ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/13/2021
Ahojte,
viem, že toto nie je fórum na inzerovanie no je tu skupina ľudí, ktorá si v tom možno niečo nájde...
Mám na predaj nepoužité kamene/kotúče SJ-250 a SB-250. Je tu niekto, kto by mal záujem?
SJ ponúkam za 300 € a SB za 200 € (cenu som stanovoval podľa toho, čo som našiel na SK eshope -10%). Cenu v CZK podľa aktuálneho kurzu.
Ak sa niekomu oplatí a mal by záujem, dajte vedieť, pošlem aj foto ak bude treba...
Pohybujem sa v okolí Bratislava, Nitra, niekedy aj Skalica/Hodonín.
Snáď som tu nikoho neurazil/neotravoval...
Pekný deň a brúseniu zdar Wink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/10/2023
Ahojte páni, som tu nový. Tormek T8 mi robí spoločnosť od tohoto pondelka. Zatiaľ mám k nemu iba originálny kotúč SG250. Na ceste je už aj Naniwa Super Stone 1000 a zajednal som si už aj Rozsutec.
Začiatky sú asi ťažké vo všetkom, prvé dva kuchynske (našťastie staré) nože sa mi podarilo celkom dosť zbastliť hneď prvý deň ako som vybalil brúsku. Na druhý deň sa mi to podarilo aspoň trochu opraviť. Nabrúsil som si už niekolko kuchynských nožov...
Potom som začal brúsiť sadu nožov TESCOMA PRESTO, mali úplne vylámané ostrie.
Ostrie sa mi podarilo pekne opraviť na SG250 grit 220, potom som zmenil grit kameňom na cca "1000" a tu začalo divadielko. Na 4-och nožoch zo 4-och sa mi na tej "1000"-ke zase ostrie povylamovalo, na viacerých miestach. Admire Sad

Poraďte prosím, čo som spravil špatne?
Či to má zmysel opäť ostriť na SG250, alebo mám radšej počkať na Naniwu?
Prípadne, či bby malo zmysel brúsiť tieto nože po smere ostria?

Prečítal som z tohoto fóra už asi 60 strán, nejakých 30 mi ešte chýba... tak neviem či sa to tu už neriešilo.
Za každú radu ďakujem.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/10/2023
Tak už som to dočítal až sem, ale múdrejší čo sa týka tých nožov nie som... zato som nasal kopec iných informácií.

@jvh - je možné ešte stiahnuť TormekCalc2 - 2.63? Klikol som na priložený link a na stránke to pýta odo mňa heslo.

Ďakujem
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2009
Ahoj Mariane,

nenech se odradit, začátky bývají těžké. Jak píšeš, jako všechno to chce cvik a za mě ještě stálou soustředěnost. Někde jsem slyšel, že aby se člověk stal mistrem v čemkoliv, zpravidla to potřebuje 10 000 opakování téhož Grin

Mě se nože nikdy takto nevylámaly, ale zkus sem nahrát fotky. Jsou tu velmi zkušení brusiči, určitě někdo poradí!

Ať se dílo daří! Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
jorix napsal:
Ahoj Mariane,

nenech se odradit, začátky bývají těžké. Jak píšeš, jako všechno to chce cvik a za mě ještě stálou soustředěnost. Někde jsem slyšel, že aby se člověk stal mistrem v čemkoliv, zpravidla to potřebuje 10 000 opakování téhož Grin

Mě se nože nikdy takto nevylámaly, ale zkus sem nahrát fotky. Jsou tu velmi zkušení brusiči, určitě někdo poradí!

Ať se dílo daří! Wink

s tím 10000 jsem za jedno, taky jsem to četl - a dnes se bavil s Petrem Hofmanem o výbrusu a pochválil ruce pana Petra D. mladšího - tam je to bez debat
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2009
Kohn napsal:
jorix napsal:
Ahoj Mariane,

Ať se dílo daří! Wink

s tím 10000 jsem za jedno, taky jsem to četl - a dnes se bavil s Petrem Hofmanem o výbrusu a pochválil ruce pana Petra D. mladšího - tam je to bez debat

Jj, někdo má Zhůry dáno a je prostě šikovnej, někomu stačí třeba půlka a někomu nebude stačit ani těch 10 000... Trošku se bojím, kam patřím já...ale tuším Laugh
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
marianharmath napsal:
Tak už som to dočítal až sem, ale múdrejší čo sa týka tých nožov nie som... zato som nasal kopec iných informácií.

@jvh - je možné ešte stiahnuť TormekCalc2 - 2.63? Klikol som na priložený link a na stránke to pýta odo mňa heslo.

Ďakujem

pokial si stahoval free verziu TormekCalc, tam by malo byt heslo 321 a co sa toho vylupovania tyka, skus brusit nie v protismere otacania kotuca, ale po smere. tiez mam tie noze, nikdy sa mi to na nich nestalo. ja brusim iba po smere, vyhnem sa tak pripadnemu zahryznutiu noza do kotuca.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
marianharmath napsal:
Ahojte páni, ..........
............TESCOMA PRESTO, mali úplne vylámané ostrie.
......................
Za každú radu ďakujem.

To bude nejspíš ten důvod proč se ti vylámali i při broušení, některé Tescomy mají mizernou, nebo spíš mizerně tepelně zpracovanou ocel a hodně se vylamují. Pokud si trochu víc přitlačil nebo ti kotouč trošku "kope" tak mizernou ocel vyštípeš i při ostření, podobná je situace u nožú kde byla moc vysoká kalicí teplota tam to poznáš i podle hrubého zrna v lomu a nebo u keramických nožů které jsou hodně křehké, hrubší brus v pohodě a jak přejdeš na jemnější začne se ostří vylamovat.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/2/2023
Zdravim z Trencina. Tak som sa rozhodol ze okrem gravirovania laserom zacnem aj brusit noze trosku progresivnejsie a nie len na cinskom zazraku, poriadil som Tormeka t8 black, zakladny kotuc a diamantove stredny a jemny.Dokupil som este kozene lapovacie koleso lebo v sade bolo len to kompozitove ... a nejako kozi asi verim viac ... uvidim. Plus nejake pripravky co som povazoval za vhodne a potrebne pre mna. Dakujem za vycerpavajuce info v tomto fore ... kurnik je to na tyzden citania Happy Nenachadza sa tu niekde v okoli ochotny jedinec co by vedel popripade aj zaskolit ak by bolo treba? Tormek je niekde na ceste z ciech takze to neponahla.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/14/2018
Zdravím !
Neviem, či to sem patrí, no mám voľný jeden kotúč Naniwa Super Stone, grit 80. Minimálne používaný, priemer 245 mm. Cena 120€, vrátane dopravy.. (nový 180€)
Prajem pekný deň

MiroSK vložil tyto přílohy:
20231106_161419.jpg.jpg
20231106_161354.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/14/2018
Kotúč je predaný..

MiroSK napsal:
Zdravím !
Neviem, či to sem patrí, no mám voľný jeden kotúč Naniwa Super Stone, grit 80. Minimálne používaný, priemer 245 mm. Cena 120€, vrátane dopravy.. (nový 180€)
Prajem pekný deň
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2007
Honzas01 napsal:
Ještě mám otázku jak Lama Happy
Když upnu nůž do jigu a nastavim úhel, jak je možné, že jedna strana fasety je větší než ta druhá? To je pak i úhel na každé straně jiný ne? A nejhorší je to v přípravků pro velmi malé nož, tam je to i viditelný rozdíl sklonu při broušení.
Dělám snad někde chybu?

noz nemas v pripravku dobre vystredeny, to je zaklad
nekedy mi dlhsie trva noz v pripravku spravne vystredit ako samotne brusenie
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
prosím, jak řešíte broušení velkých nožů? 🤔 mam teď doma asi 10cm vysokýho dobroděje, a na hrazdě se dostanu na max cca 20°,a v upínacích klemách se už hlouběji nedostanu. zatím se mi jeví,že bych potřeboval buď o cca 2cm vyšší hrazdu (nenašel sem,že by se dělala), nebo zbastlit nějaký zvyšovací návlek na hrazdu (zatim vidím jako nejschůdnější), a nebo pořídit 200 kameny, což se mi s ohledem na poměr "cena/frekvence využití" úplně nechce,a stahovat 250 o 50mm taky ne 🙈😂
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
CAR
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/20/2015
Ahoj.

Kup si toto: https://brusnekameny.cz/cs/prislusenstvi-k-bruskam-tormek/4717-us-430-prodlouzena-hrazda-s-adjustaci-k-bruskam-tormek-7392485009573.html

nebo zkus sehnat velkou hrazdu z "druhovýroby". Před pár lety se na tomto fóru prodávaly.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
a, diky, dle popisu sem si nevsim,ze krom prodlouzeni je i zvysena 🙏
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Zdravím, prosím o radu, ak je tu niekto, kto už tlačil tieto prípravky k Tormeku, bude mi na to stačiť táto tlačiareň? Alebo kúpiť inú? Keď inú, tak akú?

https://m.alza.sk/creality-ender-3-v3-ke-d7997509.htm

Díky, Marek

Mico1300 vložil tyto přílohy:
IMG_5218bcf56252d884f761afcafd13cee9_V.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/24/2013
Ahoj, měl bych dotaz k Tormeku T8..Plánuji koupit variantu s kotouěm DF 250, rád bych ho doplnil o SJ 250.. Roky jsem brousil na kamenech Cerax Suehiro - 1000, 3000, 6000, kůže ( +bílá pasta), na oživení pak keramickou ocilku. Většinou brousím VG10, práškovou SG2, S30V, nějaký uhlíkovky a běžný levný kuchyňáky.. Výhledově bych rád pořídil něco z ocele ZDP 189, D2.. S Tormekem tedy reálnou zkušenost žádnou nemám..
Zajímalo by mě, jestli pro vytvoření fazety dostačuje kotouč DF250? Může se na něm zkrátka začínat? Nebo to je hloupost a doporučuje se ještě něco hrubějšího? (doplnit o DC 250 nebo SG250)
Co říkate na samotnou kombinaci DF250 - SJ250...? Není skok mezi nimi příliš velký? Předem moc děkujuHappy
dub
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2010
[quote=Mico1300]Zdravím, prosím o radu, ak je tu niekto, kto už tlačil tieto prípravky k Tormeku, bude mi na to stačiť táto tlačiareň? Alebo kúpiť inú? Keď inú, tak akú?

Ahoj Endera jsem nikdy neměl , ale jako úplný začátečník jsem si koupil BambuLab P1S a naprosto v pohodě. Ty šablony z PLA zvládne naprosto s přehledem. Kdyby něco levnějšího, tak bych zkusil Bambulab A1 ta má stejně velkou desku jako P1S. Bambu A1 mini si myslím, že je dost malá. Je to jen můj názor nikomu nic nevnucuji Happy

dub vložil tyto přílohy:
IMG_20240105_161540.jpg.jpg
IMG_20240105_194215.jpg.jpg
miska.jpg.jpg
miska1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj, díky za radu.👍
Posláno:

Štamgast
dub napsal:
Ahoj Endera jsem nikdy neměl , ale jako úplný začátečník jsem si koupil BambuLab P1S a naprosto v pohodě. Ty šablony z PLA zvládne naprosto s přehledem. Kdyby něco levnějšího, tak bych zkusil Bambulab A1 ta má stejně velkou desku jako P1S. Bambu A1 mini si myslím, že je dost malá. Je to jen můj názor nikomu nic nevnucuji Happy

Ešte otázka, kde si ten BambuLab kupoval?

Díky
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum