ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021
Mikovu ujel vlak už před dlouhou dobou a to ve všem.

Design, materiály, zpracování, cena, marketing, zákaznická podpora... ve všem je dnes lepší i poslední kudla na aliexpresu. Nemohu si pomoci, ale jim vážně v nožířských výrobcích zůstalo jen jméno a nostalgie pamětníků komunismu. A to jméno už brzy zlikvidují také. Pamětníci vymřou a tím ta nožířina tam skončí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/24/2021
Oni jsou úplně mimo..... Úplně. Ve všem.... Už to vím...Laugh
odvážným štěstí přeje (Vergilius, Aeneis)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2021
Mikov je kvalitou úplně mimo, jak materiálem tak zpracováním... Přes to ho mám nějakým způsobem pořád rád, nevím proč.
Nožů od nich pár mám, kvalita nic moc.
Třeba na Predátorovi mi přišel s kusem odšťípnutýho dřívka na rukojeti. Další nůž, nevím jak se momentálně jmenuje. Takový ten co vypadá jako klasický victorinox, ten mi zase přišel s prasklou plastovou střenkou okamžitě viditelná prasklina na první pohled po vybalení, reklamovat se mi to nechtělo. Nože jak píše Niko od nejakýho černýho sajrajtu celý špinavý. Přes to si ty nože i tak nechám. Jak píšu, sám nevím proč, a to pamětník komunismu nejsem.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Máte všichni pravdu, jsou úplně mimo, všechno jim ujelo, všechno špatně Happy

Na druhou stranu za posledních pár let se dostali do marketů, prodeje jim neskutečně vzrostly, edice válečný veterán se skvěle prodává, limitka pro FB skupinu se taky prodala, pořád je dost bláznů, co si koupí i rybičku

Takže z pohledu majitele je to tam OK, sype to
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
Nikoknife_CZ
Já Hammer mám a vše v pohodě, maká jak má.
Loni byl někde v akci za 3200 kč, tak jsem ho vzal a nelituju.
Ale nože od Mikovu se už snažím nakupovat na přímo ´´, ať si je můžu osahat a zkontrolovat funkčnost.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
gravedigger
Limitovaná pro fan se musela prodat-)), platilo se předemHappy
Teď ta aférka na prvních padesáti kusech s mořením,njn.
Řešilo se to a ostatní ,,doufejme,, dostanou to co dostat mají.
Na ty první bude svolávačka.
Je to ostuda a snad se chytnou za nos.
Na druhou stranu, třeba ten zmiňovaný projekt válečný veterán je za mě fajn.
Posláno:

Pokročilý
Je to zvláštní, jak píšete..... Mikov už doslova nenávidím, s tím přístupem, stavění se k věci, marketingem atd... Zároveň ale, ho mám pořád nějak rád, aspoň tak že toho Predátora chci. Proto budu hledat a až najdu tohodle v super stavu, tak za něj tu 4řku dám. Pro mě je to nádherná kudla, to kování, paroh, jak je těžký, nevím. Prostě se mi líbí a chci ho, jen musí Bůh dát a přihodit mi normální kus Laugh . Včera jsem byl nasranej jako jsem dlouho nebyl, když se na to dívám zpětně, možná zbytečně, ale nelituju a chápu se... Takovou radost jsem dlouho neměl zkaženou... První chvilky že je vše ok, parádní kudla, pak to začlo...Jeden průser za druhým...

Snad za 14 dní počítám už ho budu mít v pohodě a bude součástí mojí sbírky, i na EDC ho budu tahat..😀 Ale budu si muset počkat...

Co se týče Mikovu... Fakt je zaostalý.. Fanoušky má a to je i pěkné, že ho má pořád někdo rád... Ale jejich byznys.... Mě oslovili dva modely. List a Predátor. Ty mám a až budou oba dva OK tak budu spokojený, ty se jim prostě povedly, můj názor.

To, že v podstatě není ani z čeho vybírat, protože jejich nabídka na e-shopu nevím, nepřijde mi to jako výběr v 21. století, tak měli Patron, což 🤣, další ten Pocket.. jako tu cenu co tam dali hned na začátku nějakých 5k či co, teď stojí 2,5 🤣🤣. Elipt se mi vzhledově nelíbí... Nevím, Mikov mi nějak je cizí, jen díky dvou modelům ho vnímám a nějaký kudly mám, jinak pro mě není jeho nabídka zajímavá. Materiály, přístup, reklamace, výroba, prezentace... To je každého věc... Asi jsem zhýčkaný z USA nožů.... Jinak nevím..🤣 Ale Mikov to stále na moderním trhu neumí, za mě. Kdyby si dal záležet, tak těch Predátorů prodá mnohonásobně více... Ale kdo jsem já, oni mají svoje znalce... Když se to prodává, proč něco měnit viď? Nechť jim to vydrží...Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Trochu mimo téma.
Moc se mě v příspěvku líbí termín ...chápu se Laugh
Jinak má kolega asi pravdu.
Posláno:

Pokročilý
Asi pravdu.... 🤦
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Problémy Mikovu jsou tady popsány na x stránkách, v jiném vlákně čtu o Acta non verba že je to spíš verba non acta a průser za průserem, KDS Sedlčany... Jejich zavírák byl něco hrozného, to zlatý Mikov... Tak nevím, v Česku máme spoustu šikovných nožířů, kteří dělají krásné a kvalitní věci, člověk jen žasne. Ale jak dojde na tovární výrobu, tak se to prostě nedaří a nedaří... Confused

(Jen pro úplnost, jeden nebo dva modely od Mikovu podle mě stojí za pozornost a přes veškeré námitky bych firmu úplně nezatracoval, ale to už jsem psal o nějakou stránku zpátky.)
Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Za mě jeden z povedených je List, tomu noži já nic vytknout nemůžu. Tak jsem dnes pořídil ještě jeden modrej pro ženu svouOk Zpracování i nabroušení (ostrý nůž je u Mikovu spíš výjimka) je naprosto v pořádku Happy.

wrafan vložil tyto přílohy:
20230217_092004_01.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Jestli je nějaký nůž od Mikov lepší než vybraná konkurence, tak tento. Cena tomu odpovídá...

brak vložil tyto přílohy:
IMG_20230218_092222.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Ale musíš mít štěstí na kousek s rovným výbrusem.
Posláno:

Pokročilý
Ten List... Všichni ho chválí, já o něm vážně začnu uvažovat, i když necky nenosím.

Budu se opakovat, ale za mě mají smysl Fixír a "dýka" Venado.

Fixír: Pokud srovnám materiál, zpracování a cenu, pak to není nejhorší. Ano, v poměru cena výkon jsou určitě lepší, na druhou stranu řada velkých značek nabízí v této cenové relaci čínu různé kvality, někdy i s dost nepříjemnými nedodělky (např. na Bökeru jsem musel oškrábat ostřiny z příložek, než to vůbec bylo použitelné - to za mě určitě není bezvadný výrobek).

Venado: Pro dospělého nic moc, ale pro kluka na tábor to myslím není nejhorší volba. Cena do tisíce Kč, pěkný vzhled (mně se líbí), kožené pouzdro... A ze svých tábornických let si vzpomínám, že vydrží docela dost mrGreen V podobné cenové relaci mě nic moc lepšího nenapadá, pokud nechci plastovou Moru nebo čínský Marbels.

(Aby to nebylo špatně pochopeno, v zásadě nemám nic proti Číně, často je to hodně muziky z málo peněz. Ale někdy taky ne a kvalita odpovídá ceně - čili nic moc.)

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
LIst je s Pocketem myslím pokus o nastartování nové vlny, jakoby začátek nové produkce, který skončil u jednoho modelu, Pocketu ve třech velikostech za cenu ojeté motorky. Eclips zase vypadá, že se domluvili s Číňanem, že vezme random kudlu, v Autocadu se tam potahají poloměry a z OEM udělají brand MIkovu. Zase je to vysílilo natolik, že nepokračovali. Fixir se mě ukrutně líbí a taky jsem si ho koupil. Ale koupil jsem si ho od srdce jako retro, to je specialitka a ne core produkce. Venado je kolotočářská záležitost mimořádné škaredosti, kdyby to stálo polovinu co nejlevnější MORA (takže 100 Kč), tak to koupím dítěti na tábor, protože to tam ztratí. Hlavně ta ručka, to vypadá, že ten plast stojí 1,2 Kč a že si Mikov nepřiplatil za lepší 40 hal. Což může být reálná cena materiálu. Predátor má potenciál, dokonce tam udělali co bych čekal, tedy varianty ruček, čepelí... teď už jenom zase připlatit 7 kč za lepší péro aby prdlo jednou za 5 let a ne 5 měsíců. A balení. To jim nejde. Každá bába co má eshop umí koupit na míru krabičky aby to vypadalo, když to stojí půlku minimální mzdy.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
Fixír je srdcovka, hlídám, až udělají čepel z něčeho lepšího, než je 440. Pak bych si ho s radostí pořídil. Ale myslím, že se nedočkám Surprised
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Me ted na vandru prekvapilo od Mikovu toto. Ani nevim, ze takovy hovado delaji ;)

pohlava vložil tyto přílohy:
8BB47E01_A3D4_4499_A1D8_FAF1D478EC4A.jpeg.jpg

Sapere Aude.
Posláno:

Pokročilý
Walther.K napsal:
Venado je kolotočářská záležitost mimořádné škaredosti, kdyby to stálo polovinu co nejlevnější MORA (takže 100 Kč), tak to koupím dítěti na tábor, protože to tam ztratí. Hlavně ta ručka, to vypadá, že ten plast stojí 1,2 Kč a že si Mikov nepřiplatil za lepší 40 hal. Což může být reálná cena materiálu.

Mně to nepřišlo tak zlé, ale je pravda, že jsem ho v ruce dlouho neměl. To by mi spíš vadila ta konstrukce, kdy trn neprochází celou rukojetí. Ale možná už ze mě taky mluví nostalgie, hodnotit Mikov čistě objektivně není jednoduché...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/27/2015
Mě je to, jak je na tom současná produkce Mikovu moc líto. Moc rád bych u sebe nosil nůž od Mikovu, kdyby byl alespoň v kvalitě například Kershaw a bylo by více modelů, aby si mohl vybrat téměř každý. Myslím, že i cenovou politiku, by mohli upravit podle srovnatelné konkurence.
Posláno:

Pokročilý
pohlava napsal:
Me ted na vandru prekvapilo od Mikovu toto. Ani nevim, ze takovy hovado delaji ;)

Tady je i recenze, nebo spíš srovnání s jinými loveckými zavíráky:
https://www.knife.cz/Knifecz/Recenze/tabid/56/ctl/Details/mid/383/ItemID/382/Default.aspx
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum