ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/7/2020
To je super, len škoda, že tá cena nie je trochu nižšia. Za podobnú cenu sa v niektorých eshopoch dajú kúpiť CBN alebo diamantové kotúče.
dub
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2010
Ahoj máš pravdu, ale kámen je kámen Happy Samozřejmě i diamantový kotouč má své výhody.
dub
Posláno:
Pozorovatel
Ani to moc dlouho netrvalo a nový kotouč je doma Happy. Cena není lidová, ale určitě už lidovější nebude

dub vložil tyto přílohy:
Naniwa_1000.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/18/2016
Tiež mi dnes prišiel Naniwa grit 1000 a aj tá veľká čistiaca Nagura, čo je na tom obrázku. Navyše som bral aj takú malú čistiacu naguru, sadu Naniwa kameňov na ručné brúsenie nožníc a diamantový vysúvací brúsok ( vyzerá to ako pero ).
Bral som to z https://frantisekcerny.eu/obchod/ ( je to v podstate ten istý eshop ).
Bez pár centov spolu 313 euro.
Ale kotúč grit 1000 mi chýbal do postupky.
Bežné nože rozšírené v populácii som končil na Matsunaga grit 800 z finetools.de
dub
Posláno:
Pozorovatel
Kotouč je orovnaný. Kvalita je prostě luxusní. Co se týče házení do stran a nebo taková ta šmajdavost tak te je podle mě nulová. Na výšku byla nepřesnost okem sotva postřehnutelná. Přesto jsem nasadil orovnávací diamant a na kotouči ubral zhruba 0,2mm, Po přeměření posuvkou je průměr kotouče 250,1 mm . Ostré hrany na bocích kotouče jsem mírně zakulatil., řekl bych rádius tak kolem 0,5mm. Zima bude dlouhá, tak už se na něj těším Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/24/2021
Lidičky prodám Tormek T-4 včetně Tool Kit HTK-806. Koupeno v září 2021.
Zakoupeno v Německu, má 7 let záruky (registrováno na tormek.com)

Bohužel musím prodat jelikož jak se zjistilo že ten stroj u mě skoro vůbec nemá využití :(

Cena: 15 000 Kč
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2018
Tak po 5ti letech koukani na Tormek brusky jsem si nakonec taky objednal T-8 Applause po dlouhem porovnani nema konkurenci Happy

ytirecnis vložil tyto přílohy:
245395998_327068265887462_3364193034186984253_n.jpg.jpg

Co můžeš udělat hned neodkládej na příště...
dub
Posláno:
Pozorovatel
Blahopřeji ke kroku správným směrem. Ať Ti bruska slouží k plné spokojenosti Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/30/2017
Prosím na jakem přípravku jde tohle nabrousit. Na těch co jsem si koupil v základní sadě přípravků to nejsem schopen udělat.

Honzas01 vložil tyto přílohy:
CD337E39_7580_4680_9CF2_6955AA88B893.jpeg.jpg
A659B87E_D287_41BA_B63F_2FE7BA8F17D4.jpeg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/18/2016
Honzas01 napsal:
Prosím na jakem přípravku jde tohle nabrousit. Na těch co jsem si koupil v základní sadě přípravků to nejsem schopen udělat.

Čo to je, aký nástroj, rozmery, fotka celého nástroja - najlepšie s metrom rozvinutým, hrúbka nástroja a bude sa dať poskytnúť presnejšie informácie.

Nikto nevie takto z brucha poradiť. Odporúčam aj skupinu na fcb:
https://www.facebook.com/groups/765159273859843
Posláno:
Pozorovatel
Grinder napsal:
Honzas01 napsal:

Čo to je, aký nástroj, rozmery, fotka celého nástroja - najlepšie s metrom rozvinutým, hrúbka nástroja a bude sa dať poskytnúť presnejšie informácie.

Nikto nevie takto z brucha poradiť. Odporúčam aj skupinu na fcb:
https://www.facebook.com/groups/765159273859843

Je to truhlářské dláto ( teda nůž do dláta). Bohužel FB nemám, proto jsme dal dotaz sem.Rovné dláto nabrousím v přípravku na to určeném, ale tohle nevím jak.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/20/2021
Ja podobné brúsim pomocou SVD-110, viď https://www.youtube.com/watch?v=Os6bYD-zIIs
Posláno:
Pozorovatel
noris napsal:
Ja podobné brúsim pomocou SVD-110, viď https://www.youtube.com/watch?v=Os6bYD-zIIs

Takže jen na té opěrné destičce? Tu mám, tak to opatrně vyzkouším.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/20/2021
Ano. Len potom z tej plochej strany (ktorú nevidno na fotke) nezrážať ihlu. Musí ju byť cítiť prstom.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
zdravim vas,
pred par dnami som sa stal majitelom Tormeku T4. doteraz som si noze brusil na kamenoch a kozennom remeni, a aj ked noze po nabruseni boli ostre a ruky takmer dokonale oholene, nikdy som nedokazal udrzat uhol aky som potreboval a tak brusenie trvalo vzdy dlho a vysledok casto nebol podla ocakavania. tak som zacal na nete hladat nejake riesenie na trochu profesionalnejsie brusenie. priznam sa, nad kotucovovou bruskou som ani neuvazoval, skor som hladal nejaky "svaty gral", tzn. nieco male, jednoduche a aby som ako zaciatocnik hned vedel nabrusit noze ako profik. no cim viac som googlil, stale ma to nakoniec zaviedlo k akemusi Tormeku za nekrestanske peniaze. no nakoniec, po zhliadnuti XY for a videi som si nakoniec kupil T4 aj s nejakym zakladnym vybavenim.
obrovske nadsenie sa vytratilo hned pri druhom nozi, kedy sa mi pri bruseni akosi zachytil (netusim o co) a otocil a zarezal som si tak do kotuca. diamantom som kamen opravil a pokracoval som. neviem ako, ale asi pri siedmom nozi sa mi to stalo opat. takze znova zrovnanie kamena a oprava poskodeneho ostria noza. po nabruseni na kameni a dokonceni na kozennom kotuci som si vsimol ze ostrie je na nozoch miestami nepekne vyhladene a vidno na nom stopy po bruseni.(to mi zatial nevadi, este sa s tou bruskou len ucim). co ma vsak trochu zarazilo, bolo, ze fazetka je s jednej strany vacsia a z druhej mensia. takze zase nastalo googlenie az som natrafil na tuto stranku. nasiel som tu kopec informacii od skusenych a aj namety pre kutilov. takze vdaka novym poznatkov som si doobjednal z nemecka samovystredovaci upinaci pripravok aj s prednu vertikalnu zakladnu na ktore este zatial cakam kym dorazia. docital som sa tiez, ze aplikacia pre vypocet uhlu je nepresna, tak som skusil stiahnut tu, co je tu na fore, no bohuzial, je zaheslovana, skoda. 
chcel by som sa spytat, ako by sa dal vypocitat potrebne nastavenie pre vertikalnu zakladnu od Schleifjunkies, ci existuje nejaka kalkulacka, pretoze jedinu co som nasiel, je od knifegrinders, ale ta po spusteni pyta PIN, ktory je dodavany len s ich zakladnou.
este jedna vec. pre kontrolu ostria by som si chcel kupit laserovy goniometer Vetako, no na stranke maju napisane, ze je v ocakavani a neviem co si mam pod tym predstavit. znamena to ze ho momentalne nemaju, alebo to je nejaky novsi model a uvedu ho na trh bohviekedy...nechcem tam s takouto blbou otazkou volat, alebo pisat, tak by som sa chcel tu spytat, ci nahodou niekto nevie, co to znamena. dik.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/7/2020
Podľa mňa goniometer Vetako nie je na sklade, čiže ho očakávajú, ale v mojom prípade aj keď bol na sklade, tak dodacia doba bola niekoľko týždňov.
dub
Posláno:
Pozorovatel
Ahoj, stačí do firmy Vetako zavolat a domluvit se s majitelem a zjistit termín možného dodání. Na skladě nejsou .Čekal jsem asi měsíc a půl Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/6/2015
Zdar pánové,
Jsem majitelem T8 od srpna, měl jsem jenom základní kotouč SG.
Snažil jsem se pak najit jiné kotouči (250 mm), a zde je rekapitulace (klidně doplňte):
Pořídil jsem kus Terchovske kámen (šlapák z OBI) a povedlo se mě vyrobit krásné kus (za to velké dík za různé zde uvedené zkušenosti). Nicméně Rozsutec je skutečně jen na dolešťováni. Zatím s kombinaci se SG se mě daří odstranit jehlu, ale fazeta není dokonala, což nevadí na obyčejné kuchyňské nuž ale mě vadí na lepši noži.
Pak jsem sháněl dal:

Naniwa 1000
https://brusnekameny.cz/cs/832-brusne-kotouce
Sun Tiger 800 a 4000 z Berlina
https://www.fine-tools.com/Tormek.html
Dictum ultra speed 220, 1000 a 3000, popřípadě 220 black carbid a další
https://www.dictum.com/
pak náhradní kotouč pro klony (scheppard, Triton apod…), ale nevěnoval jsem se k tomu, podle různé zdrojů (včetně zde na foru), kvalita nebude adekvátní
pak jsem našel ve Francii (odtamtud původně pocházím) toto :
https://affuteuseeler.com/produit/gres-pour-n250/
je to přírodní pískovec z oblasti les Vosges. Mam ten kamen zatím u příbuzné ve Francii, protože doprava nebyla možná do Čech, nevím, kdy se tam dostanu, a zřejmě bude třeba upravit střed má to jine otvor pro hřídel.
Pak jsem četl o místní pískovců (Ostroměř, Božanov), hlavně zkoušky od P. Sandor na pískovce z Ostroměře, ale taky nemam pocit ž by se našlo něco na grid kolem 1000 pravidelně. Pokud mate někdo tip na zdroj jemné pískovce (na grid od 500 a víc), budu rad za tip.
Uvidíme, jakmile to budu moc vyzkoušet, dam vědět, zvědavi jsem na hrubost-grid, očekávám něco mezi 500 a 1000, ale fakt nevím.
Takže zatím kombinace na lepši nože mam SG (používám ten kamen na úpravu na jemně), pak Sun Tiger 4000, pak Rozsutec. Možná bude chybět nějaké 1000 grid mezi, ale počkám na ten kamen z Francii jestli do toho zapadá nebo ne.

Hledal jsem tu na foru, vygooglil jsem spousta, ale možná někdo tady zná jine alternativy?
sorry za lamanou Češtinou, snažim se Confused
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
dub napsal:
Ahoj, stačí do firmy Vetako zavolat a domluvit se s majitelem a zjistit termín možného dodání. Na skladě nejsou .Čekal jsem asi měsíc a půl Happy

pisal som im mail, ale zatial bez odpovede. tak telefonat bude asi istejsi. dik za info.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum