ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2009
Nevím, jestli už to tady někde není, ale dnes jsem si všimnul na stránkách MIKOVU zajímávé akce. Vymění starý, poškozený nebo jen opotřebovaný nůž za nový stejného typu a to za 50% ceny.

Tady je odkaz: 50% sleva MIKOVU
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/16/2008

no to by mě taky zajímalo,ale nevypadá zas tak špatně.Wink
"Never say Never "
Leo
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/7/2008

tak toho mám, koupil jsem ho na poslední výstavě v Ostravě. Zatím jsem ho pořádně nevyzkoušel, koupil jsem ho z nostalgie Happy. Střenka UTONovská, čepel dost dlouhá na chleba, akorát dost nízký výbrus a ještě dutý. Je fakt, že mám radši čočku. Tak uvidíme při nějaké pořádné zátěži.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
blazen napsal:

no to by mě taky zajímalo,ale nevypadá zas tak špatně.Wink

Mám ho doma už více než rok (měl by to být prototyp č. 2) a zkušenosti jsou následující:
Jedná se o potápěčskou verzi utona ale s čepelí bez zoubků a zářezu na přeřezávání vlasců. V rukojeti není kovová hlavice.

Proti klasickému utonu je nůž pádnější při sekání (čepel je výrazně těžší). Jinak je ergonomie naprosto stejná (mě naprosto vyhovuje).
Pouzdro je převzato z nože 394-XG-14M a je dost těsné a nůž se proto špatně vyndavá, když je pozdro zavěšeno na opasku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
A akú má hrubú čepel?
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
Předpokládám že myslíš tloušťku, tak ta je stejná jako na utonech, tj. 3,5mm
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
sugič napsal:
Tak jsem k přirozeninám dostal od kamaráda tuhle nádheru. Jen nevím k jaké příležitosti se to vyrobilo. Poví mi to někdo? Davide? Surgu? Kluci spoléhám na Vaše znalosti.Happy

Omlouvám se, ale já moc na historii Mikova nejsem. Mě spíše zajímá současnost, jak z nich vymámit co nejlepší nože (vyhazovací). Více info by mohl ale vědět pan Paťha přímo z Mikova - kontakt na jejich stránkách.

David
( . )( . )
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/6/2008
Davide díky. Panu Paťhovi jsem se už dvakrát připomínal k tomu 36ti želízkovému noži a pořád žádná odpověď. Asi toho má hodně. Jinak jsem narazil na další vystřelovák (zepředu) ale ten chlapík neví co si za to říct. Můžeš mi říct kde je reálná cena. Je i s pouzdrem. Barva myslím taková ta zelená perleť.
Dík Martin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Jakože nechcem nejako negatívne, ale naozaj nechápem, prečo Mikov predáva svoje nože za ťažké prachy - tisíce korún ( samozrejme tie fajnovšie - ale stále z toho istého matrošu ) - a matoš občajná 420-ka - na tak drahé nože - tie ich čepele z takej ocele - fest hlboko podpriemerné - takpovediac zo základnej nerezovky a to furt v dnešnej dobe - žiadny progres Sad OK až na pár damaškových výnimiek - ale je to fakt veľmi slabé percento a za tie prachy ... škoda reči a ešte väčšia škoda peňazí ...Sad proste to nechápem ... je to tým, že lacno vyrobím a draho predám ??? nejde mi to do hlavy a je to na smiech, alebo na plač ???...nože s kvalitnejšími materiálmi a v lepšom spracovani stoja u pár firiem aj menej prachov aj nože od Mikova...Razz
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
sugič napsal:
Tak jsem k přirozeninám dostal od kamaráda tuhle nádheru. Jen nevím k jaké příležitosti se to vyrobilo. Poví mi to někdo? Davide? Surgu?

Sugiči, promiň, oslovil jsi mě osobně a já neodpověděl - což je nezdvořilé, ale neodpověděl jsem jen proto, protože odpověď je: Nevím, neviděl jsem, neznám... Nicméně krabička je i s obsahem moc pěkná a k přirozeninám Ti to přeju Happy.
K Tvému dotazu na vyskakovák MIKOV - já jsem ho teď koupil za slabě přes 400.- , taky ten zelenej trsátkovej. Správná cena ? Opravdu záleží na tom, kolik jsi ochoten dát, oni se třeba tyhle nože moc neobjevují a když už se objevil, pak jsem musel jednat...Happy
Posláno:

Pokročilý
gudea napsal:
Jakože nechcem nejako negatívne, ale naozaj nechápem, prečo Mikov predáva svoje nože za ťažké prachy - tisíce korún ( samozrejme tie fajnovšie - ale stále z toho istého matrošu ) - a matoš občajná 420-ka - na tak drahé nože - tie ich čepele z takej ocele - fest hlboko podpriemerné - takpovediac zo základnej nerezovky a to furt v dnešnej dobe - žiadny progres Sad OK až na pár damaškových výnimiek - ale je to fakt veľmi slabé percento a za tie prachy ... škoda reči a ešte väčšia škoda peňazí ...Sad proste to nechápem ... je to tým, že lacno vyrobím a draho predám ??? nejde mi to do hlavy a je to na smiech, alebo na plač ???...nože s kvalitnejšími materiálmi a v lepšom spracovani stoja u pár firiem aj menej prachov aj nože od Mikova...Razz

ano,na jednu stranu si taky myslím že mikov to dost s nekterýma cenama na nožích přehánějí(např.:u nekterých třeba horší provedení střenek,atd....)Angry ,třeba ty nověší modely mají čím dál tím víc hnusně plastové střenky,ale na druhou stranu nejsou všechny tak špatné,je tam pár dobrých nožůHappy ,ale celkově mikov dost zaspalSad .
"Never say Never "
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Pozri sa - písal som o tých akože lepších a drahších mikovoch - podla mna dať za nož z obyčajnej ocele - nerezovky 420-ky 3300,- Kč fakt privela Laugh http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-exkluzivni-s-pevnou-cepeli/370-XP-3/mikov-lovecky-nuz.html
alebo tu za 2400,- Kč
http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-exkluzivni-s-pevnou-cepeli/398-NP-13:B/mikov-lovecky-nuz.html
Neviem mne sa to zdá na tie materiály dosť nadsadené - za tú cenu kúpiš napr. slušný pevný nôž od Fällkniven - čo je už iný level...
no a dokonca tento tesák stojí 7454,- Kč a zas z 420-ky http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-exkluzivni-s-pevnou-cepeli/701-NP-30/mikov-pasovaci-tesak.html

Ničoho príliš
Posláno:

Pokročilý
však já vím,já jsem jen dával příklad tech levnějších,no ty ceny za to bych si radši pořídil neco lepšího tedy(např.:jak jsi psal nejaky fallkniven,sog,kabar......atd).Happy
"Never say Never "
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
gudea napsal:
Pozri sa - písal som o tých akože lepších a drahších mikovoch - podla mna dať za nož z obyčajnej ocele - nerezovky 420-ky 3300,- Kč fakt privela Laugh http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-exkluzivni-s-pevnou-cepeli/370-XP-3/mikov-lovecky-nuz.html
alebo tu za 2400,- Kč
http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-exkluzivni-s-pevnou-cepeli/398-NP-13:B/mikov-lovecky-nuz.html
Neviem mne sa to zdá na tie materiály dosť nadsadené - za tú cenu kúpiš napr. slušný pevný nôž od Fällkniven - čo je už iný level...
no a dokonca tento tesák stojí 7454,- Kč a zas z 420-ky http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-exkluzivni-s-pevnou-cepeli/701-NP-30/mikov-pasovaci-tesak.html

Ten nůž za 3300,- je mimochodem z oceli 440A Wink , co se týká materiálů, tak záleží hodně na jeho tepelném zpracování, ale to víš dobře sám. Mezi myslivci, je Mikov, stále oblíbená značka, vyrábí nože nejen ze 420, ale ze 440A, RWL-34,damastelu. Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/6/2008

Pro Surga : Surgu nic se neděje. Přesto dík za info k tomu vystřelováku. Ta cena odpovídá předstvě prodávajícího a já mu to rád dám. Jak říkáš, moc se jich už neobjevujeHappy
Díky
Sugič
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Gudea: pláčeš sice pěkně, ale nad špatným hrobem. Klidně se na nějaké výstavě zeptej zástupce Mikova a třeba dostaneš odpověď.

Sugič - 400 je nádherná cena a já bych za něj dal i 2.5x více - za 1000 Kč koupím kdykoli (pokud je tedy nůž v přijatelném stavu).

David
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Podařilo se mi sehnat kapesní nůž řady 100 od Mikovu z roku 1989 v kompletním balení - tedy krabička, kožené pouzdro a taky originální záruční list - kdyby se někomu hodil snímek do dokumentace, tak bude tady. Kdyby si to někdo chtěl vytisknout, tak ten papír je dlouhý přesně jako A4.

Surg vložil tyto přílohy:
Mikov_ZL.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
a mna zaujima cena ktora je na tom zarucnom liste omachuľovaná Wink
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
No, na záručním listě jo, na krabičce taky, ale tam se dá přečíst - 43.-Kčs Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum