ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knife.cz - Helpdesk Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 4/8/2022
hanes napsal:
Nevím jestli probíhá nějaký proces, ale spíš si myslím že máš na založení vlákna málo příspěvků.
Jestli chceš vlákno ti založím - napiš jak ho chceš nazvat.

Ono tam asi někde čeká na schválení moderátorem nebo taky ne. Nevím.. snad tam pak nebudu dvakrát😅

Tak pokud bys byl tak hodný tak nazvat prostě Bagr

Prosím kontaktujte mne rovnou na emailu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Bagr86 napsal:
hanes napsal:
Nevím jestli probíhá nějaký proces, ale spíš si myslím že máš na založení vlákna málo příspěvků.
Jestli chceš vlákno ti založím - napiš jak ho chceš nazvat.

Ono tam asi někde čeká na schválení moderátorem nebo taky ne. Nevím.. snad tam pak nebudu dvakrát😅

Tak pokud bys byl tak hodný tak nazvat prostě Bagr

Máš to založené.
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/8/2022
Děkuju... a poprosím tedy moderátory ať to co jsem poslal předtím ke schválení smažou . Dik
Prosím kontaktujte mne rovnou na emailu
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Vypada to, ze nahravani obrazku mrvi jejich natoceni. Je mozne ze uplne maze EXIF a ignoruje udaj o orientaci?

Napriklad, tri nasledujici obrazky Portrait_1, Portrait_6 a Portrait_8 vzate z https://github.com/recurser/exif-orientation-examples maji byt zobrazeny stejne - s postavou normalne stojici. Prvni obrazek je tak ulozen (orientace 1), dalsi dva jsou vzate fotakem "nastorc" (orientace 6 a 8). Kdyz je otevrete z originalni stranky, uvidite je tak. Jak vidite, po nahrani na knife se zobrazuji blbe, protoze udaji o orientaci byl smazan.

Neslo by s tim neco udelat? Treba nemazat udaj o orientace. Prohlizece jsou lepsi nez pred deseti lety. Cisteni fotek pri nahravani by nemuselo by potreba. Nebo pri mazani orientace obrazek otocit, jak psal shost: https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=855249#855249

navstevnik vložil tyto přílohy:
Portrait_1.jpg.jpg
Portrait_6.jpg.jpg
Portrait_8.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Jeste pekny obrazek s cisly orientace ukradeny z https://www.daveperrett.com/articles/2012/07/28/exif-orientation-handling-is-a-ghetto/:

EXIF_Orientations.gif

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Takňák nevim...
Když dávám obrázek na Knife, nejdřív (pokud nepotřebuje jiné úpravy) si ho prohlídnu v obyčejném programu "Windows Prohlížeč fotografií". Když zjistím, že fotka je otočená, srovnám ji pomocí "červených šipek" a pak - POZOR, NUTNÉ - přeskočím pomocí "zelených šipek" o obrázek dopředu nebo zpět a pak zase zpět nebo dopředu (Happy) - tak se opravená fotka uloží. Ještě se mi nestalo, aby byla fotka poté špatně otočená.
Z telefonu to asi nejde takhle jednoduše, ale nevím, proč by moje "epochální, světové a jedinečné" fotky nepočkaly tu chvíli, než je na noťasu opravím... A hlavně, hloupě se domnívám, že můj příspěvek je do jisté míry moje vizitka a tedy když vidím, že ta fotka je blbě, smažu ji (nebo celý příspěvek) a udělám to znova a pořádně. Ale jsem už prostě stará struktura, no...

Surg vložil tyto přílohy:
A.jpg

Posláno:
Pokročilý
Surg napsal:
Ale jsem už prostě stará struktura, no...

Ano! Happy Dnesni mladasove ocekavaji, ze veci proste funguji jednoduse a hned, at obrazek seberou odkudkoli Happy

Nerikam, ze to knife opravit musi, ale je to proste chyba v softwaru a jako takovou ji stoji za to ohlasit. (Ja sam taky drapu.) Treba se k ni spravci dostanou a spravi ji, takze si ctenari uz nebudou muset vyvracet krky Happy Kdyz nekdo nahraje dva tucty snimku a z nich je tretina nastorc, nedivim se, ze nad tim mavne rukou, a uz to spravovat nebude. Zaludnost teto chyby je v tom, ze se projevi potom, co obrazky nahrajete. Kdyby se zobrazil nahled behem nahravani, tak by to nahravajiciho trklo a nenahral by to tak. Ale novy feature request - upload image previews - nezakladam, protoze jsem rad, ze se o tuten server nekdo ve volnem case stara, a nechci je provokovat zadostmi o vylepseni Happy
Posláno:
Pokročilý
Surg napsal:
...nevím, proč by moje "epochální, světové a jedinečné" fotky nepočkaly tu chvíli, než je na noťasu opravím...

Uz to sem moc nepatri, ale onehdy jsem pomahal kamaradovi s nakupem v nemecke Zatoce. Nemel doma pocitac. Ani notebook ani krabici pod stolem. Kazdy v rodine mel tablet. A syn mel jenom mobil, ze zadnej velkej kram nechce. (Televizi a Nintendo meli Happy Takze jsem to odpatlal na tabletu. Nedivil bych se, kdyby takovych rodin pribyvalo. Mobily a tablety proste dneska umi vsechno, co bezny clovek s pocitacem potrebuje...
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 5/9/2005
pri resizu obrazku by se nyni mela brat v potaz Exif informace o orientaci ... kdyztak to prosim nekdo otestujte :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Xaxo, děkuju!

navstevnik napsal:
Surg napsal:
Ale jsem už prostě stará struktura, no...

Ano! Happy Dnesni mladasove ocekavaji, ze veci proste funguji jednoduse a hned, at obrazek seberou odkudkoli Happy

Ano, máš pravdu, a nejen mlaďasové...
"A" napíše příspěvek na patnáct řádků a přidá čtyři fotky.
"B" to celé zkopíruje (proč se na telefonu patlat s úpravou) a přidá jednu větu.
"C" zkopíruje celý příspěvek "B" a přidá "Hodně dobrý!Ok ".
"D" zkopíruje to celé a svoji větu přidá dovnitř quote od C, takže není poznat, co kopíroval a co je reakce.
A tak dále...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Super. Funguje, tenhle obrázek se včera nahrával dokola naštorc.
Takže je to ok.

Pro Surga - ten obrázek je prakticky v rawu a všude se zobrazoval dobře, jen tady po resize ne. A Windows prohlížeč nemám, mám Linux a Gimp, kde to je dobře. Taktak.

Takže díky XAXA Ok

Kohn vložil tyto přílohy:
20230427_135814.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Zkusim trochu zaplevelit se stejnymi obrazky:

Uzasne! Vsechny jsou rovne! Dekuji!

Portrait_1.jpg.jpg
Portrait_6.jpg.jpg
Portrait_8.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Asi prosba pro xaxu…
Začala opět ve velkém naskakovat “kritická chyba”. Na třech zařízeních,a všude stejně.
Mrknul bys na to,prosím?
Díky moc!

Muscatel vložil tyto přílohy:
IMG_1583.png.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ahoj, zajimava chybka. Mam zobrazenou stranku "Aktivni temata", ma dve stranky. Kdyz kliknu na 2, dostanu druhou stranku, kdyz (z prvni stranky) kliknu na Dalsi, dostanu prazdnou stranku.

krezac vložil tyto přílohy:
pg1.png
pg2_2.png.jpg
pg2_dalsi.png.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
Ahoj,
už dva lidi si mi stěžovali, že se jim vrátil email poslaný přes knife jako nedoručitelný. Sám jsem přes knife poslal email někomu, a taky se vrátil. Vzal jsem z nedoručenky emailovou adresu, a poslal mail ze svého emailového účtu, a prošlo to. Sám mám email taky správný.Tak bych řekl, že posílání emailů přes knife nefunguje:)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
NO to je novinka :D

Už minimálne 3-4 mesiace tomu tu tak je. Zatiaľ sa ale napriek urgenciám nič na tom nezmenilo, žiaľ.
Hlavne v aukciách, inzercii a podobne to robí výrazný problém...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
Aha, pardon, proletl jsem posledni prispevky tady v okoli a nevidel jsem o tom zminku. Ok.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/22/2009
Ahoj. Na koho z moderátorů se obrátit, kdybych chtěl zveřejnit nozirskou akci? Tom

Maley Willie vložil tyto přílohy:
IMG_20240113_WA0001.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Zdar Tomíku, pošli o Samovi (Samurai), ten to umí učitě Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/22/2009
Vencál napsal: