ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/13/2022
Ok. Nic veškerá snaha byla marná. ))) Mejte se jak chcete a ty Ježoure měj na paměti ze už jses starej. Rupne ti cevka a budeš za sebou tahat nohu. )))
A teda poprosím admina já nechci Štamgasta ani jinou hodnost.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
gravedigger napsal:
www.mikov.cz/z40413-nuz-golak

nový nůž z projektu válečný veterán

Dobrý den, nůž jsem neměl v ruce, ale nelíbí se mi. Jak již tady bylo řečeno, použít takový nůž k silnému bodnutí bych se bál. Sám dobře pamatuji jak i místní členové si při soutěži v sekání a probodnutí ošklivě ublížili. Pokud bych ho měl brát jako umělecký, tj. něco, kde jsou funkční požadavky vedlejší, tak to mi přijde nezajímavý a jakoby laciný. Pro mě zatím jeden z nejhorších počinů Mikov.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2022
milan71 napsal:
Pán pujde do každého kdo bude pomlouvat jeho kamarady. Ježoure ten post k těm míchanejm vajíčkum sedí. Jsi opravdu takový hńup? Vraž si do prdele ten svůj srp s kladivem ty chcimíre. )))

Tak dobře. Jseš po dlouhé době zas jeden excelentní píčus, který to tady přišel zamořit svým smradem. Lidi co mně znají, vědí že pokud napíšu někomu tohle, bylo to fakt zapotřebí.Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Pánové, ježour01 a milan71, mám pro Vás návrh:

a) Nadávejte si jak chcete, ale soukromě po mailu

b) Domluvte se na duelu, dohodněte místo a sekundanty a tam si svobodně dejte po hubě

c) Hoďte to za hlavu a přestaňte zanášet toto vlákno

Je to na Vás, pánové!

Zdenek
Posláno:
Pokročilý
V 18:33 jsem psal že končím. Ježku lidi co tě znají říkali něco jiného. ))) Nechci ti opakovat aby si se choval šlušně. Slovo pičus mě uráží proto si nepřej se potkat v realu.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/25/2024
jendach napsal:
I sběratelský nůž může přeci být smysluplný. A ta částka 300 Kč s ohledem na cenu nože taky není žádná sláva.

Naprostý souhlas, může.
A jak je vidět, nemusí.
Stačí dobré píár a vždy se najde někdo, kdo si jakoukoliv nefunkční nesmyslnost koupí, stačí dobrá pohádka/omáčka k tomu.

NEMLUVÍM JEN O NOŽÍCH TOHLE PLATÍ VE VŠECH OBORECH

Ono když se někdo rozhoduje srdcem a ne rozumem, tak podvědomě ví, že je případná kritika rozhodnutí oprávněná, ale i tak se nemůže zbavit dojmu, že to z něj dělá blba.
Proto jsou ty reakce většinou útočné a agresivní.

Když si kupuji svoje mazlíky chovám se někdy stejně. Beating
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Čepel sa mi páči, ale kludne by som vyznačenú časť vypustil a samozrejme - chýba záštita. Takto je to viac designový ako funkčný prvok. Čo je škoda, lebo materiály a puzdro vyzerajú že to funkčné je. Možno niečo pre porovnanie, ako by to mohlo byť so záštitou - Takumitak Havoc (o 2cm kratší a o 6000czk lacnejší - ale to je každého osobná vec a Golak vyzerá byť docela dobre spracovaný)

Wotan vložil tyto přílohy:
V2311041._._.o.jpg.jpg
takumitak_havoc_fixed_blade_black_g10_satin_spear_point_d2_knives_mx_tkf202sl_1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Možná by stálo za to si pečlivě přečíst popis u Golaku, hlavně tu poslední větu.

"Jeho design byl částečně inspirován útočným nožem vz. 85 a jeho dýkovitou čepelí, který byl vojáky v balkánských misích také používán. Integrální dýka GOLAK tak vznikla propojením jeho tvaru s křivkami balkánských dýk."

A jen tak mimochodem, o šavlovém úchopu někdo z vás slyšel? O používání taktických rukavic? Ten tvar záštity s ozubením v předních ohybech umožňuje nůž chytit i víc na krátko a lépe používat i jako nástroj, což upřímně řečeno byl i Bonus, díky široké čepeli taky nešlo o žádnou commandos dýku 😉

Doporučuju dát do Googlu heslo "balkan dagger" a kliknout na Obrázky
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pokročilý
Dobrý den, to že se mi nůž nelíbí je čistě subjektivní, mám spoustu nožů, které mají velmi špatnou ergonomii, ale prostě se mi líbí. Praktický na běžné aktivity nůž může být, to z obrázku nepoznám.
V čem se ale nedám přesvědčit je to, že dýka bez dostatečné záštity je k bodání bezpečná. Cvičil jsem s nožem různé styly přes dvacet let s různými přestávkami v ČR i venku. Když držím reverz, mám dost silné prsty na to, abych věřil palci, že nůž udrží, kde má, ale rozhodně nevěřím, že mi při hodně silném bodnutí nůž nesklouzne v klasickém úchopu. Viděl jsem to už tolikrát, že lidem sklouzl nůž bez potřebné záštity, a to byli lidi, kteří s nožem trénují. Pomáhá gumový povrch, a ani to není dostatečné. Navíc spousta lidí drží nůž dost slabě.
Bonusy mám dva, není to šídlo, ale tam se bodnout rozhodně nebojím.
Takže nože nahoře za mě bodání s obavou, dole klidně plnou silou.

brak vložil tyto přílohy:
IMG_20240508_155831.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
To jako srovnáváš Golak s tím Sogen a Extremě perverzním rátiem? No tady bude opravdu něco špatně. Nůž jsem v ruce měl ruce mám velké a teda opravdu bych se s ním bodnout nebál. Kolikrát v reálu budeš bodat do barelu a tvárnice? Ale jak jsem psal už před tím nůž není určen jako bojový. Cena a částka na fond je věcí Mikovu. Kup nebo nech bejt. Podle vkusu každého soudruha. Kozy ( záštita ) Proč mít teda plnou skříň nožů? Když můžeš mít jen jeden s obrovskou záštitou. ) Jinak fotka Bonuse a Jugo útočáku je o stránku dřív.
Posláno:

Pokročilý
Nesrovnávám, pouze jsem ukázal příklady, kde bych se bál a kde bych se nebál, nevím, co je na tom opravdu špatně.
Nevím, proč bych měl bodat do barelů nebo tvárnic nožem...
Napsal jsem svůj názor, snažil se, aby nebyl citově zabarvený a nikoho zbytečně neurážel.

Až si ho někdo koupí, nabízím jednoduchý test, bodneme si do zlatých stránek. Ukázána platí.
Já si vezmu nůž s pořádnou záštitou, mám jich plný dvě skříně.
Sun
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/26/2011
Přiznávám že mě srovnání s noži Extrema ratio napadlo. Military styl, stejná ocel, made in EU, podobná cenovka.
Jak je na tom dnes podle Vás Mikov s kvalitou? Je na evropské špici, jak se snaží tvářit ceny? Já si od nich pravidelne kupuju už jenom rybičky a i ty dokázali jeden čas zkazitConfused
Snad to není moc kontroverzní otazkared face
Posláno:
Pokročilý
Hele nůž jsem si osahal na předvaděčce a můj je někde na cestě z Mikovu. Bodnout s ním nemám problem nejsem teda takovej drsňák co s každým nožem aspoň chvilku hází jako jeden. ) Ale teda problém v dnešní době bude ten telefoní seznam a potom vyrovnat se s tím co napodobuje bod z vrchu na desku stolu a teda telefoní seznam. Opravdu jsem takové útoky v TV neviděl a můj mozek se tomu brání. ))) A ty sříně mám teda tři jsem si teď vzpoměl podle hesla ( Kdo vejš a dál. ) Jako parchanti ve škole.
Posláno:

Pokročilý
milan71 napsal:
Hele nůž jsem si osahal na předvaděčce a můj je někde na cestě z Mikovu. Bodnout s ním nemám problem nejsem teda takovej drsňák co s každým nožem aspoň chvilku hází jako jeden. ) Ale teda problém v dnešní době bude ten telefoní seznam a potom vyrovnat se s tím co napodobuje bod z vrchu na desku stolu a teda telefoní seznam. Opravdu jsem takové útoky v TV neviděl a můj mozek se tomu brání. ))) A ty sříně mám teda tři jsem si teď vzpoměl podle hesla ( Kdo vejš a dál. ) Jako parchanti ve škole.

Konečně slovo chlapa, píšu si do TO DO listu, že se sejdeme a vyzkoušíme, jak moc je rukojeť bezpečná oproti noži se záštitou. Telefonní seznamy vezmu, napodobit se to dá jednoduše, důležité je bodat i s klasickým úchopem, tam se odděluje zrno od plev. Až dorazí, dej vědět. Já se kdyžtak sám připomenu příští týden.
Posláno:
Pokročilý
Sorry ale jen po Praze. A teda fakt mi nevysvětlíš jako odbornik co je smysluplneho na tom bodat z vrchu dolu? ))
Posláno:
Pokročilý
To se obávám že nůž nebude. Hippo je bere k sobě a pak je rozděluje. A teda netuším kdy mě ho předá. Budu tě muset uspokojit později.
Posláno:

Pokročilý
Praha je super, bál jsem se, že budu muset někam daleko. Bodnutí shora dolů je úplně běžný, ukážu ti to, až se sejdeme. Počkám dle potřeby, budu se průběžně připomínat.
Posláno:
Pokročilý
Ok. Teda mejl. Ať tu neplevelíme. )
Posláno:

Pokročilý
Nechme to tady, třeba se někdo rád přidá, můžeme nakonec těch nožů vyzkoušet víc, včetně mikovaku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
milan71 napsal:
Opravdu jsem takové útoky v TV neviděl a můj mozek se tomu brání…

Ba co, on v té defenzivě přímo vyniká!
Realita, slušnost, soudnost, double posty - od všeho tě bezchybně oprostil…
…a my to musíme číst 👍🙏😂
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum