ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/12/2022
Ano, vyštípnul jen na té straně, kde jsem vyjel. A ten diamant, radši asi koupit nový, co? To mě trochu zklamalo, musím přiznat. Myslel jsem, že vydrží dlouho
dub
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2010
Jde to s SG rovnou na 4000, ale není to ono práce pak trvá déle . Proto jsem zakoupil ještě tu 800 na stejném Webu jako jsi asi koupil tu 4000 a pak je přechod o mnoho příjemnější a práce jde pěkně od ruky. Ze začátku jsem kotouč zjemňoval tím kamenem co dodali k brusce, ale není to prostě ono Happy
Ještě k tomu orovnávání , Když se bude ubírat opravdu po malých částech, tak než dojedu orovnávačem k venkovnímu kraji, tak ho celý jakoby přizvednu a přitom otáčím kolečkem a vyjedu z kotouče ven. A pak tlak na hrazdu povolím a vracím se zpět do kotouče . Jde to mám to vyzkoušené a pak k žádnému vyštípnutí nedojde .Ale jak jsem psal, chce to fakt pomalu a nikam nespěchat
dub
Posláno:
Pozorovatel
zdenek8 napsal:
Ano, vyštípnul jen na té straně, kde jsem vyjel. A ten diamant, radši asi koupit nový, co? To mě trochu zklamalo, musím přiznat. Myslel jsem, že vydrží dlouho

Diamant zatím neřeš. Orovnávat to bude. Je to nějaká slitina mědi se zapečenými dimantovými zrny a hold se vyštípnul nějaký větší kousek . Vyzkoušej a uvidíš .
On ten Tormek není žádná luxusní přesná mašina. Za ty peníze by mohla být přesnější a bez vůlí třeba ve futrech kde se posouvá hrazda. Uložení hřídele atd. Hold se platí za značku . Ale pořád je to lepší než nějaké čínské napodobeniny. S vůlemi na Tormeku se dá v pohodě brousit a žít , jen to prostě není tak jednoduché, jak mnohá videa ukazují.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/12/2022
dub napsal:
zdenek8 napsal:

Diamant zatím neřeš. Orovnávat to bude. Je to nějaká slitina mědi se zapečenými dimantovými zrny a hold se vyštípnul nějaký větší kousek . Vyzkoušej a uvidíš .
On ten Tormek není žádná luxusní přesná mašina. Za ty peníze by mohla být přesnější a bez vůlí třeba ve futrech kde se posouvá hrazda. Uložení hřídele atd. Hold se platí za značku . Ale pořád je to lepší než nějaké čínské napodobeniny. S vůlemi na Tormeku se dá v pohodě brousit a žít , jen to prostě není tak jednoduché, jak mnohá videa ukazují.

Skvělý, díky za tip Happy Ok
dub
Posláno:
Pozorovatel
V začátcích broušení na Tormeku byly mými nejlepšími pomocníky.: toto fórum , starší nůž na kterém tolik nezáleží , lupa a lihová fixa Happy. Používat rozum, nikam nespěchat a netlačit Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
texan napsal:
Zdravím,
neřešil/nezkoušel někdo přidělat před Tormeka laserové ukazovátko, které by mi ukazovalo rovnou čáru na kameni. Při použití přípravku by se lépe mohl držet úhel po celé délce nože?
Laserové ukazovátko stojí pár korun https://www.gme.cz/laserovy-modul-cerveny-5mw-cara
Případně jak by jste brousili něco takového - http://www.noze-nuz.com/tops/TPFMSCMB.php
Děkuji

laserove ukazovatko aj s drziakom sa da kupit na schleifjunkies.de

hyperon vložil tyto přílohy:
IMG_20220412_204813.jpg.jpg
IMG_20220412_204829.jpg.jpg

dub
Posláno:
Pozorovatel
Přesně. Ale německý Honza si ho nechá náležitě zaplatit. Kdo nechce nic hledat a potřebuje ho není nic jednoduššího, než si ho u něj objednat.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/24/2022
zdar borci.tak sem ses rozhodl si koupit tormeka T4.už mě unavovalo brousit ručně něím podobným jak system lansky.nicméně po nabroušení prvního nože(naštěstí obyč kuchyňák) se fazeta vybrousila do oblouku.takže sem z toho trošku rozčarovany a nevím kde sem udělal chybu či se te brusky rači zbavit zavčasu.podle videi co jsem viděl to vypadalo snadně....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Laugh
Moje zkušenost, čím snadněji to vypadá tím to většinou bývá těžší
Hele nedávej se. Chce to cvik. Mě to na poprvé také nešlo. Myslím že nejsem sám.
Ted na tormek nedám dopustit. Lepší výsledek na ničem jiném nedosahneš.
Je to o cviku a citu.
Posláno:
Začátečník
pouzivas ten kotouc co je dodavan v baleni nebo mas jeste nejaky jiny?co sem tady vycet tak prebrouseni tim kamenem na jemnejsi grit nema smysl
Posláno:
Začátečník
pripadne je tu nekdo v okoli vsetina? ktery by byl ochoten me osobne zaucit za nejakou odmenu po dohode?
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
pepamach napsal:
zdar borci.tak sem ses rozhodl si koupit tormeka T4.už mě unavovalo brousit ručně něím podobným jak system lansky.nicméně po nabroušení prvního nože(naštěstí obyč kuchyňák) se fazeta vybrousila do oblouku.takže sem z toho trošku rozčarovany a nevím kde sem udělal chybu či se te brusky rači zbavit zavčasu.podle videi co jsem viděl to vypadalo snadně....

Skus dat fotku toho ostria.
Posláno:
Začátečník
naštěstí to je obyčejný nůž.....

pepamach vložil tyto přílohy:
kuchynak.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/3/2021
Měl jsem podobné záčátkyHappy. Podle mě špatně uplý nůž, ostří nebylo kolmo ke kameni.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Já zté fotky úplně nechápu co je za problém. Myslíš tím to, že ostří není rovné směrem k rukojeit, ale je prohlé do čepel??
To bych řekl, že je dáno věkem nože a jeho vybroušením za roky používání.
Pokud ne, je to jasně v rukách ne v busce. Práce musí být rovnoměrná, odebírat všude stejné množství, pokud nepotřbuješ něco srovnat.

Jestli je myšleno něco jiného?

Jinak koutouč používám ten základní, ale jen u nových nožů na vytvoření fasety nabo na větší úběr materiálu. Pak mím jetě další kotouče. Pro začátek to ale asi nemusíš hrotit. Vystačíš si i s tím zákaldním kotoučem. Někkdo bdousí skoro jen na něm. Pak jen rčně doleštiíš.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/30/2017
Nové přípravky Tormek nahrazující původní. Nemělo by už docházet k nesouměrnému broušení fasety a k rozdílným úhlům na každé straně. Nyní jsou už k dostání i v CZ. Dnes mě přišli, ale ještě jsem neměl možnost vyzkoušet.
Přikládám odkaz na video, které pěkně ukazuje, jak s těmito přípravky zacházet.

https://www.youtube.com/watch?v=JFHqQg5wZEg&t=978s

Honzas01 vložil tyto přílohy:
detail.jpg.jpg
exentr.jpg.jpg
kj.jpg.jpg
kj45.jpg.jpg
kj140.jpg.jpg

dub
Posláno:
Pozorovatel
Paráda díky za fotky. Také o tom užším uvažuji Happy

Dnes mi přišlo oznámení, že balíček ze Slovenska už je na cestě . Objednal jsem kotouč z Rozsutce u Rezkamu na mou T-8. Čekal jsem sice skoro 4 měsíce, ale už se těším Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
dub napsal:
... Objednal jsem kotouč z Rozsutce u Rezkamu na mou T-8. ...

Napíšeš pak nějaký podrobnosti? O rozsutci delší dobu také přemýšlím, ale jet si pro něj osobně se mi nechce. Dík
dub
Posláno:
Pozorovatel
Napíšu neboj. Jinak věřím , že bude v pohodě . Cesta tam by se mi nevyplatila. Za dopravu do ČR si výrobce účtuje 15 euro . Jinak jsem na něj čekal fakt přes 3 měsíce než na mě přišla řada. Na webu v nabídce není . Napsal jsem e-mail výrobci a tam jsem se domluvil co a jak Happy Kotouč má průměr 250mm síře je 50mm. Středová díra je 20mm . Výrobce s kotoučem dodává i silonovou vložku s dírou 12mm.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Ahoj. Také o tomto kotouči uvažuji. Na kolik tě ta sranda přišla? Dík za info.

Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum