ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Sun Tiger Grain Size 800 - určite stačí
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/18/2016
Super ďakujem za rýchlu odpoveď.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/13/2016
Zdravím.
Tiež uvažujem že po sviatkoch si ten kameň objednám. Chcel by som sa spýtať na skúsenosti s daným obchodom. Boli nejaké problémy (zle zabalený/poškodený tovar, prípadne niečo iné)?
Posláno:

Štamgast
ALKAJ napsal:
Zdravím.
Tiež uvažujem že po sviatkoch si ten kameň objednám. Chcel by som sa spýtať na skúsenosti s daným obchodom. Boli nejaké problémy (zle zabalený/poškodený tovar, prípadne niečo iné)?

Ja som tam kupoval asi 5x - všetko bolo OK bez poškodenia Ok Ok
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/3/2008
ALKAJ napsal:
Zdravím.

Také jsem tam nakupoval. Obchodu není co vytknout.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/26/2016
Tak jsem si dnes při tom krásném svátku udělal par hrnku kávy a pročetl jsem si toto téma od začátku do konce, něco i dvakrát.Dozvěděl jsem se spoustu užitečných rad za což mockrát děkuji.Zvažuji pořízení této brusky ale pořád jsem se nedozvěděl žádné zkušenosti s T4 !?
T7 už asi nemá cenu pořizovat a T8 je pořád o dost dražší.Taky s kotouči je to asi složitější než u menšího bratříčka.
Základní kámen je jasný ,něco kolem 1000 grit není problém u T4 ale co by jste dnes pořídili k T8?
Je pořád možnost sehnat kotouč z tyrolitu?Na dokončení určitě rozsutec.
Brousím jen své věci jako amatér na vodních japonských kamenech king a to 250 ,1000 a 6000 bohužel je to dost zdlouhavé.
Myslíte že se vyplatí přišetřit a pořídit si hned T8 cenový rozdíl je asi 6500 příslušenství je stejné.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/6/2016
Předloni jsem se také rozhodoval, tak jako Ty, jestli malého, či velkého Tormeka. Nakonec jsem po dlouhých úvahách zvolil větší T7. Používám na něm 3 kotouče, ten tákladní, který koupíš s bruskou a pak dva japonské kotouče Sun Tiger 800 a 4000, koupené tady: https://www.feinewerkzeuge.de/Tormek.html
Než jsem koupil Sun Tiger 4000, tak jsem o rozsutci uvažoval, ale kdesi jsem se tady dočetl, že broušení na něm je zdlouhavé, protože je velmi tvrdý, tak jsem ho nakonec zavrhl a koupil tu 4000 a jsem spokojený. Sem tam nad rozsutcem ještě zapřemýšlím, ale po pravdě nevím, kam by mě to posunulo, po té 4000 je fazeta jak zrcadlo.
Posláno:

Štamgast
Brúsenie na Tormek T7 - kameňom TYROLIT F1200 - 3µm
použitý nôž Mora Frost

Kameň bol "vyhladený" diamantom DMT 45 µm.

sandor vložil tyto přílohy:
DSC_4926x.jpg.jpg
DSC_4928x.jpg.jpg

PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
VPJ01 mi nechal poslať pred Vianocami na odskúšanie úplne nový TORMEK T8 - srdečná vďaka Vítku.
Radosť som mal ako malý chlapec.... potestoval som, poskúšal a napísal svoje postrehy a ... dnes som ich omylom nenávratne zmazal red face
Prečítal som toto: http://www.rawood.sk/tormek_T-8.html a zistil, že je tam napísané všetko čo som mal aj ja.Tak si to prosím prečítajte.
Doplním len pár postrehov:
- s novou vaničkou sa pracuje veľmi pohodlne
- čistenie vaničky veľmi rýchle a jednoduché
- motor je zo strany vaničky zakrytovaný - neprská na neho voda
- v základnom balení je aj olej na lapovacie koleso
- prípravok na ostrenie rovných dlát SE-77 - je tu možnosť jemného "nastavenia" dláta voči kameňu
Tu je porovnanie modelov: http://www.rawood.sk/tormek-modely.html

? - upgrade T7 na T8 - ja osobne nie
? - kúpiť T7 alebo T8 - ja osobne T8
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Zdravím Happy Není to přímo Tormek ale krom kamenů jako doplněk bych rád něco podobného vyzkoušel... Nechce se mi zatím tolik investovat, chtěl jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s tímto? Případně zda lze zakoupit kompatibilní kameny jako k Tormeku....

Dimarcus vložil tyto přílohy:
3e2a313135b2df9efb8cb83f48e08986_800.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/14/2015
Dobrý den,
Palo prosím co je to za brusný kotouč - Tyrolit 1200? Kde se dá koupit?
Jinak pár fotek zahradních nůžek Fiskars. Broušeno po havárii Evil na SB.

petrpacka vložil tyto přílohy:
IMG_20170112_160128.jpg
IMG_20170112_160348.jpg
IMG_20170112_160641.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/1/2010
Dimarcus napsal:
Zdravím Happy Není to přímo Tormek ale krom kamenů jako doplněk bych rád
něco podobného vyzkoušel... Nechce se mi zatím tolik investovat, chtěl jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s tímto? Případně zda lze zakoupit kompatibilní kameny jako k Tormeku....

co? ved Scheppach germany je original vyrobca (a predaval tieto produkty davno dozadu) tormek to od nich urcite kupuje
pozri napr tiger 2500s

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/9/2014
Trochu rozporuplné pocity. Co říkají zkušení brusiči na chod kotouče?

Od cca 1:10:

Zhruba od páté minuty:

0:48-0:56:

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
U těch levnejch bych pochopil nedokonalé nasazování kotouče na válcovou osu ale u Tormeku nechápu proč nemaj kužel na ose i kotouči Confused
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
petrpacka napsal:
Dobrý den,
Palo prosím co je to za brusný kotouč - Tyrolit 1200? Kde se dá koupit?
Jinak pár fotek zahradních nůžek Fiskars. Broušeno po havárii Evil na SB.

- kotúče dal vyrobiť Zdeněk Vacek
- pekne nabrúsené nožnice Ok

vkramar napsal:
Trochu rozporuplné pocity. Co říkají zkušení brusiči na chod kotouče?

- vertikálne házdanie - kotúč stačí orovnať
- "osmičkovanie" - treba skúsiť rôzne polohy kotúča voči oske, v krajnom prípade vyvložkovať kotúč

Meiming napsal:
U těch levnejch bych pochopil nedokonalé nasazování kotouče na válcovou osu ale u Tormeku nechápu proč nemaj kužel na ose i kotouči Confused

- súhlasím, no na druhej strane si tam môžeš bez problémov dať akýkoľvek iný "ne Tormekovský" kotúč
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/23/2015
Po návratu z Německa jsem našel tuhle zprávu o testování Cool Perfektní, ta se Ti Palo povedla!

sandor napsal:
VPJ01 mi nechal poslať pred Vianocami na odskúšanie úplne nový TORMEK T8 - srdečná vďaka Vítku. Rádo se stalo!

Radosť som mal ako malý chlapec.... potestoval som, poskúšal a napísal svoje postrehy a ... dnes som ich omylom nenávratne zmazal red face No to je prostě bezchybné, počítače nás jednou zničí. Applause

? - upgrade T7 na T8 - ja osobne nie
? - kúpiť T7 alebo T8 - ja osobne T8

Dokonalé shrnutí! Admire
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/9/2012
to:Dimarcus

Brúsiaci systém SHEPPACH TiGer2000s mam asi rok. Nedovolím si porovnávať s Tormekom, lebo som ho nikdy nevidel ani nemal, ale kotúč nehádže ani vertikálne ani horizontálne. Vlastním iba originálny kotúč (netuším aká je to zrnitosť), ale myslím si že by mal pasovať hocijaký kotúč o priemere 200mm a dierou 12mm. Mal som chuť kúpiť nejaký so zrnitosťou okolo 1000 no predražil by som brúsku dvojnásobne. Nabrúsil som stovky nožov a môžem potvrdiť, že na ničom inom tak nezrovnám starý alebo nový nôž. (myslím ručne alebo na nejakých prípravkoch). Kto chce lacnú brúsku so základným príslušenstvom tak môžem vrelo odporučiť. Stala 125€ s dopravou. Dokupoval som len prípravok na krátke nože za 12,99€. Ešte jednu poznámku. Na stránkach výrobcu sa píše že dodávajú aj súčiastky pre Tormek, tak by nemal byt problém s kvalitou. Motor tam je ukrytý takže v žiadnom prípade sa k nemu nemôže dostáť voda. Ak by si mal nejaké otázky a budem vedieť odpovedať kľudne napíš a rád odpoviem.

stevozz vložil tyto přílohy:
16009763_1380063255347604_1284876641_o.jpg.jpg

Sony Xperia 10 III 5G 6GB/128GB Dual SIM Android 13
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
to stevozz: Veľká vďaka, takto mi to úplne stačí Ok Admire
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/26/2013
Prosím vás všechny. Toto vlákno je založené výhradně pro brusky Tormek. Nedávejte sem jakékoliv jiné brusky včetně samodomo!
Vaaca
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/26/2017
Jsem tu nový a tak se omlouvám, pokud bych otevřel téma již dříve prodiskutované.

Všiml jsem si, že Tormek úchytka na nože správně funguje pouze pro čepele o tloušťce (2,5 +/- 0,5) mm. Když je nůž příliš tenký nebo naopak příliš silný tak se po otočení úchytky na druhou stranu vybrousí jiný úhel než na straně první. To je docela velká otrava a u velmi silných nožů je to vidět na první pohled (bez lupy či mikroskopu).

S tenkými noži si umím poradit, ale horší je to s těmi hodně silnými. Když jsem se ptal v Tormeku, tak mi tvrdili, že úchytka by měla fungovat až do tloušťky čepele 4 mm, to ale podle mých zkušeností není pravda.

Máte s tím někdo vlastní zkušenosti?

Iron sharpens iron, and one man sharpens another. (Proverbs 27:17)
Avatar ukazuje laserovou čáru, kterou by mělo ostří čepele sledovat při broušení.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum