ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/15/2007
Dnes na zberateľskej burze v Bratislave som získal tieto dva Mikovy.
Obidva sú vyrobené ešte za komančov, ale ten prvý je úplná funglovka, ešte nebol brúsený Razz , druhý je tiež skoro nový...
Zaujímalo by ma, na čo má slúžiť ten dlhý bodec , podobné "útvary" obyčajne slúžia na čistenie fajky, ale na tomto nožíku je aj pilníček na nechty, tak mi to nejako nepasuje...

cykloturista vložil tyto přílohy:
Mikov__0_.jpg.jpg
Mikov__1_.jpg
Mikov__2_.jpg
Mikov__3_.jpg.jpg
Mikov__4_.jpg
Mikov__5_.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Nevie niekto akú uhlíkovú oceľ používa na svoje nože Mikov (čiernený uton)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
na Mikováckejch stránkách najdi mail nebo telefon a zeptej se jich..se zákazníky komunikují běžněWink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/24/2009
Chtel bych se zeptat:kdo ma lepsi material cepeli Victorinox(rada111mm) nebo Mikov(fixir).
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
cipisekcz napsal:
Chtel bych se zeptat:kdo ma lepsi material cepeli Victorinox(rada111mm) nebo Mikov(fixir).

Mikov Fixir= ocel 440A.
U nožů Victorinox uvádí, že jejich ocel je vlastnostmi podobná oceli Sandvic 12C27. Složení oceli, v současnosti vyráběných nožů Victorinox:
C 0.48-0.60
Cr 13-15
Mo 0.50-0.80
V 0.15

Nůž, není jen o materiálu čepele, ale o jeho tepelném zpracování, typu výbrusu, pojistce, konstrukci atd., atd.
Victorinox jsou špičkové nože, super kvalitně zpracované, za velmi dobrou cenu.
Pokud chceš kvalitní backlock, který neselže, tak Mikov Fixir.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/6/2007
...Ten dlouhý bodec slouží k rozvazování utažených uzlů (7;- ))
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/24/2009
Loner:dik za odpoved.Dneska jsem prave odeslal jeden fixir do Mikova na vymenu.Akce SROTOVNE.Jsem zvedav na novy nuz.Muj stary fixir byl zakoupen v roce 1989 - to delali take z oceli 440A?Nebo to byla 420tka.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Dobrý den pánové, tohle jsem včera vyhrabal ze šuplíku. je to nějakej MIKOV, ale nevím jakej, nevím kdy se vyráběl, nevím nic. poradí někdo ?

Kasprik vložil tyto přílohy:
DSC02265.JPG.jpg
DSC02267.JPG.jpg
DSC02266.JPG.jpg

Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2007
Pro Kasprika.Je to novější elekrikářský.Možná ho ještě prodávají.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Neviem kedy a kde ho vyrobili ale viem že je to elektrikársky nôž.
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2007
Kasprik-ten Mikov fasujem v robote a je dobrý na natieranie paštéky na chleba,v žiadnom prípade nič tvrdšie,než tá paštéka!!! Tie poloblúkové vybrania slúžia na "odblankovanie" káblov.Razz
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/23/2008
Milí Mikofilové,
prosím o radu. V nožířství na Národní jsem zakoupil kapesní zavírák Mikov (konkrétně 100-NN-4D) a až doma jsem zjistil, že špička velké čepele (v zavřeném stavu) úplně nezapadne mezi střenky - cca milimetřík vyčnívá nad jejich úroveň a občas se díky tomu v kapse zachytne. Samozřejmě by bylo možné nožík reklamovat, ale nejsem z Prahy a cesta tam a zpátky jen kvůli tomu by vyšla zhruba na tolik, jako nový nůž.
Táži se tedy - mohu sám nějakým zásahem na noži zjednat nápravu?
Předem díky za radu (i takovou, že si to představuju jak Hurvínek válku Wink ).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
led.zep napsal:
....až doma jsem zjistil, že špička velké čepele.....

Ahoj, zkus nám ten nožík nafotit.
Jinak by mělo stačit lehce pobrousit (pilníkem) tu část čepele, která se nachází hned pod ostřím (tato část se totiž v zavřeném stavu opírá o pero nože). Ale nejdřív určtě koukni, jestli není vevnitř v noži jen nějakej bordel. Jinak s velkým rozptylem jakosti je u Mikovu bohužel nutno počítat.
Posláno:
Pozorovatel
Ahoj,
omlouvám se za nekvalitu fotky - fotil jsem to "na koleně", ale myslím, že je jasné oč jde. Jinak dík za tipy, bordel v noži snad není.

led.zep vložil tyto přílohy:
P6120078.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
Bohužel tímto nešvarem trpí asi všechny celonerezové modely značené Czech Republik místo Czechoslovakia. Mám jich doma víc a rukama mi jich prošlo větší množství a je to u všech!
Náprava je ale jednoduchá. Stačí nepatně zbrousit spodní okraj rikasa a nůž se zavře více. Ale jen o pár desetin mm, jinak bude nůž narážet špičkou čepele do příložky a na ostří se začne tvořit zub! Tímto problémem zas pro změnu trpí novější modely Fixíru... Sad
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/24/2002
[ Ale jen o pár desetin mm, jinak bude nůž narážet špičkou čepele do příložky a na ostří se začne tvořit zub! Tímto problémem zas pro změnu trpí novější modely Fixíru... Sad [/quote]

Ahoj, u továrního nože je tohle asi lepší ošetřit nějakou měkkou vložkou do rukojeti ( používám na to proužek kůže, uříznout o malinko širší, než je nutné, aby nevypadával) Všechny fabrický nože totiž, i když se dobře zavírají - to znamená, že nedoléhají na vnitřní díly rukojeti ostřím, lze čepele mírným tlakem do kontaktu s perky domáčknout. Když se nůž zavírá a klapne, většinou čepel stejně do pružiny udeří, nebo se to stane v kapse, při běžném užití a podobně. Když vyrábím zavírák, vždycky má konstrukci vyřešenou tak, aby tam byl pevný doraz a je to absolutně bezpečné, ostří se neničí.Wink
Posláno:
Pozorovatel
Provedeno, opraveno. Díky všem Wink
L.Z
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2008
platí ještě akce starý za nový v Mikovu???
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Máš to hneď na úvodnej stránke Mikovu

Mimo vložil tyto přílohy:
Bez_názvu000.JPG

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/6/2008
Ahojte......