyráběl já.. Jako nevím, asi jsem už "primadonka" z amerických nožů, ale nůž za 4 tisíce a přijít takhle "čisťounký"... Nějaká vazelína co tam nemá co dělat úplně všude... Jojo, Mikov vidí ZT že mají kudly za X tisíc, tak chcou taky, viz další šílené ceny Mikovu. To se trošku musíte chovat a nějak vypadat, abyste tohle dělat mohli... 😉 Příspěvek schválně píšu po vyklidnění, páč by to byla jiná slova...

Tenhle nůž chci, jediný nůž s Listem co se mi od nich líbí, takže budu hledat a zkoušet až najdu normální funkční kus...🤦

A tímhle kouskem končím a Mikov si může kudly prodávat někomu jinému, sám jsem ho ve svém svědomí hájil, ale ze 2 kudel být obě dvě špatné na reklamaci... Pardon, mám jedny nervy...🤬
A o pouzdru. Stačí... Nic jiného netřeba dodat...

Nikoknife_CZ vložil tyto přílohy:
IMG_20230215_153747_1.jpg.jpg
IMG_20230215_153532.jpg.jpg
IMG_20230215_153652.jpg.jpg
IMG_20230215_152911.jpg.jpg
IMG_20230215_154107_1.jpg.jpg
IMG_20230215_153238.jpg.jpg

odvážným štěstí přeje (Vergilius, Aeneis)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum