ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/3/2013
brak napsal:
Dobrý den, děkuji za komentáře. Pár potápěčských nožů mám, včetně pilouna a bonusu. Diver se mi prostě líbí, tak jsem chtěl zkušenost někoho, kdo ho má. U nožů holt často zvítězí emoce, spíš než racionalita. A upřímně ta limitka se mi až na cenu a ocel moc líbí.

Poslu pak fotky z testování slanou vodou.

Každopádně plný počet bodů za odhodlání Ok
Pak se poděl o pocity, líbí se mi jak každému vyhovuje a líbí se naprosto odlišné provedení ať už jde o cokoli!
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Totoro napsal:
Tadááá🎺 & virbl🥁
Můj nejhůře zpracovaný a továrensky tupý nožík!😄
Fixír 1 v parohu.

Gratuluju! Máš pěkné střenky. Já mám zase celkem pěkně zpracovaný nůž s mizernýma střenkama. Takže dohromady bychom z toho poskládali jeden dobrý nůž Ok
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Tobiáš napsal:
Gratuluju! Máš pěkné střenky. Já mám zase celkem pěkně zpracovaný nůž s mizernýma střenkama. Takže dohromady bychom z toho poskládali jeden dobrý nůž Ok

Laugh
Milá paní v krámku mi říkala, že když je zavážejí musí každý kus kontrolovat a špatné rovnou vracejí...takže štěstí za tím není.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
A o jaký jde obchod? Neměl bys někdy cestu kolem? Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Luděk napsal:

PM
Pro zbytek dám i sem: Nožířství Hofman - Hluboká nad Vltavou

Totoro vložil tyto přílohy:
Hofman.jpeg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/15/2005
Totoro napsal:
Luděk napsal:

PM
Pro zbytek dám i sem: Nožířství Hofman - Hluboká nad Vltavou

No jo u Hofmanů...Ok Ok to je příběh sám pro sebe Grin
Mám od Hofmana dva jeho nože a v krámku jsem taky něco pokoupil, ale už jsem tam přes deset let nebyl.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/16/2024
Koupil jsem si na zkoušku Mikov Brigand kvůli té 440A oceli kalené na 55-59 HRC, a musím říct, že je to pro mě překvapení.

Dobře se mi brousí, jde nabrousit jako žiletka a v řezivosti smrkové fošny zaostává jen kousek za Morou Companion, načež u té Mory mi trochu visí ve vzduchu otázka, jak dobře se mi ji podaří nabrousit až ztratí tovární výbrus, protože mám takové podezření, že potom mi už tak dobře řezat nebude.

Mora má Skandi výbrus, u kterého "se tvrdí", že je dělaný pro snadné broušení, ale podle mě je tzv. plochý výbrus, který má Mikov, pro nabroušení snadnější, a bude mít lepší řezivost pro potraviny.

Navíc při zátěžovém testu na kusu smrkové fošny jsem došel k závěru, že páčení ostří při řezání má na Moře tendenci zanechávat mikroštípance, kdežto u Brigandu toto zatím nepozoruju.

Nevíte, proč má Mikov uveden tak velký rozsah HRC 55-59? To jako ostří má více a páteř méně, nebo mají v továrně takový velký rozptyl?

Jurass117 vložil tyto přílohy:
IMG_1459.jpg.jpg

Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Protože v prodejním oddělení pracuje disgrafik a plete si šestku s devítkou.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/12/2023
Vzpomínka na mládí ( přidal jsem i Sandrik)...... a současnost ......

indián vložil tyto přílohy:
20241122_132907.jpg.jpg
20241122_133656.jpg.jpg
20241122_133356.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Vidím, že fotky i moje mládí jsou definivně v p.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Od Mikovu odporúčam tieto nože List, Brigand a stará Finka ,čepeľ ešte vyrábaná technologiou Martfrost.

alone-rs vložil tyto přílohy:
Screenshot_2024_11_22_18_22_25_56_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg.jpg
IMG_20230311_075536.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Mí Míkováci vyhrabaní z krabice. A ta rííbiška je Sandrik.

P.S. fotit neumímLaugh

dagger vložil tyto přílohy:
IMG_1873.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Část mojí sbírky mikovů

rettromen vložil tyto přílohy:
IMG_20241124_102745.jpg.jpg
IMG_20241124_103739.jpg.jpg
IMG_20241124_103856.jpg.jpg
IMG_20241124_104055.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2010
Trocha mých Mikovů,ty Fixíry jsem v devadesátkách kupoval najednou,jeden kus 275 kč .Ten první a druhý jsem daroval,bohužel už se mi oba vrátily zpět.první nebyl nikdy použitý jen ležel ve vitríně.

Bendourek vložil tyto přílohy:
DSC07562.jpg.jpg
DSC07551.jpg.jpg
DSC07550.jpg.jpg
DSC07560.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2010
Bendourek napsal:
Trocha mých Mikovů,ty vyhazováky jsem v devadesátkách kupoval najednou,jeden kus 275 kč .Ten první a druhý jsem daroval,bohužel už se mi oba vrátily zpět.první nebyl nikdy použitý jen ležel ve vitríně.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/16/2024
Koupil jsem si z druhé ruky 2 nože Mikov Kadet, a když vynechám tu o tom, že rukojeť moc nepovedla či je spíše pro ruku dítěte na ZŠ, tak jsem zklamaný z té oceli.

Po několika různých pokusech a různých typech brousků, pokusech obtahování na kůži, pokusech obtahování na kůži se zelenou brusnou pastou a nebo jen na dřevěné desce s pastou, nůž přesto nechce holit!

Dokonce i Made i China nůž za 200,- Kč, od "německé" firmy Boker, který používá ocel 420, tak jde nabrousit tak aby holil - sice je to voodoo toho docílit, ale jde to.

Mikov Kadet ne. A přitom rybička mi holí krásně.

Opravdu tohleto chování Mikova zamrzí, vyrábět nože, které si člověk ani nemůže nabrousit a mít radost, že holí. Kór pak když ty nože "kadet" jsou zjevně pro mladé - mě být 15 let a dostat takový "šunt" co ani neumí oholit pár chlupů, když jsem si ho brousil, tak jsem zklamaný.

Ještě jednou vecí mě Mikov zrovna naštval a to jejich brusným kamenem Mikov 150x50x20 za 950,- Kč. Tento kámen je rebrandovaný slovenský kámen Rozsutec, který se prosím pěkně v této velikosti dá koupi i za 450,- Kč.

To co udělal Mikov, že na tom má takovou marži, považuju za naprostou nehoráznost, a moje důvěra této firmě značně poklesla. Už dříve jsem z cen některých jejich nožů z 420 oceli nabyl dojmu, že tam úřaduje nějaký obchodnický bezcharakterní manager, a jsem v tom ještě víc utvrzen.

Opět se oživily moje vzpomínky na šuflík v garáži s několika zavíráky Mikov, kde každý jeden byl tupý jako poleno, a který započal moji naštvanost vůči této značce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Jeden lesní nalezenec, o který se zatím nikdo nepřihlásil. Dal jsem mu tedy alespoň trochu péče. Druhý kousek je od kolegy, prý památeční po dědovi, ale na něm už se vyřádil nějaký "zdatný" brusič.

wrafan vložil tyto přílohy:
1000020020.jpg_big.jpg.jpg
1000026600.jpg.jpg
1000026602.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2011
Zdravím ve spolek našlo se mi pár starších kousků jeden prošel restaurováním jedna se o zavazák dávala se strenka do paruzku cesky shoz a vložka české dřívko.Jedna se o verzi s uhlikovou čepelí a ještě raženým logem mikov.

BadRider vložil tyto přílohy:
20241220_121342.jpg.jpg
20241220_121854.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
BadRider napsal:
Zdravím ve spolek našlo se mi pár starších kousků jeden prošel restaurováním jedna se o zavazák dávala se strenka do paruzku cesky shoz a vložka české dřívko.Jedna se o verzi s uhlikovou čepelí a ještě raženým logem mikov.

Ta patka bude náprstek ? Ok Wink
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Dudulik napsal:
BadRider napsal:

Ta patka bude náprstek ? Ok Wink

Joo, dyk je také vyrýběli.Grin
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum