ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
dub
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/15/2010
Jo jo už je to tak. Myslím, že by to šlo vyrobit doma za pomocí stojanové vrtačky .
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/7/2020
navstevnik napsal:
Původně jsem si chtěl dělat srandu, jestli lepíte brusné papíry na prohnuté unašeče, ale TSPROF opravdu nabízí příípravek k namontování za unašeč pro docílení konvexu:

https://tsprof.eu/accessories/tproduct/206843248-797842164541-convex-mini-attachment-for-blitz-and-kad

Nie len TSPROF...
KAZAK https://polishcustomknives.com/guide-assembly-for-sharpening-the-grind-convex-1-kazak.html

KME https://www.kmesharp.com/kmecogurod.html
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Chlapi díky za typy, ale já se ptal na Tormek 🙂
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/14/2018
Fugas napsal:
Ahoj,
měl bych dotaz na skalní tormekáře. Povětšinou jste majiteli T7/T8 a mě by zajímalo, zda je reálná šance odkoupit obroušené kotouče(na těch řekněme 200mmm), které by se daly využít na T4?
Dá se takto nebo je spíše náhoda, získat kotouč tímto způsobem?
PS: Uvědomuji si rozdílné šířky T8 vs T4...
Díky.

Mám jeden kotúč SG250, zrovnaný na 209 mm.. Cena 50€ +doprava by bola ok ?

MiroSK vložil tyto přílohy:
20240306_131801.jpg.jpg
20240306_131836.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Rád by som posunul ďalej diamantové kotúče Tormek DC250 a DF250. DC má miestami zaleštené hrany, viď foto. DF je minimálne používaný. Cena 300€ za obidva spolu, inak DF 200€ a DC 150€, plus doprava. K tomu dve celé a jedna otvorená fľaša prípravku ACC150..
Keby to sem nepatrilo, tak poprosím zmazať.
Ďakujem.

20240307_145654.jpg.jpg
20240307_145836.jpg.jpg
20240307_150410.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
MiroSK napsal:
Rád by som posunul ďalej diamantové kotúče Tormek DC250 a DF250..

PREDANÉ.
Ďakujem (admin môže vymazať, ak sa to dá..)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/21/2024
Zdravim. Rozmyslal som nad nejakou bruskov na domace ostrenie nozov, sekier, noznic, nozov do kosaciek zahradnych nocnic, hobllika. Povodne som chcel nieco tak do 250€ ale ked som nastudoval cast tejto temy a nejake videa nakoniec som sa rozhodol pre Tormek.

T4 maju v akcii za 470 aj s nadstavcom na noze, ale ked som k tom doplnil ostatne nadstavce co som uznal za pouzitelne a diamant na zrovnanie dostal som sa na 700€

Nakoniec som objednal T8 v akcii so sadou HTK-806 za 923. Zdalo sa mi sialenstvo setrit 230€ za stroj nizsej rady.
Navyse mam za 3 mesiace okruhliny tak som sa rozhodol ze si zasluzim darkek. 😅

Poprosim o info ci mi to takto a zaciatok bude stacit. Popripade ake dalsie kotuce odporucate dokupit tak aby maly zmysel pri mojom pouziti. Pridu aj meniny a tak , tak nech viem co od manzelky pýtať.

Posláno:
Začátečník
Tak už je T8 doma. Musím povedať že je to pekný kúsok hardweru.
Zatial som skúsil nahodiť kotúč a pozreť sa ako behá. Na vaic som nemal čas. Našiel som polohu pri ktorej má minimalne hadzanie do strany a nulové vajco. Čo som bol trochu prekvapený že pootočenie na oske malo vplyv aj na vajcoidnosť kotúča. Na vrchu koruča som našiel označenie fixou ale nechápem načo tam od výroby je. Zrejme len nejaká kontrola vo výrobe. Je treba vždy kotuč zarovnať diamantom keď je nový alebo keď ide pekne bez vajca môžem rovno brúsiť. Ďakujem a teším sa že som sa k Vám pridal.Admire

Flubertn vložil tyto přílohy:
20240327_232524.jpg.jpg
20240327_234223.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/2/2010
Môžem sa opytat kde si objednaval?

Posláno:
Začátečník
Ahoj objednával som na www.chn.cz ešte majú 1ks skladom.
Neviem či je niekde ešte lacnejšie ale za mňa ako set - dobrá cena.

https://www.chn.cz/sk/brusky/tormek-t-8-incl--hand-tool-kit-htk-806/
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/2/2010
Ďakujem za odpoved
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/30/2014
Ahoj,
nevíte někdo, zda li je tady aktivní člen JVH? Rád bych se dostal k apce TormekCalc, neb mám nějakou prehistorickou verzi, ale odtud nereaguje. Jestli se zkusit registrovat na tormek forum...
Děkuji za případné rady.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Je to pár dní co mi přišel T4 a od té doby se každý den učím. Dohromady jsem nabrousil cca 5 nožů a už to začíná docela vypadat. Sog bowie přebroušená fazetka a Bailout, ze kterého jsem vytvořil japonské tanto.

PatrikD vložil tyto přílohy:
IMG_3003.jpeg.jpg
IMG_3002.jpeg.jpg
IMG_2996.jpeg.jpg
IMG_2995.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Vypadá to, že se učíš rychle👌👍
Sám jsi spokojený? nebo?Wink
Posláno:

Štamgast
Gyrl napsal:

Ahoj, jsem velmi spokojený. Ty ostré špičky a tak luxusní mikropilka se mi nepodařila na žádném brusném systému. Byl jsem vždy vyznavač zrcadlových fazetek z přípravků Kazak, TSprof a Hapstone. Zrcadelka jsou krasná ale mikropilka je jiný kafe. Ty řezné vlastnosti jsou super. Obrovská výhoda Tormeku je taky rychlost. Ty nože jsem měl přebroušené i s celkovou změnou geometrie ostří do 10-15 minut. A navíc mi příjde, že tomu brusnému kolu je úplně jedno, jestli se jedná o legované oceli, nebo práškovky. Jinak brousím proti ostří, ale viděl jsem borce brousit i po směru.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
PatrikD napsal:
Gyrl napsal:

Ahoj, jsem velmi spokojený. Ty ostré špičky a tak luxusní mikropilka se mi nepodařila na žádném brusném systému. Byl jsem vždy vyznavač zrcadlových fazetek z přípravků Kazak, TSprof a Hapstone. Zrcadelka jsou krasná ale mikropilka je jiný kafe. Ty řezné vlastnosti jsou super. Obrovská výhoda Tormeku je taky rychlost. Ty nože jsem měl přebroušené i s celkovou změnou geometrie ostří do 10-15 minut. A navíc mi příjde, že tomu brusnému kolu je úplně jedno, jestli se jedná o legované oceli, nebo práškovky. Jinak brousím proti ostří, ale viděl jsem borce brousit i po směru.

tiez brusim po smere otacania. vznika tak sice vacsia ihla, ale eliminujem zakusnutie noza do kotuca.
Posláno:

Štamgast
Ahoj hyperone, zatim se mi nepovedlo se do nej zakousnout. Snad to tak i zustane Laugh
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/23/2018
Mico1300 napsal:
Zdravím, prosím o radu, ak je tu niekto, kto už tlačil tieto prípravky k Tormeku, bude mi na to stačiť táto tlačiareň? Alebo kúpiť inú? Keď inú, tak akú?
Happy
https://m.alza.sk/creality-ender-3-v3-ke-d7997509.htm

Díky, Marek

Tato tiskárna Ti bude fungovat, ale jestli nemáš zkušenosti s 3D tiskem, tak raději požádej někoho z okolí, kdo tiskne. Vyjde to levněji. Happy
Posláno:
Začátečník
Zdravím!
Mám kotúč Bernardo 250x50 mm, na ktorom som upravil stredový otvor na 12 mm pomocou epoxidu. Je to vraj korund. Mne nesadol, zostávam verný SB250ke. Zrovnal som ho na 247 mm. Ponúkam ho za 55€ + poštovné. Mám 2 ks.

20240503_101107.jpg.jpg
20240503_101125.jpg.jpg

dub
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2010
Tak na tohle už se těším:
brusnekameny.cz/cs/prislusenstvi-k-bruskam-tormek/5436-ks-123-nastavovac-uhlu-nozu-tormek-7392485005094.html
I když mám doma brus K03 od TS Proff, tak tohle je k Tormeku vítaná pomůcka Happy

dub vložil tyto přílohy:
i_jKbvbw3_L.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum