ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prezentace našich sbírek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/15/2006
Ahoj, tak ten zelený je brier, no je moc zajímavej. Mora ode mne není, ta moje předělávka čepele zdaleka nedopadla tak pěkně jako ta tvoje, a ačkoli je plně funkční, ukázat jí nikomu nemůžu Sad (nemám na to trpělivost ani zlatý český ručičky). Kizlyar Enot je lovecký nůž, je to originál, ale nesedí mi dobře v ruce, čepel Z60, ještě jsem se nerozhodl zda ho nechám předělat nebo co s ním udělám. Stál 2600,- Kč. Přeju pěknou práci s krásnejma dřívkama, jen tak dál. Ahoj.
...bez komentáře...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2007
Ahoj Orme.Vzal jsem si dovču, sedím doma.Ve čtvrtek jedu znovu na 14 dní mimo domov a NET.Když by někdy bylo tvé rozhodnutí ENOTA prodat, dej vědět, možná bych si ho zařadil mezi pracanty. Můj Kyzliar - KONDOR je spolehlivý pracant. Jsou lidí co nad Kyzliarem ohrnují nos ale já mám tu zkušenost, že když potřebuju do drsných podmínek spolehlivou kudlu, sáhnu vždy po něm. Mám nože co drží ostří daleko lépe, ale Kyzloun má zas jiné přednosti. Používám ho zejména v zimě i jako survivalovou kudlu a jsem s ním spokojen.Žádná péče, zvládne vše. Třeba by ENOT navázal na dobrou tradici. Můžeš k němu dát další info ? ( délka, výška a síla čepele ... máš někde složení té oceli ?) Bude asi jiné než u toho KONDORA. Zatím se měj fajn, jdu s Emčou.
Posláno:

Štamgast
Ahoj, ještě jsem zjistil, že mně zajímal ten zelenej vedle MODa, ten co používáš.
ENOT: délka čepele 11 cm, ručka se záštitou 11,5 cm, síla 4,6 mm, ocel C 0,6, Cr 14,5, Va 0,12, Mo 0,7, HRC 56-58. Dík za nabídku, uvidím jestli mně chytne, úprava je nutná.
...bez komentáře...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2007
Ahoj Orme.
Jde o čepel z oceli 19 314, parciálně kaleno - výrobce P.Dohnal. Na rukojeť jsem použil váleček z bůvolího rohu z"Jataganu", záštita a prstýnek - mosaz + elox hliník. Záslepka mosaz a měděný nýt. Lepeno na masivní trn dvousložkáčem s pevností 195 ... něčeho na 1 cm čtvereční, zaručená pevnost v teplotách mínut 20 stupňů až plus 150 stupňů. Snažil jsem se o tvar jakéhosi "laponského" nože. Délka čepele 11 cm, síla 5 cm. Pro mne dokonalý masivák s nepřekonatelnou řezivostí. Příště bych ale bůvola nepoužil, působí na mne dojmem křehkosti - dal bych tam nějaké houževnaté dřevo.Teď jej testuje syn v Ústí nad Labem, daroval jsem mu ho.
PS: Máš velice vtipný komentář novinek Mikováků - hodilo by se to do najfových " TRNKY- BRNKY".
Měj se fajn.Happy

Lodivod vložil tyto přílohy:
buvol1.jpg.jpg
buvol2.jpg.jpg
buvol3.jpg.jpg
buvol4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Díky za info, ten se mi fakt líbil na první pohled, jo buvolí roh je nepřekonatelně variabilní materiál (mám ho moc rád, i když není úplně nejpraktičtější, tak je krásnej). Ještě jednou díky za inspiraci, jak tunit čepele.
...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2001
Včera jsem zkusil taky trochu fotit, je to tak 90% mé sbírky:

Jirka vložil tyto přílohy:
Benchmade_2006_022.jpg.jpg
Benchmade_2006_027.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
[quote=Zrzavý Orm]Hele chlapi, neberte to jako provokaci, ale nepřijde Vám to divný mít nože jen tak na lesk? Honba za kosmickým materiálem aby visel ve vitrínce nebo [/quote

Ahoj, mám k nožům léta "vztah" a tak Ti zkusím osvětlit svoje "duševní pochody Laugh !"
Mám nože, co dostaly zabrat a některé už i tak, že to nepřežily (většinou jsou levnější nebo koupené z druhé ruky, bohužel peněz mám na ně furt nedostatek!). Některé se mi líbí tolik že nemám to srdce je vzít na procházku, eventuálně na delší výlet, ale třeba jednou - kdo ví...
Ale samozřejmě beru i to co říkáš (píšeš), holt jsme každej jinej! A to je dobře ne?
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
tak se taky pochlubim..fotky nic moc nejsem fotograf Wink
bohužel tohle jsou všechny moje pevné nože (když nepočítam tlačnou dýku a super edge který jsou na druhé fotce),stojí to za prd ale planuji ji v blízke době rozšířit o 2 kousky
http://img138.imageshack.us/img138/4245/p1010648sq2.jpg
zavíraky
http://img142.imageshack.us/img142/3626/p1010649ot7.jpg
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/8/2007
taiso napsal:
tak se taky pochlubim..fotky nic moc nejsem fotograf Wink
bohužel tohle jsou všechny moje pevné nože (když nepočítam tlačnou dýku a super edge který jsou na druhé fotce),stojí to za prd ale planuji ji v blízke době rozšířit o 2 kousky
http://img138.imageshack.us/img138/4245/p1010648sq2.jpg
zavíraky
http://img142.imageshack.us/img142/3626/p1010649ot7.jpg

Zdravim tak koukám, že máš hodně podobný vkus na nože našel jsem u tebe ve sbírce nejméně 4 stejné kousky a to né zrovna ty levné to je sranda chvílema jsem myslel, že koukám k sobě do sbírky.Laugh Laugh Laugh Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
na tom něco bude Wink
Posláno:

Štamgast
Jirka napsal:
Včera jsem zkusil taky trochu fotit, je to tak 90% mé sbírky:

Ahoj spodní fotka třetí zdola se šňůrkou? V podstatě podobnej je i ten stojící vpravo. Co to je a z čeho, moc pěkný kousky pro můj vkus.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Zrzavý Orm napsal:
ENOT: délka čepele 11 cm, ručka se záštitou 11,5 cm, síla 4,6 mm, ocel francouzská Z60: C 0,6, Cr 14,5, Va 0,12, Mo 0,7, HRC 56-58. Dík za nabídku, uvidím jestli mně chytne, úprava je nutná. - to se týkalo toho s koženými kroužky.

Už jsou Enoti dva a jeden půjde asi z baráku. Kdyby byl zájem, ozvěte se.

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
enot3274.jpg

...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2001
Ahoj spodní fotka třetí zdola se šňůrkou? V podstatě podobnej je i ten stojící vpravo. Co to je a z čeho, moc pěkný kousky pro můj vkus.[/quote]

Jsou oba z Elmaxu, 59-60 HRC, s konvexním výbrusem. Ten se šňůrkou má čepel dlouhou cca 125 mm, rukojeť skoro stejně dlouhou, eben+nerez. Ten druhý je jarra+eben+alpaka, bílý proužek plast, je trochu menší, tak 110 mm čepel. Jinak všechny pevné nože na obrázku jsou vlastní výroba včetně čepelí.
Posláno:

Štamgast
Ahoj,
oba mi připadají super, ťukni prosím cenu! A za co je budeš měnit (jestli to není tajné! Happy )
Dík.
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
tuloutdoor napsal:
Ahoj,
oba mi připadají super, ťukni prosím cenu! A za co je budeš měnit (jestli to není tajné! Happy )
Dík.

Reagujes na Enoty nebo na Jirkovy krasny kousky? Tam by mně ty ceny zajímaly taky. Enot s koženejma kroužkama 2500,- ale předem upozorňuju že ručka je hodne robustní a chce dohladit na míru. Enot v plastu rovný dva.
...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/12/2007
Tak tady je pár mých nožíku na ktery jsem si vzpoměl a našel je po skrýšíchHappy
http://img204.imageshack.us/my.php?image=noeue8.jpg
Posláno:

Štamgast
No v podstatě na oba Enoty i Jirkoty (nemyslím urážlivě, jen se to rýmuje)
Luděk
Luděk
Posláno:

Štamgast
No jo ona ta francouzská Z60 je halt drahá. Ten s kroužkama jsem koupil blbě, takže ta cena je přetažená, ten černej jsem koupil trochu líp. Podle mně to jsou dobrý lovecký nože, čepel přes 4,5 mm, řežou jako ďas.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Je to nad moje možnosti (měl jsem představu menší ceny), ale jsou super... Díky Angry
Luděk
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
tak i já zkusím zaslat něco ze svých nožů, doufám, že to zvládnu

brak vložil tyto přílohy:
P1010042.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum