ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/24/2015
Zdravím, brzo přidám foto vrtáku na 4 fazety z DBS 22. Dalo to chvilku ale vyplatilo se.Razz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/1/2016

Dobrý den chci se optat jestli se dá na sb nabrrousit kuchinský nuž do hladka nebo to je pila.hrozné otrepi a td,měl sem doma kotouč neznáme hrubosti a toto to delalo.jaky ubytek brusiva je u SJ (kolik obyčejných nožu nabrousím).dekuji

sandor napsal:
bergwolf - písal, že si chce kúpiť SB - oplatí sa investivať - SB necháš na grit 220, SG upravíš na grit "1000" ....
drobicek - môj postup kameňmi: SB (220), Naniwa superstone (1000), SJ (4000) - podľa situácie a želania zákazníka, Rozsutec (5000-6000).
Ak máš "len" SJ ihlu netreba zhadzovať - skoro žiadna tam není (nesmieš na kameň tlačiť!) . Ak skončíš na grit 1000 - tu je to otázne - prebehni striedavo pravú a ľavu stranu noža niekoľko krát s minimálnym prítlakom a malo by to stačiť.
Rozdiel medzi SB (220) a SJ (4000) je priepastný. S SB(SG) vytváraš fazetu a s SJ leštíš do finále - tak ako písal bergwolf. Je dobré vložiť medzi SG a SJ ešte jeden kameň grit cca 1000, značne to urýchli prácu. Rozsutec je "fajnovosť" vyleští ostrie a urobí mikropílku. Musí sa dobre orovnať a vyhladiť. Rozsutec pracuje podobne ako keramika - povrchom, čím bude hladší, tým dá "jemnejší" grit. Je veľmi tvrdý a neochotne "púšťa zo svojho povrchu nové brusivo" - práca na ňom je veľmi zdĺhavá cca 20-30 prechodov niekedy aj viac podľa ocele. Od pána Krivoša prichádza veľmi hrubý. Pozor na zničenie ostria!
Chémiu SB a SG popísal Jezevec
Na dlhé nože do hobloviek je toto: SVH-320
Posláno:
Začátečník
zdravím ma někdo skušenosti z kotoučema od technimatu. Dekuji
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/6/2016
Dobrý den.
Prosím,neporadil by mne někdo, kde by se aktuálně dal sehnat nějaký koutouč s grit 1000 pro T7?
Děkuji. Martin
Posláno:

Začátečník
Taky pokukuju po T7 a sháním info kde se k tomu dá koupit kotouč mezi SG a SJ a zatím jsem našel jen kotouč Sun Tiger Grain Size 800 made by Matsunaga za 169€ + 9.9€ poštovné tady: http://www.fine-tools.com/Tormek.html , ale ten odkaz už tu byl. Je to stejný odkaz, kde měli ve výprodeji ty šišaté 1000, teď už tam nemají ani tu šišatou 500-ovku. 1000-covku taky ne a ne nikde objevit.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/22/2013
chlumsky napsal:

Jaké to jsou. Dej, prosím, odkaz. Děkuji.
Posláno:
Pokročilý
peťák napsal:
Taky pokukuju po T7 a sháním info kde se k tomu dá koupit kotouč mezi SG a SJ a zatím jsem našel jen kotouč Sun Tiger Grain Size 800 made by Matsunaga za 169€ + 9.9€ poštovné tady: http://www.fine-tools.com/Tormek.html , ale ten odkaz už tu byl. Je to stejný odkaz, kde měli ve výprodeji ty šišaté 1000, teď už tam nemají ani tu šišatou 500-ovku. 1000-covku taky ne a ne nikde objevit.

Svého času jsem 1000 grit na T7 nesehnal, proto jsem šel do T4. Ale není možné, že výrobci neslyší volání zájemců, přece trh je všemocná čarodějka. Radím počkat a intenzivně shánět informace. I když vlastním T4 ( a možná pravě proto) uznávám, že T7 je o stupínek výš. Proto radím počkat.
Zároveň taky mám dotaz: vlastní a používá někdo Sun Tiger Grain Size 800 a jaké má zkušenosti?
Díky.
Posláno:
Začátečník
Vivsjanik napsal:
chlumsky napsal:

ja to spletl je to techcentrum
tarolit
tady to je.
http://www.prodejbrusiva.cz/
Posláno:

Začátečník
Tak jsem se zase vrtal v internetu a už fakt nevím. Našel jsem kotouč 1000 grit, ale pouze ø200, takže pro T3/T4. Pro T7 tam mají, kromě original kootučů Tormek, pouze kotouč NANIWA 80 grit Shocked Na stránkách Naniwa Abrasive Mfg.Co.,LTD. nejsou vůbec žádné kotouče, na stránkách MATSUNAGA STONE CO., LTD. sice jsou, ale jen v jednom rozměru a bez dalších podrobností.Tak nevím, přemýšlím, jestli nemám po té 800-ovce skočit, dokud je k mání......
Posláno:
Pokročilý
chlumsky napsal:
Vivsjanik napsal:
chlumsky napsal:

ja to spletl je to techcentrum
tarolit
tady to je.
http://www.prodejbrusiva.cz/

Nemám zkušenost ale podle mně jsou nepoužitelné na nože, jsou moc hrubé.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/26/2013
Před časem jsem zde nabízel prstenec 150x50x150 grid 1000 . Deset majitelů Tormeku T7 tento prstenec zakoupilo. Test tohoto prstence udělal Palo a je na na stránkách Knive.cz. Jeden tento prstenec mám ještě k dispozici.
Vaaca
Posláno:
Pokročilý
Objevil jsem další obchod s kotouči, už nemám silu se v tom hrabat.
Jestli někdo má zájem, tak do toho:

http://www.monotaro.sg/g/00267993/
Posláno:

Začátečník
[quote=Zdeněk Vacek........Jeden tento prstenec mám ještě k dispozici.[/quote]
Hmm, díky, ale pozdě Cry , včera jsem vyměk' a objednal tu 800. Moh' jsem ušetřit 1000Kč Cry No, snad jsem neudělal chybu......
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/25/2013
peťák napsal:
Hmm, díky, ale pozdě Cry , včera jsem vyměk' a objednal tu 800. Moh' jsem ušetřit 1000Kč Cry No, snad jsem neudělal chybu......

Chybu si zrejme neurobil. Osobne som nad ním tiež uvažoval, ale som kúpil "1000 vajíčko" Laugh
Mne a aj iným sa stalo, že pri brúsení na SJ sa nôž "zahryzol" do kotúča a urobil v ňom jamu!!! Prosím daj na to pozor. Pri brúsení drž nôž pevne a netlač na kotúč.
Daj potom vedieť ako funguje. Nech sa Ti dielo darí.
Palo
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
sandor napsal:
peťák napsal:

Chybu si zrejme neurobil. Osobne som nad ním tiež uvažoval, ale som kúpil "1000 vajíčko" Laugh
Mne a aj iným sa stalo, že pri brúsení na SJ sa nôž "zahryzol" do kotúča a urobil v ňom jamu!!! Prosím daj na to pozor. Pri brúsení drž nôž pevne a netlač na kotúč.
Daj potom vedieť ako funguje. Nech sa Ti dielo darí.
Palo

dobrý den co pozoruji tady na foru tak většinou kupujete kotouče v zahraničí.vyplatí se to?jakí máte názor vy na http://www.prodejbrusiva.cz/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/25/2013
chlumsky napsal:
dobrý den co pozoruji tady na foru tak většinou kupujete kotouče v zahraničí.vyplatí se to?jakí máte názor vy na http://www.prodejbrusiva.cz/

Ktoré konkrétne kotúče?
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/3/2008
Na Vánoce jsem si udělal radost a pořídil SVP-80. Hlavně proto abych mohl brousit šajby do mlejnků na maso.
Teprve nyní jsem odzkoušel. Není to sice jak z magnetky ale i tak je to bohatě dostačující.
A věřím, že zdokonalení časem ještě přijde.
Šajba je z nějakého prehistorického mlýnku a byla dost zprasená. Nedobroušené plošky jsou z dřívějška a musel bych jít hodně do hloubky abych je odstranil.

bergwolf vložil tyto přílohy:
DSC06241.JPG.jpg
DSC06237.JPG.jpg
DSC06243.JPG.jpg
DSC06244.JPG.jpg
DSC06246.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
Tak kotouč je doma, jen mně překvapilo, že to futro uprostřed je asi z olova, nebo cínu Shocked . Čisté rozměry kotouče jsou šířka 46 mm a ø255 mm, tak doufám, že těch 5 mm navíc nebude vadit.....

peťák vložil tyto přílohy:
DSC_0064.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/3/2014
Zdravím tak sem si objednal 2 kotouče z Božanovského pískovce a k tomu sem dostal na zkoušku kotouč z pískovce Libná který je mnohem jemnější a tvrdší .Má někdo z tímto pískovcem zkušenosti.Nemám ho orovnaný tak namohu vyzkoušet.

Hejcman vložil tyto přílohy:
P1050211.JPG.jpg
P1050212.JPG.jpg
P1050213.JPG.jpg
P1050214.JPG.jpg
P1050215.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Poslal jsem objednávku na kotouč z Božánovského pískovce a nikdo mně neodpověděl.Je tomu tak už asi měsíc. Jaké maté zkušenosti z komunikaci s výrobcem?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum