ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prezentace našich sbírek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/22/2014
krásy francie

shannon.hoon vložil tyto přílohy:
krásy_francie_IMG_1371.JPG.jpg

Nejnápadnější známkou vaší civilizace je vaše neodpovědnost
Posláno:

Pokročilý
kovošrot

shannon.hoon vložil tyto přílohy:
kovošrot_IMG_1375.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
současná sestava

Scharf vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg

Sharp blade, sharp mind.
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Já vím, že už s tím asi otravuju, ale ve vlákně DOTAZ, ani JAKÝ NŮŽ MÁTE PRÁVĚ U SEBE, mi nikdo odpověď nedal Sad
Tady koukám, že shannon.hoon má ve sbírce podobný kudlíky. Mě zajímá, kam původem zařadit tenhle zavírák, nemá žádný značení a tvarem mi připomíná Francii, nebo Španělsko.

IRA vložil tyto přílohy:
010.JPG.jpg
011.JPG.jpg

IRA
Posláno:

Pokročilý
shannon.hoon napsal:
kovošrot

Dukla, to byl pro mě v dětství sen. páč v našich očích to už byla pořádná kudla a my se museli spokojit s Rybičkou Happy
Posláno:

Pokročilý
IRA napsal:
Já vím, že už s tím asi otravuju, ale ve vlákně DOTAZ, ani JAKÝ NŮŽ MÁTE PRÁVĚ U SEBE, mi nikdo odpověď nedal Sad
Tady koukám, že shannon.hoon má ve sbírce podobný kudlíky. Mě zajímá, kam původem zařadit tenhle zavírák, nemá žádný značení a tvarem mi připomíná Francii, nebo Španělsko.

vůbec netuším, co by to mohlo být za nůž
IRA
Posláno:

Pokročilý
Díky, jseš jedinej, kdo mi aspoň odpověděl Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
IRA: Velmi bych se přikláněl k původu Pakistán. Poměrně hrubé zpracování, charakteristická změť stylů (proč backlock, notabene s přesahující pojistkou, u štíhlého "svačinového" kapesního nože typu laguiole?) - stejný jsem sice ve svých katalozích nenašel, ale jak říkám, přisadil bych si na tenhle původ, pokud Tě zajímá můj názor.
P.S.: Bohužel jsem si dotazu dřív nevšiml red face
IRA
Posláno:

Pokročilý
Surg napsal:
IRA: Velmi bych se přikláněl k původu Pakistán. Poměrně hrubé zpracování, charakteristická změť stylů (proč backlock, notabene s přesahující pojistkou, u štíhlého "svačinového" kapesního nože typu laguiole?) - stejný jsem sice ve svých katalozích nenašel, ale jak říkám, přisadil bych si na tenhle původ, pokud Tě zajímá můj názor.
P.S.: Bohužel jsem si dotazu dřív nevšiml red face

Díky moc za odpověď, je to docela možný, páč se tenkrát do Pakistánu jezdilo na montáže a tamní řemeslníci dokážou na koleně kopnout cokoliv Happy . Já tenhle kudlík dostal od mladýho, byl v rozebraným stavu, dával jsem ho do kupy.
Jinak, nevím, jestli je to svačiňák, čepel má 16 cm a celý, otevřený, je to dlouhý 35 cm Happy
Ale díky moc, když nad tím přemejšlím, ten Pakistán mi tam začíná zapadat Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den IRA a co Spasnelsko tam bilo zakazano nosit mece tak si Spanele delali takle dlouhe zavyraci noze a mislim i Rekove ale nejsem si jist dekuji at se dilo dari.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
IRA
Posláno:

Pokročilý
brom napsal:
Dobry den IRA a co Spasnelsko tam bilo zakazano nosit mece tak si Spanele delali takle dlouhe zavyraci noze a mislim i Rekove ale nejsem si jist dekuji at se dilo dari.

Máš pravdu, za bolševika běžel v telce španělskej serál, co se odehrával v předminulým století, CURRO JIMÉNEZ a tam nosili takovýhle kudly a ještě větší, za šerpou kolem pasu Happy
Ale já už si myslím, že tahle kudla patří spíš do Pakistánu páč na čepeli nejni vyražený ani písmenko, ale fakt mi to připomíná to Španělsko Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/28/2008
Na dotaz o původu nože nikdo neodpověděl, protože asi nevěděl. Není to průmyslová produkce . Nejspíš je to nějaké domo-robo inspirované čímsi. Těm španělským nožům se říká "Navaja" , ale myslím že kolem Španělska tohle neběželo . Jirka
Koki
IRA
Posláno:

Pokročilý
Jiří Kokštein napsal:
Na dotaz o původu nože nikdo neodpověděl, protože asi nevěděl. Není to průmyslová produkce . Nejspíš je to nějaké domo-robo inspirované čímsi. Těm španělským nožům se říká "Navaja" , ale myslím že kolem Španělska tohle neběželo . Jirka

Díky za názor, myslím že to bude opravdu ten Pakistán Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/24/2007
trochu som pratal a uz ked som mal polku nozov vonku tak som si povedal ze vyberiem vsetky a cvaknem ich.

drak192 vložil tyto přílohy:
image.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/19/2010
Máš to moc pěkný.Na sebenzu jsem absolutní laik,mohl by si mi napsat označení těchto nožů.Docela mě láká.Díky
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/24/2007
tak sebenzy zhora dole:
1. small regular cgg trapeze
2. large 21
3. large P
4. large regular
5. large regular

momentalne sa vyraba uz len 21ka. ostatne zozenies len od inych uzivatelov/zberatelov.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/10/2014
Ahoj,

tak si dovolím přispět se svou sbírkou, i když, nevím jestlli tohle už můžu nazývat sbírkou... :)
Nahoře dva kousky od Strakoše
CRK Pacific
Nieto Paegas
Boker Plus Titanium (manzelky EDC)
SR-1, moje EDC
a mala damašková čepelka (Pakistán) s dodělanou ebenovou střenkou

Ale ten mam možná nejradši, protože me stál pár mozolů Happy

Dan L vložil tyto přílohy:
IMG_6481.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Moje skoro všetky od nožiarov.....

venco vložil tyto přílohy:
PC297151.JPG.jpg
PC297153.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Dnes dorazil novy prirastok, Pohl Force Mike One Tactical.
Je to 200 ks limitovana edicia s hnedou G10 strenkou a acid stonewash Niolox cepelou. Sucastou balenia je kydexove puzdro na krk, vysivany "peracnik", nalepka PF a certifikat. Noz je precizne vyrobeny a nabruseny. Potesilo ma ze telo noza je riesene ako u Stridera, titanova dosticka s framelockom je prisrobovana ku G10 strenke s integrovanym backspacerom. Pridavam dve zrovnavacie fotky. Prva s mojimi oblubencami Hinderer XM-24 a Strider SMF, druha s bratmi rovnakeho povodu Lion Steel TM-1, PM-2 a PM-1.3

MRBLUE vložil tyto přílohy:
Pohl.JPG.jpg
Pohl_2.JPG.jpg
Pohl_3.JPG.jpg
Pohl_4.JPG.jpg
Pohl_5.JPG
Pohl_6.JPG.jpg
Pohl_7.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/21/2006
K narozeninám jsem dostal letošní limitovanou edici rybičky. Tentokrát jsou střenky z "bílého" hliníku.
(kvalitu fotky omluvte, fotil jsem to rychle jen pro kamaráda, co ji chtěl vidět...)

ranovak vložil tyto přílohy:
DSC06125_c__2_.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum