ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Vencál Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Petře, já mám taky pár "poků" viz fotky a rozhodně na mě působí bytelnějším dojmem. Ale máš recht, že ten camillus, díky tloušťce, jde dobře do řezu. Každopádně nelituju, že jsem to koupil. Bohužel nemám pásovku, tak mi odstranění "hrbolů" trvalo dlouho jak "sfiňa" Happy

Vencál vložil tyto přílohy:
CIMG0002.JPG.jpg
CIMG0006.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
tak, další do kuchyně, tvar santoku, ocel 17029, kaleno v bodykote, tvrdost 57 HRC, ručka mahagon, napuštěno lněným olejem a carnaubou. Celková délka 26,5cm, čepel15cm, tl. 4mm. S broušením mi pomáhal v Lipové Black - díky!

CIMG0016.JPG.jpg
CIMG0018.JPG.jpg
CIMG0022.JPG.jpg
CIMG0023.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
po neuvěřitelně dlouhé době, víc než rok, jsem konečně dodělal svůj první damaškový nůž. Kováno u Kendy, paket od St.Nikolause a odborná pomoc při kování Kenda, Mical, St.Nikolaus a meruňkovice Happy V paketu je, pokud si to pamatuju, 19312 a katrovka, počet vrstev jsem si bohužel zapomněl napsat, stejně jsem byl vyjevenej jako čerstvě vyoraná myš a jenom jsem koukal jak se co dělá. Koval jsem to sám a podle toho taky vypadá výsledek, na straně, kterou jsem schválně nevyfotil Happy, je to špatně svařené a vyšlo to přímo k ostří Sad Všem, kteří mi pomohli chci tímto poděkovat Laugh
Jo jeětě, ručka je nerez, eben a bubinco, lněný olej, včelí a carnaubský vosk, celé staženo matkou a zaslepeno ebenovou zátkou. Celková délka 20,5cm, čepel 9cm, tl. 3mm.

CIMG0025.JPG.jpg
CIMG0027.JPG.jpg
CIMG0028.JPG.jpg
CIMG0039.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Ahoj Vendo! Kudla je pěkná a že je damask s dírou, z toho si nedělej hlavuWink Nůž tím nic netratí, dělal jsi ho svýma rukamaHappy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Pěkné Vašku , Ty ses rozjel tak jen tak dál.Happy Happy Happy
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:
Štamgast
nedá mi to a pochlubím se. Konečně po dlouhých letech jsem si od maminky za sklepa Happy přivezl ponk a nářadí, které jsem zdědil po pradědovi truhlářovi. Ponk nevypadá nijak úchvatně, původně jsem ho chtěl kapku zrenovovat, ale kašlu na to, drží, je pevnej, tak aspoň na něm ještě zústanou stopy po práci mého oblíbeného pradědy, který zemřel až v 94 letech a já si ho pamatuju jak chodil od jara do zimy pořád ve stejné beranici na hlavě, v zimě jenom spustil klopy přes uši Laugh a vyprávěl mi o první vojně na italské frontě.
Z nářadí mám taky radost, mám pocit, že teprve teď dokážu ocenit jednotlivé kousky a "su chčastné" jako malé dítě, když se probírám hromadou pilníků, vrtáků a hoblíků.
Safra to jsem se nějak rozkecal.

CIMG0080.JPG.jpg
CIMG0082.JPG.jpg
CIMG0094.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
a navíc jsem ještě objevil razničku

CIMG0089.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Vendo, docela Ti závidím. Když jsem byl v Tvém věku, mohl jsem mít podobný poklad, tehdy jsem si toho až tak nepovažoval, teť to pracně sbírám po aukru a bazarech. Ten ponk je ovšem něco. Macka mám po dědovi taky.
Ten damašák je ovšem velmi půvabný.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Ahoj Vašku,
vercajk jedna nádhera,
vidím , že se budu muset u Tebe někdy zastavit a aspoň se na ten Tvůj poklad kouknout.
Viděl si u mně , že k tomu mám kladný vztah. A u Tebe je to ještě umocněno vzpomínkami na pradědu. To já to mám posbíráno po všech čertech. Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/19/2006
Podobný ne-li stejný ovšem bez nohou zahrabaný na půdě jsem koupil před lety i s chalupou. Ta už je v kupě, ale ponk na nohy stále čeká. Možná bych příležitostně poprosil o pár fotek.Wink
Posláno:
Štamgast
4 Pechy - no problem, vyfotím a pošlu

4 Seržant - kdykoliv jsi vítán, slivovice je také dost Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/19/2006
Díky, třeba mě to nakopne. Zmínka o posílání se, řekl bych, týká fotek a nikoliv slivovice.Laugh Laugh
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Nožíky pěkný a povedený, díra nedíra....

K té hoblici, stejnou mám u táty na půdě...taky po dědovy někdy z roku 30.
Jen nevím jak jí dostat dolů........a pokud by se tohle povedlo, jak ho dostat (nacpat ) do dílničky ?? Nejlépe v jednom kuse Happy a né po dílech.

Mat
Posláno:
Štamgast
Inspirován Džonyho vláknem jsem si dodal odvahy a "pustím" sem nějaké svoje pokusy, které jsou pomocí nože aspoň vytvořeny.

CIMG4013.JPG.jpg
CIMG4326.JPG.jpg
CIMG4523.JPG.jpg
CIMG5770.JPG.jpg
CIMG5845.jpg.jpg
CIMG5946.JPG.jpg
CIMG6280.jpg.jpg
CIMG6319.JPG.jpg
CIMG6723.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/1/2007
Ty jo, tohle je super, a ten poslední panďulák je mi celkem i podobnej Laugh . J.
Posláno:

Štamgast
ParádaHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
to máš určitě speciální "řezbokraft" kudlu, žejo Laugh
ale je to dost dobrý Wink
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Pěkné, Vašku.
Nechtěl bys udělat nějaký rychlokurs pro nás dlátem nedotčené v Lipové?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/18/2008
Tomu říkám umění, výborné nápady.Shocked Ja se do postaviček radší nepouštím, jelikož výsledný produkt by byl zcela jiného charakteru.Sad Moc pěkný.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
francome napsal:
Pěkné, Vašku.
Nechtěl bys udělat nějaký rychlokurs pro nás dlátem nedotčené v Lipové?

to je dobrej nápad..S Džonym by jste mohli vysvětlit základy a pravidla řezbařiny (jaký dřevo pro začátek, jak suchý-mokrý,ošetření atd.)Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum