ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Meiming Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Pár dobrých duší mi "vyhrožovalo" založením vlákna tak je raději předběhnu, když už mám jednu kudlu v aukci ať tu jsem lépe dohledatelnej.
Jsem rozenej začátkem roku 1978 už mám vlastní hnízdo s ženou a dvěma capartama tudíž na koníčky moc času prostoru a financí nezbývá, ale když jsem loni náhodou našel Knife.cz neodolal jsem a četl tu i 16 hodin denně a vstřebával rady dobrých lidí co tu odpovídají na všeliké dotazy a vkládají svoje kolikrát těžce nabytá moudra. Všem těm lidem jsem tu nevyčíslitelně dlužen a zavázán a děkuji jim že sem píšou a vkládají fotky a videa nejen o nožích. Nože bastlím v garáži pod bytem ve volných chvílích zatím na samodomo pásovce.
Postupně sem nahážu fotky nožů a věcí okolo které vznikly kvůli nožům ať to je pěkně pokupě a náhodní návštěvníci hned budou vědět čí je ten ostrej jazyk a že k němu patří i docela šikovné rucered face
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Štamgast
Pro začátek moje pásovka která by bez knife.cz nikdy nevznikla i s kouskem místa kde na ní dělám.

Meiming vložil tyto přílohy:
P1040087.JPG.jpg
P1040120.JPG.jpg

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Štamgast
Uplně první výbrusy co jsem na pásovce dělal byly na vrhacích dýkách pro kamaráda a celkem mě to vyškolilo a za souměrnej tvar jsem ho celkem proklínal, kdo to někdy zkoušel vybrousit asi ví že to není nic pro začátečníka, naštěstí jsem si pomohl přípravkem na držení stejného ůhlu tak to nedopadlo nakonec uplne zle. Ještě doplním, materiál pružinovka od pana Špičáka 14260 v tloušťce 5mm.

vrh.jpg.jpg
DSC_7305.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
No, tak jsem tady... Hele šikovnej Tys byl vždycky Happy
Takže Applause
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
.. no proto! Grin
bude na co koukat, per to sem...Happy Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/19/2010
Pásovka vypadá supr, to hnací kolo je z překližky? Jinak ten pás používám taky, ten umí brát Laugh
Qui ventum seminat, turbinem metet
Ježto vítr rozsívají, bouři budou klidit
Posláno:
Štamgast
Edo naperu to sem povečerech možná už dnes. K pásovce bych to řekl asi tak že kvalita odpovídá ceně a ta byla okolo třech tisíc korun, pás asi myslíš ten Cubitron že? Ten jsem měl jeden a 26m/s se mi pro něj zdálo málo a přijde mi že dýl mi při téhle rychlosti vydrží ubírat Northon. Jo a hnací kolo je z březové překližky ale přišroubované k 4mm plechu (nějakej kalenej) a ten navařenej na náboj nebo jak se tomu na bazmektu na hřídeli říká. Z druhé strany to je vidět líp.

P1040088.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
Meiming napsal:
Uplně první výbrusy co jsem na pásovce dělal byly na vrhacích dýkách pro kamaráda a celkem mě to vyškolilo a za souměrnej tvar jsem ho celkem proklínal, kdo to někdy zkoušel vybrousit asi ví že to není nic pro začátečníka, naštěstí jsem si pomohl přípravkem na držení stejného ůhlu tak to nedopadlo nakonec uplne zle. Ještě doplním, materiál pružinovka od pana Špičáka 14260 v tloušťce 5mm.

....pěkný výbrus Applause Applause Ok
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:
Štamgast
škrobák napsal:
....pěkný výbrus Applause Applause Ok

Není pěknej, přechod na ricaso má mouchy jako všechny nože co jsem zatím udělal krom toho tanto kde je rovnej konec výbrusu.

P1040618.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Tanto o kus vejš materiál N690 3,5mm tlustej kalenej na 59HRC v Medině spolu s ostatníma v krabiciHappy Výbrus je plochý klín s pidi fazetkou. Přechod špička-ostří jsem ladil tak dlouho až jsem ho takhle zaklonil a rukojeť s futrálem byla rychlá improvizace abych nůž stihnul dát kamarádovi k narozeninám než odjede na tábor, ten mosaznej kroužek jsem tam nacpal aby pouzdro drželo slepené a zároveň nůž držel třením uvnitř, původně tam nemělo být nic a nerez bych nestihl opracovat tak rychlered face

P1040335.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Pro tenhle tvar jsem vyjímečně nikde nehledal inspiraci ale navrhnul jsem si ho sám. Záměr byl vysoké ostří abych mohl krájet "uprostřed stolu" linii ostří minimálně prohnutou abych jí využil při krájení co nejvíc a díra na konci aby se nůž snadněji našel a vytáhnul při horizontálním nošení vzadu na opasku. Carbon jsem na něj dal jen tak abych si s ním zkusil dělat. Až na to že se mi na záda pohodlně nevejde jsem s ním spokojenejHappy Výbrus je plochej na ostří konvex tloušťka 3.5mm délka cca 21cm váha 125g, rukojeť je dlouhá tak akorát pro střední (mojí) ruku .

P1040634.JPG.jpg
P1040645.JPG.jpg
P1040636.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Jedna tvarem obyčejná kudla na dovču a do přírody. Tady se mi taky nepovedl obloučkovej přechod na ricaso ostatně jako na všech zatím dokončenejch nožíchCry Je dělanej taky velikostí na kojí ruku, délka cca 26cm váha 221gramů na rukojeti eben po dědovi, napatlanej (tohle dřevo nějak nechce sát) lněnym olejem s voskem. Výbrus plochej a na ostří taky nakonec konvex, původně měl fazertku ale přišel mi jako sekera tak jsem to roztáhnul na konvex.

P1040337.JPG.jpg
P1040338.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Nůž co vzniknul z odřezku a slouží mě doma na máslo sýry apod, na rukojeť jsem namotal pruhy trička a flanelové košile napatlaný epoxem a pak z toho vybrousil tohle.

P1040568.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Podobný tvar nože se mi líbil u pár nožířů tady na knifu, ale upravil jsem si ho aby byl vysokej přes celej plát 50mm oceli a zároveň se tam vešel s ostatníma kouskama s minimálním prořezem, snažil jsem se aby s ním šlo dobře krájet využít při krájení co největší délku ostří, zamýšlel jsem ho spíš na potraviny něž "do lesa". Původní záměr byl opět oblouček jako u Dohnalů a zas to neklaplo, v tom obloučku je asi jediná chybka tohoto nože, malinká nerovnost jak jsem oblouček "ladil" dremelkoured face Na rukojeti je jakési dřevo po dědovi, hodně tvrdé celkem těžké a výrazně voní při broušení, jen nevim po čem. Délka 28cm, váha 205 gramů, výbrus plochej s konvexem na ostří. Pokračování pozejtří.

P1040622.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Dneska jsem měl zas chvilku času tak jsem dodělal velkýho ošklivku aby malýmu nebylo smutno. Jen rukojeť jsem po vyleštění zas přebrousil P600 aby to tak děsně neklouzalo Cool

P1040660.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Do téhle rukojeti jsem se zamiloval na první sevření v ruce na loňské výstavě v Příbrami, tak jsem si s ní musel jeden nožík taky udělat. Vygooglil jsem si canadian knife ale žádnej z obrázků mi neseděl tak jsem půl dne kreslil a gumoval pak řezal z kartonu zkoušel v ruce a nakonec se to snažil namačkat s ostatníma nožema na plocháč abych měl co nejmenší odpad, asi tak vznikl tenhle tvar i ty ostatníLaugh
Délka celkem 221mm, tloušťka 3,5mm, váha 119gramů, materiál N690 kaleno na 59HRC v Medině. Na rukojeti jakési nečeské dřevo po dědovi prilepeno epoxidem nejty jsou vidět a napuštěné lněným olejem s karnubským voskem.

P1040569.JPG.jpg
P1040570.JPG.jpg
P1040571.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Prcek kterej vzniknul zmenšením nože o kousek vejš, jako nouzovka když jsem neměl čím krájet v práci sváču protože zavírák čekal na novou čepel. Materiál je nějaká strojní pila na železo nebo tenká drážkovací fréza, prostě kotouč podbroušenej k středu a celokalenej i když mám pocit že u zubů je trochu tvrdší. tvar jsem opatrně vyříznul a vybrousil bez popouštění a kalení, ručku provrtal vrtáčkem s SK plátkem na dlaždičky (přebroušeným) a osadil nohou od peřiňáku, pouzdro jsem si z nouze slepil z překližky tl. 3mm.
Délka je cca 167mm toušťka okolo 2mm.

P1040287.JPG.jpg
P1040289.JPG.jpg
P1040292.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
A tady je původní prcek z N690 3,5mm, nějak jsem ho mršil už od návrhu měl to být fultang ale rukojeť jsem udělal krátkou tak jsem to nakonec udělal jako 1/3 fulatang 1/3 trn zbytek jen hadrokarta, trubička je tam zalepená až téměř nakonec, hadrokartu jsem místama připálil na tupém pásu výbrus má oblouček dělanej dremelkou a pak poškrábanej pásem při broušení ostří na konvex, nechal bohužel jsem opět moc masa na ostří. Délka 172mm, čepel asi 85mm a váha 60 gramů. Výbrus plochý klín na ostří konvex nahoře falešné ostří. fotky jen z kuchyně red face

P1040661.JPG.jpg
P1040662.JPG.jpg
P1040664.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Parkrat jsem uz zaregistroval tvoje noze a nektere se mi dost libili ... rikal jsem si proc si nezalozi galerii ;) a je to tu ... preju hodne dalsich krasnych a funkcnich nozu ! Ok
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:
Štamgast
Děkuji, mám ještě hodně co zlepšovat, ale dost věcí už jsem si vyzkoušel a přišel na to jak to nedělat. V Příbrami dokoupim materiál a pojedu druhou sérii ta snad bude udělaná preciznějiHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum