ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2010
Lidičky nenáte někdo Hablock od Mikovu.Moc díky za odpověď, docela se mi zamlouvá tak bych chtěl slyšet hodnocení
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/15/2008
Také by se mi líbil, jen ta cena je drobnou vadou na kráse ( nerez střenko 1150,- a ve dřevu 1500,- a ještě ve slevě). Snýtovaný nůž za skoro stejné peníze jako Buck 112, na českém český výrobku je však kvalitnější ocel. Wink

Upřímně, kdybych se měl rozhodnout mezi Hablockem a Rat 1, Tenaciousem nebo Vexem, tak ta pětistovka bude významnej argument. Neutral

Posláno:
Pokročilý
Jo o Bucku jsem také přemýšlel ty druhé neznám.Víš já jsem asi pitomec ale pořád se nějak snažím si myslet že co je české je dobréLaugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
charonSS napsal:
Máte někdo zkušenost s tímto kouskem od Mikovu? Docela se mi líbí na EDC a český nůž... co myslíte?

Berou ho lidi, co si na něj chtějí nechat udělat rytbu - je tam na ni spousta místa.

( . )( . )
Posláno:
Začátečník
Bendourek napsal:
Jo o Bucku jsem také přemýšlel ty druhé neznám.Víš já jsem asi pitomec ale pořád se nějak snažím si myslet že co je české je dobréLaugh

Ono to s tím dobrým někdy moc neplatí, ale i já mám raději věci s nápisem Made in Czech Republic. U toho Mikova bys neměl litovat Wink
S jakým materiálem na střenkách by sis ho pořizoval?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
David napsal:
charonSS napsal:
Máte někdo zkušenost s tímto kouskem od Mikovu? Docela se mi líbí na EDC a český nůž... co myslíte?

Berou ho lidi, co si na něj chtějí nechat udělat rytbu - je tam na ni spousta místa.

co třeba rytinu?Laugh Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/15/2009
želva napsal:
David napsal:
charonSS napsal:

co třeba rytinu?Laugh Wink

Tu třeba taky....Laugh
Posláno:
Pokročilý
Sverre ,Je to vše jen o penězích,alespoň u mě,tak přemýslím o tom s dřev.střenkami co je v akci nebo o tom celokovovém,ale ještě se mi do toho míchá ten Smárt ten se mi také zamlouvá.
Posláno:
Začátečník
Svět je plný pěkných nožů a v kapse korun tak akorát na některé - a teď které z nich si vybrat? To je na tom ta možná nejhezčí věc Laugh

Jestli to vyhraje některý z Mikovů, tak sem potom přihoď nějaké dojmy Wink
Posláno:
Začátečník
Nevíte, proč má Mikov u Hablocku, že nůž má pojistku typu linerlock? Zdroj informace je z jejich webu.
Posláno:
Pokročilý
Mě také nesedí na popisu Hablocku jeho délka,píšou 195 mm http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-zaviraci-s-pojistkou/220-XN-1/mikov-hablock--zaviraci-nuz-s-pojistkou.html to mi připadá k čepeli,která je jen 80 mm docela nepoměr a vůbec to z obrázku není poznat,že by byla skoro o 110 mm kratší.Myslel jsem si že je to celková délka v otevřeném stavu ale když to porvonám s vyhazovákem a ten mám, je to délka v zavřeném stavu.Tak teď babo raďHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Tak dneska jsem konečně viděl naživo obr fixíra, je o 3 cm delší než normální, takže je větší, než jsem čekal (myslel jsem že bude navazovat na toho zvětšenýho 10cm uhlíkovýho. Zapomněl jsem se zeptat, jaké kombinace želízek Mikov chystá a jestli je k němu pouzdro. Jinak zajímavý kus, byť cena je spíš vyšší.

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
DSCN0447.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:
Pokročilý
Tak konečně obrázek Huntera,dík a co střenky je to imitace nebo origo paroh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Zrzavý Orm napsal:
Tak dneska jsem konečně viděl naživo obr fixíra, je o 3 cm delší než ........... byť cena je spíš vyšší.

Cena je přehnaná, za cca. 2500,- Kč jsem měl velikostně obdobný, lovecký zavírák od nožíře( čepel, pilka, střenky paroh, kožené pouzdro), ale s čepelí z RWL 34. Confused

S čepelí z oceli 440A a vzhledem, k sériové produkci Mikovu, by pro mě přijatelná cena( včetně pouzdra) byla max. 1700,- Kč.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Bendourek napsal:
Tak konečně obrázek Huntera,dík a co střenky je to imitace nebo origo paroh
origo paroh, k té ceně - všimněte si těch fixírků, fakt je to velká kudla, řekl bych že možná větší jak velký zavírák stěrch.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Loner napsal:
Zrzavý Orm napsal:
Tak dneska jsem konečně viděl naživo obr fixíra, je o 3 cm delší než ........... byť cena je spíš vyšší.

Cena je přehnaná, za cca. 2500,- Kč jsem měl velikostně obdobný, lovecký zavírák od nožíře( čepel, pilka, střenky paroh, kožené pouzdro), ale s čepelí z RWL 34. Confused

S čepelí z oceli 440A a vzhledem, k sériové produkci Mikovu, by pro mě přijatelná cena( včetně pouzdra) byla max. 1700,- Kč.

Mal som ho tento týždeň v rukách. Je to poriadny kus. Bolo k nemu tmavé kožené puzdro.
Stál 167 €. Na tejto fotke je vyrazená oceľ 440A, ale ja by som dal krk na to, že na tom, čo som držal, bolo 440C. Spracovanie bolo perfektné, dosť na mňa urobil dojem, skutočný gigant...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
cykloturista napsal:

Mal som ho tento týždeň v rukách. Je to poriadny kus. Bolo k nemu tmavé kožené puzdro.
Stál 167 €. Na tejto fotke je vyrazená oceľ 440A, ale ja by som dal krk na to, že na tom, čo som držal, bolo 440C. Spracovanie bolo perfektné, dosť na mňa urobil dojem, skutočný gigant...

167,- Éček = 4108,-Kč Oh No Shocked
Před 14-ti dny jsem měl v ruce, 3 lovecké zavíráky (backlock, pilka, paroh) od nožíře p. Zamrazila, největší byl, podle mého odhadu ještě větší a mohutnější než Mikov Hunter.
Pěkná kvalita zpracování (a to jsem, dost náročný), žádné vůle, hladký chod, čepel ocel Z50 CDV14, cena okolo 2800,-Kč.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/14/2008
Někdo tu kdysi sháněl čistě z nostaligie stařičkej mikov

Takže zde je - (já nejsem prodejce)

http://aukro.cz/item1243587078_stary_nuz_znaceny.html

semi vložil tyto přílohy:
mikov1.jpg
mikov2.jpg.jpg
mikov3.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
už jste někdo viděl tento mikováček ? žasněte a záviďte ! už je můjLaugh

lotrhou vložil tyto přílohy:
indianknife.JPG.jpg

Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
lotrhou napsal:
už jste někdo viděl tento mikováček ? žasněte a záviďte ! už je můjLaugh

Dokonce to byl první nožík , kterým jsem se říznul. Byl spolužáka v první třídě a až o něco později jsem dostal od táty svoji první rybičku.Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum