ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/5/2007
Áno, Mikov robí aj chyby, kvalita nie je vždy úplne top, to uznávam. Ale má takú základňu fanúšikov, že si to jednoducho môže dovoliťHappy Prvá klubová stovka, ktorá sa predávala za čosi cez 700 Kč sa po roku predáva od 3000 Kč vyššie. Druhý klubový nôž sa pár dní po dodaní predal z pôvodnej ceny 2700 Kč za 7000 Kč. Povedzme si, ktoré nože idú takto rapídne hore? V priebehu nie pár rokov, ale pár mesiacov či dokonca len pár dní. Klubovka č. 2 má svoje chyby, mám kus z prvej 50tky, problém s morením vyriešení nanesením balzámu a špičku reklamovať nejdem. Pretože časom zberateľsky najzaujímavejšie budú práve nože z prvej 50tky, ktoré ostali v pôvodnom stave. Nebudem ju predávať, mám len jeden kus do vlastnej zbierky a ostane tak, ako je.
Mimochodom, vezmime si mince, najcennejšie sú práve tie, kde sa vyskytla chybná ražba. Proste nejaký omyl, zle spravená vec, na ktorú sa po prvých kusoch príde a ďalšie sa už robia správne. Takže či sa to komu páči a komu nie, práve tieto prvé chybné nože budú tie, o ktoré sa budú zberatelia trhaťHappy
Inak je klubovka pekný nôž, prišla dostatočne ostrá, boli sme už spolu na výletoch, proste ostáva doma tak ako jeHappy

Dargor6 vložil tyto přílohy:
IMG_20230210_122214.jpg.jpg
IMG_20230210_121809.jpg.jpg
IMG_20230210_132456.jpg.jpg
IMG_20230210_132709.jpg.jpg
IMG_20230210_143226.jpg.jpg
IMG_20230211_141600.jpg.jpg
IMG_20230211_141345.jpg.jpg
IMG_20230211_142355.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Sběratelé jdou mimoběžně s kvalitou. Zrovna v některém posledním dílů "Mistři zastavárny" donesla ženská Smith&Wesson z let +-1890, který je totální vzácnost, protože se nepovedl a asi pětinásobnou cenu jako jiné modely. Konstrukčně katastrofa, zraňoval expanzí prachu, museli to po měsíci přestat vyrábět a bylo jich jenom několik set vyrobeno. U MIkovu bych se z hlediska cen sbírky docela bál, až tu nebude generace, co to teď kupuje.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Koukám, že někteří sběratelé Mikovu si přejí zmetky nebo jim to vůbec nevadí, asi nová doba 🤦
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Dargor6 napsal:
Áno, Mikov robí aj chyby, kvalita nie je vždy úplne top, to uznávam. Ale má takú základňu fanúšikov, že si to jednoducho môže dovoliťHappy...

Pri všetkej úcte, presne kvoli takýmto názorom sa Mikov nikdy nikam neposunie a bude chŕliť predražené nedokončené výrobky. Lebo miesto toho aby s tým bola firma konfrontovaná tak sa tvárite že je to uplne v pohode a vlastne super. Vaše peniaze - vaše rozhodnutie.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Tak on to ten mikov vlastne kazí schválne,lebo sa mu to oplatí. Lebo klub a zberatelia Laugh .
Bez urážky, ale väčšiu hlúposť som dlho nepočul.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Dargor6 promiň ale je to blábol.
Srovnávat chyboražbu mince se spraseným nožem mě přijde mimo mísu.
To by zřejmě znamenalo že čím víc odfláklý nůž tím vzácnější Surprised.
To snad ne!!
Posláno:

Pozorovatel
Vedela som že môj príspevok vzbudí nesúhlas, bol trošku napísaný aj s nadsádzkou, ale v prípade tohto noža to tak proste budeHappy
Mám v zbierke kopec nožov vynikajúcej kvality od nožiarov, ktoré môžem použiť na čokoľvek, preto si môžem nechať aj trošku nepodarok, ktorý bude len zberateľský.
Tým samozrejme nechcem povedať, že sa Mikov nemá zlepšovať. A Mikov aj toto rieši, každý majiteľ z tých 50 nožov ho môže poslať na repas a Mikov preplatí aj náklady na poštovné. Ale ja ho proste nechám tak, ako je, proste kuriozitu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
germanicus1 napsal:
Koukám, že někteří sběratelé Mikovu si přejí zmetky nebo jim to vůbec nevadí, asi nová doba 🤦

Nová doba přichází, PP jel dnes reklamovat Predátora do Nixdorfu. Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Kluci, ve všem je to pravda, až na to, že je to přístup uživatelský, ne sběratelský. Hodnota sbírky je daná těmi, kdo ji sdílejí (to už popisoval Čapek Grin ), a v tom Dargo6 rozumím. Co se fanouškovské základny týče, mám pocit, že "staříci" jsou spíš v menšině Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Když jdu do obchodu tak se koukám abych nekupoval žrádlo z Polska. Tak proč si ty nože neprohlídnete? Po netu se mě ještě nestalo aby mě z Mikova přišel zmetek. Pokud by přišel reklamuju ho. A poslední dobou těch nožů z Mikova pár mám. ) Hele a nemůže bejt databáze rejpalů kterejm se posílají zmetky? Hláška jak je Rujke lepší než Viktorinox mě bude ležet dlouho v hlavě. Kluci a holky tak si kupujte ty Čínské nože co jsou jak z pouťě. Je to podle vkusu každého soudruha. Tak mě napadá že vám ta pouť brzo začne bude Maťejská.

milan71 vložil tyto přílohy:
IMG_20230223_093522_HDR_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Nevím, proč se tady pořád řeší, zda MIKOV vyrábí kvalitní nebo nekvalitní nože.

Pokud nůž kupuji v obchodě, tak si ho prohlédnu, osahám, vyzkouším a pak se rozhodnu, zda si ho koupím nebo ne. Pokud mi z daného obchodu nevyhovuje nic, jdu do jiného obchodu.

Pokud nůž kupuji přes internet, a přijde mi nůž s nějakou vadou, tak využiji svého práva, které jako zákazník mám, a nůž reklamuji.

A tato dvě pravidla platí nejen pro nože výrobce MIKOV.

Mimochodem, svého prvního FIXÍRA jsem si zakoupil v roce 1981 před nástupem na vojnu.

A používám ho bez problémů dodnes.
Nikdy jsem neřešil a neprováděl výměnu nějaké pružiny, pérka apod.,
Nikdy jsem nůž neprasil, nerozebíral apod.
Nůž jsem používal a používám normálně, přiměřeně se o něj starám (po práci vyčistit, občas nabrousit).

asi tak...

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
rak nožomil napsal:
Nevím, proč se tady pořád řeší, zda MIKOV vyrábí kvalitní nebo nekvalitní nože.

Pokud nůž kupuji v obchodě, tak si ho prohlédnu, osahám, vyzkouším a pak se rozhodnu, zda si ho koupím nebo ne. Pokud mi z daného obchodu nevyhovuje nic, jdu do jiného obchodu.

Pokud nůž kupuji přes internet, a přijde mi nůž s nějakou vadou, tak využiji svého práva, které jako zákazník mám, a nůž reklamuji.

A tato dvě pravidla platí nejen pro nože výrobce MIKOV.

Přesně. Chápu, že hodně lidí Mikov svým přístupem štve. Ale pokud nechci, tak zkrátka nekupuji.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
No pokud maji alespon naznak snahy o kontrolu kvality (nebo alespon povesti), tak "oborova" fora jako knife budou urcite monitorovat a pokud maji i trochu sebereflexe, tak by mohli i neco zmenit. Mozna jsem prilisny optimista...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
Tak slečna nebo mladá paní zapomněla dodat,nebo jsem si nevšiml, že kdo chce tak může klubovku poslat zpátky a Mikov to dá do cajku.Happy
A další várka pro čekatele bude dle Mikovu v pořádku.
Já jsem si ho nechal předělat do buvola-) a jsem spokojený.
Vlevo buvol - vpravo originál

cortes vložil tyto přílohy:
IMG_20230221_143225571.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Nezabudla som to dodať, viď príspevok 8:35:14Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Zdravím
Prosím o radu.
Ví někdo co je to za typ a ročník?
Děkuju
Všem přeju hezký den

Roman5 vložil tyto přílohy:
IMG_20230224_084142.jpg.jpg
IMG_20230224_084134.jpg.jpg
IMG_20230224_084203.jpg.jpg
IMG_20230224_084153.jpg.jpg
IMG_20230224_084124.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Roman vložte svoj dotaz do skupina Fanklub Mikov na FB. Tam Vám 100% odpovedia behom chvíľky, ak sa tu nepodarí nôž určiť. Mne tam určili vždy všetko presne.
Posláno:
Pokročilý
Je to nůž cca 60 70 léta. Levná výroba stejně jako nože Mercátor v Německu a Francouzké Douk-Douk. Dával se do lékárniček a tak různě. )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
milan má pravdu. Ale dělal se i v karbonu Laugh

vakovlk vložil tyto přílohy:
IMG_20230224_095311_502.jpg.jpg

Za všechno si můžu sám
Posláno:
Pokročilý
Jo ty v tom karbonu mají větší cenu. Koukám není ta čepel v damašku?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum