ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prezentace našich sbírek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/15/2006
Hele chlapi, neberte to jako provokaci, ale nepřijde Vám to divný mít nože jen tak na lesk? Honba za kosmickým materiálem aby visel ve vitrínce nebo ležel v kufru? Taky mám pár kusů, co zatím jenom tak ležej, ale ještě pořád si říkám, že až na ně přijde řada, dostanou do těla. Já myslím, že každej nožíř je rád, když jeho kudly makaj až se z nich kouří, je to takové naplnění smyslu proč byly udělaný, nebo se mejlím? (Něco jinýho jsou kousky, co už maj odmakáno, ty ať ležej na zasloužilým odpočinku)...
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Zrzavý Orm napsal:
Hele chlapi, neberte to jako provokaci, ale nepřijde Vám to divný mít nože jen tak na lesk? Honba za kosmickým materiálem aby visel ve vitrínce nebo ležel v kufru? Taky mám pár kusů, co zatím jenom tak ležej, ale ještě pořád si říkám, že až na ně přijde řada, dostanou do těla. Já myslím, že každej nožíř je rád, když jeho kudly makaj až se z nich kouří, je to takové naplnění smyslu proč byly udělaný, nebo se mejlím? (Něco jinýho jsou kousky, co už maj odmakáno, ty ať ležej na zasloužilým odpočinku)...

S tím nelze než souhlasit. Lidi jsou ale různý. Na jedný straně je ideál nablýskaný nůž, kterýho se můžeš dotknout jen v glazé rukavici a maximálně s ním oholíš pár chlupů a na druhý s nádherným nožem přesekávaj stovky hřebíky-brr. Je to tak.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Osobně by mě taky svrběli ruce,kdybych měl nože jen ve vytrýně a nemohl s nimi makat.Snažim se je střídat,prostě aby byli v "zápřahu",i když,mam oblíbený s nimiž dělam často a některé méně,ty zase víc odpočívaj Happy.Na druhou stranu,když to někdo vyloženě má jako sbírku,tak proč né,každej holt k tomu máme jiný přístup.Kdybych si mohl dovolit třeba nožík za 50 litrů,tak bych s nim taky zřejmě neprasil,jeko třeba s MODem.
UP
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/19/2007
Pánové, při vší úctě Happy, dovedete si představit, že taky existují lidé, kterým se nože prostě líbí, ale nemají jaksi potřebu ani čas vyběhnout do lesa, přesekat pár stromků, stáhnout nějaké zvíře atd. A při práci v kuchyni se nechtějí trápit s 6 mm čepelí tridentu při krájení cibule, ale vezmou si na to třeba kuchyňák od pana Poka nebo Fiskars? Mám velký obdiv k vaší práci, ale myslím, že by to chtělo i trošku tolerance k nám "sběratelům". Jak to tady už nějaký rok čtu, ani nemám moc chuť třeba prezentovat nějakou sbírku. Pěkný den všem, Petr
Posláno:

Štamgast
Neřekl bych že příspěvky výše uvedene jsou nějak "diskriminační",odráží jen přístup a názor jednotlivých nožmenůHappy.Já osobně se rád pokocham jakoukoliv sbírkou nožů a je mě úplně jedno jestli je její majitel sběratel,uživatel,nebo obojí Wink.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Gero napsal:
Neřekl bych že příspěvky výše uvedene jsou nějak "diskriminační",odráží jen přístup a názor jednotlivých nožmenůHappy.Já osobně se rád pokocham jakoukoliv sbírkou nožů a je mě úplně jedno jestli je její majitel sběratel,uživatel,nebo obojí Wink.

Gero + UP dík za názor, já se považuji za sběratele a nemám potřebu každý měsíc tahat jinou kudlu a zkoušet kolik maxi hřebíků přesekne ap................ Denně nosím Victorinoxe a občas když jdu do přírody tak si přiberu soupravu od Bareše ( je vidět na 1 fotce - kopie Pumy) a to mi stačí od těch nejhrubších až po ty nejjemnější práce. Jednou až nějaký z nich zničím nebo ztratím , tak pak si koupím-nechám si udělat popř. šáhnu pro nějaký do zbírky.
A tak jako Gero se taky rád pokochám jakoukoliv zbírkou a je mi jedno zda ty kousky se používají či ne.Myslím si , že pro mnohé z nás je nůž něco esteticky krásného a někdo má potřebu je pouze zbírat , někdo je zbírá a po "okoukání je pouští dál", někdo se snaží zjistit maximum co vydrží a snesou ...................co nožomil , to jiný přístup.
A proto jako UP se zde prakticky nevyjadřuji , ale pouze sleduji a dělám si svůj názor , za svoje peníze si pořídím nože které se mě líbí a budu si je věšet třeba mezi futra do průvanu !
Pro ty které by zajímalo cože je to na první fotce za pozdro , tak v něm je můj skvost od Štefana.

majkl vložil tyto přílohy:
100_2283.JPG
100_2284.JPG

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2007
Ahoj pánové. Kudličky jsou fajn, ať jsou jen tak v klidu ve sbírkách nebo se používají. Osobně mám raději kudly co pracují. Taky jim dávám občas zabrat. Škoda, že jsem ještě nepronikl do tajemství vkládání fotek - jednoho dodělanýho pracanta z TENAXU o Petra D. bych vám ukázal. Snad mi mamka poradí. Bylo by toho i více.Mějte se fajn.

Lodivod vložil tyto přílohy:
tenax1.jpg.jpg
tenax2.jpg.jpg
tenax4.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Ahoj. Jen jsem to zkusil jak to dělá manželka a ejhle povedlo se. Fotí mi to kamarád, fotky nic moc.Pěkný den.
Posláno:
Pokročilý
Ahoj jsem tady zase.KNIFE je super forum.Občas koupím nějakou čepel od kluků co umí kovat a pak si dělám ve volných chvílích sbírku dodělávek.( P.Dohnal, M.Kisslinger, Beruška-Kamča,p.Jehlík, Jatagan atd. )Na procházkách s pejskem Emčou je dostatečně prubnu.Samozřejmě že mám i pár koupených nožů ale ty nemám nafocené.Dovolte abych vám nějaké ukázal, dodělávám je od srdce, vím že se musím hodně učit.Pěkný večer.

louka1.jpg.jpg
cieskym1.jpg.jpg
cieskym2.jpg.jpg
bozena1.jpg.jpg
buvol3.jpg.jpg
d2nove5.jpg.jpg
kram22.jpg.jpg
persan3.jpg.jpg
maly_nuz1.jpg.jpg
mamka1.jpg.jpg
mora1.jpg.jpg
mama2.jpg.jpg
kramar1.jpg.jpg
kramar4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Kudličky jsou hezký,Emča takyHappy.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/14/2002
Moc hezke noze. Je Emca Staffordshire nebo Pitbull?

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Pěkně potuněný čepelky...Emča vypadá jak zasloužilá matka..typicky psí výraz:"Mám to na háku"..Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Pokročilý
S Emčou je to tak, že když jsme jeli na inzerát štěňat Am.staff.teriérů, tak jsme na místě zjistili, že jsou bez papírů, že fena má 10 štěňátek, že jim je měsíc a fena navíc ztratila mléko. ( tak vychrtlého psa jsem v životě nevidě )Dodnes jsem přesvědčen, že to byla pitbulka. Otce jem neviděl ale údajně byl papírovej. Následovaly rady, poslal jsem naprosto laickým majitelům doslova záchranný balík který mimo jiné obsahoval i knížku o ATS, výživě atd. Nemohli jsme odjet a nedát alespoň jednomu štěněti šanci na šťastný život - vybrali jsme Emču. První fenka, papírová AST nám v 9 letech umřela na selhání ledvin ( pozdě identifikovaný zapouzdřený zánět dělohy, cysty na vaječnících atd. Ani na 3 klinikách to správně neidentifikovali, až jeden vesncký maník poznal o co jde. Bylo ale už pozdě. Myslím si, že mám s tímto plemenem slušné zkušenosti.
Abych neodbočil od tématu, našel jsem ještě jednu společnou fotku kudliček co s nimi chodím. Přikládám foto. ( Kyzliar,P.Dohnal,MOD4...)

buvol5.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Zrzavý Orm napsal:
Hele chlapi, neberte to jako provokaci, ale nepřijde Vám to divný mít nože jen tak na lesk? Honba za kosmickým materiálem aby visel ve vitrínce nebo ležel v kufru?..

Ne-e.Happy

A jinak - moc hezká sbírka, zaujal mě ten nápad s pilkou - a ten čtyřnohej mazlík,
pochopitelně Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/8/2007
Tak tady mám taky nějaké ty své kousky co se mi nepodařilo moc dobře nafotit, ale s tim foťákem co mám je zázrak, ře vůbec můžu přispět nějakou fotkou.

mufiskovi vložil tyto přílohy:
P1010348.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
bojovník napsal:

Lidi jsou ale různý. Na jedný straně je ideál nablýskaný nůž, kterýho se můžeš dotknout jen v glazé rukavici a maximálně s ním oholíš pár chlupů a na druhý s nádherným nožem přesekávaj stovky hřebíky-brr. Je to tak.

Mám rád obojí - a těch nablýskaných mám asi více. V neposlední řadě je spousa z nich velmi vhodnou investicí (a navíc se s nimi dá hrát u televize Laugh

David
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Já jsem ale vůbec nic a hlavně nikoho nekritizoval. Bylo to pouhé konstatování faktů. Jediný co mi trochu vadí je to sekání hřebíků. Od mala mi tloukli do hlavy, že s nožem se nehází, nepíchá se do země a neotvíraj se s ním konzervy. Jo a taky se neolizuje.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
Olizovat se může, ale zásadně vždycky po ostří Razz Wink
Lenost - matka pokroku
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Ahoj Lodivode máš moc pěkný kousky. Z čeho je ten zelenej co používáš?

No mně teda s kudlama moc svrběj ruce a jak vidím nějakou novou, hned bych si s ní uřízl aspoň chleba. Tak to by ze mně asi nebyl dobrej sběratel, že? Na druhou stranu ty co na ně moc nešahám, neřežou ten chleba nic moc, ale jsou holt pěkný na koukání. To by ty čepele mohly ale bejt klidne ze zdobený alpaky nebo stříbra, ne, škoda VG10 nebo ještě lepších matrošů. V běžném každodenním provozu používám 440 nebo AUS8 a je to tak akorát (poměr cena výkon). A špek uhlíkovkou Happy
...bez komentáře...
Posláno:
Pokročilý
Ahoj Orme.
Byl jsem dva dny mimo domov i NET. Ten nazelenalý damašek je jen pokus kamaráda vylepšit ladění barev na bílou. Dopadlo to na "zelenou".Jinak jeho barva je ve skutečnosti jiná. Rukojeť je z Bruieru , čepel osobní dárek Petra D. Teď ho užívá mamina.Pokusím se jej poslat v normální barvě v zátiší s dýmkami. Jak se ti jeví ten tvůj Kyzliar nad tím Akulou ? ( má asi kožené kroužky na rukojeti )Kolik tě stál ? - nikde jsem jej na NETU nenašel. Je pravdou že i já damašky šetřím a raději " robotuji" s uhlíkovkama či nerezovkama.Nejraději mám uhlíkovku 19 314, či 14 109-ložiskovinu. Dobře se mi osvědčil i SOG NORD WEST RANGER, u kterého mi Petrd D. srazil ty zuby - má na to vybavení a nechtěl jsem ho zničit. Ocel je na něm AUS 6. Však se taky hodlám zapojit do diskuze i s pracovními zkušenostmi s noži i s jejich obrázkovými přílohami. Foťák bude co nevidět k dispozici. Pak se do toho dám.Děda si tu MORU od tebe pochvaluje, i když houby ještě nejsou.( nejsem si jist, zda jej nemám náhodou od Gorshiho). Měj se fajn.D.Happy

mamaz5.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum