ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/26/2013
Hezký večer.
I když jsem v některých článcích provokoval zkušené brusiče o založení nového fóra, nikdo se nechytil. Tak ho zakládám já bažant. Předpokládám, že se toto vlákno uchytí a majitelé Tormeků, zde napíšou zkušenost a třeba i problémy s touto bruskou.
Vaaca
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Nové vlákno, proč ne? Myslím, že by to mohlo být zajímavé. Jenom jsem změnil název vlákna, aby to bylo o Tormecích obecně Happy
Posláno:

Pozorovatel
Zdeněk Vacek napsal:
Hezký večer.
I když jsem v některých článcích provokoval zkušené brusiče o založení nového fóra, nikdo se nechytil. Tak ho zakládám já bažant. Předpokládám, že se toto vlákno uchytí a majitelé Tormeků, zde napíšou zkušenost a třeba i problémy s touto bruskou.

Tak třeba zrovna na začátek se zeptám. Při broušení nožů na japonských brouscích, ale i od Tyrolitu, používám vodu s trochou Puru na nádobí. Brousky se nezanášejí. Zkoušel jste už nekdo přidat Pur do vody u Tormeku? Má to vliv na vymývání obroušených částic z kotouče? Při prvních zkouškách na novém Tormeku jsem si nabrousil všechny dláta a želízka do hoblíků. Druhý den byl kotouč celý rezavý. Tak jsem ho hned ojel diamantem. Po dotazu mě pan Šandor sdělil, že s kotoučem nedělá nic ojet ho diamantem jen kdyby byl křivý.
Vaaca
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2008
Ahoj, též vlastním Tormeka, tak se rovnou zeptám, zda má někdo zkušenost i s jinými brusnými kotouči než jsou oficiálně k prodeji přímo od Tormek nebo jestli vůbec jiné existují. Díky
Posláno:

Pozorovatel
Pietro napsal:
Ahoj, též vlastním Tormeka, tak se rovnou zeptám, zda má někdo zkušenost i s jinými brusnými kotouči než jsou oficiálně k prodeji přímo od Tormek nebo jestli vůbec jiné existují. Díky

Zkušenosti ještě nemám, ale včera jsem si dovezl kotouč z firmy Kámen Ostroměř, kde mě udělali na zakázku věrnou kopii kotoučů pro Tormek z pískovce. Musel jsem si pro něj dojet, ale cena 570 Kč. Nyní mě soustružník dělá střed z nějakého plastu. Pokud vím, tak Sandor používá kotouč vyrobený z Rozsutce.
Vaaca
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/30/2011
Pietro napsal:

King and Sun Tiger
Naniwa
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/25/2013
TORMEK T7

- čo sa deje pri brúsení noža

- brúsenie kuchynského noža

- brúsenie SPYDERCO ENDURA 4 VG-10
- kompletné nabrúsenie noža po testovaní vrátane vytvorenia fazety
- kontrola pod mikroskopom

Ďakujem za všetky vaše reakcie
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
Zdeněk Vacek napsal:

Tak třeba zrovna na začátek se zeptám. Při broušení nožů na japonských brouscích, ale i od Tyrolitu, používám vodu s trochou Puru na nádobí. Brousky se nezanášejí. Zkoušel jste už nekdo přidat Pur do vody u Tormeku? Má to vliv na vymývání obroušených částic z kotouče? Při prvních zkouškách na novém Tormeku jsem si nabrousil všechny dláta a želízka do hoblíků. Druhý den byl kotouč celý rezavý. Tak jsem ho hned ojel diamantem. Po dotazu mě pan Šandor sdělil, že s kotoučem nedělá nic ojet ho diamantem jen kdyby byl křivý.

Pur - veľmi pení najmä pri jemnejších kameňoch - nevidel som dobre pri brúsení na ostrie, používam kvapku tekutého mydla. Na hrubom kameni som rozdiel nepostrehol. Na jemnejších kameňoch je to poznať.
"Rezavý" kotúč časom chytí patinu rovnako ako uhliková čepeľ Happy

Pietro napsal:

ROZSUTEC - Pán Krivoš mi dal dovolenie tu je kontakt: krivos.marian@gmail.com +421 903 328681. Cenu je potrebné dohodnúť osobne.

PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Pokročilý
Děkuji moc za tyto videa, moc mi to pomohlo. A také děkuji za kontakt.
Posláno:

Štamgast
Brúsenie "S" čepele na Tormek T7 - ZT300 S30V

Ďakujem za všetky vaše reakcie
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Pěkná ukázkaOk o kolik stupňů je na špičce tupější úhel než ve středu čepele?
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Meiming napsal:
Pěkná ukázkaOk o kolik stupňů je na špičce tupější úhel než ve středu čepele?

Nemeral som to. Nôž je už na ceste k majiteľovi. V budúcnosti to môžem odmerať.
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Pokročilý
Zase jsem se kvalitně přiučil, díky!Ok
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/17/2012
Paľo, na videu sa mi zdalo, že Naniwa ti trošku "osmičkuje". Happy Ale ono je to asi vo všeobecnosti problém vodných kameňov. Keď sa napijú, menia tvar. Pod mikroskopom však tvoje nože vyzerajú dobre, takže asi nie je dôvod kameň zarovnávať.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/30/2011
Chtěl bych veřejně poděkovat Palovi za tohle instruktážní video, při kterém mi současně nabrousil ZT300 Ok

Myslím že Tormek by ti měl dodávat minimálně balík lana týdně, protože pro T7 děláš neplánovaně větší osvětu, než jejich samotný dealer Laugh
Posláno:

Štamgast
Klitoris napsal:
Paľo, na videu sa mi zdalo, že Naniwa ti trošku "osmičkuje". Happy Ale ono je to asi vo všeobecnosti problém vodných kameňov. Keď sa napijú, menia tvar. Pod mikroskopom však tvoje nože vyzerajú dobre, takže asi nie je dôvod kameň zarovnávať.

Ondrej máš pravdu Naniwa osmičkuje. Nespôsobuje to voda ale diera pre hriadeľ. (pojivo v kameni je nejaká živica - nezbadal som zmenu tvaru kameňa keď ho namočím)

rehorXL napsal:
Myslím že Tormek by ti měl dodávat minimálně balík lana týdně, protože pro T7 děláš neplánovaně větší osvětu, než jejich samotný dealer Laugh

Odkaz pre Dealera Tormeku: Prosím kľudne ma kontaktujte. Nemusí to byť lano, ja sa už s Vami dohodnem. Laugh
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Sandore, především bych Ti chtěl MOC poděkovat za Tvoji práci - tohle by měl výrobce Tormeků těžce honorovat, protože taková recenzní práce snad na celém netu není. Hluboký respekt! Prosím, napiš mi mailíka, rád bych Ti přispěl.

A teď "svatokrádežná kacířská" prosba - vím, že na Tormek to prostě nemá, ale nenašel by se tady někdo, kdo má zkušenosti s bruskou Woodster WG 08? Bylo by to aspoň pro nás laiky k něčemu? Co se na tom nedá, co se dá, co se musí nebo může upravit? Díky předem za případné informace.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
A zřejmě její klon Scheppach TIGER 2000s - kdo byl dřív? - má stejné provozní parametry. Průměr kotouče i otáčky. A přesnost broušení bude asi jen o tuhosti upínacího systému.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2011
Táto téma zaujíma aj mňa. Čital som rôzne diskusie na tému Tormek vs klony (nemecké aj anglické), ale väčšinou to vždy skončilo v prospech Tormeku. Aj tí, čo mali klony a chceli sa venovať brúseniu vážne skončili buď u Tormeku ale u klasických kameňov. Problémy boli najmä s kvalitou a výkonom motora (aj keď majú deklarovaný rovnaký výkon) a s hádzavosťou hriadeľa. Už som si pozrel Scheppach 5.0, klon firmy JET (ten má reguláciu otáčiek) a aj Woodster, ale nakoniec som aj ja v plánoch skončil u Tormeku. Happy
Len cena rozumnej konfigurácie mi vychádza okolo 1100 €. A to budem musieť ešte pekne dlho šetriť. Laugh
Posláno:

Pozorovatel
Igor44 napsal:
Táto téma zaujíma aj mňa. Čital som rôzne diskusie na tému Tormek vs klony (nemecké aj anglické), ale väčšinou to vždy skončilo v prospech Tormeku. Aj tí, čo mali klony a chceli sa venovať brúseniu vážne skončili buď u Tormeku ale u klasických kameňov. Problémy boli najmä s kvalitou a výkonom motora (aj keď majú deklarovaný rovnaký výkon) a s hádzavosťou hriadeľa. Už som si pozrel Scheppach 5.0, klon firmy JET (ten má reguláciu otáčiek) a aj Woodster, ale nakoniec som aj ja v plánoch skončil u Tormeku. Happy
Len cena rozumnej konfigurácie mi vychádza okolo 1100 €. A to budem musieť ešte pekne dlho šetriť. Laugh

Nechci dělat nějakou antireklamu, ale než jsem koupil Tormek, také jsem sháněl informace. Volal jsem i do firmy : šimek.eu. Zajímal jsem se o lacinější náhrady Tormeku. Dostal jsem překvapivou odpověď od prodejce. Všechny tyto náhrady jsou dělány v Číně. Podle toho i podle ceny odpovídá kvalita. Téměř všechny jsou v záruční době zpět jako reklamace. Za dobu co je ve firmě neměli na Tormek jedinou reklamaci. Proto jsem se rozhodl. Nejsem tak bohatý, abych kupoval laciné věci. Přečti si recenze na Heurece. Také lecos napoví. http://brusky.heureka.cz/woodster-wg-08/
Vaaca
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum