ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/6/2025
Můj největší Predator

Snody vložil tyto přílohy:
IMG_20260213_072401_888.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Novinka od Mikovu ze stranek vibaveni.cz nemate ktomu neco blisiho dekuji

brom vložil tyto přílohy:
641556618_1217838340482684_7397448369983272023_n.jpg.jpg
641244214_1217838300482688_2456778344580327126_n.jpg.jpg
641343320_1217838483816003_232342697254362699_n.jpg.jpg
641108076_1217838590482659_7149706397115126317_n.jpg.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/11/2008
Zdar, odlozim si tu svoju dalsiu skusenost s Mikovom. Pred vianocami mi draha polovicka objednala cez web Mikova noveho Foxtrota co by vianocny darcek (bol skladom). Neviem co to u Mikova znamena skladom, ale dorazil vo februari Applause .... OK stava sa, ale nozik co prisiel mal k idealu dalkeo. Chrbat cepele neporiadne obruseny, hadam ze nechany tak tak ako im to z vypalku alebo akou technologiou to rezu vypadlo... nieco take akceptujem na More za par stoviek ale tu??? No to este nie je vsetko, rukovat ledabile prilepena, vydavala dute zvuky na poklep a pri namahani vrzgala.... spodnou zastitou sa dalo otacat rukou viz obrazky(ak sa podari vlozit)

No poslal som im to teda na reklamaciu.... vcera prisiel nazad s vyjadrenim technika: "Cepel je v poriadku, ostatne opravene." Ta oprava predpokladam ze spocivala v odbornom zakapnuti sekundakom a dotiahnuti matice trnu... lebo koza je to ta ista, takze dolu to urcite nedavali natoz aby rucku vyrobili znovau a lepsie.

calimero vložil tyto přílohy:
1000007405.jpg.jpg
1000007404.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
calimero napsal:
...

Nad Mikovem jsem už dávno zlomil hůl. A můj názor se nezmění, dokud si budou myslet, že "patriot" je idiot, který zaplatí cokoli za cokoli jen proto, že je to "Czech made".
Je mi líto, ale tuhle hru odmítám hrát.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/1/2023
Od Mikovu jedině Rybička. Bez ní by ta firma krachla.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/10/2015
Nerozumím tomu, jak tohle výrobce, navíc za ty peníze může pustit do prodeje. Navíc v programu "veterán"....velmi ostudné.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Kdyby i na tu rybku dali slušně na 58-59 zakalenou 12C27 a cenu +- 200 kaček tak bych si zase jeden nůž od nich koupil. Já se vlastně všech mikováků zbavil.
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/1/2023
Já nějaké rybičky rozdal v zahraničí a zbytek jsem dal do krabice na půdu.
Vlastně jediný co od nich používám a je v rotaci je List.
Ale i u Listu se mi stalo, že došel s nějakými nepěknostmi na těle a pokřiveným kydexem. A to by člověk u tak jednoduchého nože nečekal.
Tak jsem si ho spravil a nad Mikovem hůl zlomil.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Sidney napsal:
calimero napsal:
...

Nad Mikovem jsem už dávno zlomil hůl. A můj názor se nezmění, dokud si budou myslet, že "patriot" je idiot, který zaplatí cokoli za cokoli jen proto, že je to "Czech made".
Je mi líto, ale tuhle hru odmítám hrát.

Tečka Applause Applause
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Zklamání chápu, nicméně hřbet je otázkou vkusu a utáhnout ručku jde lehce. Já nože s rukojetí z kožených kroužků občas ponořím do vody. Kůže se napije a je vyřešeno.
Jinak dostal se mi do rukou Geronimo ze zdejší inzerce a aniž bych se považoval za obhájce Mikovu, nemám mu co vytknout.

jendach vložil tyto přílohy:
IMG_9774.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/11/2008
k Geronimovi gratulujem, tiez som po nom pokukoval, ale zazitok s Foxtrotom ma nastastie odradil (myslim to tak ze som usetril, Gero bude inak asi v pohode nozik).

Nicmenej zastitu Foxtrota rozhodne nestaci dotiahnut, skor strhnes zavit alebo ten srob ulomis, nez ze by si ju dotiahol tak aby to bolo dost. Ta zastita ma taky tvar, ze ked za rucku zaberies, tak dostava zabrat na paku a otoci sa, aj ked je dotiahnuta sebeviac. Za mna je to vymyslene cele zle a dobre to urobit s tymto systemom a tvarom snad ani neide.

Rucka je nerozoberatelna, ta koza je tam prilepena, takze moc nechapem na co je tam vobec ta srobovacia zastita potrebna. Keby do nej vyfrezovali otvor a tang na druhej strane rozklepali na pevno, alebo dali skrz zastitu a tang nit, bolo by to konstrukcne uplne o niecom inom... takto to proste ani neide zrobit dobre.

Premyslam co s tym nozom teraz vymyslim, nazad sa mi ho posielat uz nechce, nieco mi hovori ze by som sa nasral este viacej. Jedna z moznosti je vziat to epoxidom,... na to moje takticke lezanie v krabici by to mohlo stacit.

Alebo to nechat urobit poriadne... dobra sprava je, ze trn k srobe nezrezali do kuzela (ako by sa to spravne malo robit) a je tam na tangu celkom dost zeleza spravneho tvaru a dost masa je i na zastite. Niekto sikovny s frezkou by urcite dokazal do zastity z vnutornej strany spravit spravny otvor spravnej hlbky tak, aby sa pri zasrobovani zaprela povedzme na milimetri a pol do toho tangu a uz by sa nikam tocit nemohla. Posleny platok koze by sa odrezal/odbrusil aby mala zastita kam ist. Pripadne keby to uz nevychadzalo tvarom k zastite, tak odstranit a prerobit poslednych par platkov dobrusit do tvaru.

Majstri noziari, hlasi sa niekto?

PS: pokail sa vam na fotke zda, ze vedla tangu je diera, tak sa Vam to vobec nezda a je hlboka, vojde sa do nej cela zapalka :D (zdoraznujem ze uz je to po reklamacii/oprave)

PS2: nie chrbat nie je otazkou vkusu, normalne sa vysrali to obrusit.

calimero vložil tyto přílohy:
mikovFoxtrot.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Nedávám to sem jako reklamu, ale jen porovnání řešení....a že to lze takto vyrobit. Tohle je nůž od místního nožíře a nepozoruji sebemenší sesychání kůže nebo povolování patky. Přikláním se k názoru že někde udělali soudruzi v Mikovu "chybu".

Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_9807.jpeg.jpg
IMG_9808.jpeg.jpg
IMG_9809.jpeg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Dudulik napsal:
Nedávám to sem jako reklamu, ale jen porovnání řešení....a že to lze takto vyrobit. Tohle je nůž od místního nožíře a nepozoruji sebemenší sesychání kůže nebo povolování patky. Přikláním se k názoru že někde udělali soudruzi v Mikovu "chybu".

copak je to za krasavce?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
PatrikD napsal:
Dudulik napsal:

copak je to za krasavce?

RH knives. Krásná jedovatá kudla. Nedávno jsem ho tu měl v inzerciAdmire
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
No to je opravdu parádní kousek. Skoro nechápu, že jsem ho v té inzerci přehlídnul.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
není někomu známo proč zrušil Mikov výrobu stavebnic predátora ?

tolokan vložil tyto přílohy:
14943_258_14943_172__vyrp11_120Stavebnice_Mikov_Predator_KIT.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Protože MikovLaugh
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2011
Zákazníci z těch stavebnic dělali tak hezké nože, že to vedení Mikovu naštvalo a tuto nepravost rázně zarazilo.
Predátor pouze a jen z Mikulášovic!!!🤣
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/6/2014
Asi tak. Laugh Naštěstí jsem si stihnul nechat udělat jeden u Mydlinky.

martin.h vložil tyto přílohy:
1000024165__1_.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
já mám od mydlinky dva ,ale dostal jsem inspiraci na dárek ale marně sháním stavebnici

tolokan vložil tyto přílohy:
mikov_1.jpg.jpg
mikov_2.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum