ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Vencál Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/10/2005
Nože i stojánek paráda.

Bambusové špejle se dají koupit, ale viděl jsem jen krátké - asi 20 cm. Už jsou i naostřené.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
hledal jsem svoje vlákno v propadlišti dějin, budu muset poprosit Xaxu, jestli by nešla přidat nějaká funkce na rychlé vyhledání vlastního vlákna Happy
Dílnu budu mít až od září, zatím dělám binec v kámošově bytě, což velice oceňuje manželka. Z těchto důvodů jsem vynechal nože a začal něco málo řezat, ale abyste neřekli, přeci tam něco málo železa je.
Takže šachy pro kamaráda ke 40-tinám a nějaké šperčíky pro kámošky k narozeninám (kováno v Lipové na Kenďákovo bazmeku):

Vencál vložil tyto přílohy:
CIMG9609.JPG.jpg
CIMG9615.JPG.jpg
CIMG9669.JPG.jpg
CIMG9732.JPG.jpg
CIMG9736.JPG.jpg
CIMG9742.JPG.jpg
CIMG9744.JPG.jpg
CIMG9753.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/18/2008
Krásné šachy, děti taky . Happy Přívěšky a náramky moc zdařilé !
Nádherná kombinace dřeva a kovu ! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
Ahoj, pekne si pan vyhral. kdo si hraje nezlobiLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Šperky mají vkus,ale ty šachy jsou super,líbí se mě i přes to že je neumimHappy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Šachy jsou nádhernéHappy
PS1: v dobrém - nebylo by možné dát královi a královně kovovou korunku?Happy
PS2: koukám, že se někdo pokouší o šustráka.Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Štamgast
díky chlapci.
Nejvíc práce daly ty děti, ale zasejc to bylo příjemné Razz
Kovové korunky, to je skvělý nápad! Můžu ho použít?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Vencál napsal:
díky chlapci.
Nejvíc práce dlay ty děti, ale zasejc to bylo příjemné Razz
kovové korunky, to je skvělý nápad! Můžu ho použít?

U těch šachů máš ale stoprocentní jistotu,že si je dělal sámLaugh Laugh Laugh
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Vencál napsal:
díky chlapci.

Určitě. Bude mi ctí.Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Štamgast
Seržant napsal:
Vencál napsal:
díky chlapci.

U těch šachů máš ale stoprocentní jistotu,že si je dělal sámLaugh Laugh Laugh
¨

Laďo, to máš pravdu Laugh
Posláno:
Štamgast
Kuchyňák pro kolegu, ocel nevím, protože to je polotovar z "Nože-nůž", produkce firmy Camillus, v podstatě jsem to jenom obrousil a osadil ručku a nabrousil. Dřevo by měla být jabloň, ze spodní části kmene, spíš už kořen(ale jistej si nejsem), napuštěno lněným olejem a následně kapku přlízlé karnaubou. Celková délka kudly je 33cm, čepel 20cm. Koupil jsem ty polotovary 4 kusy, páč mi to přišlo jako rychlá dobrá možnost na výrobu dárku, ale trochu mě zklamala tloušťka, má to cca 2,5mm, takže je to spíš takový plechový Sad Ale co už, ostré to je a nějakou chvíli to snad taky vydrží.
Ještě se omlouvám za fotky, dodělal jsem to včera v noci a dneska už šel do světa, takže jsem to narychlo blejskal pod lampou.

Vencál vložil tyto přílohy:
CIMG0058.JPG.jpg
CIMG0051.JPG.jpg
CIMG0055.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
peknej kuchynak. tech 2,5 mm je v pohode. treba na chleba cim tenci tim lepci

K vítězství blbosti úplně vystačí zabedněnosti rádoby chytrých lidí !!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happy "hnus, fujtablovej" funkční´a echtovejWink ..........Happy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Ahoj Venco,

dost že taky něco děláš,pěknej kudelHappy
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Jsem rád, že tady ten nůž vidím. Vyvedl se ti pěkně. Já už tak 14 dní uvažuju, zda objednat či ne... Myslím, že za ty peníze snad stát bude ne?

Ještě bych se chtěl zeptat, jak ta čepel vypadala, když přišla. Na noze-nuz píšou stice, že stačí vyleštit a nabrousit, ale na fotkách to vypadá, že má ta čepel dost hrubý povrch
Je to boj
Posláno:
Štamgast
INMU napsal:
Jsem rád, že tady ten nůž vidím. Vyvedl se ti pěkně. Já už tak 14 dní uvažuju, zda objednat či ne... Myslím, že za ty peníze snad stát bude ne?

Ještě bych se chtěl zeptat, jak ta čepel vypadala, když přišla. Na noze-nuz píšou stice, že stačí vyleštit a nabrousit, ale na fotkách to vypadá, že má ta čepel dost hrubý povrch

myslím, že za ty peníze to asi jde, trochu mi vadí, že neznám podrobnosti o oceli a o kalení, ale nějakou tu cibuli a chleba to zvládne s přehledem. Co se týká povrchu, tak nevím jak to dobře popsat, není nijak extrovně hrubej, ale je to dělané asi na nějaké mašině a má takový jakoby drážky, pokud to chceš vyleštit do úplného lesku, tak si mákneš Happy, naopak pokud ti nevadí hrubší povrch, možná by se to i líp chovalo z hlediska lepivosti potravin.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Ahoj Vencále,
Oblíknul jsi ho nádherně, všechna čest!
Tak už konečně začneš "produkovat", nebo ještě doděláváš bydlení?

Ahoj,
Petr
Posláno:
Štamgast
no produkovat.............Happy to je silný výraz, sem tam se navečer zavřu do dílny, kde to mám zatím provizorní, ještě musím zajet pro svoje věci, které jsem zdědil po pradědovi truhlářovi.
Na baráku jsem zatím nic velkého dělat nepotřeboval, jenom takové ty "šontačky" po nastěhování, tu něco přiťuknout, tu něco vymalovat, přišroubovat a hodně se motám na zahradě. Ještě chci teď v sobotu na výstavě nakoupit hadrák a filcák na leštění a pak už bych měl dodělat nějaké kudličky, kterým chybí už jenom tato poslední operace Happy
Jinak kdybys měl cestu přes Moravské Knínice, určitě se zastav (to platí pro kohokoliv)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Vencál napsal:
myslím, že za ty peníze to asi jde, trochu mi vadí, že neznám podrobnosti o oceli a o kalení, ale nějakou tu cibuli a chleba to zvládne s přehledem. Co se týká povrchu, tak nevím jak to dobře popsat, není nijak extrovně hrubej, ale je to dělané asi na nějaké mašině a má takový jakoby drážky, pokud to chceš vyleštit do úplného lesku, tak si mákneš Happy, naopak pokud ti nevadí hrubší povrch, možná by se to i líp chovalo z hlediska lepivosti potravin.

Taky jsem koupil par kusů těchto polotovarů a pokud Vencále dovolíš, abych Ti trošku zasvinil vlákno, tak se podělím o zkušenosti (první polotovar jsem oblíknul asi před 20-ti dny, od té doby ho používám v kuchyni):
- Povrch je velice jemně frézován nebo hrubě broušen, za 10 min se dá na pásovce při použití 60-ky pásu odstranit stopy po předchozím opracování
- Je škoda, že není známý materiál a jeho tepelné zpracování, ale podle mě je to materiál relativně kvalitní, (zatím) dobře drží ostří a kudla krásně "zvoní". Subjektivně bych řekl, že materiál je min. stejně kvalitní, jako na nožích p. Poka, kterých pár mám
- Čepel nože je opravdu relativně tenká, ale to je jen ku prospěchu věci, nůž jde krásně do řezu a dá se s ním všechno nakrájet na opravdu tenké plátky
- Brus na čepeli jsem nechal hrubší, tolik se na to nelepí krájená potravina
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/10/2008
to Vencál, LittleNail - Mám tu čepel také a čeká na dodělání: Takže se omlouvám za plevelení vlákna a děkuji za postřehy.
PS: krásná, decetní práce!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum