ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
. Hippo je bere k sobě a pak je rozděluje. A teda netuším kdy mě ho předá
Mikov vyrábí nože Válečný veterán. Má oficiální stránku kde je prezentuje a PRODÁVÁ. . Hippo si je bere k sobě a potom je rozděluje ? To mi připomíná Utony z různých misí (Afrika , Afganistán , Kosovo a spoustu jiných ) Takže jenom reklamní cetky na čem se dá vydělat .A pak je tu na foru někdo kdo tyhle bludy ospravedlňuje . Ano když tě to nezajímá ,nekupuj . Jen mne zajímá kam až se tahle podbízivá reklama dostala .
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/10/2015
Vážení, hluboce se omlouvám všem znalcům poměrů v této problematice. Nicméně, vkládal jsem již párkrát otázku:
Z jakého že to materiálu (uhlíkovka) byly vyráběny čepele pevných nožů Mikov v cca 50 - tých letech - viz snímky.
Pokud kdokoli víte, prosím, budu rád za bližší info.
Díky a přeji všem i nadále prima léto.

(zarad)

zarad vložil tyto přílohy:
IMG_2159.jpg.jpg
IMG_2160.jpg.jpg
IMG_2162.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Já odhaduji, že max. 420.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
No nevím, mám pár nožů ve 420 ale přes to že je nešetřím, tak na nich nejsou patrné stopy důlkové koroze. Jura
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2022
Nože, které Mikov dělal z uhlíkovky, byla docela obyčejná pérovina. Nemám to vycucané z prstu, léta jsem byl v kontaktu s člověkem, který tam pracoval celý život.
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Vygooglil jsem, že levné zavíráky z uhlíkovky se dělaly z ČSN12071, 53-55 HRc.
Možná je to stejný materiál.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/10/2015
Díky chlapi za info. Tušil jsem že to nebude žádný šlágr. Ale....Admire Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Zdravím, přátelé,

a pokud se chcete pořádně na*rat, kupte si Mikov Fixír s "kvalitní imitací parohu". Že imitace parohu obstojí jen když není žádný pravý paroh poblíž, to už vím.

Ale ona se z toho loupe ta tmavá barva! Angry

Bohužel jsem to zjistil, až když jsem si střenku trochu zabrousil, takže s vracením nebo reklamací asi moc neuspěju. Mikov jsem vždycky obhajoval s tím že "to není tak zlé", ale to už ku*va neumí v udělat ani ten bakelit?

Šlendián a můj poslední nůž od Mikovu KO

Tobiáš vložil tyto přílohy:
IMG_20240809_122254575.jpg.jpg

Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
ahoj, naštve to, viď, zkus to jemně pilníkem nebo šmirglem zabrousit aby to bylo celé co nejvíc bílé, nebo jemně nějakou ruční bruskou udělej takový ten efekt štípaného pazourku. Jenom takový nápad a blbé radění ale třeba to nakonec bude koukatelné
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/20/2020
Ahoj, kamarádi, daleko víc mi vadí to nýtování. Zbytečně silné nýty, skoro jako z ocelových mostů Happy)
Posláno:

Pokročilý
liman napsal:
ahoj, naštve to, viď, zkus to jemně pilníkem nebo šmirglem zabrousit aby to bylo celé co nejvíc bílé, nebo jemně nějakou ruční bruskou udělej takový ten efekt štípaného pazourku. Jenom takový nápad a blbé radění ale třeba to nakonec bude koukatelné

Ahoj, díky za radu.

Kraje jsem ořezal nožem a celé to důkladně přebrousil šmirglem 120, takže z té struktury tam zůstalo jen trochu a zbytek má takový matný povrch. Díky tomu to vypadá možná víc parohověji, než když přišel z výroby.
Takže nakonec ten výsledek není tak špatný, ale to nic nemění na tom, že mě Mikov těžce zklamal. Je to škoda, protože jinak ten nůž není vůbec špatný.

(fotky zatím nemám, musím počkat na denní světlo)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/24/2023
dobry den,nemate ktosi stary mikov fixir na diely? potrebujem vyvrtku.
Posláno:

Pokročilý
Fotky obroušeného Fixíru, nakonec stejně na mobil, s umělým světlem a tím pádem mizerné. Tak se omlouvám, jestli to uráží oči, ale ta úprava nakonec nedopadla tak špatně. Teda alespoň myslím.

Tobiáš vložil tyto přílohy:
IMG_20240809_212540802.jpg.jpg
IMG_20240809_212523531.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
je hned hezčí

"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
hezky to je skod jen ze tam nedavaj pravej paroh a srouby kdys uz cina umi udelat kvalitni zavyrak za rozumne penize a tady to porat nejde a takova tradyce tu prece je proc si toho nevazime treba jako spanele kde se delaji pekne lovecke noze
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/1/2023
Od mikovu jedině rybička, predátor a list :)
Posláno:
Štamgast
mně by se na mikovu líbila kost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Samozřejmě, že na Mikovy dávájí originální paroh, na Fixíry i Predátory, i jiné.
Posláno:

Pokročilý
liman napsal:
je hned hezčí

Díky Happy

Bonanza napsal:
Samozřejmě, že na Mikovy dávájí originální paroh, na Fixíry i Predátory, i jiné.

Já mám asi nejraději dřevo. Škoda, že zrušili ty dřevěné střenky. A místo palisandru (nebo co to bylo) bych klidně bral něco obyčejného - buk, dub, nebo třeba habr.

Ale jinak si myslím, že plastové paroží k Mikovu patří. Je to takové československé retro a má to své kouzlo. Navíc neklouže a Fixír s plastem je parádně bezúdržbový nůž. Jenže dneska už ani ten plast neumí udělat pořádně, a to je smutné.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2011
Nedávno jsem si upravoval Mikovácký nůž, ta imitace parohu od nich je fakt hnusná..
Zajímavé je, že ten plast šel obarvit.
Budete se mi chechtat, ale kašička z kari koření tomu dala docela hezkou patinu.
No, smrdí to jako indická kuchyně, ale to časem přejde.
Možná.😆

Longin vložil tyto přílohy:
IMG_20240414_161207.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum