ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2007
Já jsem ten svůj plast nakonec ještě přetřel červenohnědým šelakem. Šelak na hladkém plastu moc nedrží a snadno se oloupe, ale v obroušených místech se zažere. Ve výsledku se zvýrazní nerovnosti, celé to trochu zažloutne a plast dostane takový napůl lesklý povrch. Výsledek pak vypadá jako něco mezi kosti a parohem a působí to daleko víc jako přírodní materiál.

Nafotit to asi moc nepůjde, nejsem žádný fotograf a ten rozdíl je minimální, takže by to asi nebylo vidět, ale stačí to na to, aby nůž působil úplně jinak.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Tak jsem si po letech ,,nožnění" poprvé pořídil Predátora.
Jsem docela spokojený. Když člověk není příliš náročný tak je docela príma kudla. Nic se nevyklá, svižně vyhazuje a je i docela slušně nabroušený.

Růža vložil tyto přílohy:
20240822_105605.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Růža napsal:
Tak jsem si po letech ,,nožnění" poprvé pořídil Predátora.
Když člověk není příliš náročný tak je docela príma kudla. …...

Tahle věta mě trochu děsí, jelikož zadarmo ta kudla není a když vezmu cenu klasických (i vyhazovacích) Bucků (vč. pouzdra) tak stojí docela dost…… a u Bucka jsem nadšen.
Ale pokud se nic neviklá, můžeš prosím specifikovat výhrady??
Periodicky mi predátor leze do palice, ale pak si vždycky uvědomím, jak se mi nostalgie Mikov už od dětství vždy nevyplatila a jdu od toho….
Dík Jarda

K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
dovolím si prohodit muj nazor:

na mne predator moc tezky a bez klipu, kdyz predatora, tak ve stonewashi, s klipem a od Mydlinky Grin

jinak nevrklalo se nic, po pádu na silnici z kapsy pouze odřené dřevo, kudla bytelná, skáče krásně
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:
Štamgast
Dane, dík, řezalo to?? J
Posláno:

Štamgast
Ahoj Jarďochu,
víš čím jsem starší tak nějak dávám víc na pocity.
No a měl jsem pocit že bych měl zkusit Predátora😉
Určitě je nezačnu sbírat a zakládat spolek obdivovatelů Predátora.
Byl za dobrý peníze a přeci je to vyrobeno v Česku, tak jsem do toho šel.
Je jasný že bude tebou zmíněný Buck podstatně lepší ale mě se víc líbí tento ,,dýkozní " nůž. Tož tak.
Kdybych měl hledat negativa asi bych nějaké našel, ale já je prostě hledat nebudu.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
kdys si uvedomim kolik stoji noze od mikovu a proti tomu dam cinske noze tak jednonacne vede cina spracovani materyali a cena to mislim zavyraky a pevne noze to raci nakeho nozire lepsi kvalita i spracovani nez mikov je to skoda ze v dnesni dobe neumi udelat dobry nuz hezky den
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Růža díky za odpověď, mě jen zaujala ta formulace, že člověk nesmí být náročný a zároveň, že je to vlastně prima kudla. Tak jsem si chtěl udělat trochu lepší obrázek, jelikož to vypadalo, že by mohla být nějaká “objektivní” informace od někoho, kdo není úplnej mikovák.
Jinak jasně pokud bych někdy predátora pořizoval, bude to Mydlinka custom. Jelikož damaškový - nejsem magor…..
Vůbec bych tu nechtěl rozjíždět debatu jakýkoli nůž versus čínský ceny. S Čínou a ruskem nejsem kompatibilní, pokud lze aspoň trochu volit něco jinýho…
Nicméně pokud bych řešil Mydlinka company, zůstane tam čepel a tak jsem chtěl vědět, jestli to řeže…..
Jarda
Posláno:

Štamgast
Nesmí být náročný = dřívko z každé strany jiná kresba, není úplně vycentrovaný, nýty né úplně stejně veliký.
Ale mě to extra nevadí.
Howg Wink
For Brom- opravdu Mikov nikterak nevychvaluji!
Posláno:
Štamgast
Aha, tak to je fakt v pohodě, dřevo na každé straně s jinou kresbou je i na nožích za 10+
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Mikov raději vyzkoušet a vybrat si osobně v prodejně, ta jejich výstupní kontrola moc nefunguje, za druhé nebrat nic s vývrtkou, ty se lámou a pilky taky slabota oproti victorinox 🤷
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Dobrý den všem,
rád bych zase po letech podpořil český průmysl a uvažuju o koupi List a Diver, potápěčského nože.

Chtěl jsem požádat o radu, zda ten diver je aspoň trochu co k čemu. Plánuju ho opravdu používat na potápění i ve slané vodě. Zároveň, pokud by se ho někdo zbavoval, tím lépe.

Díky

brak vložil tyto přílohy:
V603204._._.o.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/10/2010
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Mají tam nulu navíc
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Možná i dvě…..

Cituji: ,,Čepel nože je vyrobena z oceli 420 o tvrdosti 54-56 HRc,,
Applause Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
brak napsal:
Dobrý den všem,
rád bych zase po letech podpořil český průmysl a uvažuju o koupi List a Diver, potápěčského nože.

Chtěl jsem požádat o radu, zda ten diver je aspoň trochu co k čemu. Plánuju ho opravdu používat na potápění i ve slané vodě. Zároveň, pokud by se ho někdo zbavoval, tím lépe.

Díky

Nevim o tom že by nekdo nekdy o tyhle plácačce uvažoval, zato Piloun byl dost oblibenej. Jinak nůž na kterej se chceš opravdu spolehnout bych fakt nehledal u Mikovu, už jsme o 50let dál.
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013

Další vtipálek co ještě nevidel peknou kudluGrin
Ale jako dneska zatim rozhodně vítěz hvězdný pěchoty Ok
Dokud dejchám doufám
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
brak napsal:
...rád bych zase po letech podpořil český průmysl a uvažuju o koupi List a Diver, potápěčského nože. ...

To já bych taky rád, ale není jak. List jo, je to jeden z mála jejich nožů, které za ty peníze stojí. Taky ho mám a na lehčí práce dobrý. Ale chce to opatrnost, má dost tenkou špičku, páčit s ním není nejlepší nápad.

Co se týče potápění, podíval bych se do nabídky některých potápěčských speciálek. Slaná voda je agresivní potvora a ne každý materiál jí dlouhodobě snese. To, že se nůž jmenuje Diver ještě neznamená, že se s ním opravdu dá potápět, natož tak v moři. Existujou fóra, kde seženeš informace o vybavení na potápění. Podíval bych se tam a v tomhle případě se Mikovu vyhnul obloukem. To, že ho nabízí s koženou pochvou nebudí právě důvěru. Jak by asi ta pochva vypadala po jediném ponoru?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Dobrý den, děkuji za komentáře. Pár potápěčských nožů mám, včetně pilouna a bonusu. Diver se mi prostě líbí, tak jsem chtěl zkušenost někoho, kdo ho má. U nožů holt často zvítězí emoce, spíš než racionalita. A upřímně ta limitka se mi až na cenu a ocel moc líbí.

Poslu pak fotky z testování slanou vodou.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
V 80. letech jsem pilouna měl, už nevím, jaký typ, z tehdy standardní nerezové oceli, myslím, že to dělali v Aquacentru nebo tak nějak. Byl hodně rozšířený prostě proto, že nic jiného tehdy nebylo (možná kromě Tuzexu). Kdo si ho tehdy bral do moře, většinou si koupil nový. Pouzdro bylo myslím gumové a co si pamatuju, stálo úplně za ho.no. Nic moc nevydrželo, nedrželo tam. kde mělo, a manipulace s nožem byla dost tragická.

Píšou ocel 440A, to by snad jako nouzovka šlo, Pilka má velké zuby, takže bys musel zabírat hodně silou a na nějak moc dlouhou výdrž ostří to netipuji, navíc při uváděné tvrdosti. A z vlastní zkušenosti - přeříznout tímhle vlasec omotaný kolem nohy rozhodně není záležitost vteřiny nebo několika mála pohybů a v kritické situaci už vůbec, a to ani když si po každém ponoru pilku pečlivě naostříš ... ale samozřejmě záleží na tom, jestli bys ho měl "jakože divera", nebo jestli potřebuješ nástroj, na který se můžeš spolehnout. Z nylonového pouzdra bych asi taky nadšený nebyl, ale tady by hodně záleželo na kvalitě materiálu a zpracování.

Když nemáš na výběr a potřebuješ, tak dál nic moc neřešíš a bereš, co je. Dnes na výběr máš. Ale List je dobrý nůž Happy .

Teď jsem si přečetl Tvůj post, pak je to samozřejmě něco jiného, tak ať Ti přinese radost Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum