ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
dub
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/15/2010
V ČR u firmy Majkl 3D, vzal jsem combo P1S i s AMS, teď nelituji Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Pokud se nebojis objednavek z ciziny, tak Bambu tiskarny se daji objednat s celkem zajimavou slevou (proti ceskym prekupnikum) primo od nich. Jde to z nemeckeho skladu, takze do tydne je to tady.

EDIT: me se (ponekolikate) povedla "klasicka" zrada, vyrazne levnejsi P1S vysla asi dva tydny pote, co jsem objednal X1C :(
No nic, tiskne dobre a prachy se holt zase vydelaji...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
krezac, díky za tip, objednám to priamo, cena je lepšia.
Je ešte niečo, čo k tomu potrebujem?
dub
Posláno:
Pozorovatel
Možná bych pouvažoval po tom AMS . Používám to jako box pro filament 4 cívky. Je v tom silikagel , takže cívky jsou pořád v suchu. A když by ti náhodou při tisku došel filament, tak to pokračuje dál z další cívky .
Posláno:

Štamgast
Je tam ešte na výber viac druhov "náplní"(PLA, PETG), ktorú zvoliť napríklad na tie veci pre Tormek, uhlomer a odkapávacia miska?
dub
Posláno:
Pozorovatel
PLA úplně stačí když tedy ty věci nebudeš mít v létě vystavené za oknem auta. Ty fotky co jsem dával jsem tisknul z PLA od Majkl 3D za 299,-Kč špulka matroše.
Posláno:

Štamgast
Super, díky moc za rady.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Jj, AMS je dobre na lenost :) Ja to nepouzivam az tak na vicebarevne tisky, jako spis ze v tom pro bezny provoz mam hozene nejake PLA, nejake PETG a nejake ASA. Takze nemusim vyndat a znova natahnout z externi civky, jen vyberu "spravny" material.
Bacha, nektere civky (treba Verbatim) se do AMS nevejdou.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/30/2014
Ahoj,
měl bych dotaz na skalní tormekáře. Povětšinou jste majiteli T7/T8 a mě by zajímalo, zda je reálná šance odkoupit obroušené kotouče(na těch řekněme 200mmm), které by se daly využít na T4?
Dá se takto nebo je spíše náhoda, získat kotouč tímto způsobem?
PS: Uvědomuji si rozdílné šířky T8 vs T4...
Díky.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Mico1300 napsal:
Zdravím, prosím o radu, ak je tu niekto, kto už tlačil tieto prípravky k Tormeku,

Ahoj, já používám Prusa, ale není důvod, proč by to nešlo na jakékoliv jiné 3D tiskárně.
Jinak jsem rád, že se moje přípravky ujaly a vidím že je tisknete a používáte Applause
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
Fugas napsal:
Ahoj,
měl bych dotaz na skalní tormekáře. Povětšinou jste majiteli T7/T8 a mě by zajímalo, zda je reálná šance odkoupit obroušené kotouče(na těch řekněme 200mmm), které by se daly využít na T4?
Dá se takto nebo je spíše náhoda, získat kotouč tímto způsobem?
PS: Uvědomuji si rozdílné šířky T8 vs T4...
Díky.

da sa takto zaobstarat kotuce, no inzeratov byva malo.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/31/2024
Ahoj jsem tu nový, mam TORMEK T4 a chci se zeptat zda někdo z Vás brousí na kotoučích SJ po směru- nehrozí tak poškození kotouče ale nevím jaký to má vliv na konečné ostří - díky za informaci
dub
Posláno:
Pozorovatel
Ahoj na SJ brousím jedině po směru. Proti směru to jde také, ale musí se hodně opatrně aby se ostří nezakouslo do měkkého kamene. Při broušení proti směru se lépe zbavuješ grotu , který se vytváříi při broušení na tomto jemném kotouči. Kotouč je hodně jemný spíše leští . Po směru nůž musím vícekrát otočit, ale za cenu minimalizace rizika to klidně podstupuji.
Posláno:

Začátečník
Moc děkuji to jsem chtě l slyšet
dub
Posláno:
Pozorovatel
Co se týká té jemnosti kotouče, jěště bych uvedl následující informaci.
Mám na svém Tormeku kotouč z Rozsutce, tam se uvádí přibližný grit kolem 6000. Ale tím, že je kotouč hodně moc tvrdý, tak i broušení proti směru rotace kotouče nečiní vůbec žádný problém.
Ale ke všemu je nutné přistupovat s opatrností. Rotující kotouč má v sobě dost energie a když už se finišuje na takto jemných kotoučích, tak je nůž v podstatě nabroušený a zranění mohou být dosti ošklivá. Tak na toto vždy myslet.
Podle mého názoru se možnost zákusu při broušení do kotouče zvyšuje s jeho přibývající měkostí. Pak tu máme ještě velikost úhlu broušení. Těch proměnných je tam dost Happy
Posláno:

Začátečník
A když brousit na SJ po směru tak ten grot ne konec řešíš na kůži???
dub
Posláno:
Pozorovatel
Mám tvrdý filcový kotouč průměr 250 mm napajcovaný diamantovou pastou 1 micron. Zvětším úhel zhruba o 1 st, než jsem brousil na kameni a tam kudlu 2x až 3x přejedu a grot je pryč. Ovšem zálež co je to za materiál
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Pánové, máte někdo praktickou zkušenost s broušením konvexu na Tormeku ? Je to reálné ?
dub
Posláno:
Pozorovatel
Také jsem zvědavý jestli se někdo ozve. V reálu si to nedovedu představit. Kotouč dělá mírně dutý výbrus a ten konvex je úplně opak. Z toho důvodu jsem si pořídil ještě jeden brusný nástroj od TSPROF - Pioneer a k němu CBN kameny z Poltavy . Na to moje broušení luxusní věc Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Původně jsem si chtěl dělat srandu, jestli lepíte brusné papíry na prohnuté unašeče, ale TSPROF opravdu nabízí příípravek k namontování za unašeč pro docílení konvexu:

https://tsprof.eu/accessories/tproduct/206843248-797842164541-convex-mini-attachment-for-blitz-and-kad

navstevnik vložil tyto přílohy:
konvexovac.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum