ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
jak
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/24/2006
Mně se právě taky líbí. Hledám náhradu za dosluhující Cutting horse od S&W a Mikov mi přijde jako dobrá volba. Pořád se ale trochu bojím těch nýtů. Přece jen je to vyskakovák, a tak především na nýt čepele musí působit rázy. Nechci aby čepel měla za rok vůle.
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
ts,toho se bát nemusíš,není v tom pero z náklaďákuLaugh Je to poměrně malý a skladný nůž..měl jsem dva..ten poslední ukradli z autaSad Léta používání na něm nebyla znát..Znovu musím pochválit velmi jedinečné konstrukční řešení..U žádného jiného nože na světě nelze vyměnit výmetné pero za slabou minutuWink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Jestli máš peníze, tak RWLka nebo damašek z damasteelu je jednoznačně dobrá investice. Jestli peníze nemáš a kupoval bys normální "stainless", tak ještě chvíli vyčkej, recenze během týdne bude hotová, existuje několik výbrusů, které se mírně liší řezivostí. Čepu bych se nebál, pokud se s nožem nepáčí, tak nýty vydrží desetiletí. Osobně považuju tenhle model za to nejlepší co mikov dělá. Jinak tahle debata patří do vlákna Novinky od Mikova, kde je také víc informací a obrázků.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Zrzavý Orm napsal:
Osobně považuju tenhle model za to nejlepší co mikov dělá. Jinak tahle debata patří do vlákna Novinky od Mikova, kde je také víc informací a obrázků.

Souhlas a podpis jen s jedinou výhradou! Viděli jste nůž na přežití od Mikova? Jednou ho u nás měli, za šestku a já zrovna byl na holině! Angry Jen podotýkám, že za tu dobu co jsou k mání mám druhý (ten první rovněž zůstal ve Švajcu na čáře, ano, kdo čtete pozorně, je to už druhý nůž, který mi tam nenávratně zmizel!),ale to píšu hlavně proto, že jsou fakt dobré! Tudíž pokud ho nějakým páčeím nezničíš...Ahoj!
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happy tak taky přidám pár svých Mikováků a Sandriků (to jsou ty nasvislo) Happy

westy vložil tyto přílohy:
Snímek_001.jpg.jpg

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2007
westy napsal:
Happy tak taky přidám pár svých Mikováků a Sandriků (to jsou ty nasvislo) Happy

Sakra některy sou mi nějaký povědomíRazz Laugh Laugh Laugh
Život je někdy "pěkná", někdy "sfině" a někdy obojí. :oP
Posláno:

Štamgast
tuloutdoor napsal:
... Viděli jste nůž na přežití od Mikova? ..

Neviděl neslyšel - fotečka by nebyla? Zajímá...Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2007
Nevíte někdo nějaké detaily k noži na Westyho fotce, Sandriku, třetím zprava v pravém horním rohu, s dřevěnými střenkami?

Naposledy ho pamatuju v akci, když mě bylo 5 let a táta s ním na dovolené v Tatrách krájel lovecký salám. Asi před měsícem jsem ho našel u rodičů v domku. Zajímaly by mě jakékoli informace.
-= Wiki - encyklopedie nožů =-
(a odpovídající vlákno na fóru)
Posláno:

Štamgast
LukasV napsal:
.... nějaké detaily k noži ... Sandriku, třetím zprava v pravém horním rohu, s dřevěnými střenkami?.....

http://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Details/mid/381/ItemID/200/Default.aspx
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Mr. Smith napsal:
tuloutdoor napsal:
... Viděli jste nůž na přežití od Mikova? ..

Neviděl neslyšel - fotečka by nebyla? Zajímá...Happy

Bohužel, ale vypadal super, tak bych skoro přirovnal k štíhlejšímu Rambo noži, bytelné kožené pouzdro, ve kterém byl zasunut ještě přídavný super nožík - otevřený bez rukojetí (jen "kus železa!") a kolem dokola kromě čepele bylo spoustu výkrojků - jako udělátek na otvírání lahví, na konzervy a vímjácoještě?
A potom právě jdu, kdyby ho někdo vyfotil, nebo poslal nákres. Celé to stálo psal jsem 6 ale mám pocit že to bylo přes - až k 7.000,-Kč.
Bohužel ho prodali tak rychle než jsem stačil kýchnout a v peněžence byl furt průvan...Angry
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
Dík. Že ho ani nemaj v katalógu... Asi nějakej pokus či co..
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
nebo se někdo probudil a měl ruku v nočníku, vono to bude něco podobnýho, jako ty zaručený zprávy o rtuťovým vrhákuRazz Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
No podle popisu to nejvíc pasuje na Aitor,ty se zde v Olomouci před nějakou dobou prodávaly v celkem hojné míře...Kvalita je však celkem diskutabilní.Nebo by to mohl být Pudův Rambo nůž(kdysi je dělal),ale v nabídce Mikova snad nikdy nebylo nic takovýho.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
trochu k původnímu vláknu .... pan Václav Pětivlas mi poslal fotku tohoto Mikova s popisem - Nůž jsem koupil v Trutnově kolem roku 1975 za tehdejších 100.-Kčs.Na čepeli je nápis Mikov Anticoro Matfrost a vyraženo u otvoru pro čep made in Czechoslovakia.Střenky jsou pravý jelení paroh,příložky a záštita je mosaz.Zavřený měří 11cm,čepel 8 cm.Byl s opaskovým pouzdrem z přírodní kůže ( nebarvené ).Byl to na tehdejší možnosti našeho trhu luxusní nůž a já jsem s ním asi pět let pracoval,zejména při rušení a stahování spárkaté zvěře. Pro značný úbrus a opotřebení jsem ho pak přestal používat. .....kdyby někdo věděl více podrobností, tak nejen já za ně budeme vděčni.

westy vložil tyto přílohy:
Mikov_Výroční_1975_Stainless_Stag.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ládes napsal:
No podle popisu to nejvíc pasuje na Aitor,ty se zde v Olomouci před nějakou dobou prodávaly v celkem hojné míře...Kvalita je však celkem diskutabilní.Nebo by to mohl být Pudův Rambo nůž(kdysi je dělal),ale v nabídce Mikova snad nikdy nebylo nic takovýho.

Jo - Aitor mě taky napad, podle toho popisu, nicméně neodpovídala by cena...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Ládes napsal:

http://www.pudazbrane.com/index.php?look=czm02&prod=11 ?ze by?
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
westy napsal:
trochu k původnímu vláknu .... pan Václav Pětivlas mi poslal fotku tohoto Mikova s popisem - Nůž jsem koupil v Trutnově kolem roku 1975 za tehdejších 100.-Kčs.Na čepeli je nápis Mikov Anticoro Matfrost a vyraženo u otvoru pro čep made in Czechoslovakia.Střenky jsou pravý jelení paroh,příložky a záštita je mosaz.Zavřený měří 11cm,čepel 8 cm.Byl s opaskovým pouzdrem z přírodní kůže ( nebarvené ).Byl to na tehdejší možnosti našeho trhu luxusní nůž a já jsem s ním asi pět let pracoval,zejména při rušení a stahování spárkaté zvěře. Pro značný úbrus a opotřebení jsem ho pak přestal používat. .....kdyby někdo věděl více podrobností, tak nejen já za ně budeme vděčni.

Martfrost je tuším označení martenzitické nerez oceli popouštěné hlubokým podchlazením..v knize Tepelné zpracování oceli jsem se dočetl,že některé oceli se dají popouštět podchlazením pod více jak -80 C ,výsledek je ten, že se odstraní vnitřní pnutí bez ztráty tvrdosti...jeden takový mám teď k nabroušení
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Želvo, přečti si to ještě jednou, s podmražováním je to jinakWink To je přeměna zbytkového austenitu na Martenzit a s popouštěním nemá nic společného
Posláno:

Štamgast
to mám z toho, že přeskakuju kapitoly..Laugh jak je to s Martfrostem?
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Vždyť to píšu - je to přeměna zbytkového austenitu na martenzit, takže je ve výsledku čepel o něco málo tvrdší. Pnutí to nijak nesnižuje, spíše naopak, popouštění musí následovat. Má smysl jen u komplexně legovaných nástrojovek.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum