ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2018
tomas72 napsal:
U nás jsou už zase vánoce Applause SJ-250 Japanese Waterstone Happy
Srážíte před prvním použitím hrany, nebo jinak upravujete nový kotouč?

Ja som s ním nič nerobil, nasadil, roztočil, kotúč nehádzal, neosmičkoval, s dokonalým povrchom, až mi ho bolo ľúto použiť Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/1/2017
Cena diamantových kotoučů by nemusela být špatná - do 250EUR.
Takže nic nedostupného.
https://www.dictum.com/en/new-at-dictum/tormek-diamond-grinding-wheel-de-250-grit-1200-716078
Posláno:
Pozorovatel
Diamantové kotouče mne poměrně zajímají. Nikde jsem o těchto ale nenašel bližší technické informace. Například asi bude stěžejní síla té diamantové vrstvy. Obávám se podle fotek, aby to nebyl jen poprašek na ocelovém kotouči (jestli budou tak podezřele levné). To by pak každé poškození diamantové vrstvy znamenalo pro kotouč konečnou. Nedávno někdo popisoval zkušenost s diamantovou ocílkou, a jak mu z toho slezla ta diamantové vrstva. Ono v Čechách by takový kotouč vyšel mnohonásobně dráž.
Např. zde:
http://www.diamaeshop.cz/diamantove-kotouce/diamantove-kotouce-na-tvrdokov/diamantove-kotouce-obvodove/diamantovy-kotouc-obvodovy-1a1-250

Kotouč D250, 20 vnitřní průměr, šíře 40mm a hlavně síla té diamantové vrstvy 4mm již znamená cenu 15.400 bez DPH. S tou sílou diamantové vrstvy se již dá do budoucna pracovat (použití oživovacích kamenů na diamantové kotouče).
Určitě se hned nepohrnu do nákupu, oba Sun Tiger kotouče jsou vynikající. Počkám na zkušenosti a reference.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2003
Tak jsem se dnes stal hrdým majitelem Tormeku T8. Jel jsem sice pro T4, ale nebyl skladem, tak jsem po dlouhém rozmýšlení rozbil rodinné prasátko a koupil T8.Applause Ještě že se mnou nebyla drahá polovina.Beating
Hned jsem to doma zkusil a při vědomí toho, že spoustu nožů dok ..... ím, než se to naučím, jsem vzal starej kuchyňák a zkusil brousit. Papír ve výsledku řeže, ale čím to je, že mám na jedná straně fazetku mnohem širší, než na straně druhé? Přejetí po kotouči jsem si počítal. poradí někdo? Dík.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/25/2013
Wyky napsal:
... ale čím to je, že mám na jedná straně fazetku mnohem širší, než na straně druhé? Přejetí po kotouči jsem si počítal. poradí někdo? Dík.

Vitaj Wyky a gratulujem k T8.
Tvoj problém je pravdepodobne v zlom upnutí noža v prípravku, pozri sa prosím sem : http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=22970&p=12
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2016
ferko napsal:
sandor napsal:
VladoH napsal:
......Problém je s upnutím na Tormeku. Chcel som to naňom robiť, ale asi to nieje možné, uhol maličký toho druhého brúsenia, bolo to 8 stupnov vrcholových, ale to už nieje možné upnúť, aby mi to držiak noža nechytalo o brúsny kotúč. Tak je to bez toho. Aj keď to naoko nevyzerá zle, je to naozaj riešiteľné iba na pásovke? Alebo .....

....brúsenie po častiach - vybrúsiš jednu časť, preložíš SVM 45 na iné miesto a pokračuješ

Šlo by upnout nůž do dvou držáků současně a při broušení přejít plynule z jednoho držáku na druhý? Až budu mít nůž dostatečně dlouhý, vyzkouším to. Držáky na to mám.

Ještě jsem našel toto, třeba to někomu pomůže.
www.youtube.com/watch?v=AcWAkQmoU8c
Posláno:

Pozorovatel
Na YouTube jsem našel toto. Nejen že obsluha stojí před bruskou (já celý život dělám na obráběcích strojích a taky jsem se nenaučil stát za bruskou) ale ke všemu originální kotouč na originální brusce háže jako prase. Na videu v místě 5min.30sec. To musí mít poškozenou hřídelku nebo co.
www.youtube.com/watch?v=2VFCNxqVR3Q&t=432s
Posláno:

Štamgast
To môže byť aj samotným kotúčom Cry
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Pozorovatel
Já mám od Tormeku všechny tři kotouče a žádný z nich nešmajdá. Je pravda že když se zadívám na střed hřídelky v tom videu, tak hřídel neháže. Zřejmě je to opravdu bude tím kotoučem. U Tormeku bych to opravdu nečekal (při těch cenách)!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/31/2018
Ahojte. Ako riešite na Tormeku nože z keramiky - kyocera? Aký kotúč je najvhodnejší?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/14/2015
Brousím na SB 250. Úhel se pokus nechat původní od výrobce.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/8/2014
a je to konečně tady,veškeré šablony a doplňky i zde uváděné si tisknu na 3D tiskárně a paráda,kdyby měl někdo zájem,hlavně někdo kdo umí kreslit v nějakém 3D ozvěte se.
Vše je jako obvykle pro členy fora a nekomerční použití v počtu 1ks ZDARMA!
Pokusy na soustruhu a CNC fréze jdou taky,ale plast se prostě osvědčil.....
tak hlavně klidné a mírumilovné broušení.....
Posláno:
Pozorovatel
Ahoj, díky za nabídku na různé šablony a doplňky. Určitě bych rád možnosti broušení rozšířil a zdokonalil, a k tomu by se mohly hodit. Můžeš mi prosím poslat nabídku, co lze nyní pořídit, případně info, co plánuješ do budoucna? Ten tisk určitě stojí peníze a čas, počítám proto s domluvou na nějaké odměně. Z té ceny zdarma bych měl nepříjemný pocit. Bohužel, s kreslením ve 3D nedokážu pomoci.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Ahoj, tak jsem konečně mohl vyzkoušet nový kotouč na T8 SJ-250 a porovnat s SG-250.
Rozdíl je opravdu veliký, přikládám fotku pro porovnání. Nože KDS oba broušené na 30° vrcholových kotoučem SG-250 dodávaným k brusce, jeden následně přebroušen na SJ-250.
Nikdy jsem ostří nebrousil do zrcadlového lesku, ale asi začnu Happy

tomas72 vložil tyto přílohy:
ostri.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/27/2018
Zdravím Všechny, musím se pochlubit tím že jsem si koupil Tormek T8. Toto fórum jsem si pročítak už delší dobu a dal jsem na rady místníchHappy. A tak jsem si ho zakoupil. Díky za rady všem a hlavně pana "sandora", po sestavení jsem začal brousít, ale zdálo se mně že kotouč hází "kope", ale myslel jsemže je to moje chyby při broušeni, pak vlastní chybou jsem si seknul do kotouče. Pak další chyba při zkoušeni broušeni dlát jsem brousil dláto tloušťka 6 mm. Udělal jsem si zase škrábance na kotouči. A tak došlo k tomu že jsem se rozhodl použít přípravek TT-50 diamant a trošku jsem chtěl srovnat vlastní chyby. Moc se mně do toho nechtělo, jako nezlého těchto brusek. Ale když jsem si vše prostudoval a zažal seřezávat, jsem zjistil díky znečíštěni kamene od broušeni že dolšlo k vynecháni míst na kameni, takže jsem ještě jednou seříznul kámen na opačnou stranu. Po tomto zákroku už to vůbec nekope při broušeni. Mám jen strach abych nemusel podobně seříznout i kámen co jsem si koupil jemný SJ-250.
Broušeni zdar Happy
Posláno:

Štamgast
Vitaj Kuba02
SJ250 vydrží veľmi doho, samozrejme ak budeš dávať pozor a nezahryzne sa ti do neho nôž.
Teraz máš iný priemer SG a SJ - nezanbudni to korigovať.
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
petrpacka napsal:
Brousím na SB 250. Úhel se pokus nechat původní od výrobce.

Pôjde to nabrúsiť aj na SG, alebo je vhodnejší SB a prečo ? Rozmýšľal som totiž, či potrebujem aj SB a toto bude ten dôvod ? Dík.
Posláno:
Začátečník
len pre doplnenie: moja predchádzajúca otázka sa týka keramických nožov..
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/10/2018
ahojte vsetci neviete kde by sa dal zohnat kotuc naniwa super stone alebo iny grit 1000
a este aka je pouzitelnost kotucov do akeho priemeru na T8
dakujem za info
Posláno:
Začátečník
Ahoj Michal.
Naniwa Superstone na T8 sa zrejme už nevyrába. Ja som sa po intenzívnom prehľadávaní internetu dopracoval k jedinému riešeniu - Matsunaga Sun Tiger, grit 800 z Finetools ( https://www.fine-tools.com/Tormek.html ) No ako pozerám, tak ten tiež nie je skladom, dúfam že len dočasne. Momentálne iné riešenie asi nie je.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum